Σάββατο, 31 Μαΐου 2008

μιλφέιγ........!!

όχι όλο σοκολάτα.................


Υλικά:
1 λίτρο γάλα
7 κουταλιές κορν-φλάουρ
2 ποτήρια ζάχαρη
1 βιτάμ (χαρτί)
1 αυγό

2 πακέτα σφολιατίνια
λίγη κανέλα
500 γραμ. σαντιγύ

λίγη ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση:

Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα, το κορν φλάουρ και την ζάχαρη. Την βάζουμε στην φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να βράσει και να πήξει.

Όταν βράσει, κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βιτάμ. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπωλ, και το ρίχνοιυμε στην κρέμα. Ανακατεύω καλά. Απλώνω στο ταψί μία στρώση σφολιατίνια και ρίχνω την μισή κρέμα. Πασπαλίζω με κανέλα.
Στρώνουμε άλλη μία στρώση σφολιατίνια και ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλλα.
Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Κατόπιν βάζουμε την σαντιγύ, τρίβουμε μερικά σφολιατίνια από πάνω και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη.


φιλιά σε όλους!!!!!!!!!!
καλό και γλυκό ΣΚ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Παρασκευή, 30 Μαΐου 2008

τούρτα σοκολάτα.. εύκολη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


και όπως υποσχέθηκα εχθές, σας παραθέτω την συνταγή της τούρτας που έφτιαξα για τον φίλο μου τον Γιάννο!!!
μία εύκολη τουρτίτσα... με πολλή γλύκα όμως!!!!!!!!!!

Παντεσπάνι:
Υλικά:
2 κούπες ζάχαρη
8 αυγά
2 κούπες αλεύρι
2 βανίλιες
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε 1-1 κουταλιά το μίγμα "αλεύρι-βανίλια".
Στρώνουμε μία κόλα λαδόχαρτο σε βουτυρωμένο ταψί και ρίχνουμε το μίγμα.
Ψήνουμε 25 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς
σημείωση:Αν θέλουμε να κάνουμε το παντεσπάνι σοκολατένιο, αφαίρουμε 3 κουταλιές αλεύρι και προσθέτουμε 3 κουταλιές κακάο.



Κρέμα:
Υλικά:
½ κιλό κουβερτούρα
½ κιλό κρέμα γάλακτος
250 ml φρέσκο γάλα
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα την κουβερτούρα (σε κομμάτια) και το γάλα, και τα βάζουμε στην φωτιά να λιώσει , ανακατεύοντας συνεχώς.
Ταυτόχρονα χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος για να γίνει σαντιγύ..
Πριν σφίξει η κρέμα πάρα πολύ, προσθέτεις την κουβερτούρα. Συνεχίζεις να χτυπάς στο μίξερ, μέχρι να ενσωματωθεί και να γίνει ένα.

Συναρμολόγηση:
Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει, και το κόβουμε οριζόντια στα δύο.
Βάζουμε το ένα κομμάτι στην πιατέλα, και μετά την μισή κρέμα. Έπειτα το άλλο κομμάτι και την υπόλοιπη κρέμα. (αν σπίτι μας βρίσκεται στεφάνη , την βάζουμε γύρω από το παντεσπάνι)
Έπειτα διακοσμούμε ανάλογα με τα κέφια μας..
προσοχή: Αν η κρέμα γίνει νερουλή, μην πανικοβληθείτε….
Βάλτε την όπως είναι με τον κάδο του μίξερ στο ψυγείο για κανά δύωρο.. (εννοείται πως την κοιτάμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα να μην γίνει παγωτό.)
Στο 20 λεπτο, εγώ βγάζω μία-δύο κουταλίτσες και ρίχνω στο κάτω παντεσπάνι, που έχω ήδη βάλει στην πιατέλα.. για να ρουφήξει και να μην είναι ξερό!

αυτάααααααααααα.....

καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!!

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2008

Καλημέρα..

σήμερα θέλω να ευχηθούμε όλοι μαζί σε έναν γλυκίτατο και χαμογελαστό φίλο, να τα χιλιάσει... γνωστός στον κόσμο των bloggers ως yannos savva!!!

Ο Γιάννος είναι ένας πολύ ευγενικός και καλοσυνάτος Κύπριος.. είναι το άλλο μισό της γνωστής ΦΙΛΗΣ μου Μαρίας Τζιρίτα. Περάσαμε ένα ΣΚ στο Ναύπλιο, και μόνο καλά έχω να θυμάμαι..



Του εύχομαι λοιπόν, να ζήσει πολλά πολλά χρόνια, γεμάτα γέλιο, αγάπη και υγεία.... να έχει πάντα ότι ονειρεύεται.... να είναι καλά και να γεμίζει τους γύρω του ΧΑΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Εγώ επειδή είμαι στην Πάτρα και δεν μου αρέσει να μου "χρωστάνε το κέρασμα", έφτιαξα εχθές μία τουρτίτσα για τον φίλο μου και θα αυτοκεραστώ.......................




Να σε χαιρόμαστε, να περάσετε τέλεια...

και του χρόνου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τετάρτη, 28 Μαΐου 2008

στην Πάτρα θα φθάσει 37 βαθμούς ... λένε........!!

ελπίζω να σας δροσίσω....


Γρανίτα με τσάι

Υλικά:
για 4 άτομα
2-3 φακελάκια πράσινο τσάι
80 γρ. καστανή ζάχαρη
1 λάιμ

Εκτέλεση:
1. Ετοιμάζετε 600 ml πράσινο τσάι (περίπου 2,5 ποτήρια νερό), ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας του. Έπειτα προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει τελείως.
2. Αφήνετε το τσάι να κρυώσει. Έπειτα το ρίχνετε σε ένα ανοξείδωτο σκεύος και το βάζετε στην κατάψυξη για 2-4 ώρες, φροντίζοντας να το ανακατεύετε κάθε ½ ώρα. Σε αυτό το διάστημα προσέχετε να μη μένει κολλημένο μείγμα στα τοιχώματα του.
3. Όταν η γρανίτα είναι έτοιμη, τη μοιράζετε σε 4 ψηλά ποτήρια κοκτέιλ ή ποτήρια ειδικά για γρανίτα και τη σερβίρετε με μία λεπτή φέτα λάιμ.



Γρανίτα φράουλας
Υλικά:
2 φλυτζάνια τσαγιού φράουλες ώριμες
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1/3 φλιτζανιού τσαγιού χυμό λεμονιού
1/2 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση:
Αφαιρείτε από τις φράουλες τα κοτσανάκια και τις πλένετε με άφθονο νερό.
Σε ένα βαθύ μπολ λιώνετε τις φράουλες με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ή με τα χέρια.
Στον πολτό που δημιουργήθηκε ρίχνετε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού και ανακατεύετε.
Στη συνέχεια, βάζετε το μείγμα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
Αν έχετε μπλέντερ μπορείτε να βάλετε σε αυτό τα υλικά και να τα χτυπήσετε για 3-4 λεπτά.
Αν το μείγμα είναι πυκνό, δεν πήζει .Θα χρειαστεί να προσθέσετε 1 κούπα νερό ή και παραπάνω.
Για να είναι αφράτη η γρανίτα που θα σερβίρετε, καλό θα ήταν αφού την αφήσετε 2 ώρες στην κατάψυξη, να τη βγάλετε και να την ανακατέψετε καλά, με πιρούνι ή μπλέντερ, για να ξεσβολιάσει.. Έπειτα ξαναβάλτε την στην κατάψυξη για 1-2 ώρες.

ΓΡΑΝΙΤΑ ΦΡΟΥΤΩΝ (ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ, ΑΧΛΑΔΙΑ, ΒΕΡΙΚΟΚΑ Ή ΦΡΑΟΥΛΕΣ)

ΥΛΙΚΑ:
3 κούπες παγωμένα φρούτα σε κομματάκια1-2 ασπράδια αυγών1 κουταλιά χυμό λεμονιού1/2 κούπας ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίστε τα φρούτα (ροδάκινα, αχλάδια, βερίκοκα ή φράουλες) και κόψτε τα σε κομμάτια μπουκιάς. Αραδιάστε τα σε μεταλλικό πλατύ κουτί, σκεπάστε τα και βάλτε τα στην κατάψυξη 8-10 ώρες, να παγώσουν. Χτυπήστε στο πολυμίξερ 3 κούπες παγωμένα φρούτα και κάντε τα πουρέ (να έχετε υπόψη σας ότι θα κάνουν αρκετό θόρυβο). Προσθέστε 2 ασπράδια, μία κουταλιά χυμό λεμονιού και 1/2 κούπας ζάχαρη. Βάλτε λιγότερη ή περισσότερη ζάχαρη, ανάλογα με το πόσο γλυκά είναι τα φρούτα. Συνεχίστε το χτύπημα ώσπου να ενωθεί ο παγωμένος πουρές των φρούτων με τη μαρέγκα. Σταματήστε, καθαρίστε τις πλευρές του μπολ με μία σπάτουλα και συνεχίστε το χτύπημα ώσπου να επιτύχετε ένα ομοιογενές αφράτο μίγμα. Αν είναι πολύ μαλακό βάλτε το στην κατάψυξη, να σφίξει. Αν παγώσει, ξαναχτυπήστε το να αφρατέψει και πάλι. Σερβίρετε τη γρανίτα σε παγωμένα ποτήρια, γαρνίροντας με φύλλα μέντας και φρουτάκια.

Για να φτιάξετε γρανίτες από νωπά φρούτα, αλέστε στο πολυμίξερ δύο κούπες φρούτα, να γίνουν πουρές, μαζί με μία κούπα χυμό πορτοκαλιού και λίγο χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε τον πουρέ με ένα ασπράδι αυγού χτυπημένο σε μαρέγκα με 1/3 κούπας ζάχαρη και βάλτε το μίγμα να παγώσει.

στην υγειά σας..



Τρίτη, 27 Μαΐου 2008

Διαφορετικά τρουφάκια!!!

εμπιστευθείτε με.........



Υλικά:
Για το παντεσπάνι:
2 κούπες ζάχαρη
8 αυγά
2 κούπες αλεύρι
2 βανίλιες


Υπόλοιπα υλικά:
1/2 kg βούτυρο νωπό (Κερκύρας)
3 κουτ. σούπας τριμένο nescafe
1/2 κούπα κονιάκ


Εκτέλεση:
Παντεσπάνι: Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 5 λεπτά. Ρίχνουμε 1-1 κουταλιά το μίγμα "αλεύρι-βανίλια". Στρώνουμε μία κόλα λαδόχαρτο σε βουτυρωμένο ταψί και ρίχνουμε το μίγμα. Ψήνουμε 25 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς


Αφού κρυώσει καλά το παντεσπάνι, το τρίβουμε με τα χέρια μας σε μία λεκάνη
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα
Πλάθουμε τα τρουφάκια
Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά


καλή επιτυχία......!!!!!!!!!!!!

Δευτέρα, 26 Μαΐου 2008

Μοχίτο Πράσινου Τσαγιού!

καλημέρα... η αγαπημένη clementine... έψαξε, βρήκε και προτείνει....


Χρόνος Προετοιμασίας: 5 - 10 λεπτά και 4 ώρες παραμονής στο ψυγείο


Υλικά:
1/3 κούπα τσάι Moroccan Mint (1-2 κουταλιές φύλλα , Φυσικό μεταλλικό νερό)
2 μεγάλα φύλλα Δυόσμου
2 κουταλιές (μαύρη) ζάχαρη
Χυμό από ½ φρέσκο-στυμμένο lime
1/3 κούπα άσπρο ρούμι

Εκτέλεση:
Ετοιμάστε το τσάι και αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου βάλτε το στο ψυγείο.
Χτυπήστε με ξύλινο γουδάκι τα φύλλα του δυόσμου και τη ζάχαρη με λίγες σταγόνες ρούμι στον πάτο ενός ψηλού ποτηριού.
Προσθέστε αρκετό θρυμματισμένο πάγο, το ρούμι και τον χυμό του λάιμ.
Ανακατέψτε και γεμίστε με τσάι Moroccan Mint ή κλασσικό Gunpowder αφού σουρώσετε τα φύλλα.
Γαρνίρετε με φύλλα δυόσμου.


Παραλλαγές:
Παραπάνω δίνουμε την δικιά μας συνταγή. Εσείς παίξτε με τις ποσότητες και φέρτε το teajito στα μέτρα σας. Χρησιμοποιήστε άσπρη ζάχαρη αν δεν σας βρίσκεται μαύρη ή λεμόνι αν δεν έχετε lime.


Στην υγειά σας!!

Απολαυστική πίτα..


δοκιμάστε την............


Υλικά:
2 φύλλα σφολιάτα
3 αυγά
200γρ. ανθότυρο
100γρ. κεφαλοτύρι
100γρ. φέτα (και ό,τι άλλα τυριά)
1 σφηνάκι γάλα Νουνού
5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
πιπεριές (χρωματιστές)
μανιτάρια, καλαμπόκι και ό,τι άλλο λαχανικό σας αρέσει χωρίς πολλά υγρά.

Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα υλικά και έχουμε έτοιμη γέμιση.
Λαδώνουμε το ταψάκι μας και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας αφήνοντας τις άκρες γύρω γύρω από το ταψί συμμετρικά. Κατόπιν αδειάζουμε τη γέμιση μέσα.
Κόβουμε λωρίδες το δεύτερο φύλλο και τις βάζουμε απο πάνω κάθετα και οριζόντια δημιουργώντας ένα δύχτι. Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι απο πάνω και ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά.

Σημ:Δεν προσθέτουμε λάδι (γιατί έχει το μπέικον) και αλάτι (γιατι έχουν πολύ τα τυριά)...όμως φρεσκοτριμμένο πιπέρι είναι ό,τι καλύτερο για την πίτα με το κρασί.
καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!

η συνταγή ανήκει σε κάποια χρήστρια του ιντερνετ

Κυριακή, 25 Μαΐου 2008

το αγαπημένο μου προτείνει...


Ντολμαδάκια μελιτζάνας

Υλικά:
2-3 μελιτζάνες φλάσκες
αμπελόφυλλα
1 κουταλιά αλεύρι
7 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά κόλιανδρο σε σκόνη
1/4 λίτρου σάλτσας ντομάτας
μαιντανό ψιλοκομμένο
αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.Τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε για καμία ώρα.Στη συνέχεια τις στίβουμε καλά και τις πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
Ζεματάμε τα αμπελόφυλλα σε καυτό νερό.Τα στραγγίζουμε.
Βάζουμε τη μισή ποσότητα λαδιού και ρίχνουμε τις μελιτζάνες.Τις ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο,τον μαιντανό,το κόλιανδρο,αλάτι και πιπέρι.
Μόλις μαλακώσουν οι μελιτζάνες ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και τις αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά,μέχρι να μείνουν μόνο με το λάδι τους.
Γεμίζουμε τα αμπελόφυλλα με τη γέμιση,τα κλείνουμε σφιχτά και τα τοποθετούμε σε ρηχή κατσαρόλα.Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι,2 ποτήρια νερό,σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε τα ντολμαδάκια σε χαμηλή φωτιά περίπου μισή ώρα.
ευχαριστώ πολύ πολύ!!!!!!!!!!

Μηλόπιτα....

πουαντερι....... πες το κι έγινε!

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ Υλικά
Για τη ζύμη μπισκότου:
1 1/2 πακέτο μπισκότα
250 γρ. βούτυρο
2 κουταλιές καρύδια ψιλοαλεσμένα
Για την παρουσιάση:
4 μέτρια πράσινα ξινόμηλα
3 ξυλάκια κανέλας
4 κουταλιές ζάχαρη
κανέλα σε σκόνη
3 κουταλιές αμυγδαλάκι φιλέ
Για την κρέμα:
3 κούπες κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές φρέσκο χυμό λεμόνι

Εκτέλεση
Ετοιμάστε τη ζύμη μπισκότου, ανακατεύοντας το βούτυρο με τα μπισκότα και τα καρύδια. Πατήστε τη ζύμη μέσα σε μια βουτυρωμένη φόρμα τάρτας. Αν θέλετε να σταθεί καλύτερα η ζύμη, ψήστε τη στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 8' περίπου. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και απλώστε τη πάνω στη ζύμη της τάρτας. Κόψτε τα μήλα σε ψιλά μισοφέγγαρα και σωτάρετέ τα σε λίγο νερό. Προσθέστε τη ζάχαρη και την κανέλα και τοποθετήστε τα πάνω από την κρέμα. Στολίστε με τα αμυγδαλάκια και τα ξυλάκια κανέλας.

Μηλόπιτα
Υλικά:
μία δόση ζύμη τάρτας
4 μέτρια μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε 8 φετάκια
μία κουταλιά χυμό λεμονιού
μισή κούπα ζάχαρη
2 αυγά
1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
3/4 κούπας γάλα
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
1 κουταλιά ζάχαρη
1/2 κουταλάκι κανέλα

Εκτέλεση:
Ανοίξτε την ζύμη σε φύλλο και καλύψτε και τα τοιχώματα μιας καλά βουτυρωμένης φόρμας για τάρτες διαμέτρου 25 εκ.
Βάλτε τα μήλα σε ένα μπωλ, περιχύστε τα με το χυμό του λεμονιού και πασπαλίστε τα με την ζάχαρη.
Ανακατέψτε τα ώστε να καλυφθούν τριγύρω όλα τα φετάκια.
Αραδιάστε τα μέσα στην τάρτα σε σχέδιο μαργαρίτας, με δύο σειρές πέταλα, φροντίζοντας κάθε φετάκι που βάζετε να επανωτίζει λίγο στο προηγούμενο.
Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο (να καλύπτει μόνο τα μήλα) και ψήστε την τάρτα στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο.
Σ΄ένα μπωλ χτυπήστε ελαφρά τα αυγά. Ρίξτε μέσα σ' αυτά το γάλα, την κρέμα, το λιωμένο βούτυρο και το μοσχοκάρυδο. Χτυπήστε τα ελαφρά, να ενωθούν.
Αδειάστε το μίγμα επάνω στα μήλα.
Συνεχίστε το ψήσιμο για 15 λεπτά. Στο μεταξύ ανακατέψτε την ζάχαρη με την κανέλα καιπασπαλίστε την επιφάνεια της τάρτας.
Ψήστε για άλλα 15 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η ζύμη και να πήξει σχεδόν το μίγμα.
Αφήστε την τάρτα να κρυώσει επάνω σε σχάρα για 2 ώρες πριν την κόψετε. Σερβιρετέ την ελαφρά ζεστή.

φιλιάααααααααααααααααα...................

Σάββατο, 24 Μαΐου 2008

και τώρα η αλήθεια.........!!!

και έχουμε και λέμε...
1) είμαι παντρεμένη-χωρισμένη
ΑΛΗΘΕΙΑ!!!!
2) έχω ταξιδέψει στην DISNEY USA
Έχω ταξιδέψει στην Disney Paris 2 φορές.. όχι όμως στην Αμερική..
3) προσφάτως απέκτησα ένα peugeot cabrio 307cc ασημί
Το αυτοκίνητό μου είναι ασημί.. δεν είναι όμως cabrio, δεν είναι peugeot 307... είναι citroen c2..
4) μου έχουν γράψει ποίημα
Δεν μου έχουν γράψει ποίημα..
σας ευχαριστώ πολύ πολύ όλους για την συμμετοχή.... εγώ το διασκέδασα! ελπίζω και εσείς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
καλημερούδια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2008

αλήθεια ή ψέμματα...

έπειτα από προσκλησούλα του φίλου LOCKHEART και της αγαπημένης ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΟΜΠΡΕΛΑΣ.. συμμετέχω στο καινούριο blogοπαίχνιδο!!!!

To παιχνίδι έχει ως εξής:
Θα γράψω 4 προτάσεις που αφορούν εμένα.
Σας ζητάω, να ψηφίσετε ποιά απ’όλες είναι αληθινή.
Μόνο μία από αυτές ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα…
ΟΠΟΤΕ: Είμαι καλή ψεύτρα?????

και έχουμε και λέμε...

1) είμαι παντρεμένη-χωρισμένη
2) έχω ταξιδέψει στην DISNEY USA
3) προσφάτως απέκτησα ένα peugeot cabrio 307cc ασημί
4) μου έχουν γράψει ποίημα



αυτάαααααααααααααααααα........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

καλώ να παίξουν την Μαρία την Τζιρίτα, τον τρελό του χωριού, την Έλενα , τον radio marconi,marianaonice, marionettie... και όσους ακόμα "ψήνονται"....

συνταγές με λεμόνι...!!!


το ζήτησε η αχτίδα μας...... ελπίζω να την ικανοποιήσω!!!!


α) υγρό κέικ λεμόνι

Υλικά:
3 αυγά
175 γρ. ζάχαρη
75 γρ. κρέμα γάλακτος
(35% λιπαρά)
140 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
50 γρ.βούτυρο (λιωμένο)
20 ml ρούμι
ξύσμα από 1 λεμόνι
για την επικάλυψη: 100 γρ.ζάχατη άχνη και χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
Σ΄΄ενα μπωλ ανακατεύουμε με μία σπάτουλα τα αυγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα από το λεμόνι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τέλος, ενσωματώνουμε στο μείγμα το λιωμένο βούτυρο και το ρούμι.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα του κέικ, γεμίζουμε με το μείγμα και αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα να "ξεκουραστεί".
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, ψήνουμε το κέικ για 7 λεπτά, χαμηλώνουμε στους 160-170 βαθμούς, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40 λεπτά περίπου.
Ανακατεύουμε την άχνη με το λεμόνι και μόλις βγάλουμε το κέικ από τον φούρνο, ξεφορμάρουμε με προσοχή και το γλασάρουμε χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.

β)Τούρτα λεμονιού
Υλικά:
Για το κέικ
1 πακέτο self rasing (φαρίνα)
3 αυγά
1 φακ. μπέικιν πάουντερ
1/2κ.γ. αλάτι
150γρ σπορέλαιο
300γρ ζάχαρη
1 βανίλια
1 κούπα φρέσκο γάλα
ξύσμα από 1 λεμόνι και 2 lime
χυμό από 1 λεμόνι και 2 lime
Για το γλάσο
120γρ ζάχαρη άχνη
1κ.σ. χυμό lime
1κ.σ. χυμό λεμόνι
Για την κρέμα
1 1/2 κούπα γάλα
4 κ.γ. κορν φλάουρ
1/2 κούπα ζάχαρη
4 κρόκους
ξύσμα απο 1/2 λεμόνι & 1/2 lime
χυμό απο 1/2 λεμόνι & 1/2 lime

Εκτέλεση:
Για το κέικ
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν. Χώρια ανακατεύουμε τις σκόνες από τα υγρά εκτός από το χυμό και το ξύσμα.
Ρίχνουμε στο μίγμα των αυγών λίγο από την σκόνη λίγο από τα υγρά μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και τέλος ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα.
Χωρίζουμε το μίγμα στα δύο και το ψήνουμε.
Σε ταψάκι μέχρι 30-32Νο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά, στην αντίσταση. Στην μέση τη σχάρα.
Την ώρα που ψήνονται τα παντεσπάνια μας θα φτιάξουμε το γλάσο και την κρέμα.
Για το γλάσο
Κοσκινίζουμε την άχνη και την ανακατεύουμε καλά με το χυμό μέχρι να γίνει λείο το μίγμα.
Αν θέλουμε να εντυπωσιάσουμε ρίχνουμε μία σταγόνα κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Για την κρέμα
Ζεσταίνουμε το γάλα και σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τους κρόκους και το κορν φλαουερ, μετά το χυμό, τα χτυπάμε καλά και με την κουτάλα περνούμε γάλα από την κατσαρόλα και ρίχνουμε στο μίγμα ανακατεύοντας συνέχεια.
Μόλις ζεσταθεί για τα καλά το μίγμα το αδειάζουμε στην κατσαρόλα και ξανακατεβούμε μέχρι να πήξει.
Μόλις είναι έτοιμη ρίχνουμε το ξύσμα.
Για την ολοκλήρωση
Βάζουμε το ένα παντεσπάνι, στρώνουμε την κρέμα, και το άλλο παντεσπάνι και περιχύνουμε με το γλάσο.
Μπορείτε να την διακοσμήσετε με σαντιγί.

γ)Γρανίτα Λεμόνι
Υλικά:
1 φλ. χυμό λεμονιού
1 φλ. παγωμένο νερό
1/2 φλ. ζάχαρη
12 παγάκια
Εκτέλεση: Τα βάζουμε όλα μαζί στο μίξερ και χτυπάμε.

φιλάκια!!!!!!!!!!!!!!!!

Τετάρτη, 21 Μαΐου 2008

Καλημέρα...με μους σοκολάτας!

..ζητώ συγνώμη από όλους σας, που δεν είμαι τόσο συνεπής απέναντί σας, αλλά αυτές τις ημέρες τρέχω κυριολεκτικά σαν τον Βέγγο... δεν προλαβαίνω ούτε να "αναπνεύσω"... θα επανέλθω όμως δριμύτερη...
Σας έφτιαξα , όμως, μία μους για νας σας γλυκάνω ...... μην μου κρατάτε κακία.....

Υλικά:
9 αυγα
1/4 σαβουαγιάρ
1/4 σαντιγύ
1/4 κουβερτουρα λιωμένη
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
γάλα
κονιάκ
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:
Κόβουμε τα σαβουαγιάρ έτσι ώστε να καλύψουμε τον πάτο και τα πλαΐνά από μία φόρμα με στεφάνη, βρέχοντας τα πρώτα με γάλα και κονιάκ.
Έπειτα χτυπάμε τους κρόκους, με την ζάχαρη καλά,και προσθέτουμε την κουβερτούρα.
Σε άλλο μπωλ χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα , με μία πρέζα αλάτι (στη χαμηλή ταχύτητα). Τα προσθέτουμε στο μίξερ και κατόπιν προσθέτουμε και την σαντιγύ. Τα χτυπάμε απαλά..
Βάζουμε το μίγμα στην φόρμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 20 ώρες.
Αν θέλουμε γαρνίρουμε με σαντιγύ...
καλή επιτυχία σε όλους!!!!!

Τρίτη, 20 Μαΐου 2008

Ναύπλιο...

καλημέρα σε όλους...
το ΣΚ που μας πέρασε βρέθηκα στο Ναύπλιο, για την παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Τζιρίτα, αγαπημένης πλέον ΦΙΛΗΣ, το παιδί της αγάπης ( http://mariatzirita.psichogios.gr/ ). Για αυτό το βιβλίο σας έχω μιλήσει ξανά.. Το συστήνω ανεπιφύλακτα, είναι ένα διαμάντι.....
Θέλω όμως να σας πω για την Μαρία που γνώρισα, και έγινε η δική μου Μαρία.... για την Κλημεντίνη που μπήκε στην καρδιά μου, και την aliki (http://tasprakoxylia.blogspot.com/ ) που το γέλιο της εξαφάνισε κάθε κακή σκέψη...... την Λένα Μαντά (http://manta.psichogios.gr/) , μία γυναίκα ποταμό σαν και τα βιβλία της... τον Γιάννο, έναν γλυκίτατο Κύπριο...

Ειλικρινά ήταν ένα ΣΚ, που θα θυμάμαι πάντα.. γεμάτο γέλιο, αγάπη και ειλικρινής ανθρώπους που το μόνο που επιζητούσαν ήταν να περάσουν καλά και να ρουφήξουν την κάθε στιγμή...

Το βράδυ κάναμε βολτούλα και ο δρόμος μας έβγαλε σε ένα μαγαζάκι , τον Αστρολάβο... ένα πανέμορφο μαγαζί , γεμάτο καλλιτεχνίες... 2 από αυτές πλέον, στολίζουν το σπίτι της Ιφιγένειας,
















και της μανούλας μου....
έτσι η γωνιά της μανούλας εμπλουτίστηκε.. πιστέυω, ότι η δημιουργία που της δώρισα ταίριαζε απόλυτα, ε?
και για να μαθαίνουμε..

ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ
Ο αστρολάβος είναι ένα αρχαίο αστρονομικό όργανο, που έχει μια μεγάλη ποικιλία χρήσεων, όσον αφορά τη μέτρηση και πρόβλεψη των θέσεων του ήλιου και των άστρων. Στην κυριολεξία το όνομα του σημαίνει αυτόν που παίρνει, που δεσμεύει τα άστρα.
Ο αρχαιότερος και βασικός τύπος καλείται επιπεδοσφαιρικός αστρολάβος. Ανακαλύφθηκε, πιθανότατα, από τους Έλληνες ή Αλεξανδρινούς γύρω στο 100 π.Χ. ή και ακόμη παλαιοτέρα και εξελίχθηκε αργότερα από τους Άραβες.
φιλάκια σε όλους.... να πάτε Ναύπλιο!!!!!!!!!!!!!!!!!
θα επανέλθω να σας πω και να σας δείξω φωτό και από το μαγευτικό ΤΟΛΟ....



Κυριακή, 18 Μαΐου 2008

Χρόνια πολλά.. Κωνσταντίνα, Κωνσταντίνε, Ελένη.....

Την Τετάρτη έχει γιορτή η μανούλα μου και θα της κάνω έκπληξη.. Θα καλέσω άτομα που αγαπάει για να φάμε και να πιούμε...ααααα και να γελάσουμε!!!!!
Θα σας αναφέρω αναλυτικά το μενού.. ίσως κάποιος χρειάζεται καμιά ιδέα!!!!

Λοιπόν, θα φτιάξω... (όσες συνταγές δεν έχω ήδη δημοσιεύσει, στο τέλος του μενού , θα τις έχω όλες μαζί)
Γλυκά

Σαλάτες

α) μακαρονοσαλάτα

β) σαλάτα Coleslaw

Και μετά....

α) φλογέρες

β) πιπερόπιτα

γ) κις με μπεΐκον και τυριά

δ) ψαρονέφρι

ε) ρολάκια μαριναρισμένα σε κόκκινο κρασί

Να τους χαιρόμαστε.............................

α) Σαλάτα Coleslaw

Υλικά:
1 φλιτζάνι καφέ ξύδι
1/2 μικρό λάχανο τριμμένο
5 καρότα τριμμένα
3οο γραμ. μαγιονέζα
λίγο μαΐντανό ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι ξύδι

1 κουταλάκι ζάχαρη

1 σκελίδα πουρέ σκόρδου

αλάτι

πιπέρι (άσπρο)

Εκτέλεση :

Βάζουμε στο μπωλ , το λάχανο και το καρότο και τα ανακατεύουμε καλά. Έπειτα βάζουμε το ξύδι, το αλάτι, και την ζάχαρη, και τα ανακατεύουμε καλά. Τα αφήνουμε κάποιες ώρες στο ψυγείο να μαριναριστούν (εγώ συνήθως τα βάζω από το προηγούμενο βράδυ).Μετά στίβουμε, καλά, την σαλάτα να φύγουν τα υγρά. Μετά ρίχνουμε το σκόρδο και το μαΐντανό και τα ξαναανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε την μαγιονέζα και το πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

β) Πιπερόπιτα Φλωρίνης

Υλικά:

1 κουτί (850 γρ) ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΖΥΜΗ ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ

6 μεγάλες κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κύβους

2 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κύβους

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 -2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

4 αυγά

1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών

μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι – πιπέρι

125 γρ σπορέλαιο και 125 γρ βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση:
1.Ξεπαγώστε καλά τη ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΖΥΜΗ.

2.Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο στο ελαιόλαδο και προσθέστε τις πιπεριές, τις ντομάτες, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε το ζωμό λαχανικών ζεστό και σιγοβράστε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Βγάλτε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει λίγο.

3.Χτυπήστε τα αυγά με τη παρμεζάνα και προσθέστε τα στο μείγμα με τις πιπεριές. Ανακατέψτε καλά.Σε ένα στρογγυλό ταψί στρώστε όλα τα φύλλα της χωριάτικης ζύμης βουτυρώνοντας καλά το καθένα. Στρώστε τα σταυρωτά έτσι ώστε να καλύπτουν και τα πλάγια του ταψιού και να εξέχουν και λίγο.

4.Απλώστε από πάνω το μείγμα ομοιόμορφα. Τυλίξτε τα φύλλα που εξέχουν στριφτά προς τα μέσα κάνοντας ένα στεφάνι γύρω από το ταψί. Η πίτα μένει ανοιχτή από επάνω.

5.Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 50 λεπτά περίπου.

γ) ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ

Υλικά
1 δόση ζύμη τάρταςγια τη γέμιση
250 γρ. μπέικον
4 αυγά χωρισμένα
2 κούπες κρέμα γάλακτος
λίγο άσπρο πιπέρι
1/4 κουταλάκι αλάτι
2 1/2 κούπες τριμμένη γραβιέρα ένταμ

Εκτέλεση
Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο και στρώστε τη σ' ένα πυρέξ για τάρτες, με διάμετρο 30 εκ., καλύπτοντας τα τοιχώματα. Βάλτε το μπέικον σε τηγανάκι και σοτάρετέ το, να λιώσει και να ξεχωρίσει το πολύ λίπος. Στραγγίστε το σε απορροφητικό χαρτί. Κόψτε το σε κομμάτια και αραδιάστε τα μέσα στην τάρτα. Πασπαλίστε επάνω την τριμμένη γραβιέρα. Χτυπήστε ελαφρά τ' αυγά, ρίξτε κι ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος, λίγο μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι. Αδειάστε το μίγμα μέσα στην τάρτα, επάνω από το στρωμένο μπέϊκον και το τυρί. Ψήστε στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 40'-45'. Αφήστε το να σταθεί 10', πριν το μεταφέρετε σε πιατέλα (προεραιτικά) και το σερβίρετε.


δ) Ρολάκια μαριναρισμένα σε κόκκινο κρασί

Υλικά:

6 σνίτσελ χοιρινά

2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

350ml κόκκινο κρασί

1 φύλλο δάφνης τριμένο

λίγο μπούκοβο

4-5 κ.σ. λάδι

6 φέτες μπέικον

6 λωρίδες πράσινης πιπεριάς

400 γρ. ντοματάκια

1/2 φλ.τσ. ντοματοχυμό

1 κύβο λαχανικών

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνετε τα σνίτσελ και τα τοποθετείτε σε ένα γυάλινο σκεύος. Τα πασπαλίζετε με το σκόρδο, την δάφνη, και το μπούκοβο και τα περιχύνετε με το κρασί.Τα αφήνετε για αρκετές ώρες στο ψυγείο γυρίζοντας τα τρεις0τέσσερις φορές.

Κατόπιν βγάζετε τα σνίτσελ από την μαρινάτα και τα στεγνώνετε. Φιλτράρετε το υγρό της μαρινάτας.

Βάζετε σε κάθε σνίτσελ από 1 φέτα μπέικον και μία λωρίδα πιπεριά και τυλίγετε σε ρολό. Δένετε το ρολό με σπάγκο. Ζεσταίνετε το λάδι και τα ροδίζετε ελαφρά. Προσθέτετε τα ντοματάκια, τον χυμό, τον κύβο τψν λαχανικών, τη φιλτραρισμένη μαρινάτα και σιγοβράζεις το φαγητό για 1 ώρα. Τα βγάζετε και σερβίρετε.

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2008

μυδοπίλαφο........

ελπίζω να συμφωνήσετε ότι είναι απολαυστικό.....


Υλικά:
1 κιλό μύδια
½ φλ. τσαγιού ούζο
2 κρεμμύδια
1 σκελ. σκόρδο
1 φλ. τσαγιού ρύζι basmati
1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 φλ. τσαγιού ντομάτα ψιλοκομμένη
4 κουτ. σούπας άνηθο
3 κουτ. σούπας δυόσμο
2 κουτ. σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
Αλάτι και άσπρο πιπέρι

Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τα μύδια σε μια μεγάλη κατσαρόλα, μαζί με το ούζο και το μισό κρασί και τα βράζουμε καπακωμένα, για λίγα λεπτά. Τα ρίχνουμε από την κατσαρόλα σε σουρωτήρι και κρατάμε το ζουμί στην άκρη.
Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και κατόπιν το ρύζι. Ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να γίνει διάφανο.
Στραγγίζουμε το ζουμί από τα μύδια σε μια μεζούρα ή ένα φλιτζάνι. Πρέπει να είναι γύρω στα 2/3 του φλιτζανιού. Ρίχνουμε το ζουμί στο ρύζι μαζί με το υπόλοιπο κρασί και συμπληρώνουμε με νερό, ώστε η αναλογία νερού ρυζιού να είναι δύο προς ένα. Βράζουμε το ρύζι για 12 λεπτά σε μέτρια φωτιά, σκεπασμένο.
Προσθέτουμε την ντομάτα τα μύδια και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, έχοντας το τηγάνι πάντα, σκεπασμένο, μέχρι το ρύζι να «πιει» όλα τα υγρά του. Σερβίρουμε γαρνίροντας με το κουκουνάρι (αν θέλουμε το καβουρδίζουμε) και το φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε ροδέλες.


Αυτήν την συνταγή την είχα δει στην εκπομπή νηστικό αρκούδι!!!!!

Τετάρτη, 14 Μαΐου 2008

..Πάτρα..

..αν ένα πράγμα αγαπάω πολύ στην Πάτρα, αυτό είναι ότι μπορείς σε λίγο χρόνο να βρεθείς από την μία άκρη της πόλης στην άλλη.. ότι μπορείς να διαλέξεις αν θέλεις βουνό ή θάλασσα, και να βρεθείς σε χρόνο dt σε ότι επιλέξεις... ότι μπορείς να περπατήσεις και να ξεχάσεις τους ρυθμούς της πόλης..
Σήμερα λοιπόν, βρέθηκα να περπατάω (λόγω έλλειψης αρκετής βενζίνης).. διέσχισα το κέντρο της πόλης και βρέθηκα στην εκκλησία του ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ (του πολιούχου μας).
Ακριβώς από κάτω λοιπόν, στέκει ο γνωστός σε όλους Φάρος. Εκεί έχει δημιουργηθεί ένας χώρος γεμάτος πράσινο.. όπου άλλοι περπατάνε, άλλοι απλά κάθονται στα παγκάκια και κοιτούν την θάλασσα, άλλοι κάνουν τζόκινγκ, και βέβαια να μην ξεχνάμε τα παιδιά που μπορούν να ευχαριστηθούν την εκεί παραμονή τους.. Εγώ σήμερα πέτυχα και το καράβι που ερχόταν από Κεφαλλονιά....
Αν και δούλευα όλη μέρα, τώρα αισθάνομαι ξεκούραστη.....

Τρίτη, 13 Μαΐου 2008

Μακαρόνια στο πήλινο...!

δοκιμάστε το.........

Υλικά:
200 γρ μακαρόνια βίδες ή πέννες ή ριγκατόνι
σάλτσα Ναπολιτέν
250 γρ φέτα
βούτυρο
τυριά κίτρινα τριμένα
αλάτι
πιπέρι
1 πιπεριά
Μαΐντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια,τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Φτιάχνουμε μια κλασσική σάλτσα ντομάτας όπως θα κάναμε αν είχαμε μια μακαρονάδα Ναπολιτέν.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά το πήλινό μας και βάζουμε λίγο τριμένο τυρί στον πάτο. (ακόμα και κεφαλοτύρι)
Στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια προσθέτουμε την σάλτσα, τον μαΐντανό, τη φέτα και την ψιλοκομμένη πιπεριά, και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τα τοποθετούμε στο βουτυρωμένο πυρέξ.
Πασπαλίζουμε με τα τριμένα κίτρινα τυριά καλύπτωντας όλη την επιφάνεια.
Τοποθετούμε το πήλινο σε προθερμασμένο φούρνο (στην κάτω αντίσταση), για να μην καεί το τυρί αλλά μόνο να λιώσει, στους 160 βαθούς για ένα τέταρτο περίπου.


Συμβουλές: εγώ δεν βάζω την φέτα όταν το φτιάχνω μόνο για μένα. Από τυριά συνήθως τον πάτο του πυρέξ τον καλύπτω με κεφαλοτύρι Δανίας(από αυτό που έχω για τις μακαρονάδες δλδ), και από πάνω ρίχνω συνήθως γκούντα, πεκορίνο, κλπ. Ανάλογα με το τυρί που θα επιλέξετε , να προσέξετε την δόση του αλατιού (το πεκορίνο πχ είναι από μόνο του αλμυρό και έτσι χρειάζεται λιγότερο αλάτι).
καλή επιτυχία.............................
φωτό από flickr

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2008

φιλέτο κοτόπουλου...

..με καρότο, άνηθο και λεμόνι!!!!

μία ιδιαίτερη γεύση ...

Υλικά:
4 φιλέτα κοτόπουλου
2-3 μέτρια καρότα τριμένα
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 ποτηράκι κρασιού, λευκό κρασί
χυμό 1 λεμονιού
λίγο άνηθο
πιπέρι
αλάτι
1/2 κ.γ. αλεύρι


Εκτέλεση:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές και το τσιγαρίζουμε.

Έπειτα ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα καρότα (εγώ τα τρίβω στο μπλέντερ) και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε λίγο νερό με το αλεύρι για να βράσει το κοτόπουλο.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο ψιλοκομμένο.
Το αφήνουμε να πάρει μια βράση και σβήνουμε το "μάτι".

Τέλος ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Σερβίρουμε...

Καλή επιτυχία........

Κωνσταντίνα να τα χιλιάσεις...............

η βαφτιστήρα και ανιψούλα μου (διπλή ιδιότητα) σήμερα έκλεισε τα 3......

να τα χιλιάσει και να είναι πάντα τόσο χαρούμενη, γελαστή,
καλοσυνάτη και υγιής όσο ήταν σήμερα.......
και του χρόνου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ιφιγένεια να την χαίρεσαι....

Σάββατο, 10 Μαΐου 2008

Μύρισε Άνοιξη....

Η Άνοιξη ήρθε και μαζί της έφερε χρώματα και μυρωδιές.... Περπατώντας κανείς στο κέντρο της Πάτρας, στην Πλατεία Γεωργίου, εκεί που το μάτι μας είχε συνηθίσει στο απόλυτο λευκό.. από τις πλάκες που κάλυψαν κατά μήκος και πλάτος την πλατεία
τώρα βλέπει παρτέρια,
και κατασκευές με πράσινο και νερό....
καθαρά συντριβάνια.. που θέλεις να κάνεις μία βουτιά...
και γωνιές με εποχιακά
και πολύχρωμα λουλούδια!!!
.. αυτό βέβαια δεν συμβαίνει μόνο στην κεντρική πλατεία της πόλης αλλά σε κάθε γωνιά της.. αξίζει να αναφέρουμε βέβαια, ότι πλέον η Πάτρα εκτός από λουλουδάτη πόλη είναι καθαρή πόλη!!!!!!
συγχαρητήρια λοιπόν, στην νέα δημοτική αρχή...... πάντα τέτοια!!!!!

Παρασκευή, 9 Μαΐου 2008

π ί τ σ α ....!!!!!!!!


σε ποιον δεν αρέσει??????


Υλικά:
για την ζύμη:
1/2 κιλό αλεύρι
2 αυγά
1/4 βιτάμ (αυτό στο χαρτί)
λίγο αλάτι
1/2 φακελάκι μαγιά
όσο χλιαρό νερό πάρει στο ζύμωμα
λίγο σπορέλαιο

για το γαρνίρισμα:
τριμμένη ντομάτα
τριμμένα κίτρινα τυριά
ζαμπόν
μπέικον
πιπεριά
ρίγανη
κτλ

Εκτέλεση:
Βάζω σε μία λεκάνη λίγο λίγο το αλεύρι, το βιτάμ, τα αυγά, το νερό, την μαγιά και το αλάτι. Τα ανακατεύω καλά και ρίχνω λίγο σπορέλαιο. Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια ρίχνω λίγο αλεύρι παραπάνω. Αφού γίνει ένα ομοιγενές μίγμα, το αφήνουμε να φουσκώσει και μετά το απλώνουμε στο ταψί. Ρίχνουμε την ντομάτα και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Κατόπιν απλώνουμε λίγο τυρί, το ζαμπόν , το μπέικον, την πιπεριά και τέλος το υπόλοιπο τυρί. Πασπαλίζουμε με την ρίγανη.
Την ψήνουμε στο φούρνο στους 200 για περίπου μισή ώρα!!

σημείωση1: αυτή η δόση είναι για το ταψί το μεγάλο του φούρνου.
σημείωση2: η ζύμη θα φουσκώσει στο ψήσιμο

καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!

Πέμπτη, 8 Μαΐου 2008

Πικάντικη κόκκινη σάλτσα..!

συνοδεύει...τα πάντα!!!!!

Υλικά:
400 γρ. ώριμες ντομάτες (ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρια και ψιλοκομμένες)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ βαλσάμικο ξύδι
1 1/2 κ.σ. μέλι
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
1 κ.γ. μπούκοβο
3 πρέζες θυμάρι
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ πιπέρι
1/2 κ.γ κολίανδρο
2 κ.σ πελτέ ντομάτας

Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο στο λάδι. Κατόπιν ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά,και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε μίσο κουτάκι από τα ντοματάκια νερό.. Αφού πάρει μία βράση χαμηλώνουμε την φωτιά... Σε 5-10 λεπτάκια, είναι έτοιμη.. Δοκιμάζουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά!!!!


Μπορείτε να κάνετε και άλλους συνδυασμούς... ανάλογα με τις γευστικες σας προτιμήσεις..

Τετάρτη, 7 Μαΐου 2008

Ψαρονέφρι...

.. με μανιτάρια, λιαστή ντομάτα, κρεμμύδια, μετσοβόνε και πιπεριές!!!

πιστέψτε με.. αξίζει τον κόπο!!!!!!!!!!!

Υλικά:
*2 φιλέτα ψαρονέφρι σε φέτες 1 εκ.
*400 γρ. μανιτάρια ολόκληρα
*6 λιαστές ντομάτες
*150 γρ. μετσοβόνε ή γραβιέρα
*1 κρεμμύδι μεγάλο σε φέτες
*2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
*1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
*4 κουταλιές ελαιόλαδο
*4 κουταλιές λευκό κρασί
*4 κουταλιές νερό ή σόγια σως
*2 κουταλιές μουστάρδα
*1/2 κουταλάκι ρίγανη
*λίγο αλάτι & μαύο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο πυρέξ στρώστε τα κομμάτια το κρέας με τα μανιτάρια, τις λιαστές ντομάτες και τους κύβους τυριού. Καλύψτε με τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Πασπαλίστε με την ρίγανη.
Ανακατέψτε το λάδι με το κρασί,τη σόγια και την μουστάρδα. Περιχύστε με το μίγμα το φαγητό στο πυρέξ.
Καύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στους 200, 50 λεπτά με 1 ώρα.
Συμπληρώστε λίγο νερό κατά το ψήσιμο εάν χρειάζεται.

καλή επιτυχία!!!!!

αυτόγραφο..για όλους σας!!

Λένε ότι από τον γραφικό χαρακτήρα καταλαβαίνεις πολλά για τον γράφοντα...




Λαμβάνοντας προσκλησούλα από την αγαπημένη Faraona, την οποία ευχαριστώ.. σας παρουσιάζω ένα χειρόγραφο αφιερωμένο σε όλους σας....




Οι κανόνες απλούστατοι..
1. Γράψε
2. Σκάναρε (ή φωτογράφισε… )
3. Πόσταρε.
4. Ειδοποία!
5. Προσκάλεσε άλλους 5 ή και περισσότερους blogger να συμμετέχουν.
(επίσης απαραίτητα, για να μαζευτούν όσο περισσότερα χειρόγραφα γίνεται)




Προσκαλώ λοιπόν..
*ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ (χωρίς ζαβολιές αυτήν την φορά παρακαλώ)
*τρελλός του χωριου
*PAVLOS
*Μαρία Τζιρίτα
*ΚΟΚΚΙΝΗ ΟΜΠΡΕΛΑ
*if..ιγένεια
*dromaki
*iLiAs
*Lily
*αχτίδα
*δεσποινάριον
* *MArY AnnE*
*theogr

Εννοείται ότι και όσοι ακόμα επιθυμούν έχουν ανοιχτή πρόσκληση!!!!

φιλάκια σε όλους!!!!


copyright "ζαχαρούλα.." για το :http://www.autographcollectors.blogspot.com/

Τρίτη, 6 Μαΐου 2008

Μακαρονοσαλάτα!!

εμένα μου αρέσει πολύ....

Υλικά:
250 γραμ. πένες ή βίδες
1 μαρουλάκι ψιλοκομμένο
200 γραμ. αρακά βρασμένο
150 γραμ. μαγιονέζα
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη
200 γραμ. τόνο χωρίς λάδι
1 αγγούρι ψιλοκομμένο
2 αβγά βραστά ψιλοκομμένα
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζω λίγο τις πένες (ή τις βίδες) και τις αφήνω να σουρώσουν.
Μετά ανακατεύω καλά όλα τα υλικά και προσθέτω αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύω την μαγιονέζα με το γιαούρτι και τη βάζω πάνω στη σαλάτα.
Τη σκεπάζω με μεμβράνη και την τοποθετώ στο ψυγείο.
Σερβίρεται κρύα.
Αν θέλουμε, μπορούμε πριν από το σερβίρισμα ,να προσθέσουμε λίγο χαβιάρι ή μαΐντανό ψιλοκομμένο ή πάπρικα.


Ελπίζω να ικανοποίησα όλα τα γούστα!!!!

Καλή επιτυχία σε όλους!!!!!


Τα φιλιά μου...............

Υγ: η συνταγή είναι από την Ρένα της Φτελιάς και η φωτό από το flickr

Δευτέρα, 5 Μαΐου 2008

Αγαπημένα βιβλία......

Μία αγαπημένη μου συνήθεια είναι να διαβάζω... Διαβάζω από πολύ έως πάρα πολύ.. Αποφάσισα να σας παρουσιάσω κάποια από τα βιβλία που διάβασα τον τελευταίο μήνα και είναι όλα αληθινές ιστορίες.. κάθε μία και ένα κομμάτι μου πλέον..

Σας τα συστήνω ανεπιφύλακτα.......

Ξεκινάω με..

"Το Παιδί Της Αγάπης"- Μαρία Τζιρίτα, εκδόσεις Ψυχογιός

Ένα βιβλίο που διαβάζεται μονορούφι. Μιλάει για τα "στιγμιαία λάθη" όπως είναι της μόδας να αποκαλούν κάποιες ανθρώπινες υπάρξεις τον τελευταίο καιρό. Προσεγγίζει τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες και μας ξετυλίγει το πρόβλημα των κλειστών κοινωνιών των χωριών ακόμα και σήμερα!! ένα μάθημα αγάπης και ανθρωπιάς, χωρίς να έχεις γεννήσει, μπορείς να είσαι ΜΑΝΑ. Ένα βιβλίο που θα σας προβληματίσει... ένα μάθημα αγάπης, ανθρωπιάς και ψυχικής δύναμης.. ένα μάθημα που πρέπει όλοι να "παρακολουθήσουμε".... το σίγουρο είναι ότι δεν θα το αφήσετε αν δεν φθάσετε στην τελευταία του σελίδα.. και τότε θα στεναχωρηθείτε που τελείωσε!!!


Οι γυναίκες που σιωπούν καίγονται - Ράνια Παγωμένου, εκδόσεις Μελίχρυσος

Ένα βιβλίο γραμμένο από την κόρη, για το ξύλο που υπέμενε η μητέρα της από τον πα-ΤΕΡΑ της, το ξύλο που αισθάνθηκε η ίδια και την βαναυσότητα που βίωσε ο αδερφός της. Ένα βιβλίο που ανατριχιάζεις και μόνο στην ιδέα ότι κάποιος άνθρωπος έζησε όλη του την ζωή κάτω από την βίαιη συμπεριφορά του συντρόφου του! Μία μάνα που για χάρη των παιδιών της, των γονιών της υπέμεινε δίπλα της ένα άνδρα βάναυσο. Δεν μπορούσα να συγκρατήσω τα δάκρυα μου.. Μου ήταν αδύνατο να μην τρέμω από τον φόβο και να μην αισθάνομαι τον πόνο και των τριών.. Καταστάσεις που δεν έχουμε βιώσει και που ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μας έχουμε ζήσει!!!

Τα κόκκινα παπούτσια - Maria Housden, εκδόσεις Διόπτρα


Για αυτό το βιβλίο, δεν θα πω τίποτα εγώ.. Θα σας γράψω την φράση που αναγράφεται, στο εξώφυλλο "Διαβάστε το και δακρύστε για την απόλυτη χαρά του να είστε ζωντανοι"..

Καθώς επίσης θα σας μεταφέρω ότι αναφέρει το οπισθόφυλλο "Σπάνια εμφανίζεται ένα βιβλίο τόσο εξαιρετικό, ώστε το πεπρωμένο του να μην είναι μόνο να διαβαστεί, αλλά να λατρευτεί, να περάσει από τον έναν αναγνώστη στον άλλον σαν πολύτιμο δώρο.Γεμάτο από σοφία και ομορφιά, Τα Κόκκινα Παπούτσια είναι ένα τέτοιο βιβλίο. Μέσα σε αυτές τις σελίδες, η συγγραφέας μοιράζεται τα μαθήματα που τη μεταμόρφωσαν, τα μαθήματα ζωής που έλαβε από την τρίχρονη κόρη της, τη Χάνα, η οποία πάλεψε με κουράγιο, ειλικρίνεια, ακόμα και γέλιο στη μάχη της με τον καρκίνο. Η αληθινή ιστορία της Χάνα μας βεβαιώνει ότι η αγάπη όχι μόνο μας περιβάλλει, αλλά συνεχίζεται και μετά το θάνατο.
"τα δάκρυα δικά μου, τα συμπεράσματα δικά σας....



ΣταΌρια - Καίτη Θαλασσινού, εκδόσεις Μελίχρυσος


Αθήνα 1941... Μία ιστορία αληθινή.. Μία ζωή που τα πάντα ανατρέπονται όταν οι Γερμανοί επιτάσσουν τα σπίτια των ηρωίδων μας. Από το γέλιο και την αθωότητα, στην γρήγορα ωρίμανση.. Όμως ένας έρωτας που πρέπει να μείνει μυστικός, είναι η αιτία να γνωρίσουμε τις δυνατότητες της αληθινής φιλίας, μίας δυνατής φιλίας, που ξεπερνά τα όρια, θα στηρίξει αυτήν την "απαγορευμένη" αγάπη μέχρι το τέλος... Άνθρωποι με το Α κεφαλαίο που θα έκαναν τα πάντα ο ένας για τον άλλο. Ένα βιβλίο μάθημα φιλίας , αγάπης και αφοσίωσης.. Μία λαηθινή ιστορία που έρχεται να μας διδάξει ότι υπάρχει δέσιμο μεταξύ των ανθρώπων.. ότι υπάρχουν έννοιες που σήμερα έχουμε ξεχάσει.....


Ένα παιδί που το έλεγαν "αυτό" - Dave Pelzer, εκδόσεις Διόπτρα


Αν δεν αντέχει η καρδιά σας, αυτό το βιβλίο μην το αγοράσετε! Κάθε του σελίδα μία μαχιαριά στην καρδιά μου..ειλικρινά.. Ανατρίχιασα, αηδίασα, έκλαψα, ένιωσα οργή, θλίψη, θυμό. Το πρώτο από τα τρία βιβλία που έγραψε ο Dave Pelzer. Ένα βιβλίο που περιγράφει πολύ παραστατικά την κακοποίηση του Ντέιβ στα χέρια της μητέρας του, της αλκοολικής μητέρας, και την απίστευτη απάθεια του περίγυρου για την κατάστασή του.Το κουράγιο και η αποφασιστικότητά του είναι παράδειγμα για όλους μας. Το κρεβάτι του είναι το πάτωμα, κάτω από το τραπέζι της κουζίνας, περνάει το μαρτύριο του θαλάμου αερίων (ένας κουβάς με μίγμα από αμμωνία και απορρυπαντικό στο ερμητικά κλειστό μπάνιο), μία μαχαιριά και φαγητό κάθε 10 ημέρες ( και αυτό τα αποφάγια από τα αδέρφια του). Και πολλά ακόμα που δεν αντέχω να γράψω.. Αυτό το παιδί όμως είχε την θέληση να ζήσει και τα κατάφερε..........................



Και τέλος θα σας αναφέρω ένα βιβλίο που διάβασα πριν χρόνια και δεν έχω ξεχάσει.... μία ακόμα αληθινή τραγική ιστορία, με αίσιο όμως τέλος..


Ξεχάστε πως είχατε μια κόρη- Sandra Gregory, εκδόσεις Γκοβόστη


... Μπαίνεις στο πετσί μιας κοπέλας που έκανε ένα τρομερό λάθος, αλλά δεν είναι εγκληματίας. Έκανε ένα έγκλημα, αλλά το πιο μεγάλο της έγκλημα ήταν η ανοησία της. Είναι ένα συναισθηματικό ταξίδι όπου η ηρωίδα μάς διηγείται τις εφιαλτικές της εμπειρίες μέχρι την δικαίωση, που γι' αυτήν αγωνίσθηκε με νύχια και με δόντια. Σχεδόν έκλαψα. Αυτό το βιβλίο δεν μας λέει ότι η Σάντρα δεν παραδέχεται το έγκλημά της, αλλά ότι αυτά που πέρασε ήταν τρομερά. Δεν ζητάει τη συμπόνια μας, αλλά διηγείται τη φρικτή περιπέτειά της για να αποτρέψει άλλους νέους να κάνουν αυτό το εφιαλτικό ταξίδι που η ίδια έκανε. Διαβάστε αυτό το συγκλονιστικό βιβλίο... ... Πριν ακόμη διαβάσω την πρώτη σελίδα αυτού του βιβλίου αναρωτιόμουν πώς θα ήταν δυνατό να γράψεις αυτή την ιστορία και να μην παρασυρθείς στο να δικαιολογήσεις τις πράξεις σου. Η συγγραφέας περιγράφει και εξηγεί τις εμπειρίες της τόσο ξεκάθαρα και τίμια και σε κάνει να νιώθεις τέτοια συγκίνηση, που νομίζεις ότι βγήκες μόλις από τις φυλακές της Ταϊλάνδης...

Αυτά είχα να σας πω....... ελπίζω να μην σας κούρασα!!!