Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2008

το ΣΚ που μας πέρασε.....

..βρέθηκα στο εξοχικό μου....
..ξεκουράστηκα και χάρηκα την θάλασσα...
Απόλαυσα ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα,
το Σάββατο το απόγευμα
μία υπέροχη θάλασσα την Κυριακή...
ένα ακόμα μοναδικό ηλιοβασίλεμα την Κυριακή


και μία μαγευτική ανατολή σήμερα το πρωί...


τι άλλο να ζητήσω???????????????
να κρίνετε με επιείκια τις φωτογραφίες μου..... και να έχετε μία τέλεια εβδομάδα!!!!!!!!!!




Σάββατο, 28 Ιουνίου 2008

Τι σημαίνει να είσαι «φτωχός»…

Τι σημαίνει να είσαι «φτωχός»…

Ένας πατέρας με οικονομική άνεση, θέλοντας να διδάξει στο γιο του τι σημαίνει φτώχεια, τον πήρε μαζί του για να περάσουν λίγες μέρες στο χωριό, σε μια οικογένεια που ζούσε στο βουνό.

Πέρασαν τρεις μέρες και δυο νύχτες στην αγροικία. Καθώς επέστρεφαν στο σπίτι, μέσα στο αυτοκίνητο, ο πατέρας ρώτησε το γιο του:
«Πώς σου φάνηκε η εμπειρία;»
«Ωραία» απάντησε ο γιος με το βλέμμα καρφωμένο στο κενό.
«Και τι έμαθες;» συνέχισε με επιμονή ο πατέρας.

Ο γιος απάντησε:

Εμείς έχουμε έναν σκύλο, ενώ αυτοί τέσσερις.

Εμείς διαθέτουμε μια πισίνα που φτάνει μέχρι τη μέση του κήπου, ενώ αυτοί ένα ποτάμι δίχως τέλος, με κρυστάλλινο νερό, μέσα και γύρω από το οποίο υπάρχουν και άλλες ομορφιές…

Εμείς εισάγουμε φαναράκια από την Ασία για να φωτίζουμε τον κήπο μας, ενώ αυτοί φωτίζονται από τα αστέρια και το φεγγάρι…

Η αυλή μας φτάνει μέχρι το φράχτη, ενώ η δική τους μέχρι τον ορίζοντα…

μείς αγοράζουμε το φαγητό μας· αυτοί πάλι, σπέρνουν και θερίζουν γι αυτό…

Εμείς ακούμε CDs. Αυτοί απολαμβάνουν μια απέραντη συμφωνία από πουλιά, βατράχια, και άλλα ζώα. Και όλα αυτά διακόπτονται που και που από το ρυθμικό τραγούδι του γείτονα που εργάζεται στο χωράφι…

Εμείς μαγειρεύουμε με ηλεκτρική κουζίνα. Αυτοί ό,τι τρώνε έχει αυτή τη θεσπέσια γεύση, μια και μαγειρεύουν στα ξύλα…

Εμείς για να προστατευθούμε, ζούμε περικυκλωμένοι από έναν τοίχο με συναγερμό. Αυτοί ζουν με τις ορθάνοιχτες πόρτες τους, προστατευμένοι από τη φιλία των γειτόνων τους…

Εμείς ζούμε «καλωδιωμένοι» με το κινητό, τον υπολογιστή, την τηλεόραση. Αυτοί, αντίθετα, «συνδέονται» με τη ζωή, τον ουρανό, τον ήλιο, το νερό, το πράσινο του βουνού, τα ζώα τους, τους καρπούς της γης τους, την οικογένειά τους.

Ο πατέρας έμεινε έκθαμβος από τις απαντήσεις του γιου του…
Και ο γιος ολοκλήρωσε με τη φράση:«Σ’ευχαριστώ, μπαμπά, που μας δίδαξες πόσο φτωχοί είμαστε…»

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ, ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΡΓΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΜΑΣ.

ΑΓΩΝΙΟΥΜΕ ΠΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ «ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ».

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΕ ΚΡΑΤΗΣΕ ΠΟΛΥ ΓΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙΣ.


Θυμήσου:

Το πιο δυνατό σ’αυτή τη ζωή είναι η ΑΓΑΠΗ.

«Αυτή όλα τα μπορεί».

Μετάφραση από τα Ισπανικά σε ελεύθερη απόδοση:
Γεώργιος Σ. Βλάχος
Ευχαριστώ τον κύριο Josep J.
από τη Βαρκελώνη της Ισπανίας για την αποστολή του αυθεντικού μηνύματος στην Ισπανική.



αυτό το e-mail που έλαβα, θεώρησα πως έπρεπε να το μοιραστώ μαζί σας!!!

καλό ΣΚ σε όλους...........................



Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008

Κοτόπουλο εξοχικό

καλημέρα σε όλους...
χαμογελάτε... κι ας κάνει ζέστη!!!



Υλικά:
1 κοτόπουλο μεσαίο μέγεθος
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 ντομάτες
1 ποτήρι λευκό κρασί
50 γρ. μαύρες ελιές θρούμπες
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι, πιπέρι & βασιλικό

Εκτέλεση:
Κόψτε το κοτόπουλο στα τέσσερα. Σε ένα σκεύος βάλτε το λάδι να κάψει και ροδίστε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Σβήστε με το λευκό κρασί, προσθέστε ψιλοκομμένο το σκόρδο, τις ντομάτες που έχετε καθαρίσει από την φλούδα και τα σπόρια, κομμένες σε μικρά κυβάκια, τις ελιές (αφαιρέστε τα κουκούτσια) και μισό κουταλάκι του καφέ ψιλοκομμένο βασιλικό. Αλατοπιπερώστε. Αφήστε να ψηθεί χωρίς να το σκεπάσετε


καλή επιτυχία!!!!

Τρίτη, 24 Ιουνίου 2008

Σορμπέ φράουλας...!!!!

καλημέρα σε όλους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Υλικά:
3 φλ. φράουλες παγωμένες
1/2 φλ. ζάχαρη
2 ασπράδια αβγού

Εκτέλεση:
Βάζουμε τις φράουλες και τη ζάχαρη στο μίξερ και χτυπάμε σιγά μέχρι να γίνουν κομματάκια. Προσθέτουμε τα ασπράδια και χτυπάμε για αρκετή ώρα μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Μπορούμε να το φάμε αμέσως (είναι αρκετά μαλακό) ή να το βάλουμε για λίγη ώρα στην κατάψυξη. Αν παγώσει πολύ, πριν το φάμε το ξαναχτυπάμε λίγο.


Υλικά:
1 ½ φλιτζ. πολτοποιημένες φράουλες
½ φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού
½ φλιτζ. χυμό λεμονιού
3 ασπράδια

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τους δύο χυμούς με τον πουρέ φράουλας και τη ζάχαρη και βάζουμε σε μεταλλικό δοχείο στην κατάψυξη για λίγο μέχρι να πήξει αλλά όχι να παγώσει. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ανακατεύουμε απαλά με το μίγμα των φρούτων.Βάζουμε πάλι στην κατάψυξη να πήξει. Βγάζουμε και ξαναχτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψει. Το φυλάμε στην κατάψυξη.


Υλικά:
300 γρ. Φράουλες
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
125 γρ. Ζάχαρη
100 ml νερό

Εκτέλεση:
Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη για 1 λρπτό. Το απομακρύνετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Βάζετε τις φράουλες με το χυμό λεμονιού στο μπλέντερ και τις χτυπάτε. Αναμιγνύετε τον πουρέ φράουλας με το σιρόπι και στη συνέχεια τα ρίχνετε στην παγωτομηχανή ή σε μπολ στην κατάψυξη. Στη δεύτερη περίπτωση πρέπει να το χτυπάτε ανά 2 ώρες περίπου μέχρι να παγώσει.
Ζητώ συγνώμη από όλους τους φίλους και τις φίλες μου, που "εξαφανίστηκα"... κάποια ψιλοπροβληματάκια υγείας με κρατούν μακριά σας!!!! θα επανέλθω δριμύτερη ελπίζω... σύντομα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
φιλάκια πολλά σε όλους!!!

Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2008

Ενα μικρό Χάρβαρντ στο Ναύπλιο!!



Το παράρτημα του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών
αποτελεί το μοναδικό κόμβο του κορυφαίου
αμερικανικού πανεπιστημίου στην Ευρώπη


Μια σύγχρονη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας αποκτά επίσημα το Ναύπλιο στις 28 Ιουνίου. Το ονομαστό σε όλο τον πλανήτη πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, εγκαινιάζει την επόμενη Παρασκευή το παράρτημα του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του στο
Ναύπλιο. Το Κέντρο είναι ο μοναδικός κόμβος, του πανεπιστημίου στην Ευρώπη.
Η είδηση είναι τόσο σημαντική που μοιάζει απίστευτη. «Το Κέντρο διαθέτει πρωτόγνωρα μέσα πρόσβασης σε ολόκληρο το φάσμα των βιβλιοθηκών του Χάρβαρντ, γεγονός που σημαίνει ότι ο μελετητής μπορεί να ανατρέξει σε εκατομμύρια λήμματα και τράπεζες δεδομένων», λέει στον ΕΤ ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Ναυπλίου, καθηγητής κ. Ιωάννης Πετρόπουλος. «Ακόμα και από τις βιβλιοθήκες πυρηνικής φυσικής του
Χάρβαρντ μπορεί να αντλήσει υλικό ή να συμβουλευθεί ως και παρτιτούρες μουσικής. Γι’ αυτό και ο θυρεός του Κέντρου ενσωματώνει το Φάρο της Αλεξάνδρειας.»

Δωρεάν εκπαίδευση
Ποιος όμως έχει πρόσβαση σε αυτό το μοναδικό υλικό; «Δεν πρόκειται για μια ελιτίστικη οργάνωση. Απευθύνεται σε όλο το κοινό ασχέτως εκπαιδευτικού επιπέδου, εθνικότητας και παρέχεται δωρεάν. Ούτε επιβάλλουμε δίδακτρα, ούτε απονέμουμε τίτλους. Είναι ένας ερευνητι- κός σταθμός, ανοικτός σε όλους». Το κοινό μάλιστα του Ναυπλίου έχει ήδη αγκαλιάσει το Κέντρο, το οποίο άρχισε να λειτουργεί τον προηγούμενο Ιανουάριο.
Στεγάζεται στο παλιό δημαρχείο,ένα όμορφο νεοκλασικό κτίριο, σε σχέδιο Τσίλερ στο λιμάνι. «Μας έχει αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία του Ναυπλίου, αλλά και του Aργους.
Eχουμε φανατικούς που έρχονται σε όλες μας τις διαλέξεις. Αρκετοί είναι φιλόλογοι της Μέσης Εκπαίδευσης και φοιτητές από το πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου».
Στο Κέντρο οργανώνονται δραστηριότητες προπτυχιακών και μεταπτυχιακών του Χάρβαρντ. Λειτουργεί ηλεκτρονική βιβλιοθήκη και ηλεκτρονικό αναγνωστήριο, ενώ υπάρχει χώρος για συνεντεύξεις, συναντήσεις και σεμινάρια, τα οποία μεταδίδονται στο Χάρβαρντ ζωντανά με τηλεδιάσκεψη, «με αποτέλεσμα να έχουμε ισότιμη διαδραστική σχέση με συναδέλφους
στην Αμερική». Οσον αφορά στην επιλογή του Ναυπλίου, ο κ. Πετρόπουλος διευκρινίζει ότι δεν έγινε τυχαία: «Η αργολική πόλη επελέγη όχι μόνο εξαιτίας της μεγάλης της ιστορίας,
αλλά επειδή γειτνιάζει με αρχαιολογικούς χώρους όπως η Επίδαυρος, οι Μυκήνες, η Νεμέα, ακόμα και η Ολυμπία. Εμπνευστής του εγχειρήματος είναι ο φιλέλληνας καθηγητής Γκρέγκορι Ναζ»


Της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ



Το διάβασα στον Ελεύθερο Τύπο και σας το μεταφέρω αυτούσιο.. γιατί τα καλά πρέπει να λέγονται....

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2008

έχετε την ευκαιρία.. σας ακούνε.....


amelie & Amεliε * Dήmηtρa....ανταποκρίνομαι στο κάλεσμά σας και παραθέτω τους όρους...


1. παρε μια πενα
2. βουτα την στο μυαλο σου
3. γραψε 3 προτασεις που θα ελεγες μπροστα σε ολους τους λωποδύτες που μας κυβερνουν
4.προσκαλεστε οσους θελετε...



1. ....................!

2. ....................!

3. ....................!


δεν νομίζω ότι έχω κάτι να τους πω.. η σιωπή μου προς απάντησή τους... ίσως να ξεστόμιζα ένα "ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ"..... αλλά και πάλι δεν ξέρω!!!!!!!!!!!!!!


προσκαλώ την αχτίδα, το δρομάκι, την Ιφιγένεια, τον τρελλό του χωριού, την φαραόνα.. και όσους θέλουν... ακόμα και στα σχόλια να παίξουμ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2008

Τρουφάκια Σοκολατένια



Υλικά:

250γρ. κουβερτούρα (2x125)
1 κούπα βιτάμ soft
1 κούπα ζάχαρη άχνη
4 κούπες λιωμένο πτι-μπερ (μπισκότα)
4 κροκάδια
1/4 κούπας κονιάκ
1 κούπα γάλα
450 γρ. τρούφα (3-4 φακελάκια)



Εκτέλεση:
Βάζουμε μέσα στο ζεστό γάλα τις κουβερτούρες.
Ρίχνουμε στο μίξερ το κονιάκ, τη ζάχαρη και το βιτάμ και τα χτυπάμε.
Ρίχνουμε τα κροκάδια και ενσωματώνουμε στη ζύμη τη κουβερτούρα. Βάζουμε σιγά-σιγά τα μπισκότα. Μόλις γίνει το μίγμα μας το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Όταν το βγάλουμε απο το ψυγείο βάζουμε σε ένα πιάτο λίγο κονιάκ, βουτάμε τα χέρια μας και πέρνουμε το μίγμα και πλάθουμε μπαλάκια. Τα βουτάμε στη τρούφα και τελειώσαμε.
φιλιάαααααααααααααα!!!!!!!!!

Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2008

Σαλατούλα..!!


Υλικά:
  • 3 μεγάλα καρότα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό (χωρίς τα κοτσάνια)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 250 γραμ. κονσέρβα τόνο
  • 1 κουτ. γλυκού κάππαρη
  • χυμό ενός λεμονιού
  • αλατάκι
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση:

Αρχικά καθαρίζουμε, πλένουμε και τρίβουμε τα καρότα.

Έπειτα ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, καθαρίζουμε και λιώνουμε το σκόρδο. Επίσης στραγγίζουμε τον τόνο.

Στην συνέχεια αναμειγνύουμε τα καρότα, το μαϊντανό και το σκόρδο, αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Προσθέτομε τον τόνο, ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε την κάππαρη και ανακατεύουμε. Η σαλάτα είναι έτοιμη.


καλή επιτυχία!!!

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2008

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΣΑΡΑΣ- ΤΑΤΙΑΝΑ ΝΤΕ ΡΟΣΝΕ

Εκδόσεις Ψυχογιός


Δεν θα μπορούσα να μην αφιερώσω την σημερινή μου ανάρτηση στο βιβλίο που εχθές το βράδυ έφθασε στο τέλος του έπειτα από ανάγνωση 3 ημερών...

Ένα εξαιρετικά καλογραμμένο και γεμάτο συναισθήματα βιβλίο.. Ένα βιβλίο που αναφέρεται σε μία μελανή περίοδο για τους εβραίους της Γαλλίας.. όταν οι Ναζί με την βοήθεια των Γάλλων τους εξόρισαν, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Με άθλιες συνθήκες κράτησης.. όταν χώρισαν τους γονείς από τα παιδιά.. όταν το Άουσβιτς έγινε ένας μεγάλος τάφος..
4.500 παιδιά που απλά φορούσαν ένα κίτρινο αστέρι στο στήθος.. δηλώνοντας ότι είναι Εβραιόπουλα.. δεν γύρισαν ποτέ πίσω. Πέθαναν χωρίς κανείς να τους εξηγήσει, τι είχαν κάνει για να αξίζουν όλο αυτό το Γολγοθά...

Γρήγορη πλοκή.. λέξεις που σε καθηλώνουν.. μία ιστορία που την βιώνεις λεπτό το λεπτό.. Χωρίς το βιβλίο αυτό να είναι ιστορικό, κάνει μία αναλυτική περιγραφή των γεγονότων που συνέβησαν τότε.. Η ηρωίδα δεν είναι μόνο η Σάρα.. Είναι κάθε πρόσωπο που αναφέρεται στο βιβλίο. Παρουσιάζοντας το καθένα την δική του εκδοχή στην διαχείρηση ενός τέτοιου "μυστικου"..

Ένα μυθιστόρημα πολύ συγκινητικό, γεμάτο εναλλαγές.. Μια ματιά ΕΝΤΟΝΗ σε μια σκοτεινή σελίδα στην ιστορία..

Ένας φόρος τιμής στα τόσα παιδιά που δε γύρισαν ποτέ από τα στρατόπεδα και πέθαναν αβοήθητα και μόνα...
Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα.. ένα βιβλίο που δεν θα ξεχάσετε ποτέ!!!
Οπισθόφυλλο:
Παρίσι, 2002. Η Τζούλια Τζάρμοντ, Αμερικανίδα δημοσιογράφος, καλύπτει την επέτειο των γεγονότων του Βελ' ντ' Ιβ στο Παρίσι. Ανακαλύπτει με τρόμο το γολγοθά που έζησαν εκατοντάδες οικογένειες Εβραίων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Άουσβιτς, και νιώθει να την ελκύει ιδιαίτερα το πεπρωμένο της μικρής Σάρας. Είναι αποφασισμένη να ερευνήσει την υπόθεση μέχρι τέλους, ακόμη και με τίμημα ό,τι αγαπά περισσότερο.
Παρίσι, 16 Ιουλίου 1942. Χαράματα, η γαλλική αστυνομία κάνει έφοδο στο σπίτι μιας οικογένειας. Ο μικρός Μισέλ, τρομαγμένος, κρύβεται σε μια ντουλάπα. Για να τον προστατέψει, η μεγάλη του αδελφή τον κλειδώνει μέσα και του δίνει την υπόσχεσή ότι θα γυρίσει να τον πάρει. Δεν ξέρει, όμως, ότι η ίδια θα βρεθεί ανάμεσα στα τέσσερις χιλιάδες παιδιά που θα συλληφθούν και θα σταλούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης εκείνη την ημέρα. Ένα συγκλονιστικό έργο που βάζει το δικό του λιθαράκι σε όσα δεν πρέπει να ξεχάσει η ανθρωπότητα…

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2008

Ριζότο με παρμεζάνα και φύλλα βασιλικού..!!

Υλικά:
1/2 kg ρύζι για ριζότο
125 gr βούτυρο ή 5 κ.σ. λάδι
Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι λευκό και ξηρό κρασί
1 + 1/2 lt καυτό ζωμό (κύβο)
100 gr (περίπου 4 κ.σ.) τυρί παρμεζάνα τριμμένο

Εκτέλεση:
*Βάλτε σε σιγανή φωτιά το βούτυρο (ή το λάδι) και, όταν έχει λιώσει εντελώς, προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ξανθύνετέ το ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
*Προσθέστε το ρύζι και, ανακατεύοντας διαρκώς, αφήστε το να απορροφήσει όλο το βούτυρο.
*Τότε δυναμώνετε την ένταση στο μάτι και βρέχετε το ρύζι, αρχικά με το κρασί που θα το αφήσετε να εξατμισθεί όλο και στη συνέχεια με δύο κουτάλες από τον ζωμό
*Μόλις εξατμισθεί και αυτός, επαναλάβατε τη διαδικασία για 3 ή 4 φορές.
*Όταν φθάσετε σε ένα χρόνο μαγειρέματος 15 λεπτών, θα πρέπει στη συνέχεια να δοκιμάζετε πολύ συχνά το ρύζι για να μη παραβράσει και ξεπεράσει το σημείο που “μαστιχώνει” (κολλάει ελαφρά στα δόντια). Όσο τα σπυριά του ρυζιού εξακολουθούν να είναι σκληρά προσθέτετε και από ½ κουτάλα καυτού ζωμού τη φορά και αφήνετε να συνεχίζεται το μαγείρεμα. Να θυμάστε ότι πρέπει να το ανακατεύετε διαρκώς για να μη καεί το ρύζι.
*Όταν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα βγάλτε το τηγάνι από το μάτι, προσθέστε του τα φύλλα από τα 2 ματσάκια του βασιλικού πολύ ψιλοκομμένα, 1 κουταλιά βούτυρο και την τριμμένη παρμεζάνα και αφήστε το να “ξεκουραστεί” για 5 λεπτά. Θα το βοηθήσει να έχει αυτή τη μαστιχωτή γεύση που χαρακτηρίζει ένα αξιόλογο ριζότο.

Σημειώσεις:
α) Μπορείτε να αποφύγετε την διαδικασία του διαδοχικού βρεξίματος του ρυζιού με το κρασί και τον ζωμό. Σε αυτή την περίπτωση, η ποσότητα του ρυζιού που θα χρησιμοποιήσετε είναι “τόσες χούφτες ρύζι όσοι και οι συνδαιτυμόνες”.
Προχωράτε κανονικά τη διαδικασία μέχρι και την προσθήκη του λευκού κρασιού και, όταν αυτό εξατμιστεί, ρίχνετε όλον μαζί τον καυτό ζωμό, ακολουθώντας τον κανόνα “μια κουτάλα για τον καθένα συν δύο για την κατσαρόλα”.


β)δεν αναφέρθηκα καθόλου σε αλάτι, αφού η προσθήκη του ή όχι και η ποσότητά του θα εξαρτηθεί από το πόσο αλατισμένος θα είναι ο ζωμός. Σε κάθε περίπτωση, καλύτερα να το προσθέσετε στο τέλος από το να σας προκύψει ένα ριζότο πολύ αλμυρό. Η κουταλιά του βούτυρου που θα προσθέσετε μετά το τέλος του μαγειρέματος θα βοηθήσει τον βασιλικό να διατηρήσει το ωραίο πράσινο χρώμα του. Χωρίς την προσθήκη του βασιλικού έχετε ένα ριζότο με παρμεζάνα, βάση για πολλές άλλες παραλλαγές (με μανιτάρια, με πολύχρωμες πιπεριές, με ζαμπόν ή μπέικον, με τηγανιτές μελιτζάνες και πολλές άλλες)

γ) αντί για φύλλα βασιλικού μπορείτε να βάλετε και αυτά τα κυβάκια που κυκλοφορούν στο εμπόριο

Τρίτη, 10 Ιουνίου 2008

Σπιτικό λικέρ ... βύσσινο!!


twinkle......... σου παραθέτω τρεις εκδοχές για λικέρ βύσσινο!!! εγώ φτιάχνω την τελευταία !!!


Εκδοχή 1η:
Υλικά:
1 κιλό βύσσινα
5 φλιτζάνια ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
5 γαρύφαλλα
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
1 1/2 λίτρο κονιάκ

Εκτέλεση:
Βάζετε όλα τα υλικά εκτός του κονιάκ σε μια γυάλα, την κλείνετε καλά και την τοποθετείτε στον ήλιο για 40 ημέρες.
Μια φορά την ημέρα την κουνάτε.
Όταν περάσουν οι 40 μέρες προσθέτετε το κονιάκ και βάζετε τη γυάλα σε δροσερό μέρος για άλλες 15 μέρες.
Στραγγίζετε και βάζετε σε μπουκάλια.

Εκδοχή 2η:
ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό Βύσσινα.
• 750 γραμ. Ζάχαρη.
• 500 γραμ. Καθαρό Οινόπνευμα.
• 500 γραμ. Κονιάκ.
• 2 μπαστουνάκια Κανέλα.
• 2 καρφιά Γαρύφαλλο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Πλένουμε τα βύσσινα και βγάζουμε τα κοτσάνια. Τα βάζουμε σε βάζο, σκεπάζουμε με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το οινόπνευμα.
• Τα αφήνουμε στον ήλιο για ένα μήνα.
• Προσθέτουμε το κονιάκ, την κανέλα και το γαρύφαλλο κλείνουμε και τα αφήνουμε στον ήλιο για άλλες 2 εβδομάδες.
• Στραγγίζουμε και φυλάμε σε μπουκάλι.

Εκδοχή 3η:
Υλικα:
1 κιλό βύσσινα ολόκληρα
1 κιλό ζάχαρη
750γρ. κονιάκ
Ι ποτηράκι του κρασιού λευκό οινόπνευμα
4-5 ξυλάκια κανέλλας
1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο
2 μπαλάκια μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:
Βάζουμε στη γυάλα για 2 μέρες το βύσσινο με τη ζάχαρη σε στρώσεις να βγάλει τα υγρά του το φρούτο.Tην 3 μέρα προσθέτουμε όλα τα αλλά υλικά και το αφήνουμε κλειστό αν θέλουμε στον ήλιο κουνώντας το που και που να ανακατεύεται για 2-3 μήνες.Μετά το ανοίγουμε και το δοκιμάζουμε αν θέλουμε πιο έντονη τη γεύση του οινοπνεύματος προσθέτουμε μισό ποτηράκι οινόπνευμα αν το θεωρούμε πολύ έντονο βάζουμε ένα ποτηράκι νερό ανάλογα τα γούστα μας.Το φιλτράρουμε με ένα σουρωτήρι και μια γάζα και το φυλάμε σε γυάλινα μπουκάλια
Τα βύσσινα τα φυλάμε είτε ολόκληρα και προσθέτουμε ένα κάθε φορά που σερβίρουμε λικέρ ή τα ξεκουκουτσιάζουμε και τα φυλάμε για τούρτα μπλακ φόρεστ ή τα βουτάμε σε κουβερτούρα και φτιάχνουμε νοστιμότατα σοκολατακια.Είναι το πιο αρωματικό λικέρ βύσσινο που εχω δοκιμάσει,και το χρησιμοποιώ και σε πολλά σοκολατένια γλυκά αντί του κονιάκ


καλή επιτυχία όποια κι αν επιλέξετε!!!

Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2008

Μου αρέσει.. δεν μου αρέσει..

έλαβα πρόσκληση από την φίλη μου την lily.. και σπεύδω..

*μου αρέσει η θάλασσα
δεν μου αρέσει το βουνό

*μου αρέσουν οι χαμογελαστοί άνθρωποι
δεν αντέχω τους γκρινιάρηδες


* μου αρέσει το διάβασμα
δεν μου αρέσει η τεμπελιά


* μου αρέσει το καλοκαίρι
δεν τα πάω καλά με το χειμώνα

* μου αρέσουν τα ταξίδια
δεν μου αρέσει η στασιμότητα

* μου αρέσουν τα όνειρα
δεν μου αρέσει η απαισιοδοξία


*μου αρέσει η Ελλάδα που μας υπόσχονται
δεν μου αρέσει που κανείς δεν κάνει τπτ γι αυτό

* μου αρέσει η ηρεμία
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ....
προσκαλώ την Ιφιγένεια, την φαραόνα, την αχτίδα, τον τρελό του χωριού, την amelie-dimitra, την Μαρία την Τζιρίτα... και όλους όλους να παίξουν... pls.......

Κυριακή, 8 Ιουνίου 2008

Ο νομός Αχαΐας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης!!


Δεν έχω λόγια να περιγράψω ότι έζησα... Έχω ζήσει πολλούς και δυνατούς σεισμούς, αλλά σαν το σημερινό ποτέ...

Ώρα 15,25 και ευτυχώς έχουν φύγει τα ανιψάκια μου από το σπίτι.. Καταλαβαίνω ότι κάνει σεισμό και ως συνήθως δεν πτοούμαι ιδιαίτερα. Ο σεισμός γινόταν ολοένα και δυνατότερος, και δεν έλεγε να σταματήσει.. Ήμουν κάτω από το κάσωμα της πόρτας, οι τοίχοι άνοιγαν και έκλειναν... Μπροστά μου η ντουλάπα στο δωμάτιο μου κατέρρεε, η βιβλιοθήκη δίπλα μου σωριάστηκε στο πάτωμα και πίσω μου τα μπουκάλια με τα ποτά έσπαγαν το ένα μετά το άλλο (αφού είχαν αυθαίρετα ανοίξει το ντουλάπι), προσθέτοντας θόρυβο στην ήδη "ενισχυμένη" βοή...... Κρατούσα τους τοίχους σαν να ήθελα να συγκρατήσω το σπίτι να μην πέσει!
Όλοι στο σπίτι, περιμέναμε απλά πότε θα πέσει το σπίτι...................................
Δεν χρειάστηκα κάτι παραπάνω για να πάθω αμόκ.. ούρλιαζα και δεν μπορούσα να σταματήσω τα πόδια μου από πολύ έντονο τρέμουλο...

Ο σεισμός σταμάτησε.. το ρεύμα κόπηκε.. τα κινητά δεν δούλευαν... Η μανούλα ξεκίνησε να μαζέψει τα γυαλιά από τα περίπου 20 μπουκάλια που έσπασαν και ο μπαμπάς προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τα αδέρφια μου.. τσάμπα κόπος.. δεν λειτουργούσε τπτ... Όταν ηρέμησα κάπως, πήρα τις λεκάνες με τα σπασμένα και έκανα δρομολόγια προς τον κάδο της ανακύκλωσης.. Όλοι οι γείτονες έκαναν το ίδιο δρομολόγιο, με τον ίδιο τρόμο στα μάτια και με τα χείλη σφιγμένα....
Στο εξοχικό μου μία τσιμεντένια κολώνα (με σιδερικά εντός της) έπεσε στην αυλή του γείτονα.. Στο εξοχικό της θείας μου, έφυγε το καλοριφέρ (1,40*0,70) από τον τοίχο... Λένε ότι όταν οδηγείς σπάνια καταλαβαίνεις σεισμό.. Ρωτήστε την Ιφιγένεια..

Δεν έχω λόγια... Σκοτάδι μέχρι πρίν 5 λεπτά.......

Απλά φοβάμαι ακόμα πολύ..........

Σας ευχαριστώ πολύ όλους που πήρατε τλφ, στείλατε mail, αφήσατε μνμ.... σας σκεφτόμουν αυτές τις ώρες!!!!


Πολύ ισχυρός σεισμός 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με μικρό εστιακό βάθος, σημειώθηκε στις 3.25 το μεσημέρι της Κυριακής, με επίκεντρο στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, στην περιοχή της Ανδραβίδας.

Η δόνηση ήταν επιφανειακή, με εστιακό βάθος περίπου 10 χιλιόμετρα, γεγονός που σημαίνει, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ότι αναμένεται ισχυρή μετασεισμική δραστηριότητα. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το Σεισμολογικό Ινστιτούτο του ΑΠΘ, έχουν σημειωθεί οκτώ μετασεισμοί μεγαλύτεροι των 4 Ρίχτερ.

Ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Γεράσιμος Παπαδόπουλος κάλεσε τους δημάρχους και τους κρατικούς φορείς να ελέγξουν αμέσως τα σπίτια στις περιοχές που επλήγησαν από τους σεισμούς. Ζήτησε, επίσης, από τους κατοίκους να μην πανικοβάλλονται και να δίνουν βάση μόνο στις πληροφορίες των επίσημων αρχών.

Στο μεταξύ, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, Γιώργος Σταυρακάκης, αναφερόμενος στη μετασεισμική δραστηριότητα είπε ότι θα αποτελέσει έκπληξη για μας αν έχουμε έναν μεγαλύτερο σεισμό. Τόνισε, όμως, ότι θα έχουμε ισχυρούς μετασεισμούς, που μπορεί να φτάσουν και σε μέγεθος 0,4 με 0,5 λιγότερο από τα 6,5 Ρίχτερ που ήταν ο αρχικός σεισμός. «Το φαινόμενο είναι σε πλήρη εξέλιξη», τονίζει ο κ. Σταυρακάκης.

Σάββατο, 7 Ιουνίου 2008

Φτάνει...




Αναρωτιέμαι.. έχει κανείς το δικαίωμα να πεθάνει σε αυτήν την χώρα? Ή ο θάνατος του θα τον οδηγήσει αυτόματα σε δημόσιο εξευτελισμό????
Όλες αυτές τις ημέρες, τα κανάλια κάνουν διαγωνισμό για το βραβείο του πιο "ανελέητου"... δεν θα πω δημοσιογράφου.. γιατί τα χειρότερα έχουν ειπωθεί από tv persones κάθε φύλου, απλά για να κερδίσουν τα 5 λεπτά δημοσιότητας που τους αναλογούν, για να δουν έστω και στιγμιαία τους προβολείς στραμένους επάνω τους!!!!Κανείς από όλους αυτούς δεν έβαλε ούτε δευτερόλεπτο τον εαυτό του στην θέση ούτε του θύματος , ούτε της οικογένειάς του!!!
Πόσο πρέπει να διασυρθεί κανείς έτσι και τολμήσει να πεθάνει.. Ο Σεργιανόπουλος ήταν ένας άνθρωπος με πάθη και αδυναμίες.. τα οποία όμως ποτέ δεν δημοσιοποίησε και με τα οποία ποτέ δεν ενόχλησε!! Ίσως δεν βρήκε τον σωστό τρόπο να ανταπεξέλθει στην δημοσιότητα που απέκτησε.. Ίσως διαχειρίστηκε επικίνδυνα την ομοφυλοφιλία του.. Ότι και να έγινε , δεν είναι λόγος αυτός να συμβαίνει όλο αυτό το "πανυγήρι" γύρω από την δολοφονία του..
Αλλά από ότι φαίνεται ο "πολιτισμός" όλων μας όχι μόνο το αντέχει αλλά το απολαμβάνει κιόλας!!!!

Άφησε πλούσια θεατρική παρακαταθήκη.. γιατί δεν στεκόμαστε σε αυτό.. γιατί πρέπει να αμαυρώσουμε την μνήμη του προς χάρην της τηλεθέασης? Δεν είδα ούτε ένα ρεπορτάζ που να μιλάει για την δουλειά του.. και όχι για το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και την ομοφυλοφιλία του..

Σίγουρα 21 μαχαιριές είναι πέρα από τα όρια και του πιο φριχτού εφιάλτη μας, ακόμα και για τον χειρότερο εχθρό μας!!!

Εγώ πάντως θα τον θυμάμαι πάντα, σαν ένα σεμνό και ταλαντούχο ηθοποιό που έφυγε άδικα.... πολύ νωρίς!!!!!!


Καλό ταξίδι......................

Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2008

Μαρμελάδα από ποικιλία κόκκινων φρούτων..!!



Υλικά:
1 κιλό (καθαρό βάρος) διάφορα φρούτα (κεράσια, φράουλες, βατόμουρα, βανίλιες) καθαρισμένα
1 κιλό ζάχαρη
200 γρ. νερό

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα φρούτα.
Κόβουμε τα κεράσια στα δύο και τις βανίλιες στα έξι.
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό με την ζαχαρη μέχρι να γίνουν σιρόπι. Το σιρόπι είναι έτοιμο όταν η θερμοκρασία του φθάσει στους 118 βαθμούς C (ελέγχουμε με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής). Αν δεν έχουμε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, ρίχνουμε λίγο σιρόπι σ' ένα ποτήρι με κρύο νερό και αν γίνει σαν σταγόνα (αν πήξει δλδ) τότε είναι έτοιμο.
Ρίχνουμε τα κεράσια και τις βανίλιες και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις φράουλες και τα βατόμουρα και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για άλλα 10 λεπτά.
Με μία τρυπητή κουτάλα, αφαιρούμε τα φρούτα από το σιρόπι και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου δέσει καλά και η θερμοκρασία του φθάσει στους 106-107 βαθμούς C( η αρχική του θερμοκρασία θα πέσει όταν προσθέσουμε τα φρούτα).
Κατεβάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε ξανά τα φρούτα μέσα στο σιρόπι και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.

Μαρμελάδα Βερίκοκο..!!


Υλικά:
*1 κιλό βερίκοκα, χωρίς κουκούτσια, κομμένα στα δύο
*800 γρ. ζάχαρη
*20 αμύγδαλα λευκά

Εκτέλεση:
*Σ' ένα μπωλ, ανακατεύουμε τα βερίκοκα και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για 1 βράδυ στο ψυγείο.
*Την επόμενη, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150-160 βαθμούς C, απλώνουμε τα αμύγδαλα σε μία λαμαρίνα και τα ψήνουμε έως ότου ροδίσουν.
*Ρίχνουμε το μείγμα βερίκοκων-ζάχαρης σε μία κατσαρόλα, τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μην κολλήσουν.
*Όταν η θερμοκρασία φτάσει στους 105 βαθμούς C (ελέγχουμε με το θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής), τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Εάν δεν έχουμε θερμόμετρο, βάζουμε λίγη μαρμελάδα σε ένα πιατάκι, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και "τραβάμε" μία γραμμή με το δάχτυλο. Εάν η γραμμή δεν "κλείσει" και μείνει σταθερή, τότε η μαρμελάδα είναι έτοιμη.
*Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα

Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2008

φρουτοσαλάτα...!!



Υλικά:
2 μήλα
2 πορτοκάλια
2 ροδάκινα
16-20 φράουλες
30 ml / 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
15-30 ml /1-2 κ.σ. ανθόνερο

ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Ξεφλουδίστε και αφαιρέστε τον πυρήνα από τα μήλα και κόψτε σε λεπτές φέτες.
Καθαρίστε τα πορτοκάλια με ένα μαχαίρι, αφαιρώντας όλο το λευκό φλοιό και τις ίνες τους, κόψτε σε φέτες, συγκεντρώνοντας το χυμό σε ένα μπολ.
Βυθίστε τα ροδάκινα για 1 λεπτό σε νερό που βράζει, ξεφλουδίστε και κόψτε τη σάρκα τους σε λεπτές φέτες, αφαιρώντας το κουκούτσι.
Καθαρίστε τις φράουλες και κόψτε τις στα δύο ή στα τέσσερα, αν είναι μεγαλύτερες. Τοποθετήστε όλα τα φρούτα σε ένα μπολ.
Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού, το ανθόνερο και το χυμό πορτοκαλιού.
Δοκιμάστε και προσθέστε λίγη ζάχαρη άχνη για να το γλυκάνετε, αν επιθυμείτε.
Περιχύστε με το μίγμα φρουτοχυμού τη σαλάτα και σερβίρετε γαρνίροντας με φύλλα δυόσμου.


φιλάκιαααααααααα!!!!!!!!!

Τρουφάκια Μανταρίνι!!!


Μία συνταγή της Ιφιγένειας.. δοκιμασμένη και αγαπημένη!!!!!!


Υλικά:
150 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αμύγδαλο ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
4 μανταρινιών τα φλούδια
1/2 κρασοπότηρο νερό
1/2 φλ.τσαγιού φρυγανιά
400 γρ. κουβερτούρα
1/2 κ.σ. λάδι

Εκτέλεση:
Βάζουμε τις φλούδες από τα μανταρίνια και το νερό και τα βράζουμε μέχρι να πιουν όλο το νερό.
Αλέθουμε στο μπλέντερ τις φλούδες.
Ανακατεύουμε τις λιωμένες φλούδες με τα αμύγδαλα, την ζάχαρη και την φρυγανιά και τα πλάθουμε σε μπαλακια.
Τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
Στο μεταξύ λιώνουμε σε μπεν-μαρι την σοκολάτα προσθέτοντας και το λάδι (για να γυαλίσει η σοκολάτα!)
Μέτα βουτάμε τα μπαλάκια στην σοκολάτα και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα για να στεγνώσουν.

Σημείωση: Για να τα διατηρήσετε μην τα βάλετε στο ψυγείο, γιατι η σοκολάτα θα ασπρίσει... απλά φυλάξτε τα σε καλά κλεισμένο κουτί μακρυά από ζέστη και υγρασία!

καλή επιτυχία σε όλους!!!!!!!!!!!!!!

Τρίτη, 3 Ιουνίου 2008

Δροσερό καλοκαιρινό γλυκάκι


..αννούλα... για δες αυτό..... είναι αυτό που ζήτησες?

Υλικά:
* 1 πακέτο σαβουαγιάρ
* 2 φακέλους άνθος αραβοσίτου (φράουλα)
* 1 κούπα τσαγιού γάλα με λίγο κονιάκ
* 1 φάκελο ζελέ φράουλα

* φρέσκες φράουλες
* σαντιγύ morfat

Εκτέλεση:
1. Ετοιμάζουμε το άνθος αραβοσίτου (όπως λένε οι οδηγίες στον φάκελο) και το αφήνουμε λιγάκι να σταθεί.

2. Βουτάμε τα σαβουαγιάρ ελαφρά στο μείγμα γάλακτος κονιάκ και τα βάζουμε σε ένα μακρόστενο διαφανές πυρέξ ή σε μιά βαθιά πιατέλα.
3. Βάζουμε επάνω στα σαβουαγιάρ το άνθος αραβοσίτου στο οποίο μέσα έχουμε ανακατέψει τις φρέσκες φράουλες ψιλοκομμένες και το βάζουμε στο ψυγείο.
4. Ετοιμάζουμε το ζελέ, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε επάνω στο άνθος αραβοσίτου.

5. Ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει και το ζελέ.

6. Ετοιμάζουμε την σαντυγί. Την τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει.
7. Αφού έχει παγώσει το γλυκάκι μας, βάζουμε την σαντιγή σε κορνέ και διακοσμούμε.
8. Εάν θέλουμε έχουμε κρατήσει και μερικές φρέσκες φράουλες για την διακόσμηση του γλυκού.

Σημείωση: αντί για σαβαγιάρ μπορείτε να βάλετε μπισκότα πτι μπερ και να κάνετε δύο στρώσεις μπισκότα, κρέμα και μετα ζελέ.


η συνταγή είναι μία ευγενική χορηγεία της φίλης μου της Μαρίας ή αλλιώς asteri!!!!!!! και την ευχαριστώ....πολύ!!!!!!!!!

εντομοαπωθητικά.. φυσικά!!!!

Μυρμήγκια:
1. Γεμίστε ένα δοχείο ψεκασμού με σαπουνόνερο και ρίξτε κατευθείαν πάνω στα μυρμήγκια.
2. Βάζετε σε ένα υφασμάτινο σακουλάκι και τα τοποθετείτε στα σημεία απ’ όπου υποπτεύεστε ότι εισβάλλουν, πορτοκάλι και αρωματικά γαρίφαλα.
3. Αν τρυπώνουν από μικρά ανοίγματα στο πάτωμα, βάλτε στα κενά σκόρδο.
4. αν εμφανιστούν μυρμήγκια στην κουζίνα σας ρίξτε λίγη ρίγανη και θα τραπούν σε φυγή
Κατσαρίδες:
Δείξτε εμπιστοσύνη στον (ορυκτό) βόρακα που θα βρείτε σε μορφή λευκής σκόνης στα φαρμακεία. Ανακατέψτε τον με ίση ποσότητα ζάχαρης και απλώστε το μείγμα στα περάσματα των κατσαρίδων.Για καλύτερα αποτελέσματα δοκιμάστε μείγμα βόρακα, αλευριού και γύψου σε ίσα μέρη και κλείστε με αυτό τα ανοίγματα απ’ όπου περνούν οι κατσαρίδες.
Η νεπέτα είναι επίσης φυσικό εντομοαπωθητικό.Τρίψτε φύλλα νεπέτας σε νερό σαν να φτιάχνετε τσάι, με το οποίο θα ψεκάσετε εκεί που θέλετε. Θα το βρείτε σε καταστήματα με βότανα.
Μύγες:
Γεμίστε ένα υφασμάτινο σακουλάκι με φύλλα δάφνης και κρεμάστε το κοντά σε πόρτες ή παράθυρα.Οι μύγες θα βρουν το δάσκαλό τους.
Η μέντα επίσης διώχνει μακριά τις μύγες, ενώ αρωματίζει ευχάριστα το χώρο.Τρίψτε μερικά φύλλα μέντας και βάλτε τα σε κουτάκια ή σε σακουλάκια σε διάφορα σημεία του σπιτιού.
Κουνούπια:
Γλιτώστε από τα τσιμπήματα μια για πάντα κάνοντας επάλειψη στο σώμα σας με έλαιο λεβάντας.Το δέρμα σας θα μυρίζει όμορφα και τα κουνούπια δεν θα σας ξαναπλησιάσουν για ώρες.
Η σιτρονέλα είναι το πιο γνωστό όπλο κατά των κουνουπιών. Τα κεριά σιτρονέλας είναι αποτελεσματικά εκτός αν δεν αντέχετε το άρωμά τους(σε υγρή μορφή θα σας απογοητεύσει, γιατί θα σας απαλλάξει από την παρέα τους μόνο για 20 λεπτά)
Ο βασιλικός, η αρτεμισία, το γαρίφαλο, το θυμάρι, το γεράνι και τα διάφορα είδη κυπαρισσιού απωθούν τα κουνούπια.Δεν είναι τυχαίο που παλαιότερα δεν υπήρχε παράθυρο που να μην έχει μια γλάστρα – έστω με βασιλικό.
Αντικαταστήστε το γνωστό φιδάκι με καμένο δεντρολίβανο και φτιάξτε ένα φυσικό αντικουνουπικό για το σώμα με 20 σταγόνες έλαιο ευκαλύπτου, 20 σταγόνες έλαιο κέδρου, 10 σταγόνες πράσινου τσαγιού, 3 σταγόνες έλαιο γερανιού και 60 ml jojoba.
Ζωήφια Λαχανόκηπων:
Ο κατιφές είναι από τα φυτά εκείνα που στις ρίζες, στα φύλλα και στα άνθη τους περιέχουν συστατικά που από τη μια δρουν ως εντομοαπωθητικά για διάφορα παράσιτα και από την άλλη προσελκύουν τα ωφέλιμα έντομα για γονιμοποίηση. Οι ειδικοί λένε πως οι κατιφέδες είναι, μεταξύ άλλων, οι πιο καλοί φίλοι για τις μελιτζάνες.
Οι ντομάτες και τα αγγουράκια δέχονται ευχάριστα τη συντροφιά του βασιλικού, που αναχαιτίζει τις μύγες και τα σκουλήκια.
Για να προστατέψετε λάχανα, μπρόκολα ή κουνουπίδια από τις μικρές λευκές πεταλούδες ή τις κάμπιες, φυτέψτε κοντά τους μαϊντανό, κόλιαντρο, σέλερι ή καρότα.Για να σώσετε το μπρόκολο, το κουνουπίδι και τα λαχανάκια Βρυξελλών από τα ζιζάνια, χρησιμοποιήστε δυόσμο, άνηθο και θυμάρι.Φυτέψτε σκόρδο ανάμεσα στο φυτό που θέλετε να προστατέψετε (εκτός από αρακά). Δεν αφήνει τα ζιζάνια να πλησιάσουν.
Βάλτε κρεμμύδια και σκόρδο δίπλα σε καρότα, μαρούλια, φασόλια και παντζάρια. Κρατάνε μακριά τα σκαθάρια, τις μύγες και τη μελίγκρα.
Σκόρος:
Τοποθετήστε μερικές φλοίδες κέδρου ή μικρά αντικείμενα από κέδρο που θα βρείτε στο εμπόριο σε ένα υφασμάτινο σακουλάκι και κρεμάστε το μέσα στην ντουλάπα σας. Το πιθανότερο είναι ότι τα ρούχα σας θα είναι ασφαλή από δω και στο εξής.
Η γνωστή και αγαπημένη λεβάντα εκτός από το υπέροχο άρωμα που χαρίζει σε ντουλάπες και συρτάρια, είναι ορκισμένος εχθρός του σκόρου. Θα τη βρείτε στο εμπόριο σε υφασμάτινα σακουλάκια ή σε ειδικά φακελάκια, τα οποία θα τοποθετήσετε ή θα κρεμάσετε δίπλα στα ρούχα σας.
Το δεντρολίβανο, τα ροδοπέταλα και τα φύλλα καρυδιάς επίσης, κλεισμένα σε σακουλάκια, διώχνουν μακριά το σκόρο.
Οι φλούδες λεμονιού αποτελούν ένα άριστο φυσικό εντομοαπωθητικό. Βάλτε τις σε ένα σακουλάκι και κρεμάστε τις σε μια κρεμάστρα ή κρύψτε τις στις τσέπες των ρούχων σας.
Μελίγκρα:
Βάλτε σε έναν ψεκαστήρα 1 λίτρο χλιαρό νερό, 2 κουταλιές γλυκού οινόπνευμα μπλε και 1 κουταλιά του γλυκού απορρυπαντικό πιάτων. Ψεκάστε τριανταφυλλιές, χρυσάνθεμα, πετούνιες ή ότι άλλο πιάνει μελίγκρα. Ψεκάστε το βράδυ ώστε το ρπωί να το ξεπλύνετε. Αν χρειατεί επαναλάβετε μετά από δύο μέρες!!!


φιλιά πολλά σε όλους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Κύρια Πηγή: Real Simple

Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2008

Σαλατούλα...

Γρήγορη, ελαφριά, νόστιμη...........


Υλικά:
1 μαρούλι
1 τομάτα σε κύβους
1 κονσέρβα καλαμπόκι
1 στήθος κοτόπουλο βραστό σε κομμάτια

για τη σως:
1 μέρος λάδι
2 μέρη βαλσάμικο ξύδι
1 κουταλάκι μουστάρδα πικάντικη
ρίγανη
παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση:
Κόβουμε το μαρούλι με τα χέρια σε παχιά φύλλα για να μην αλλοιωθούν οι βιταμίνες του
Το ανακατεύουμε με την τομάτα, το καλαμπόκι, το κοτόπουλο
Προσθέτεουμε αν θέλουμε λίγο αλατάκι
Αναμειγνύουμε καλά τα υλικά της σάλτσας
Περιχύνουμε και από πάνω πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα .


φιλάκια σε όλους.. καλή εβδομάδα να έχουμε!!!

Κυριακή, 1 Ιουνίου 2008

Κυριακή πρωί.....

τι καλύτερο να ξυπνάς Κυριακή πρωί και να αντικρύζεις την θάλασσα.......




εννοείται ότι μετά τον πρωινό καφέ.. πήρα το βιβλίο μου και κατέβηκα στην παραλία..!!!


καλό μήνα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!