Τετάρτη, 30 Απριλίου 2008

Παραμονή πρωτομαγιάς στην Πάτρα

Σήμερα τελευταία ημέρα του μήνα , και εν μέσω τραπεζών, ΔΟΥ, και λοιπών τρεξιμάτων.. έπεσα επάνω σε ότι θα δείτε στις φωτογραφίες.. τι και αν μπήκα στην τράπεζα και πήρα νούμερο 261 και εκείνη την στιγμή στα ταμεία ήταν το 178??? η διάθεσή μου είχε αλλάξει......






δεν είναι και οι καλύτερες φωτογραφίες.. αλλά ήμουν σε πολύ τρέξιμο!!!!

Ζύμη Τάρτας

μία βάση για τάρτα 25 εκ.

ΥΛΙΚΑ:
*1 1/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
*1/4 κουταλάκι αλάτι
*1 κουταλάκι ζάχαρη

*1/2 κούπα βιτάμ (παγωμένο)
*3 κουταλιές κρύο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σ' ένα μπωλ ανακατέψτε το αλέυρι με το αλάτι και την ζάχαρη.
Προσθέστε το βούτυρο και πατήστε το μίγμα με τον ειδικό αναδευτήρα ζύμης ή τρίψτε το με τα δάχτυλα σας έτσι ώστε να σχηματιστούν χοντρά τρίματα.
Ραντίστε το με το νερό και δουλέψτε το ελαφρά, ώσπου να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του μπωλ και να μαζευτεί σε μία μπάλα.
ΠΡΟΣΟΧΗ!! Δεν πρέπει να "παιδέψετε" πολύ την ζύμη γιατί θα σφίξει. Με τον αναδευτήρα ζύμης έχετε καλύτερο αποτέλεσμα. Η ζύμη πρέπει να είναι ανώμαλη και όχι λεία.
Απλώστε την σε βουτυρωμένη φόρμα τάρτας.. απλώστε την με τα δάχτυλα για να σκεπάσει την επιφάνεια και τα τοχώματα.

Τάρτα κηπουρού!!!


πολύ γευστική και εύκολη.................

Υλικά:
1 βάση τάρτας
3 στήθη κοτόπουλο βρασμένο και ψιλοκομμένο
2 μέτρια καρότα βρασμένα και ψιλοκομμένα
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
300 γραμ. μανιτάρια
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλυτζανάκι λευκό κρασί
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
300 γραμ. γκούντα τριμένο
αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση:
Σωτάρετε σε μία κατσαρόλα με λίγο λάδι το κοτόπουλο, με τα λαχανικά και τα μπαχαρικά
Σβήστε με το κρασί και ρίξτε την κρέμα γάλακτος, την οποία αφήνουμε να βράσει για 5-7 λεπτά μέχρι να δέσει.
Αφήστε το μίγμα να κρυώσει λίγο
Γεμίστε την τάρτα με το μίγμα.
Ρίξτε από πάνω το τριμένο γκούντα

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου
Σερβίρετε ζεστή



καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δευτέρα, 28 Απριλίου 2008

Κυριακή, 27 Απριλίου 2008

Brownies..........!!!!!!!!!!!!!


Υλικά:
160 γρ. βούτυρο (Ήπειρος ή Φυτίνη)
300 γρ. κουβερτούρα
4 αυγά
300 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι

Εκτέλεση:
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ έως ότου αφρατέψουν.
Κατεβάζουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο από το μπεν μαρί και την ανσωματώνουμε με το χτυπημένο αυγό ανακατεύοντας απαλά με μία κουτάλα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά και το αλεύρι κοσκινισμένο.
Βουτυρώνουμε μία φόρμα του κέικ 10*27 εκ. περίπου ή ένα μικρό ταψάκι, αδειάζουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Το κέικ πρέπει να βγει μαλακό. Το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε.

Ο τέλειος συνδυασμός...... για να σερβίρουμε, ζεσταίνουμε πρώτα το κομμάτι για λίγο στον φούρνο και σερβίρουμε με παγωτό της αρεσκείας μας......

δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε......................

Ρολό αρνάκι γεμιστό!!!!




Υλικά:
1 κιλό αρνί (μπούτι)
1/2 κουταλιά θυμάρι
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μπαστουνάκια
1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε μπαστουνάκια
2 κολοκυθάκια κομμένα σε μπαστουνάκια
2 καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια
1/2 φλιτζ. λευκό κρασί
1 κουταλιά μουστάρδα
2 κουταλιές μαΐντανό ψιλοκομμένο
150 γρ. κεφαλοτυρι κομμένο σε κύβους
1/2 φλιτζ. χυμό λεμονιού
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κιλό πατάτες μικρές στρογγυλές
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζητάτε από τον κρεοπώλη σας να αφαιρέσει το κόκκαλο και να "χτυπήσει" αρκετά το ψαχνό, ώστε να απλωθεί. Το πλένετε , το στραγγίζετε και το πασπαλίζετε με αλάτι , πιπέρι και το θυμάρι.

Βάζετε σε ένα τηγάνι δυο κουταλιές λάδι και σωτάρετε τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και τα καρότα.Σβήνετε τα λαχανικά με λίγο κρασί και τα αφήνετε σε ένα μπωλ να κρυώσουν. Αλείφετε το κρέας με τη μουστάρδα, απλώνετε το μίγμα των λαχανικών, πασπαλίζετε με το μαΐνατνό και βάζετε το τυρί.

Τυλίγετε το μπούτι προσεχτικά, ώστε να γίνει ρολό, και το δένετε με σπάγκο κουζίνας. (Σε αυτό το σημείο εάν θέλετε βάζετε το ρολό σε ένα κομμάτι λαδόχαρτο και το τυλίγετε καλά). Προσθέτετε τις πατάτες που τις έχετε πασπαλίσει με αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε το χυμό του λεμονιού, λίγο νερό, το υπόλοιπο κρασί, το υπόλοιπο λάδι και βάζετε το ταψί στο φούρνο για περίπου 1 1/2 ώρα.

Βγάζετε το φαγητό από τον φούρνο. Αφαιρείτε το λαδόχαρτο, τον σπάγκο και το κόβετε σε λεπτές φέτες... Το σερβίρετε μαζί με τις πατάτες....

καλή όρεξη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Χριστός Ανέστη..με ρολό αρνάκι γεμιστό και brownies!!!!!

Κυριακή του Πάσχα, και όλοι είναι με αγαπημένα πρόσωπα.. πίνουν, χορεύουν, τραγουδούν και φυσικά τρώνε... Αν και ο καιρός έκανε κολπάκια, δεν νομίζω αυτό να πτόησε τον Έλληνα καλοφαγά..

Εμείς φέτος για πρώτη χρονιά δεν ψήσαμε στην υπαίθρο (λόγω του φόβου των καιρικών συνθηκών).. όμως δεν περάσαμε και άσχημα στο σπίτι..

Τα τσουρέκια και τα αυγά , όπως σε κάθε

ελληνικό σπίτι αυτές τις ημέρες, είχαν την καλύτερη θέση στο τραπέζι μας..

Θα σας πρότεινα ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε το κυρίως πιάτο μας.. Αρνίσιο μπούτι ρολό με λαχανικά.. Μία γεύση ιδιαίτερη, ακόμα και για αυτούς που δεν συμπαθούν το αρνάκι!!!!

Βέβαια το δικό μου μυαλό, ταξίδευε από την αρχή στο brownies σοκολάτα που θα ερχόταν τελευταίο να συμπληρώσει το κενό της νηστείας!!!!



και του χρόνου....

να είμαστε καλά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2008

Καλό Πάσχα...




εύχομαι σε όλους να περάσετε όμορφα, με βροχές ή μη... με ζέστη ή κρύο!!

εκμεταλλευτείτε τις στιγμές με τους αγαπημένους σας..

γεμίστε τις μπαταρίες..

βγάλτε φωτογραφίες να δούμε και εμείς...

φιλάκια σε όλους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2008

Χαλβάς με Σιμιγδάλι...

νηστεία ναι.. γλυκάκι ναι..

Υλικά:

¾ κούπας ελαιόλαδο (όχι τελείως γεμάτο)
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
κανέλα
μερικά άσπρα αμύγδαλα (προαιρετικά)


Εκτέλεση:

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις κάψει ρίξτε το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα και ανακατεύετέ το συνέχεια ώσπου να σκουρύνει το σιμιγδάλι από το καβούρδισμα αλλά όχι πολύ.
Σε ένα άλλο σκεύος βράστε τη ζάχαρη με το νερό για δέκα λεπτά και αδειάστε το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι.
Ρίξτε αρκετή κανέλα κι ανακατεύετε συνέχεια.
Θα καταλάβετε ότι ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Βάλτε τον σε φόρμα και μόλις κρυώσει ξεφορμάρετέ τον σε πιατέλα. Πασπαλίστε τον με κανέλα.

καλή επιτυχία!!!!!

Κυριακή, 20 Απριλίου 2008

Μία ημέρα με την βαφτιστήρα μου...

..εχθές ήταν η ημέρα της βαφτιστήρας μου..


ως καλή και συνειδητοποιημένη νονά που είμαι.. πήρα την μικρούλα και οι δυό μας αλλωνίσαμε τις βιτρίνες.. το πρόγραμμα είχε.. παπούτσια, λαμπάδα, γυαλιά ηλίου, jumbo και φυσικά goodys!! Η μικρούλα σε ένα μήνα γίνεται 3 ετών , και λέγεται Κωνσταντίνα..( είναι η μικρότερη κορούλα της αδερφής μου)είναι ένα παιδί που μιλάει ακατάπαυστα, έχοντας όμως ειρμό στις σκέψεις της...και το βασικότερο??? δεν καταδιώκεται από την μανία του καταναλωτισμού!!!!



πρώτη μας στάση η αγορά παπουτσιών.. αφού προβάρισε αρκετά κατέληξε πως τα εντυπωσιακά agatha ruiz de la prada.. , ήταν αυτά που στο μάτι της φάνταζαν πιο όμορφα!! αντικειμενικά βέβαια οφείλω να συμφωνήσω μαζί της...




Επόμενη στάση μας , η λαμπάδα.. πήγαμε σε ένα καινούριο μαγαζί με χειροποίητες κατασκευές, και με πολύ θετική ενέργεια... εκεί δυσκολευτήκαμε λίγο περισσότερο αφού είχαμε μεγαλύτερη γκάμα ανάμεσα στην οποία έπρεπε να επιλέξουμε.. την ευτυχία-επιθυμία, τις πεταλούδες, τον πινόκιο, τις λαμπρίτσες, τις πριγκήπισσες (ή κατά την Κων/να "κιμπήπισσες¨)... κλπ!!! τελικά επιλέξαμε την ευτυχία-επιθυμία ( μην μου πείτε ότι δεν την ξέρετε.. η μικρή με το που την είδε αναφώνησε σαν να έβλεπε την μαμά της). Η λαμπάδα ήταν ένα ορθογώνιο ροζ κερί, και εκτός από την ευτυχία-επιθυμία, είχε και καρδούλα και πεταλούδα..



Και μετά.. ήρθαν τα γυαλιά... εκεί το μοντέλο μου , δοκίμασε αρκετά ζευγάρια.. αλλά έχοντας και την δική μου πάντα συγκατάθεση διάλεξε ένα ζευγάρι που κατά γενική ομολογία της πήγαινε πολύ!!! Ήταν ενθουσιασμένη και αισθανόταν η σταρ της ημέρας.. ήταν άλλωστε!!!! δικαίως μας κοίταζε όλους μέσα από τα γυαλια με ένα στυλάκι... "είμαι όμορφη"...


μπήκαμε στο αυτοκίνητο , προκειμένου να μεταφερθούμε στον πολυχώρο veso όπου θα επισκεφτόμασταν τον παράδεισο του παιδιού..... μία ήσυχη συνοδηγός..τι άλλο να ζητήσω??





αφού κάναμε μία γρήγορη αλλά απολαυστική βόλτα στο jumbo , από όπου το μόνο που ζήτησε ήταν αυτοκόλλητα και αυγό πασχαλινό.., καταλήξαμε στα goodys.....





μετά την επέστρεψα στην υπόλοιπη οικογένειά της... όμως πέρασα τόσο όμορφα.. ένα φιλί, μία αγκαλιά και ένα ευχαριστώ ήταν ότι έπρεπε για να αποχαιρετιστούμε!!!!



και του χρόνου λοιπόν.......

Σάββατο, 19 Απριλίου 2008

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

και τώρα νηστίσιμα.....

Υλικά:
ρύζι αμερικάνικου τύπου
1/2 κιλό μικρές γαριδούλες καθαρισμένες (στα σούπερ μάρκετ θα βρείτε σακουλάκι με καταψυγμένες, προβρασμένες και καθαρισμένες γαριδούλες)
1/2 φλιτζ. λάδι ή βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
1 πράσινη ψιλοκομμένη πιπεριά
αλάτι, πιπέρι
1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα
1 κουτάκι ντοματούλες

Εκτέλεση:
Βράζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων και το σουρώνετε.
Ετοιμάζετε την κόκκινη σάλτσα από γαρίδες: Ζεσταίνετε το λάδι ή το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και τις ντοματούλες.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα για να σιγοβράσει η σάλτσα. Σε 20 λεπτά, ανοίγετε και προσθέτετε τις γαρίδες ωμές και με ανοιχτή την κατσαρόλα αφήνετε να σιγοβράσουν 7 λεπτά.


μία από τις αγαπημένες μου συνταγές.. ελπίζω να γίνει και δική σας αγαπημένη!!!

Παρασκευή, 18 Απριλίου 2008

Βάλτε το χέρι στην τσέπη και σώστε την Ανδριάννα!!

Εφημερίδα "ΚΟΣΜΟΣ της Πάτρας", Παρασκευή 18 Απριλίου 2008



"Κίνημα" στο ιντερνετ για να συγκεντρωθούν τα 250.000 ευρώ που χρειάζονται ώστε να σωθεί η 30χρονη καθηγήτρια Γερμανικών από Την Πάτρα.



Η Ανδριάννα πάσχει από βαριάς μορφής λευχαιμία και πρέπει να μεταβεί σε ειδικό κέντρο μεταμοσχεύσεων στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας. Η λευχαιμία την χτύπησε στα 30 της χρόνια! Στις 14 Οκτώβρη 2007. Δεν πρόλαβε καν να χαρεί το χαρμόσυνο νέο που μόλις πριν δύο μήνες είχε μάθει! Ήταν έγκυος 2,5 μηνών. Ήδη έχει ανοιχθεί τραπεζικός λογαριασμός στην Εμπορική Τράπεζα ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό που απαιτείται για να σωθεί η ζωή μιας νέας γυναίκας. Για τις δαπάνες της επέμβασης το ποσό που χρειάζεται φτάνει τα 250.000 ευρώ, η δε οικογένεια της Ανδριάννας, εξουθενωμένη οικονομικά, δεν μπορεί να ανταποκριθεί και για το λόγο αυτό μέσω του "Κόσμου", απήυθυνε έκκληση σε όποιν μπορεί να βοηθήσει.

Η έκκληση , όλως παραδόξως, συνάντησε την αντίδραση των κ.κ. Ζούμπου, Συμεωνίδη, και Σπυριδωνίδη. Οι τρεις διακεκριμένοι γιατροί πασίγνωστοι για την προσφορά τους , με επιστολή που έστειλαν στον "Κόσμο" χαρακτήρισαν δεοντολογικά εσφαλμένη "την μεμονωμένη προβολή μιας τέτοιας περίπτωσης όταν υπάρχουν πολλές ακόμη". Τόνισαν , επίσης, ότι η προβολή μεμονωμένων περιπτώσεων υπό το πρίσμα συναισθηματικής φόρτισης , δεν θα πρέπει να είναι ο δημοσιογραφικός στόχος παρουσίασης των ιατρικών προβλημάτων από τον Τύπο.

Για την Ανδριάννα πάντως, κινητοποιήθηκαν οι πάντες. Οι μαθητές της και οι συνάδελφοι της , καθηγητές στο 5ο Γυμνάσιο Πατρών (ήταν ωρομίσθια καθηγήτρια Γερμανικών) διοργάνωσαν έκθεση βιβλίου και τα έσοδα διατέθηκαν στην κοινή προσπάθεια για την 30χρονη. Ο διευθυντής του Γυμνασίου κ. Ανδρέας Μπουλούμπασης χαρακτήρισε "μάθημα αλληλεγγύης" την πρωτοβουλία των μαθητών. Ασυγκίνητη δεν έμεινε και η ΕΛΜΕ η οποία επίσης, ανέλαβε σχετική πρωτοβουλία υποστήριξης.

Όμως, και τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης της Πάτρας -προς τιμήν τους- αναπαρήγαγαν το ρεπορτάζ του "Κόσμου" με σαφή διάθεση να συνδράμουν στον αγώνα που γίνεται για να σωθεί η 30χρονη Ανδριάννα. Μάλιστα συμπολίτες τηλεωνούσαν στους ραδιοφωνικούς σταθμούς και αφού ζητούσαν τον αριθμό λογαριασμού της Εμπορικής Τράπεζας ρωτούσαν τους δημοσιογράφους "Που είναι η Εκκλησία και οι φορείς της πόλης ώστε να στηρίξουν μια νέα κοπέλα που κινδυνεύει να χάσει την ζωή της?"



ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΡΟΙΣΟΙ
Δώστε και να μην το ξέρουμε
Το ρεπορτάζ του "Κόσμου" για την καθηγήτρια αναπαρήχθη και από το μεγάλης επισκεψμότητας blog troktiko.blogspot.com και μάλιστα με έναν εξαιρετικά ευφάνταστο τρόπο.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου αφού εκτενώς περιγράφουν το πρόβλημα της Ανδριάννας και της οικογένειας της, προτρέπουν πέντε επιφανείς Έλληνες Κροίσους (Ανδρέα Βγενόπουλο, Γιάννα Αγγελοπούλου, Παύλο Γιαννακόπουλο, Σωκράτη Κόκκαλη και Βαρδή Βαρδινογιάννη) να δώσουν ο καθένας από 50.000 ευρώ ώστε να συγκεβτρωθούν τα 250.000 ευρώ που απαιτούνται για την μετάβαση της γυναίκας στη Γερμανία και την κάλυψη των εξόδων της μεταμόσχευσης. "Βάλτε το χέρι στην τσέπη και σώστε την Ανδριάννα, χωρίς να το ξέρουμε. Από 50.000 ευρώ ο καθένας και σώζετε την Ανδριάννα" είναι η προτροπή τους προς τους προαναφερόμενους. Η καταχώρηση στο ιστολόγιο έγινε την περασμένη Κυριακή και οι επισκέπτες αναπαρήγαγαν με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί "κίνημα" στο διαδίκτυο υπέρ της Ανδριάννας. Ευχή όλων , η προσπάθεια να έχει αποτέλεσμα , να συγκεντρωθούν τα χρήματα και η γυναίκα να επιστρέψει από την Γερμανία υγιής, δυνατή και αισιόδοξη.

Έχει ανοιχθεί ένας προσωπικός λογαριασμός στην Εμπορική Τράπεζα στο όνομα της Ανδριάνας Συμεωνίδη: Εμπορική Τράπεζα 55350078.

Πέμπτη, 17 Απριλίου 2008

blog οπαίχνιδο!!! Ιφιγένεια ευχαριστώ!!!

Το ημερολόγιό μου

17 Απρίλη 2007


Ποτέ δεν περίμενα αυτήν την κάτάληξη.. Αγάπησα και προδώθηκα..Αγάπησα με όλη μου την καρδιά!! Βαραίνουν το μυαλό μου τόσες λέξεις. Στα αυτιά μου αντηχούν ακόμα τα λόγια που κάποτε μου έλεγες.. Θυμάμαι όταν μου ψιθύριζες "αν δεν είχα και εσένα τι θα ήμουν στην γη" και εγώ κούρνιαζα στην αγκαλιά σου, ευτυχισμένη.. ήθελα να φύγουμε.. σου ψιθύριζα να τρέξουμε μακριά, ήξερα ότι εδώ όπου ρίξω το βλέμμα μου μόνο πόνο θα δω !! η φωνή της καρδιάς μου εξέπεμπε σήμα κινδύνου και με τα μάτια της ψυχής μου έβλεπα να φεύγουν της μοίρας τα τρένα και εμείς να είμαστε απλοί θεατές!!!! Κάνεις τόσα λάθη και στα συγχωρώ .. μέχρι πότε όμως θα αντέχω να χαμογελάω.. μέχρι πότε θα πηγαίνω μπροστά και εσύ απλά θα ακολουθείς.. μέχρι πότε θα ανοίγω εγώ τον δρόμο σ' αυτό το ανηφόρι που λέμε ζωή...
Σου έδωσα τα πάντα και εσύ έπαιζες.. ένας θεατής και μόνο.. έπαιρνες και ποτέ δεν έδινες!! Φαίνεται πρώτη φορά μου που αγαπώ αληθινά.. δεν ήξερα.. ότι το παιχνίδι παίζεται αλλιώς.. άμαθη... πρωτάρα..
Και να 'μαι τώρα εδώ να "κλαίω" μόνη μου..σε μία άδεια παραλία.. εγώ εδώ, κι εσύ αλλού, με τα συμπτώματα τρελού να κουβεντιάζω στο κενό και μόνος να παραμιλώ.. η μόνη μου παρέα τα αστέρια και η καλύτερή μου φίλη η θάλασσα.. είναι Παρασκευή η ώρα τρεις, και έχω απαίτηση να 'ρθεις.. άκου τι τρέλα.. Κοιτάω ψηλά.. ένα αστέρι μου κλείνει το μάτι.. και μένω να αναρωτιέμαι απόψε.. που να βρίσκεσαι.. μάταια.. το απόλυτο σκοτάδι.. δεν μπορώ πια να συγκρατήσω τα δάκρυα.. δεν υπάρχει λόγος να κρύβομαι άλλο.. τουλάχιστον όχι από τον ίδιο μου τον εαυτό...
κοιτάω το τηλέφωνο μου.. σιωπή.. θανάσιμη.. αβάσταχτη..!!
Από το αυτοκίνητο ακούγεται η γμώριμη φωνή του Γιάννη Πάριου.. "Θα ΄ρθουνε στιγμές δάκρυα γεμάτες,μόνη σου θα κλαις, κλείσανε θα λες, της ζωής οι στράτες....." σκουπίζω τα μάτια μου.. ψάχνω δίπλα μου το ημερολόγιο μου και αρχίζω σαν υπνωτισμένη να γράφω ..."κι εγώ που δεν κοιμάμαι, όταν κοιμάσαι, και τρέμω μοναχά για την ζωή σου, σου λέω τρυφερά να μην φοβάσαι, αγάπα με κι απάνω μου κρατήσου.." ... μία λάμψη στον ουρανό.. φευγαλέα ομορφιά.. σκοτάδι μετά... σταματάω.. διαβάζω την τελευταία πρόταση.. σκίζω το χαρτί και το πετάω στην θάλασσα... δεν άξιζε.........


καλώ να παίξουν μαζί μου..την faraona, το dromaki, την αχτίδα, την ΜΑΡΙΑ ΤΖΙΡΙΤΑ, τον PAVLO, το τετραδιάκι της candy.. και όποιον ακόμα το βρίσκει ενδιαφέρον!!!


Οι κανόνες του απλοί:
1. Διαλέγεις όσα τραγούδια θέλεις από έναν καλλιτέχνη, άντρα ή γυναίκα, έλληνα ή ξένο, οποιουδήποτε ρεπερτορίου.
2. Σκέφτεσαι μια μικρή ιστορία. 10-20 γραμμές είναι αρκετές, αλλά μέχρι όσο θες.
3. Εντάσσεις μες στην ιστορία σου στίχους από αυτά τα τραγούδια και τους επισημαίνεις ώστε να καταλαβαίνουμε ποιοι είναι.
4. Αν μπορείς συνοδεύεις την ανάρτησή σου με τους ανάλογους ήχους.
5. Καλείς κι άλλους να σου πουν τη δικιά τους Μουσική Ιστοριούλα.

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Μία συνταγή από την αγαπημένη μου, flora..

Προλαβαίνουμε να την φτιάξουμε και να τα καταναλώσουμε εντός ΣΚ...


Υλικά:
1 βιτάμ
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι (όχι γεμάτο)
1 ποτήρι ζάχαρη
Περίπου 1 ½ πακέτο αλεύρι Φαρίνα (αυτή που είναι με βανίλια στην κίτρινη συσκευασία)
1 πακέτο σταγόνες σοκολάτας


Χρειάζεσαι ακόμα:
Σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη για να βουτήξεις τα μπισκοτάκια αφού ψηθούν
Χρωματιστή τρούφα
Λαδόκολλα

Το βούτυρο το αφήνεις εκτός ψυγείου να μαλακώσει.
Το ανακατεύεις με τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά και γίνεται μια ωραία μαλακιά ζύμη.
Πρόσεξε να μη σου γίνει σκληρή.
Μετά ανοίγεις με τον πλάστη σε σχετικά χοντρούλι φύλλο τη ζύμη και την κόβεις με τα διάφορα κουπ πατ σε σχεδιάκια.
Τα βάζεις σε ταψί στο οποίο έχεις στρώσει λαδόκολλα.
Τα ψήνεις για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Πρόσεξε! Αρπάζουν γρήγορα… Θέλει προσοχή… (έχω κάψει εγώ…)

Μόλις τα βγάλεις από το φούρνο, τα βάζεις όλα μαζί σε λεκάνη να κρυώσουν λίγο.
Εντωμεταξύ λιώνεις την σοκολάτα κουβερτούρα σε μπαιν μαρί.
Το μυστικό για να μη χαλάει η σοκολάτα είναι να έχεις πολύ χαμηλή φωτιά.
Αν τη λιώνεις και από κάτω το νερό βράζει… τότε χαλάει και κάνει διχρωμία μετά.
Λοιπόν…. Τα βουτάς μέσα στη σοκολάτα ωραία ωραία και μετά τα ξανααραδιάζεις στη λαδόκολλα (μέσα στο ταψί), τα πασπαλίζεις από πάνω με τη χρωματιστή τρούφα και … τα βάζεις στο ψυγείο (για να παγώσουν γρήγορα και να μην περιμένεις εκατό ώρες!).
Αν θέλεις, τα βουτάς στη σοκολάτα και από τις δύο μεριές (πάνω και κάτω) ή μόνο από τη μία.

Επίσης, αν κάνεις σχετικά λεπτά τα μπισκοτάκια μπορείς να τα κάνεις γεμιστά με μαρμελάδα ή μερέντα (ένα πάνω ένα κάτω και στη μέση η γέμιση) και όλο μαζί το βουτάς στη σοκολάτα…

Αφού παγώσει η σοκολάτα, ξεκολλάς τα μπισκοτάκια ωραία ωραία από τη λαδόκολλα και τα βάζεις στην πιατελίτσα σου, αφού πρώτα δοκιμάσεις ένα, ως οφείλεις!!!!


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!


οι φωτογραφίες είναι και αυτές μία προσφορά της Φλώρας!!
flora.. ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας!!!!

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2008

και τώρα φράουλες...

μετά τα αχλάδια, τα πορτοκάλια.. σειρά έχουν οι φράουλες!!! dromaki ευχαριστούμε πάααρα πολύ!!!!


Μαρμελάδα φράουλα

Υλικά:

2 κιλά φράουλες
2 κιλά ζάχαρη
2 κουταλάκια χυμό λεμονιού
4-5 φύλλα φρέσκια μέντα

Εκτέλεση:
Διαλέγουμε γερές,ώριμες φράουλες.Τις πλένουμε πολύ καλά,καθαρίζουμε τα κοτσάνια τους και τις ρίχνουμε σε μεγάλη λεκάνη.Τις ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να λιώσουν(όχι τελείως).Αδειάζουμε τον πολτό σε κατσαρόλα,προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι πολύ καλά,
Βράζουμε την μαρμαλάδα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τα φύλλα μέντας.
Αφήνουμε τη μαρμελάδα να πάρει μερικές βράσεις και αποσύρουμε από την φωτιά.
Γεμίζουμε τα βάζα που έχουμε προηγουμένως πλύνει σχολαστικά,τα κλείνουμε και διατηρούμε την μαρμελάδα σε μέρος δροσερό και σκιερό.



Λικέρ από φράουλες


Λιώνουμε σε μπωλ 500 γρ φράουλες
Προσθέτουμε 300 γρ ζάχαρη και 1 λίτρο ρακί,
Αφήνουμε όλα τα υλικά να μουσκέψουν για ένα μήνα και μετά φιλτράρουμε το μείγμα


καλή επιτυχία σε όλους!!!!!!!!!!!!!!!

Πορτοκαλόπιτα!!!

Μία συνταγή από την Μαρία Νικολάου.....

ΥΛΙΚΑ
1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
2 ΚΕΣΕΔΑΚΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
4 ΑΥΓΑ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟΥ ΗΛΙΕΛΑΙΟ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΗ
4 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 2 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
ΧΥΜΟΣ 2 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΩΝ
ΛΙΓΟ ΚΟΝΙΑΚ
ΚΑΝΕΛΑ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ( ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΝΕΛΑΣ )
ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΙΤΣΑ ΟΛΑ ΜΑΖΙ
ΜΕΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ
ΤΟ ΔΙΑΛΥΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΙΓΜΑ
ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΜΑΣ
ΤΟ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΧΡΩΜΑ
ΠΕΡΙΠΟΥ 1/2 ΩΡΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΟΤΑΝ ΨΗΘΕΙ ΤΟ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ
ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΑΠΟ
2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ
3 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ.
(ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΙΡΟΠΙ)

ΟΣΟΙ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ!
ΟΛΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΘΑ ΜΥΡΙΣΕΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ
ΜΕ ΤΟ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΣΑΣ!
ΑΣΕ ΠΟΥ ΟΙ ΠΙΟ ΤΟΛΜΗΡΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΝ
ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΔΙΠΛΑ !



Μαρία... ευχαριστούμε πολύ πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δευτέρα, 14 Απριλίου 2008

Αχλάδια...

τέσσερις συνταγές με αχλάδια... για την Ειρήνη!!!



Α) Μαρμελάδα αχλάδι
Yλικά:
1.500 γρ. αχλάδια
1.800 γρ. ζάχαρη
1 λεμόνι (το χυμό του)
3-4 φύλλα μολόχας

Εκτέλεση:
Kόβουμε τα αχλάδια σε μικρά κομμάτια, χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα τους. Tα βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα να βράσουν με το χυμό τους. Mόλις σωθούν τα υγρά τους στο μισό, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη μολόχα. Aφήνουμε τη μαρμελάδα να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Mόλις δέσει το σιρόπι, ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού. Bάζουμε τη μαρμελάδα σε καλά αποστειρωμένα γυάλινα βάζα και τη συντηρούμε σε ξηρό μέρος.
tips:Στη συνταγή σάς προτείνουμε να μην αφαιρέσετε τα φλούδια από τα αχλάδια για να μην πετάξετε τις φυτικές ίνες του φρούτου. Aν, παρ’ όλα αυτά, τα φλούδια δεν σας αρέσουν, μπορείτε να τα αφαιρέσετε και να τρίψετε τα αχλάδια στον τρίφτη, αντί να τα κόψετε σε κομμάτια. H μαρμελάδα είναι καλή πηγή σακχάρων για το πρωινό σας και μπορεί να γίνει επίσης γέμιση σε τάρτες, πάστα φλόρα και κορμούς.
ΑΧΛΑΔΙΑ. Τα αχλάδια που θα διαλέξουμε για μαρμελάδα δεν μας ενδιαφέρει να έχουν καλή εξωτερική εμφάνιση. Για το σκοπό αυτό, παίρνουμε φτηνά αχλάδια που είναι ώριμα και μικρά σε μέγεθος. Συντηρούνται στην ψύξη για 10 ημέρες και εκτός ψυγείου 3 ημέρες.
(από το αγαπημένο περιοδικό vita)



Β) Αχλάδια βρασμένα σε γλυκό κρασί και βανίλια
Υλικα:
6 αχλαδια αρκετά σφιχτά
750 γρ. (1 μπουκάλι) κρασί Μοσχάτο
2 κλωναράκια βανίλιας (σχισμένα κατά μήκος στη μέση)
φλούδα και χυμός από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε προσεκτικά τα αχλάδια, αφαιρώντας τη φλούδα και αφήνοντας το κοτσανάκι.Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρασί μαζί με τη φλούδα και το χυμό πορτοκαλιού.Αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού , αδειάζουμε στην κατσαρόλα τα σποράκια από τα κλωναράκια βανίλιας και προσθέτουμε και τα κλωναράκια.Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15-20 επτά έως ότου μαλακώσουν ελαφρώς τα αχλάδια.Τα σερβίρουμε κρύα με γιαούρτι ή με κάποιο λευκό τυρί.
(made by Παρλιάρος)



Γ) Αχλάδια με σάλτσα Σοκολάτας
Υλικά:
4 αχλαδια
3 ποτηρια λευκο γλυκο κρασι
4 κουταλια της σουπας ζαχαρη
1 λεμονι
1 κανελλα
4 γαρυφαλλα

ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
100γρ.κουβερτουρα
1 ποτηρι του κρασιου γαλα
3 κουταλια της σουπας κρεμα γαλακτος
2 κουταλια της σουπας τσιπουρο ή μπραντυ

Εκτέλεση:
Καθαριζουμε τα αχλαδια αφηνοντας το κοτσανι τους. Τα βαζουμε καθετα σε μια κατσαρολα (ψηλη). Προσθετουμε το κρασι, 2 ποτηρια περιπου νερο (το υγρο πρεπει μολις να σκεπαζει τα φρουτα), το χυμο του λεμονιου και τη φλουδα του, τη ζαχαρη, τη κανελλα και τα γαρυφαλλα.
Μαγειρευουμε σε μετρια φωτια για 20-25 λεπτα, περιχυνοντας τα αχλαδια που και που με το σιροπι.
Στο μεταξυ χοντροκοβουμε τη σοκολατα. Σε ενα κατσαρολακι βραζουμε το γαλα με τη κρεμα γαλακτος, προσθετουμε τη σοκολατα και ανακατευουμε μεχρι να λειωσει εντελως. Την αφηνουμε να κρυωσει και κατοπιν προσθετουμε το τσιπουρο ή το μπραντυ.
Τελος σουρωνουμε τα αχλαδια, τα τοποθετουμε σε ενα πιατο και τα περιχυνουμε με τη σαλτσα σοκολατας.
Σερβιρεται και με παγωτο βανιλλια.
(made by Μαμαλάκης)



Δ) Αχλάδια με σάλτσα σοκολάτας
Υλικά:
1 φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη
3 φλυτζανια τσαγιου νερο
λιγο αλατι
4 κουταλιες σουπας χυμος λεμονιου
6-7 μεγαλα γινωμενα αχλαδια

ΣΑΛΤΣΑ
1 πακετο κακαο
1 ποτηρι νερο
1 και 1/2 ποτηρι ζαχαρη
1 βανιλια

Εκτέλεση:
Βαζουμε ολα τα υλικα εκτος απο τα αχλαδια να βρασουν για 5 λεπτα.
Καθαριζουμε τα αχλαδια ολοκληρα αφαιρωντας και τα κουκουτσια τους και αφηνοντας το κοτσανι τους.
Τα ριχνουμε στο σιροπι και τα βραζουμε μεχρι να μαλακωσουν (περιπου μιση ωρα)
Τα στραγγιζουμε καλα και τα βαζουμε στο ψυγειο να παγωσουν. Σε μια κατσαρολα βαζουμε ολα τα υλικα της σαλτσας και τα βραζουμε για 5 λεπτα, ανακατευοντας συνεχως για να μη σβωλιασει.
Οταν βρασει και δεσει την αφηνουμε να κρυωσει και περιχυνουμε με αυτη τα αχλαδια





Ελπίζω κάποια από όλες να σε ικανοποιήσει... Εκτός από του Παρλιάρου, τις άλλες τις έχω γευτεί και με έχουν ενθουσιάσει!!!

Κυριακή, 13 Απριλίου 2008

Ερωτικά φίλτρα και γητέματα!!

Πριν χρόνια , 14/02, γιορτάζοντας ακόμα μία χρονιά με την μοναξιά μου, η αδερφή μου θέλοντας να επαναφέρει την καλή μου διάθεση και να ανασύρει την αισιοδοξία μου, μου έκανε δώρο ένα βιβλίο! Το βιβλίο είχε τίτλο "ΕΡΩΤΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ ΚΑΙ ΓΗΤΕΜΑΤΑ" με ένα εξώφυλλο μαύρο με κόκκινα τριαντάφυλλα!!






Στο οπισθόφυλλο γράφει: Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τα δώρα της φύσης για να αυξήσετε την αισθησιακή σας υπόσταση, να πάρετε στα χέρια σας την ερωτική σας ζωή και να φτάσετε σε νέα ύψη πάθους και έρωτα. Πάνω από 50 συνταγές για αφροδισιακά, ερωτικά φίλτρα, αρώματα, γητέματα και ξόρκια που θα σας βοηθήσουν να ξελογιάσετε και να σαγηνεύσετε τον έρωτα των ονείρων σας. Περιλαμβάνει τρεις εξαιρετικά ισχυρές συνταγές που είναι ειδικά σφραγισμένες για να περιοριστεί η ανεξέλεγκτή τους δύναμη. Χρησιμοποιήστε τες με σύνεση.

Έχει μία πολύ καλή εισαγωγή και πολλές συνταγές... Σήμερα θα σας τις αναφέρω με τίτλους.. Στο τέλος του βιβλίου έχει γλωσσάρι και οδηγό αγοραστή με διευθύνσεις που μπορούμε να προμηθευτούμε τα υλικά. Ολοκληρωμένη δουλειά δηλαδή... με την ιστορία της κάθε συνταγής!



Κεφάλαιο 1
Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ
1) το γήτεμα του αγριοπανσέ (Ραντίστε το πάνω στα βλέφαρα αυτού που αγαπάτε και θα ΄ναι δικός σας)
2) το όνειρο των δαφνόφυλλων (Για να ονειρευτείτε αυτόν που προορίζεται να γίνει ο αγαπημένος σας)
3) το γήτεμα της φωτιάς από βερμπένα (καλέστε τα στοιχεία για να πυροδοτήσετε το πάθος του αγαπημένου σας)
4) Μπάνιο γλυκών ονείρων (προετοιμάστε το σώμα και την ψυχή σας να ονειρευτούν τον έρωτα)
5) κρεβάτι από τριαντάφυλλα (Μια τελετουργία που θα σφυρηλατήσει μια ένωση πραγματικής αγάπης)
6) το όνειρο της αχιλαιας (ένα ξόρκι για να καλέσετε την εικόνα του εραστή των ονείρων σας)
7) Πέπλο και παντόφλες (ένα βάλσαμο που ανακουφίζει και στηρίζει τη χάρη της γυναικείας φύσης)
8) queen's delight (μια υπέροχα θεραπευτική λοσιόν για μία φρέσκια, όμορφη επιδερμίδα)
9) ο εξωτερικός ναός (καθαρίστε και εξαγνίστε τον εξωτερικό ναό του έρωτα σας)
10) δεσμός πραγματικής αγάπης (μια τελετουργία για να μαντέψετε την μελλοντική σας αγάπη)
11) ο βωμός του έρωτα (ένα αισθησιακό δώρο στο σώμα σας,το βωμό του έρωτα σας)
12)το ιερό (Σαγηνέψτε και ξελογιάστε τον εραστή σας στο δικό σας αισθησιακό ιερό)


Κεφάλαιο 2
ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ
1) φρουτοσαλάτα ( μια χυμώδης σαλάτα γεμάτη από εξαιρετικά,αισθησιακά φρούτα)
2) νταμιανα (ένα ισχυρό φίλτρο που θα θεραπεύσει την ψυχρότητα και θα λιώσει την καρδιά του έρωτά σας) 3) λυγαριά (για να εξάψετε το πάθος και να ερεθίσετε την αγάπη σας)
4)σαρσαπαριλλη ( ένα υπέροχο και δροσιστικό ερωτικό τονωτικό που θα βοηθήσει να κλέψετε την καρδιά του συντρόφου που ποθείτε)
5) ερωτική σαλάτα (μία ακόλαστη επιλογή λαχανικών με ερωτικές δυνατότητες)
6 )επιμηδιο (ένα αρχαίο κινεζικό βότανο με εξαιρετικές αφροδισιακές ιδιότητες)
7) σοκολατένιες ερωτικές μπαλίτσες (ένα απολαυστικό επιδόρπιο με ερωτική προδιάθεση)
8) ερωτικά κουλουράκια (μια προσφορά σκανδαλιστικών κουλουριών για να μαγέψετε και να ερεθίσετε τον αγαπημένο σας)
9) μουιρα πουαμα ( ένα δυνατό τονωτικό προετοιμασίας για έρωτα)
10) παέλια πουελα (από την Ισπανία ένα λάγνο πικάντικο πιάτο από φρούτα της θάλασσας)
11) σερενοα (ένα βότανο πολλαπλών χρήσεων για την αύξηση της λίμπιντο και τη διατήρηση μιας καλής ζωής)
12) άγρια βρώμη (πιείτε αυτό το διεγερτικό τονωτικό και κάντε τις νεανικές σας τρέλες)


Κεφάλαιο 3
Ο ΕΥΩΔΙΑΣΤΟΣ ΚΗΠΟΣ
1) λιβανος και σμύρνα (μια πολυτελής λοσιόν που αναζωογωνεί το σώμα και την ψυχή)
2) αιώνια αγάπη (φυτέψτε αυτά τα λουλούδια και ο σπόρος της αγάπης σας δεν θα πεθάνει)
3) Περσική αγάπη (μια τελετουργία από το χαρέμι που θα σαγηνεύσει την καρδιά, το σώμα και την ψυχή του εραστή σας)
4) γήτεμα λουλουδιών (ένα μπουκέτο λουλούδια για να γνέφετε στον εραστή των ονείρων σας)
5) σκανδαλιάρικη απόλαυση (προσθέστε ενθουσιασμό στην ερωτική σας ζωή με αυτά τα δύο παρασκευάσματα από ερωτικά συστατικά)
6) γιρλάντα από λουλούδια (μια απλή γιορτή για την αναστάτωση της καρδιάς)
7) γλυκα έλαια της ψυχής (ένα ερεθιστικό μίγμα γλυκών ελαίων)
8) ματσάκι πάθους από αγριολούλουδα (ένα τελετουργικό που καλέι τις ερωτικές δυνάμεις της Αφροδίτης και του Άρη)
9) κύμινο το δαμασκηνό (φυτέψτε αυτό το λουλούδι στον κήπο σας και ο έρωτας σας θα είναι πιστός)
10) ζωώδης μαγνητισμός (φορέστε αυτό το άρωμα του έρωτα για να προσελκύσετε το αντικείμενο του πόθου σας)


Κεφάλαιο 4
ΕΡΩΤΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ
1) african queen ( από την Αφρική , ένα αισθησιακό λικέρ που προκαλεί και διεγείρει)
2) caribbean cruise (ένας εξωτικός χυμός από τα ηλιόλουστα νησιά της Καραΐβικής)
3) green goddess (τα συστατικά αυτής της ερωτικής σπονδής έμειναν μυστικά για αιώνες)
4) ερωτικός χυμός ζούγκλας (μια σκανδαλιστική σπονδή που γεννάει επιθυμία)
5) stag knight (ένα ισχυρό τονωτικό ενέργειας που θα αυξήσει τις ερωτικές σας επιθυμίες)
6) horry goat wine (ένα τονωτικό για να ακονίσετε την όρεξη σας για έρωτα)
7) joy stick (αυτό το σέξι παρασκέυασμα επηρεάζει άμεσα την ερωτογενή σας ζώνη)
8) el jeque (μια σέξι μεξικάνικη απόλαυση που θ'ανεβάσει την θερμοκρασία του πάθους σας)
9) bella margarita (ένα λάγνο κοκτέιλ που σίγουρα θα ξεδιψάσει την δίψα σας για έρωτα)
10) crema de damiana (το μυστικό όπλο των μεξικανών εραστών εδώ και χιλιετίες)
11) καβα καβα (ένα ελαφρύ τονωτικό που αιχμαλωτίζει τη γοητεία των νησιών της πολυνησίας)



αυτάαααααααααααααααααααααααααααααα...!!!!



Τούρτα Black Forest λα Αχτίδα

Μία ακόμα συνταγή από την Αχτιδούλα.. (εννοείται και η φωτό είναι δική της, την πήρα από το blog της). Παραθέτω το mail της!!!!



Κάνω ένα παντεσπάνι σοκολάτας και το χωρίζω σε 3 μέρη όσο είναι φρέσκια με κλωστή ειδική.

Σε ένα μπώλ μεγάλο λιώνω στα μικροκύμματα 1 πλάκα σοκολάτα κουβερτούρα

Προσθέτω 1/2 ζαχαρούχο Βλάχας και αφού τα χτυπήσω λιγο με το μίξερ χειρός προσθέτω στο τέλος μία φυτική κρέμα γάλακτος TORRE.

Αν θέλεις να την κάνεις << πλούσια>> παίρνεις 2 κονσερβες ΚΥΚΝΟΣ βύσινο κομπόστα, αν θέλεις πιό απλή βάζεις μόνον μία και βάζεις τα βύσινα μόνον στην επιφάνεια και όχι ΚΑΙ στο εσωτερικό.

Αδειάζεις τις κονσέρβες σε σουρωτήρι μεγάλο και παίρνεις το ζουμί που το πυκτώνεις στη φωτιά με μία κουταλιά κοφτή της σούπας νεσεστέ.

Μόλις πυκτώσει ελαφρά προσθέτεις τα βύσινα.

Εν συνεχεία βάζεις σε ένα μπωλ γάλα και σιρόπι βύσινο που έχω πάντα με ποτό ( το φιάχνω κάθε χρόνο για τις τούρτες μου, ομοίως και φράουλα).

Βάζω σε γυάλινη πιατέλα το πρώτο πάτο και τον βρέχω παντού με πινέλο με το γαλακτοσιρόπι, με σπάτουλα βάζω απο τη κρέμα που έκανα και βάζω απο επάνω της βύσινα με το πυκτωμένο ζουμί του με το κουταλάκι .

Τοποθετώ το 2ο πάτο , τον βρέχω και κάνω το ίδιο, μετά τον 3ο τον βρέχω και με ειδική σπάτουλα καλύπτω την επιφάνεια και τα πλαινά ολόγυρα ωραία στρωμένο.

Βάζω σε κορνέ την υπόλοιπη κρέμα και κάνω στην επιφάνεια γύρω- γύρω ροζέτες σαν φράκτη στην επιφάνεια.

Πάλι με το κορνέ κάνω στόλισμα ολόγυρα με ρίγες, κανονικά εκεί βάζω λευκή σαντιγύ μα ο γαμπρός μου λατρεύει τη σοκολάτα.

Στην επιφάνεια της ρίχνω παντού τα βύσινα με το ζουμί τους και ρίχνω για στόλισμα λιωμένη κουβερτούρα εδώ κι εκεί ή κάνω ότι στόλισμα θέλω.

Η τούρτα είναι έτοιμη.

Φιλάκια!


καλή επιτυχία!!! αχτιδούλα ευχαριστώ πολύ πολύ!

Σάββατο, 12 Απριλίου 2008

Λικέρ πορτοκάλι!!

σπιτικό λικέρ... μπορούμε..

Bήμα 1: Πλένετε καλά 5 πορτοκάλια, τα σκουπίζετε και αφαιρείτε τη φλούδα τους (μόνο το πορτοκαλί μέρος) κόβοντάς την περιμετρικά σε μεγάλες ροδέλες.

Bήμα 2: Βάζετε σε ένα μεγάλο μπουκάλι με φαρδύ στόμιο τις φλούδες και 1 λίτρο κονιάκ. Κλείνετε καλά το μπουκάλι και το αφήνετε για 1 εβδομάδα στον ήλιο.

Bήμα 3: Μόλις περάσει η εβδομάδα, βράζετε 1 κιλό ζάχαρη μαζί με 1 ξυλάκι κανέλας και λίγο νερό. Όταν λιώσει και κρυώσει, αδειάζετε το σιρόπι στο μπουκάλι με το αρχικό μείγμα μαζί με 1½ φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού. Το αφήνετε στον ήλιο για άλλες 3 εβδομάδες, φροντίζοντας κατά διαστήματα να το ανακινείτε καλά.

Bήμα 4: Όταν το λικέρ είναι έτοιμο, το σουρώνετε, στη συνέχεια το φιλτράρετε με διηθητικό χαρτί και τέλος το βάζετε σε ένα μπουκάλι για λικέρ.





Αυτήν την συνταγή την έχω διαβάσει στο περιοδικό vita

Διαφορετικά τρουφάκια!!!

Από τα αγαπημένα μου γλυκά..

Υλικά:
Για το παντεσπάνι:
2 κούπες ζάχαρη
8 αυγά
2 κούπες αλεύρι
2 βανίλιες

Υπόλοιπα υλικά:
1/2 kg βούτυρο νωπό (Κερκύρας)
3 κουτ. σούπας τριμένο nescafe
1/2 κούπα κονιάκ


Εκτέλεση:
Παντεσπάνι: Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 5 λεπτά. Ρίχνουμε 1-1 κουταλιά το μίγμα "αλεύρι-βανίλια". Στρώνουμε μία κόλα λαδόχαρτο σε βουτυρωμένο ταψί και ρίχνουμε το μίγμα. Ψήνουμε 25 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς
Αφού κρυώσει καλά το παντεσπάνι, το τρίβουμε με τα χέρια μας σε μία λεκάνη
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα
Πλάθουμε τα τρουφάκια
Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με τρούφα
Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά

Μανιταρόπιτα...!!!

..όσοι έφαγαν αυτήν την μανιταρόπιτα, ζήτησαν την συνταγή....


Υλικά:
1 κουτί σφολιάτας για πίτες (750γρ.)

γέμιση:

  1. 500 γρ. μανιτάρια ( εγώ βάζω froza)
  2. 500 γρ. ντοματάκια κονσέρβα
  3. 250 γρ.ζαμπόν
  4. 250 γρ. κασέρι τριμένο
  5. 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  6. 1 κουταλάκι ρίγανη
  7. 2 κουταλάκια μαΐντανό ψιλοκομμένο
  8. 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι για σωτάρισμα
  9. 1 αυγό χτυπημένο για το άλειμμα
  10. αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Ξεπαγώστε καλά την σφολιάτα
  2. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και σωτάρετε το στο λάδι μαζί με τα ντοματάκια, μέχρι να ροδίσει
  3. Ρίξτε τα μανιτάρια, την ρίγανη, το μαΐντανό, το ζαμπόν, το αλάτι και το πιπέρι
  4. Αφήστε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά μέχρι να "σωθεί" το νερό τους
  5. Βγάλτε από την φωτιά και αφήστε να κρυώσει το μίγμα
  6. Βουτυρώστε το ταψί και στρώστε το ένα φύλλο σφολιάτας
  7. Απλώστε την γέμιση ομοιόμορφα και έπειτα ρίξτε το τριμένο κασέρι σε όλη την επιφάνεια
  8. Σκεπάστε με το δεύτερο φύλλο
  9. Χαράξτε την πίτα και αλείψτε με το αυγό
  10. Ψήστε στους 180 βαθμούς για 30' περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινήσει


Θα με θυμηθείτε... περιμένω εντυπώσεις..!!!


Καλή επιτυχία!!!


Παρασκευή, 11 Απριλίου 2008

Αποκάλυψη.. τώρα!!!

Ιφιγένεια ευχαριστώ για την πρόσκληση.... Τέρμα οι ζαβολιές..
Ξεκινάμε λοιπόν....... 3..2..1...



Όνομα: Χ α ρ ά
Γενέθλια: 08 Οκτωβρίου
Ζώδιο: Ζυγαριά
Χρώμα μαλλιών: Καστανά
Χρώμα ματιών: Καστανά (ανοιχτά)
Έχεις ερωτευτεί ποτέ? Ν α ι .....!!!!
Είδος μουσικής που ακούς: Ελληνική...
Αγαπημένος Χαρακτήρας Disney/Warner Bross: Πόλντο
Ποιος φίλος/φίλη σου μένει πιο μακριά? JUDITH....CANADA , U S A
Πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι μόλις ξυπνήσεις: τι ώρα είναι!!
Κάτι που έχεις πάντα μαζί σου και δεν το αποχωρίζεσαι: δυστυχώς.. το κινητό!!

Τί έχεις στον τοίχο σου? πάρα πάρα πολλές φωτογραφίες!!!!!!!!

Τί έχεις κάτω απ’ το κρεβάτι σου? όνειρα....
Αν ήσουν μόνος/η στο σπίτι και άκουγες ένα βάζο να σπάει τί θα έκανες? θα γούρλωνα τα μάτια μου τα πρώτα δευτερόλεπτα..
Αγαπημένος αριθμός: δεν μου έρχεται κάτι..
Αγαπημένο όνομα: Αλέξανδρος, Πάυλος, Ελισσάβετ
Τα χόμπι σου: διάβασμα, και οι ασυναγώνιστες ανιψιές μου...
Πού θα ήθελες να ήσουν τώρα? και που δεν θα 'θελα.. πάντως όχι εδώ.. Ναύπλιο, Μονεμβασιά, Eurodisney
Μια ευχή για το μέλλον: μία πετυχημένη επιλογή για μία ευτυχισμένη και δεμένη οικογένεια!!!
Αν μπορούσες να ταξιδέψεις στο χρόνο και να γυρίσεις πίσω, σε ποια εποχή θα πήγαινες? χμμμμ...δεν θα ήθελα να τον γυρίσω πίσω..
Φωτιά! Πάρε κάτι μαζί σου: το θέμα με απασχόλησε πολύ το καλοκαίρι, όταν έβλεπα τα τόσα σπίτια να καίγονται... όμως δεν κατέληξα στο τι θα έπαιρνα μαζί μου!!!
Αγαπημένο λουλούδι: τριαντάφυλλο
Αγαπημένη παλιά σειρά: τα λιονταράκια του κυρ Ηλία...................... θυμάστε??????
Αγαπημένη ταινία: Dirty dancing
Αγαπημένο τραγούδι: όμορφη, είσαι όμορφη..και δεν θέλω να ξέρω όλα τ'άλλα...... - Κώστας Τουρνάς!!

Aγαπημένο βιβλίο: ευαίσθητο σημείο.. Δεν ξέρω ποιο από τα τόοοοοοσα που έχω διαβάσει είναι το αγαπημένο μου.. Θα αναφέρω δύο από αυτά που διάβασα το τελευταίο 20ήμερο. Αληθινές ιστορίες..

"Το παιδί της αγάπης"-Μαρία Τζιρίτα και

"Οι γυναίκες που σιωπούν καίγονται"-Ράνια Παγωμένου....
Τα συστήνω ανεπιφύλακτα!!!!
Αγαπημένο ζώο: ..τι να πω τώρα... άνθρωπος!!!
Αγαπημένο ρούχο: τζιν... φόρμα... t-shirt !!
Αγαπημένος καλλιτέχνης/ιδα: Σάκης... θεός!!!


Αγαπημένο χρώμα: θαλασσί της θάλασσας!!
Αγαπημένο φαγητό: κεφτεδάκια...!
Με ποιον χαρακτήρα από cartoon (Disney, WB, comics) ταυτίζεσαι? Goofy
Κακή συνήθεια: είμαι φωνακλού!!!!
Χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς σου που σου αρέσει: το μόνιμο χαμόγελο...
Χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς σου που δεν σου αρέσει: υποστηρίζω την γνώμη μου μέχρι τέλους... ακόμα κι αν γίνω απότομη ή αντιπαθητική!!!
Συνηθισμένη ατάκα: λοιπόοοον....
Δουλειά που θα ήθελες να κάνεις, αν δεν έκανες αυτήν που κάνεις τώρα:
φωτογράφος, , συγγραφέας!
Μεγαλύτερος φόβος: Θάνατος.....
Η καλύτερη pizza: bbq
Πιστεύεις ότι τα κατοικίδια ζώα είναι…: Φ Ι Λ Ο Ι .......!!!

η πρόσκληση είναι ανοιχτή....

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2008

ΤΟ ΒΑΖΟ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ, ΟΙ ΔΥΟ ΚΟΥΠΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΦΕΣ

Ίσως κάποιοι το έχετε ξαναδιαβάσει.. Εγώ παρεκλίνοντας από τις..συνταγές μου, ήθελα πολύ να το διαβάσετε μαζί μου!!!


Όταν τα θέματα και οι υποθέσεις της καθημερινότητας της ζωής σας γίνουν τόσα πολλά, που δεν επαρκεί ο χρόνος του 24ωρου για να τα χειριστείτε, να θυμηθείτε το βάζο του γλυκού, τις δυο κούπες και τον καφέ.
Ο καθηγητής στάθηκε μπροστά στους φοιτητές της τάξης του, της φιλοσοφικής σχολής, έχοντας μπροστά του κάποια αντικείμενα. Όταν η τάξη ησύχασε, χωρίς να πει τίποτα, πήρε ένα μεγάλο βάζο του γλυκού και άρχισε να το γεμίζει με μπαλάκια του τένις.
Όταν πλέον δεν χωρούσε άλλο, κοίταξε τους μαθητές του και τους ρώτησε αν το βάζο γέμισε και εκείνοι συμφώνησαν. Τότε ο καθηγητής πήρε χαλίκια και άρχισε να τα ρίχνει στο βάζο κουνώντας το και αυτά πήγαν στα κενά ανάμεσα στις μπάλες του τένις.
Όταν πια δεν χωρούσαν άλλα χαλίκια ρώτησε τους μαθητές αν το βάζο ήταν γεμάτο καιαυτοί κάπως σαστισμένοι είπαν πως είναι. Ο καθηγητής στη συνέχεια πήρε άμμο και αφού την έριξε στο βάζο, γέμισε όλα τα κενά ανάμεσα στα χαλίκια και αφού ρώτησε τους μαθητές πάλι αν το βάζο ήταν γεμάτο αυτοί ανταπάντησαν με ένα ομόφωνο ΝΑΙ. Τότε ο καθηγητής έσκυψε και πήρε κάτω από το γραφείο δυο κούπες καφέ και τις έριξε στο βάζο ενώ οι μαθητές πλέον γελούσαν απορημένοι. «Τώρα», λέει ο καθηγητής,
«Θέλω να θεωρήσετε ότι το βάζο αντιπροσωπεύει τη ζωή σας.
Οι μπάλες του τένις είναι τα πλέον ιερά και μεγάλα πράγματα στη ζωή σας,
όπως η πατρίδα, η οικογένεια, τα παιδιά σας, οι φίλοι σας και οι αγαπημένες σας ασχολίες,
πράγματα που ακόμα και όλα τα άλλα να χαθούν, αυτά είναι ικανά να γεμίσουν την ζωή σας.
Τα χαλίκια αντιπροσωπεύουν πράγματα σημαντικά όπως τη δουλειά σας, το αυτοκίνητό σας, ένα σπίτι.
Η άμμος είναι άλλα μικρότερα πράγματα. Αν γεμίσετε το βάζο πρώτα με άμμο, δεν θα υπάρχει χώρος για να βάλετε τα χαλίκια και τις μπάλες του τένις. Το ίδιο ισχύει και για τη ζωή σας. Αν ξοδέψετε την ώρα σας και την ενέργειά σας για μικρά πράγματα δεν θα έχετε χρόνο και δύναμη για μεγαλύτερα και σημαντικότερα για σας πράγματα Φροντίστε τα μπαλάκια του τένις πρώτα και μετά τα χαλίκια .
Τα υπόλοιπα είναι άμμος» Ένας μαθητής σήκωσε το χέρι και ρώτησε, τι αντιπροσώπευε ο καφές. Ο καθηγητής χαμογέλασε και είπε: «Ο καφές είναι για να σας δείξει πως όσο γεμάτη και να είναι η ζωή σας, πάντα θα υπάρχει χώρος για ένα καφέ με κάποιο φίλο»
Σας ενθαρρύνω να πείτε τα παραπάνω και σε όποιους φίλους έχετε και στα πρόσωπα που σας ενδιαφέρουν. Εγώ μόλις το έκανα αυτό.


faraona: Αντε να προσθεσω κι εγω κατι δικο μου.
Πανω απο τον καφε εριξε αχνη ζαχαρηεκεινη ελιωσε και ποτησε ολο το βαζο...Κι οταν οι φοιτητες ρωτησαν τι ηταν η αχνη ζαχαρη ο καθηγητης τους ειπε οτι ειναι η γλυκα που νιωθει κανεις οταν ευεργετει εναν αγνωστο ανθρωπο που υποφερει.

Τετάρτη, 9 Απριλίου 2008

λέγοντας το "ναι" σε πρόκληση- πρόσκληση!!!

an-lu.. όπως το ζήτησες.. και σε ευχαριστώ που με προσκάλεσες σε αυτό το blog οπαίχνιδο!!!!


Σας παραθέτω τα αγαπημένα μου παπούτσια...



όλα μαζί...









οι μποτούλες μου..


και μαύρα πέδιλα.. και χρυσά..και πράσινα...!!!





και φλατ....
εννοείται ότι χωρίς αθλητικά, δεν θα ζούσα.. χιλιοταλαιπωρημένα και αγαπημένα..!

τελικά είμαι νοικοκυρά????



..καλώ στο παιχνίδι, να μας δείξουν τα αγαπημένα τους υποδήματα.. την Ιφιγένεια, την faraona,την Μαρία Νικολάου και την Γωγώ Πακτίτη!!! ε?

Δευτέρα, 7 Απριλίου 2008

Γλύκισμα .."σαβουαγιάρ" !!

σοκολατένιο μεν... ελαφρύ δε..!!

υλικά:
  1. 150 γραμ. μπισκότα σαβουαγιάρ
  2. 200 γραμ. κουβερτούρα
  3. 1 1/2 κ.σ. ζεστό νερό
  4. 4 αυγά
  5. 1/2 κρέμα σαντιγύ

εκτέλεση:

  1. Αλείφετε με βούτυρο μία μακρόστενη φόρμα και στρώνετε μέσα λαδόχαρτο
  2. Κόβετε τα σαβουαγιάρ σε μικρά κομματάκια
  3. Λιώνετε τη κουβερτούρα σε μπεν-μαρί. Προσθέτετε τη 1 1/2 κουταλιά ζεστό νερό και ανακατεύετε.
  4. Την αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε ένα ένα τα κροκάδια των αυγών ενώχτυπάτε συνεχώς το μίγμα.
  5. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτετε στο μίγμα σοκολάτας. Το ανακατεύετε ελαφρά.
  6. Προσθέτετε επίσης τα μπισκότα σαβουαγιάρ και την μισή κρέμα σαντιγύ.
  7. Ανακατεύετε ελαφρά και το βάζ ετε στην φόρμα
  8. Αφήνετε το γλύκισμα στο ψυγείο το λιγότερο 4 ώρες. Το βάζετε σε πιατέλα και το γαρνίρετε με την υπόλοιπη σαντιγύ.

καλή επιτυχία....

Φλογέρες....!!


Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
τριμμένο κεφαλοτύρι
τυρί του τοστ (εγώ χρησιμοποιώ κασέρι)
ασπράδια από 3 αυγά
ζαμπόν

Εκτέλεση:

Ανοίγουμε το φύλλο, και το κόβουμε σε τρεις λωρίδες. Καθώς επίσης κόβουμε σε λωρίδες το ζαμπόν και το τυρί του τοστ. Τοποθετούμε μία φέτα ζαμπόν, και μία φέτα τυρί σε κάθε λωρίδα του φύλλου, και το τυλίγουμε! Την άκρη του την βρέχουμε με λίγο νερό για να κολλήσει. Σε ένα πιάτο χτυπάμε τα ασπράδια, και σε ένα άλλο βάζουμε το κεφαλοτύρι. Βουτάμε μία μία τις φλογέρες στα ασπράδια και έπειτα τις περνάμε από το κεφαλοτύρι. Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι!!!


καλή επιτυχία!!!!!

Κυριακή, 6 Απριλίου 2008

Κρουτόν..με γεύση σκόρδου!


τα γνωστά σε όλους μας κρουτόν.. μία πολύ εύκολη συνταγή!!!


Υλικά

8 φέτες ψωμί του τοστ.
2-3 πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδου.
2 κ.σ. βιτάμ


Εκτέλεση


Κόβουμε το ψωμί σε μικρά τετράγωνα κομματάκια. Ανακατεύουμε το σκόρδο (το πολτοποιημένο) με το βιτάμ.
Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε το μειγμα σκόρδου-βιτάμ και το τσιγαρίουμε για 1-2 λεπτα. Έπειτα ρίχνουμε μέσα το ψωμί και το τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατευοντας συνεχως, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές ομοιόμορφα ! Ανακατεύουμε συνεχώς ούτως ώστε να "μοιραστεί" και το λάδι σε όλο το ψωμί!! Κατεβάζουμε από την φωτιά.

Όση ποσότητα δεν καταναλωθεί αμέσως αν θέλουμε μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.Με αυτόν τον τρόπο τα διατηρούμε αρκετές μέρες.



Βέβαια μπορούμε στο μίγμα σκόρδου-βιτάμ να προσθέσουμε ότι άλλο τραβάει η ψυχή μας.. βασιλικό, θυμάρι, κλπ κλπ

Κεΐκ με.. καρότα!!!



Ενα από τα κέικ που κάνει το αγαπημένο...dromaki!!!!

Υλικά


300 γρ καρότα τριμμένα χοντρά
250 γρ καρύδια κοπανισμένα
200 γρ ζάχαρη
4 αυγά
300 γρ αλεύρι
200 γρ καλαμποκέλαιο
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλιά κανέλλα
1/2 κουταλιά γαρύφαλλα κοπανισμένα
2 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού


Για την κρέμα


250 γρ κρέμα γάλακτος
2 αυγά
100 γρ ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 βανίλια


Εκτέλεση


Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.Ανακατεύουμε την μπέικιν πάουντερ με ένα φλιτζάνι αλεύρι και τα κανελλογαρύφαλλα. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη καλά Χτυπάμε το λάδι στο μίξερ καλά.Ρίχνουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη,την καρυδόψιχα,τα καρότα,το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά.Ρίχνουμε το αλεύρι και την μαρέγκα εναλάξ,ώσπου να τελειώσουν. Εαν διαπιστώσουμε οτι ο χυλός ειναι αραιός,ρίχνουμε το υπόλοιπο μισό φλυτζάνι αλεύρι,Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου μία ώρα. Για να ετοιμάσουμε την κρεμα,χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια΄.Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.Χτυπάμε χωριστά τους κρόκους μαζί με την ζάχαρη και την βανίλια. Στο αλλο μπωλ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος.Ενώνουμε προσεχτικά την μαρέγκα,την κρέμα γάλακτος,τους κρόκους και ανακατεύουμε απαλά να γίνει πλούσια κρέμα.Τη βάζουμε στο ψυγείο ,ώσπου να την χρησιμοποιήσουμε.



Είναι "νοστιμότατο"
Καλή επιτυχία


ευχαριστώ το..dromaki για την συνταγή και την φωτό...!!!