Μαρμελάδα Βερίκοκο..!!


Υλικά:
*1 κιλό βερίκοκα, χωρίς κουκούτσια, κομμένα στα δύο
*800 γρ. ζάχαρη
*20 αμύγδαλα λευκά

Εκτέλεση:
*Σ' ένα μπωλ, ανακατεύουμε τα βερίκοκα και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για 1 βράδυ στο ψυγείο.
*Την επόμενη, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150-160 βαθμούς C, απλώνουμε τα αμύγδαλα σε μία λαμαρίνα και τα ψήνουμε έως ότου ροδίσουν.
*Ρίχνουμε το μείγμα βερίκοκων-ζάχαρης σε μία κατσαρόλα, τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μην κολλήσουν.
*Όταν η θερμοκρασία φτάσει στους 105 βαθμούς C (ελέγχουμε με το θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής), τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Εάν δεν έχουμε θερμόμετρο, βάζουμε λίγη μαρμελάδα σε ένα πιατάκι, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και "τραβάμε" μία γραμμή με το δάχτυλο. Εάν η γραμμή δεν "κλείσει" και μείνει σταθερή, τότε η μαρμελάδα είναι έτοιμη.
*Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις