Σπιτικό λικέρ ... βύσσινο!!
twinkle......... σου παραθέτω τρεις εκδοχές για λικέρ βύσσινο!!! εγώ φτιάχνω την τελευταία !!!
Εκδοχή 1η:
Υλικά:
1 κιλό βύσσινα
5 φλιτζάνια ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
5 γαρύφαλλα
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
1 1/2 λίτρο κονιάκ
Εκτέλεση:
Βάζετε όλα τα υλικά εκτός του κονιάκ σε μια γυάλα, την κλείνετε καλά και την τοποθετείτε στον ήλιο για 40 ημέρες.
Μια φορά την ημέρα την κουνάτε.
Όταν περάσουν οι 40 μέρες προσθέτετε το κονιάκ και βάζετε τη γυάλα σε δροσερό μέρος για άλλες 15 μέρες.
Στραγγίζετε και βάζετε σε μπουκάλια.
Εκδοχή 2η:
ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό Βύσσινα.
• 1 κιλό Βύσσινα.
• 750 γραμ. Ζάχαρη.
• 500 γραμ. Καθαρό Οινόπνευμα.
• 500 γραμ. Κονιάκ.
• 2 μπαστουνάκια Κανέλα.
• 2 καρφιά Γαρύφαλλο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Πλένουμε τα βύσσινα και βγάζουμε τα κοτσάνια. Τα βάζουμε σε βάζο, σκεπάζουμε με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το οινόπνευμα.
• Τα αφήνουμε στον ήλιο για ένα μήνα.
• Προσθέτουμε το κονιάκ, την κανέλα και το γαρύφαλλο κλείνουμε και τα αφήνουμε στον ήλιο για άλλες 2 εβδομάδες.
• Στραγγίζουμε και φυλάμε σε μπουκάλι.
Εκδοχή 3η:
Υλικα:
1 κιλό βύσσινα ολόκληρα
1 κιλό ζάχαρη
750γρ. κονιάκ
Ι ποτηράκι του κρασιού λευκό οινόπνευμα
4-5 ξυλάκια κανέλλας
1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο
2 μπαλάκια μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Βάζουμε στη γυάλα για 2 μέρες το βύσσινο με τη ζάχαρη σε στρώσεις να βγάλει τα υγρά του το φρούτο.Tην 3 μέρα προσθέτουμε όλα τα αλλά υλικά και το αφήνουμε κλειστό αν θέλουμε στον ήλιο κουνώντας το που και που να ανακατεύεται για 2-3 μήνες.Μετά το ανοίγουμε και το δοκιμάζουμε αν θέλουμε πιο έντονη τη γεύση του οινοπνεύματος προσθέτουμε μισό ποτηράκι οινόπνευμα αν το θεωρούμε πολύ έντονο βάζουμε ένα ποτηράκι νερό ανάλογα τα γούστα μας.Το φιλτράρουμε με ένα σουρωτήρι και μια γάζα και το φυλάμε σε γυάλινα μπουκάλια
Τα βύσσινα τα φυλάμε είτε ολόκληρα και προσθέτουμε ένα κάθε φορά που σερβίρουμε λικέρ ή τα ξεκουκουτσιάζουμε και τα φυλάμε για τούρτα μπλακ φόρεστ ή τα βουτάμε σε κουβερτούρα και φτιάχνουμε νοστιμότατα σοκολατακια.Είναι το πιο αρωματικό λικέρ βύσσινο που εχω δοκιμάσει,και το χρησιμοποιώ και σε πολλά σοκολατένια γλυκά αντί του κονιάκ
1 κιλό βύσσινα ολόκληρα
1 κιλό ζάχαρη
750γρ. κονιάκ
Ι ποτηράκι του κρασιού λευκό οινόπνευμα
4-5 ξυλάκια κανέλλας
1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο
2 μπαλάκια μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Βάζουμε στη γυάλα για 2 μέρες το βύσσινο με τη ζάχαρη σε στρώσεις να βγάλει τα υγρά του το φρούτο.Tην 3 μέρα προσθέτουμε όλα τα αλλά υλικά και το αφήνουμε κλειστό αν θέλουμε στον ήλιο κουνώντας το που και που να ανακατεύεται για 2-3 μήνες.Μετά το ανοίγουμε και το δοκιμάζουμε αν θέλουμε πιο έντονη τη γεύση του οινοπνεύματος προσθέτουμε μισό ποτηράκι οινόπνευμα αν το θεωρούμε πολύ έντονο βάζουμε ένα ποτηράκι νερό ανάλογα τα γούστα μας.Το φιλτράρουμε με ένα σουρωτήρι και μια γάζα και το φυλάμε σε γυάλινα μπουκάλια
Τα βύσσινα τα φυλάμε είτε ολόκληρα και προσθέτουμε ένα κάθε φορά που σερβίρουμε λικέρ ή τα ξεκουκουτσιάζουμε και τα φυλάμε για τούρτα μπλακ φόρεστ ή τα βουτάμε σε κουβερτούρα και φτιάχνουμε νοστιμότατα σοκολατακια.Είναι το πιο αρωματικό λικέρ βύσσινο που εχω δοκιμάσει,και το χρησιμοποιώ και σε πολλά σοκολατένια γλυκά αντί του κονιάκ
καλή επιτυχία όποια κι αν επιλέξετε!!!
τσα...ηρθα και γω η αχαιρευτη που οχι ουτε βυσσινο δεν ξερω να κανω αλλα ουτε πως γραφετε δεν ηξερα
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερααααα
SKOULIKΑΚΙ μου... να περνάς να μαθαίνεις... και όταν θα σε πιάσει η προκομάρα, θα είσαι πολυμαθής!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια...
ΥΓ: αν πάλι επιθυμείς, το σπίτι μου είναι ανοικτό.. δώσε παραγγελία και έλα να φας
Χαρα στο κουράγιο σου να κανεις τετοια δουλεια...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα
Μαράκι... η χαρά της δημιουργίας είναι αυτή που με "οδηγεί"...
ΑπάντησηΔιαγραφήχα χα
καλημέρες!!!!!!!!!!!!!!!!!
"Ζαχαρούλα" είσαι σκέτη γλύκα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πάρα πολύ για τις συνταγές. Θα ακολουθήσω αυτή που προτιμάς κι εσύ.
Έχω φτιάξει κι άλλες φορές, αλλά χωρίς να ακολουθώ αναλογίες, στο περίπου...Μέτριο αποτέλεσμα.
Το ποτό αυτό το λατρεύω. Το χρησιμοποιώ κι εγώ σε γλυκά αντί άλλου ποτού και έχω φτιάξει σοκολατάκια βουτώντας το βύσσινα σε κουβερτούρα!!!
Έχεις φτιάξει λικέρ με ρόδι; Το δοκίμασα, αλλά δεν μπορώ να πω ότι με ξετρέλανε...Το ίδιο και το άλλο με τα κουκούτσια του βερύκοκου.
Το βυσσινάκι είναι μοναδικό!
Και πάλι ευχαριστώ!
twinkle.. ελπίζω να συμπέσουν τα γούστα μας!!!! εγώ το λατρεύω...
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια!!!!!!!!!!!!!!
μου θυμησες την ωραια βυσσινια που ειχαμε στην αυλη και καθε καλοκαιρι ανεβαινα να κοψω τα βυσσινα, για γλυκο, βυσσιναδα, λικερ. οτι κι αν κανεις με βυσσινα ειναι καταπληκτικο.!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήθα είναι πολύ ωραίο..
ΑπάντησηΔιαγραφήκρασί & νερό στα όνειρά μας... δεν υπάρχει πια η βυσσινιά????
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιάαααααααααααα....
νίκος κ. ... όντως είναι πολύ ωραίο!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιάααααα....!!!
Καλημέρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ η γιαγιά μου συνήθως φτιάχνει αυτό το λικεράκι...!Συγκινηθηκα!
giorgio... δεν είναι σούπερ το λικεράκι βύσινο????
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα!!!!! χάθηκες....
Μετά την μαρμελάδα φράουλα, η μαρμελάδα βερύκοκο και σε λίγο το βύσσινο και τα παράγωγά του. Ανάλογα τον τόπο. Δεν προλαβαίνω να φτιάχνω...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι η γιαγιά μου έλεγε "φάρμακο η βυσινάδα" κάτι θα ήξεραν. Μάκια κερασένια (απο αυτή την πίτα φάγαμε προ ημερών! ).
Ζαχαρούλα μου αυτό το λικέρ το φτιάχνει η μητέρα μου, δεν ξέρω πώς, αλλά είναι το καλύτερο λικέρ και προτείνω στους αναγνώστες του μπλογκ να το δοκιμάσουν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην υγειά μας!
Γλυκο-Κερασο-Ζouzouna και η δική μου γιαγιά τα ίδια λέει.. "φάρμακο"...!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια, καλό μεσημέρι!!!!!!
μαργαριτούλα... να ρωτήσεις και να μας πεις... μπορεί η μητέρα σου να ξέρει κάποιο χρήσιμο μυστικό!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια!!!!!!!!!!!!!!!
Καλό το λικέρ βυσσινο μα εγώ προτιμώ το γλυκό του κουταλίου..
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα..
Κατ αρχάς να πω υπομονή. Είμαστε εκεί μαζί σας και δεν το λέω σχηματικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατά δεύτερον οι γνώσεις σου πως είναι στα ψάρια, για έλα να μας πεις.
VagSiok καλή ιδέα... για επόμενη ανάρτηση.. γλυκό κουταλιού βύσιινο.. θάνατος!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά!!
theogr .. ευχαριστώ πολύ...
ΑπάντησηΔιαγραφήψάρια???? χμμμ...
αχ Ζαχαρούλα μου, εχω κανει κι ειναι θαυμασιο οντως :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαρόλο που αρχικά μου άρεσε η πρώτη εκδοχή κυρίως στο σημείο που το κουνάμε καθημερινά ,
ΑπάντησηΔιαγραφή:))))
τελικά με κέρδισε η τρίτη εκδοχή ,αφου το βύσσινο που περισσεύει δεν χρειάζεται να σου πιάνει χώρο .Θα το φυλάω εγώ.
;)
.
Σε μοναστήρια χρησιμοποιούν και φαρμακευτικά βότανα μέσα σε λικέρ ,είτε μόνα τους είτε με φρούτα για πιο νόστιμη γεύση.
.
Τα φιλιά και την πιο χαμογελαστη καλησπέρα μου αφήνω στα χέρια σου
Ζαχαρούλα το γλυκάκι που σου ειχα ζητησει βγηκε μουρλια....
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόλις χτυπησα ενα κομματι...Αυριο θα φτιαξω και ενα για μαθητες μου.
Μακια!!!
tha dokimasv ki egv ayto to glykaki :-) fainetai poly nostimo. thanks
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο λικερακι!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχει φανταστικη γευση και ειναι καλο τον χειμωνα γιατι μας ζεσταινει,ακομα κι οταν ποναει η κοιλιτσα μας....
Εγω φτιαχνω την 2η συνταγη χρονια τωρα.
Ε! σαν γνησια Μεσολογγιτισα.. το συνηθίζουν αυτο το ποτο στα μερη μας, ε! Ζαχαρουλα μου!!!!
Εισαι καλα γλυκια μου;;;;;;;;;
Γειά σου φιλεναδάκι μου γλυκό! Παίρνω το κέρασμά μου από βυσσινάκι που τρελαίνομαι και σου έχω πρόταση για καινούργιο βιβλίο! Δες την παρουσίαση που του έκανα, και πάλι λίγα είπα, είναι καταπληκτικό, μην το χάσεις! Φιλάκια ακούνητα!
ΑπάντησηΔιαγραφήzax... den yparxei edv kai arketa xronia alla perisei fytepsa nea bissinia.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝοστημοτάτη μου
ΑπάντησηΔιαγραφήαμα θα το κανω μεσα σε μια βδομαδα θα το πιω κιολας.
πολλα φιλια
μαριλένα.. συμπίπτουν τα γούστα μας... χαίρομαι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά!
τρελέ.... σε ευχαριστώωωωωωωωωωω...!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαννούλα.. ειλικρινά χαίρομαι πάρα πάρα πολύ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια καλή μου!!
asteraki.. καλώς όρισες!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήνοστιμότατες καλησπέρες..
φιλιά!
πουαντερι... όσο καλά μπορώ να είμαι..
ΑπάντησηΔιαγραφήάλλοι λένε θα κάνει μεγάλο σεισμό και άλλοι λένε όχι!!!!
θα δούμε.. εγώ πάντως νομίζω ότι κουνιέμαι συνέχεια!!!
χα χα
Μαράκι... θα το δω.. σε ευχαριστώ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια ακούνητα.. μου άρεσε αυτό!!!
κρασί & νερό στα όνειρά μας... πέρυσι? άρα έχεις δρόμο μπροστά σου...
ΑπάντησηΔιαγραφήfaraona μου... ότι πεις!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zαχαρούλα μου σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου..
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίσαι Αστέρι :))
Φιλιά πολλά!
Καλό και ήρεμο βράδυ να έχουμε..
Κάθε χρόνο ζαχαρένια μου κάνω.Και λικέρ και γλυκό και μαρμελάδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίχα ζαχαρένια μου μια εφημερίδα καταχωνιασμένη του 1960.Τώρα με την μετακόμιση ήρθε στην επιφάνεια.Εχει μία στήλη "μόνο για γυναίκες" όπου συν τοις άλλοις έχει και μια συνταγή μαρμελάδας ροδάκινο.Θα σου την στείλω.
Καλημέρα και φιλάκια
Ζαχαρούλα, πήγα να πάρω βύσσινο σήμερα αλλά δεν έχουν φέρει ακόμα..Νεξτ Γουίκ, λέει..Καληνύχτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήaura... ανησύχησα γιατί εγώ τρόμαξα πάρα πολύ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήεκτος απο κονιακ για να φτιαξουμε λικερ μπορουμε να χρησιμοποιησουμε αλλο ποτο;;;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήεκτος απο κονιακ για να φτιαξουμε λικερ μπορουμε να χρησιμοποιησουμε αλλο ποτο;;;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφή