Τούρτα Black Forest λα Αχτίδα

Μία ακόμα συνταγή από την Αχτιδούλα.. (εννοείται και η φωτό είναι δική της, την πήρα από το blog της). Παραθέτω το mail της!!!!



Κάνω ένα παντεσπάνι σοκολάτας και το χωρίζω σε 3 μέρη όσο είναι φρέσκια με κλωστή ειδική.

Σε ένα μπώλ μεγάλο λιώνω στα μικροκύμματα 1 πλάκα σοκολάτα κουβερτούρα

Προσθέτω 1/2 ζαχαρούχο Βλάχας και αφού τα χτυπήσω λιγο με το μίξερ χειρός προσθέτω στο τέλος μία φυτική κρέμα γάλακτος TORRE.

Αν θέλεις να την κάνεις << πλούσια>> παίρνεις 2 κονσερβες ΚΥΚΝΟΣ βύσινο κομπόστα, αν θέλεις πιό απλή βάζεις μόνον μία και βάζεις τα βύσινα μόνον στην επιφάνεια και όχι ΚΑΙ στο εσωτερικό.

Αδειάζεις τις κονσέρβες σε σουρωτήρι μεγάλο και παίρνεις το ζουμί που το πυκτώνεις στη φωτιά με μία κουταλιά κοφτή της σούπας νεσεστέ.

Μόλις πυκτώσει ελαφρά προσθέτεις τα βύσινα.

Εν συνεχεία βάζεις σε ένα μπωλ γάλα και σιρόπι βύσινο που έχω πάντα με ποτό ( το φιάχνω κάθε χρόνο για τις τούρτες μου, ομοίως και φράουλα).

Βάζω σε γυάλινη πιατέλα το πρώτο πάτο και τον βρέχω παντού με πινέλο με το γαλακτοσιρόπι, με σπάτουλα βάζω απο τη κρέμα που έκανα και βάζω απο επάνω της βύσινα με το πυκτωμένο ζουμί του με το κουταλάκι .

Τοποθετώ το 2ο πάτο , τον βρέχω και κάνω το ίδιο, μετά τον 3ο τον βρέχω και με ειδική σπάτουλα καλύπτω την επιφάνεια και τα πλαινά ολόγυρα ωραία στρωμένο.

Βάζω σε κορνέ την υπόλοιπη κρέμα και κάνω στην επιφάνεια γύρω- γύρω ροζέτες σαν φράκτη στην επιφάνεια.

Πάλι με το κορνέ κάνω στόλισμα ολόγυρα με ρίγες, κανονικά εκεί βάζω λευκή σαντιγύ μα ο γαμπρός μου λατρεύει τη σοκολάτα.

Στην επιφάνεια της ρίχνω παντού τα βύσινα με το ζουμί τους και ρίχνω για στόλισμα λιωμένη κουβερτούρα εδώ κι εκεί ή κάνω ότι στόλισμα θέλω.

Η τούρτα είναι έτοιμη.

Φιλάκια!


καλή επιτυχία!!! αχτιδούλα ευχαριστώ πολύ πολύ!

Σχόλια

  1. Πολύ ωραία φαίνεται η Τούρτα και το Black forest από τα αγαπημένα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απίστευτη τούρτα.. να είναι καλά η αχτιδούλα!!!!!

    ivy.. αφού είναι το αγαπημένο σου..περιμένω εντυπώσεις!!!

    oneiromageiremata.. άσε τα σουλάτσα και τα ιιιιιι και στρώσου στην κουζίνα!!

    φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις