Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2008

Κορμός πορτοκαλιού..

Καλημέρα, καλημέρα...
Γλυκάκι σήμερα................ για να φτιάξουμε τα κέφια μας!!!!!


Υλικά:
4 αυγά, χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους
80 γρ. ζάχαρη άχνη
το ξύσμα από 2 μέτρια πορτοκάλια
το χυμό από ½ πορτοκάλι
65 γρ. αμυγδαλόψιχα κοπανισμένη
15 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 ml κρέμα γάλακτος
1 κουτ. του γλυκού Γκραν Μαρνιέ ή άλλο λικέρ πορτοκάλι
μερικά φρέσκα μπουμπούκια τριαντάφυλλου για τη διακόσμηση


Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με 65 γρ. από τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού, μέχρι να πήξει και να γίνει λείο και ανοιχτόχρωμο μίγμα.
2. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφικτή μαρέγκα και προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, χτυπώντας για λίγο ακόμη.
3. Ρίχνουμε 40 γρ. από τα τριμμένα αμύγδαλα και το αλεύρι στο μίγμα των κρόκων, εναλλάξ με τη μαρέγκα. Ανακατεύουμε καλά όλο το μίγμα με μία ξύλινη κουτάλα. Το μεταφέρουμε σε ένα ρηχό, ορθογώνιο ταψάκι με διαστάσεις 33x23 εκ., στο οποίο έχουμε απλώσει ένα κομμάτι λαδόκολλας, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 25 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα απαλό στην αφή και σπογγώδες κέικ.
4. Απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας στο μισό τμήμα μιας νοτισμένης, καθαρής πετσέτας κουζίνας. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τριμμένα αμύγδαλα και αναποδογυρίζουμε το ψημένο κέικ πάνω σε αυτά. Το σκεπάζουμε με το άλλο μισό της πετσέτας και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου. Αφαιρούμε προσεκτικά τη λαδόκολλα.
5. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το Γκραν Μαρνιέ μέχρι να γίνει σαντιγί και την αλείφουμε στο κέικ. Ισιώνουμε με μία σπάτουλα. Ξεκινώντας από τη μικρή πλευρά, τυλίγουμε προσεκτικά το κέικ σε ρολό. Διακοσμούμε με τα μπουμπούκια των τριαντάφυλλων και σεβίρουμε.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το άρωμα και τη γεύση του πορτοκαλιού, σε αυτή τη συνταγή, με του λεμονιού. Απλώς, αντικαθιστούμε το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού με τα αντίστοιχα του λεμονιού και αντί για αμυγδαλόψιχα διακοσμούμε τον κορμό μας με ζάχαρη άχνη.

ΚΟΡΜΟΣ ΜΟΚΑ
Αντί για πορτοκάλι ή λεμόνι, αρωματίζουμε το μίγμα του κορμού με 1 κουτ. του γλυκού δυνατό, στιγμιαίο καφέ, διαλυμένο σε 3 κουτ. της σούπας καυτό νερό. Την χτυπημένη κρέμα γάλακτος της γέμισης την αρωματίζουμε με 1 κουτ. του γλυκού καφέ ή με 1 κουτ. της σούπας λικέρ καφέ και συνεχίζουμε την υπόλοιπη διαδικασία, όπως περιγράφουμε στην αρχική συνταγή.

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2008

Aτομικά ταρτάκια με λαχανικά και 3 τυριά

Καλημέρα σε όλους!!!!!!!!
Μπορεί να τρέχω με πολλά... αλλά δεν σας ξεχνάω...


διαβάζω..αλλά δεν προλαβαίνω πάντα να γράφω!!!!

Σας ευχαριστώ που βολτάρετε κι από εδώ...............


μην ξεχάσετε σήμερα να κάνετε μία βόλτα κι από εδώ.......

Υλικά:

1 φύλλο σφολιάτας
3 κανονικά κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
3 πράσα (κομμένα σε ροδέλες)
1/2 κιλό σπανάκι (κομμένο με το χέρι σε μικρά κομμάτια)
1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
200 γρ. ξινομυζήθρα
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
200 γρ. τυρί γκούντα (τριμμένο ή κομμένο σε μικρά κομματάκια)
4 αυγά
Λίγο ελαιόλαδο και αλεύρι (για τις ταρτιέρες)
Aλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C. Xρησιμοποιούμε τις ατομικές ταρτιέρες για πατρόν και κόβουμε στη σφολιάτα 6 δίσκους, 2 εκ. μεγαλύτερους από την κάθε ταρτιέρα, ώστε να καλύπτουμε και τα πλαϊνά της. Λαδώνουμε, αλευρώνουμε τις ταρτιέρες και στρώνουμε τους δίσκους της σφολιάτας. Σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν. Tα στραγγίζουμε και τα αναμειγνύουμε με τα τυριά, τα αυγά και το μαϊντανό. Προσθέτουμε λίγο αλάτι (τα τυριά είναι ήδη αρκετά αλμυρά), πιπέρι κατά βούληση και μοιράζουμε το μείγμα στις 6 ταρτιέρες που έχουμε ήδη έτοιμες.

Συμβουλές:
Aνάλογα με το σκεύος που διαθέτετε, μπορείτε να φτιάξετε μια μεγάλη τάρτα και να εξοικονομήσετε χρόνο.
Tα λαχανικά δεν χρειάζεται να είναι πολύ ψημένα, γιατί θα ψηθούν και στο φούρνο. Tα μαραίνουμε απλώς για να χωράνε πιο πολλά σε κάθε μερίδα.
H συνταγή μπορεί να γίνει αρκετά διαιτητική εάν διαλέξετε τυριά με χαμηλά λιπαρά.

φιλιά πολλά...... και υγεία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

η συνταγή είναι από το πάντα αγαπημένο περιοδικό vita

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2008

Μανιτάρια....

σήμερα θέλω να σας παρουσιάσω ένα blog , έναν θησαυρό!!!! ένα blog αφιερωμένο στα μανιτάρια!!! Θα έχετε δει την αγαπημένη ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΕΡΓΟΥ που απαντάει πολύ εύστοχα στις διάφορες αναρτήσεις συνταγών μου... Μία γλυκύτατη κυρία.... λοιπόν, το βιβλίο που έχει γράψει και λέγεται "Μανιτάρια: από το δάσος...στην κουζίνα" είναι πραγματικά μία πολύ αξιόλογη προσαπάθεια. Δεν περιέχει μόνο συνταγές με μανιτάρια..

Αντιγράφω το οπισθόφυλλο:
Το μανιτάρι είναι δώρο της φύσης, ξεχωριστό, νόστιμο και υγιεινό. Η μαγειρική, ένα μεράκι που ομορφαίνει την καθημερινότητά μας. Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας επιχειρεί μια διαφορετική προσέγγιση μαγειρικής για ένα άγνωστο σχετικά διατροφικό προϊόν, το φαγώσιμο άγριο μανιτάρι. Ξεκινάει με πληροφορίες για την ωφελιμότητα, την εδωδιμότητα και την καρποφορία. Προχωράει στη διάκριση, τη συλλογή, την επεξεργασία και τη συντήρηση. Και καταλήγει σε εβδομήντα επιλεγμένες συνταγές παρασκευασμένες, φωτογραφημένες και δοκιμασμένες από τη συγγραφέα στην κουζίνα του σπιτιού της. Συνταγές στις οποίες συνυπάρχουν αρμονικά η παραδοσιακή γεύση και η σύγχρονη τεχνική. Διαβάστε το και βάλτε το μανιτάρι στη ζωή και στο καλάθι σας. Δοκιμάστε τις μανιταροσυνταγές στην κουζίνα σας και δώστε άρωμα, χρώμα και νοστιμιά στο τραπέζι σας. Αρχίστε με διάθεση, προσθέστε λίγη φαντασία, βάλτε μπόλικο κέφι και εντυπωσιάστε με τις δημιουργίες σας. "
Μπείτε στο blog της και βρείτε συνταγές, συμβουλές.... και μην είστε αρνητικοί απέναντι στα μανμιτάρια!!! έχουν και αυτά την νοστιμιά τους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

εγώ πάντως το βιβλίο αυτό το αγάπησα από την πρώτη στιγμή που το έπιασα στα χέρια μου!!!!!!!!!

Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2008

Χρόνια πολλά Ιφιγένεια..


αυτή είναι η Ιφιγένεια.. η αδερφή μου!!
Δεν είμαι πολύ καλή στα λόγια... θέλω όμως να σας γράψω για την Ιφιγένεια.. Ένα πλάσμα γεμάτο καλοσύνη (εγώ πάντα της φωνάζω γι αυτό).. Δεν έχει να πει κάτι άσχημο για κανέναν.. όλα είναι ιδανικά γύρω της!!!

Έχει μία δεμένη και αγαπημένη οικογένεια.. παντού μαζί.. στην καθημερινότητα, στο καρναβάλι, στο τρέξιμο, συνοδοιπόροι στην ζωή..... βασικό αυτό !! και οι 4 είναι μία γροθιά..



Η Ιφιγένεια έχει και έναν μεγάλο θησαυρό... τα δύο της παιδιά... περνάει ατελείωτες ώρες μαζί τους.. δεν βαριέται ποτέ να παίξει μαζί τους... να τους λύσει απορίες... να τρέξουν στο μπαλέτο, στην ζωγραφική, στις κατασκευές.. παντού μαζί..



είναι υπερήφανη για αυτά.. καικαμαρώνει.. γιατί έχει δύο πολύ γλυκά ζουζούνια.. οι δασκάλες λένε τα καλύτερα.. "καλά παιδιά", "συνεργάσιμα", "ήσυχα".....



Μου εμπιστεύθηκε να βαφτίσω και την μικρή της κόρη... και για αυτό την ευχαριστώ.. ήταν τιμή.. τόσο όμορφο συναίσθημα!!!!!



Δεν γράφω τόσο λογοτεχνικά όπως η κόκκινη ομπρέλα...
όμως η Ιφιγένεια είναι η ίδια ένας θησαυρός και πρέπει να τον προσέχεις να μην τον χάσεις...


Μπορεί να της φωνάζω συχνά, αφού είμαστε δύο τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες, όμως την αγαπάω πολύ..



Ιφιγένεια χρόνια πολλά, χρόνια καλά, χρόνια γελαστά, χρόνια γεμάτα υγεία.... χρόνια όπως τα θέλεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008

λικέρ ρόδι...

καλημέρα σε όλους.. ελπίζω να σας βρίσκω όλους σε μεγάλα κέφια..

λικέρ ρόδι...
ότι πρέπει για τα χριστούγεννα που έρχονται...

Υλικά:
  • 1 κιλό σπόροι ροδιού (ζυγισμένοι και καθαρισμένοι από 8-10 ρόδια)
  • 800-1000 γρ. ζάχαρη
  • 800 ml τσίπουρο
  • 1 πολύ μικρό ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά, τόσο μικρό όσο το νύχι μας)
Εκτέλεση:


  1. Βάζουμε τους σπόρους του ροδιού, τη ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας σε βάζο με καλό κλείσιμο και το αφήνουμε περίπου 1 μήνα σε ζεστό μέρος (μέσα στο σπίτι κοντά σε θέρμανση, ή έξω στον ήλιο).
  2. Τις πρώτες μέρες όταν αρχίσει να συσσωρεύεται υγρό κουνάμε το βάζο 1-2 φορές την ημέρα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Μετά τον 1 μήνα το φιλτράρουμε και το βάζουμε σε καθαρό σκεύος όπου προσθέτουμε και το τσίπουρο. Ανακατεύουμε και τ' αφήνουμε άλλη 1 βδομάδα να ωριμάσει η γεύση του πριν το σερβίρουμε.

φιλάκια πολλά σε όλους!!!!!! να χαμογελάτε....

Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2008

Μηλόπιτα!!!

Καλημέρα σε όλους!!!!!!
Παρασκευή σήμερα!!!
Εχθές έλαβα ένα email από την φιλενάδα μου την Μαρία Τζιρίτα, και σας το παραθέτω αυτούσιο!!! Μαράκι.... ευχαριστώωωωωωωωωωωωωωωωωωω.................

Καλημέρα φιλενάδα!
Εχω καταπληκτική συνταγή για την κλασσική αμερικάνικη μηλόπιτα (τη φτιάχνει η μαμά μου χρόνια τώρα και τρελαίνεται ο κόσμος!), την στέλνω σε σένα να την αναρτήσεις στο μπλογκ σου, σα δωράκι από μένα!


Για τη ζύμη
2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Λίγο αλάτι (μια πρέζα)
8 κουταλιές της σούπας νερό
1/2 βιτάμ
Για τη γέμιση
4 μέτρια κόκκινα μήλα
2 κουταλιές της σούπας φουσκωτές αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
Σκόνη γαρύφαλλο μια πρέζα
1 φλυτζάνι ζάχαρη (ή φρουκτόζη ή καντερέλ)
1 φλυτζάνι καρύδια ελαφρώς κοπανισμένα
1 φλυτζάνι σταφίδες που έχουμε μουλιάσει σε κονιάκ
1/2 βιτάμ
Εκτέλεση
Βάζουμε σε πλαστική λεκάνη το αλεύρι με όλα τ'άλλα υλικά για τη ζύμη και πλάθουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια αλλά να είναι αρκετά μαλακή για ν'ανοίξει. (Προσθέτετε αλεύρι ή νερό αναλόγως). Την πλάθουμε σε μπάλα, την πασπαλίζουμε με αλεύρι και την βάζουμε στο ψυγείο.
Στη συνέχεια καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε φετούλες μικρές, τα βάζουμε σε βαθύ μπωλ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη γέμιση, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ. Το βούτυρο το κόβουμε σε μικρά κομματάκια και το ανακατεύουμε μέσα στα μήλα.
Βγάζουμε τη ζύμη μας απ'το ψυγείο κι αφού αλευρώσουμε τον πάγκο μας ανοίγουμε τα 2/3 της ζύμης σε φύλλο, όχι πολύ λεπτό, υπολογίστε για ένα μέτριο ταψάκι που να καλύψει και τις άκρες. Σε βουτυρωμένο κι αλευρωμένο στρογγυλό ταψάκι τοποθετούμε το φύλλο αυτό, φροντίζοντας να περισσεύει στα πλαινά για να γυρίσει μετά από πάνω. Προσοχή να μην είναι λεπτό το φύλλο και τρυπήσει. (Θα χυθούν τα υγρά της γέμισης και θα καταστραφεί η πίτα).
Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση μέσα στο ταψάκι, πάνω στο φύλλο κι έπειτα ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη κου κουνάμε το ταψάκι ή ανακατεύουμε ελαφρώς για να πάει παντού. Αυτό το κάνουμε για να μην βγάλουν υγρά τα μήλα και μας μαλακώσουν και τρυπήσουν το φύλλο.
Ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη σ'ένα μικρότερο φύλλο, το οποίο θα τοποθετήσουμε πάνω στη γέμιση, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια. Έπειτα γυρίζουμε το κάτω φύλλο που περισεύει στα πλαϊνά, έτσι ώστε να ενωθούν τα δυο κομμάτια της ζύμης και να κλέισει εντελώς. Στη συνέχεια κάνουμε αρκετές τρύπες με το πηρούνι στην επιφάνεια της πίτας και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα, ανάλογα τη δύναμη του φούρνου μας.
Θα καταλάβετε ότι η πίτα είναι έτοιμη, όταν θα έχει πάρει ένα ωραίο καφέ ανοιχτό χρώμα. Τη βγάζουμε από το φούρνο, περιμένουμε περίπου 15 λεπτά να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα (προαιρετικά). Μπορεί να σερβιριστεί και με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι και σιρόπι βύσσινο, αλλά και σκέτη είναι εξαιρετική!
Αυτό το γλυκό έχει εξίσου υπέροχη γεύση αν αντί για ζάχαρη χρησιμοποιήσουμε φρουκτόζη ή κάποιο άλλο υποκατάστατο, σε περίπτωση που θέλουμε να μειώσουμε τις θερμίδες, ή έχουμε στην οικογένεια κάποιον με πρόβλημα ζαχάρου. Ελπίζω να σου αρέσει η συνταγή, και να την φτιάξεις.. θα με θυμηθείς!


Εγώ εύχομαι σε όλους ένα σούπερ ΣΚ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2008

actionaid..

Σήμερα δεν έχει συνταγή το μενού.. θέλω να σας μιλήσω για τον Hassan..

O Hassan είναι 3 χρονών και ζει στην Σιέρα Λεόνε.. (σε ένα σπίτι φτιαγμένο με λάσπη και λαμαρινένια στέγη!)

Η Σιέρα Λεόνε βρίσκεται στην Δυτική ακτή της Αφρικής και συνορεύει με την Γουινέα και την Λιβερία. Το κλίμα είναι θερμό, υγρό, με σφοδρές καταιγίδες αλλά και έντονη ξηρασία.Είναι μία από τις πιο φτωχότερες χώρες του κόσμου, παρόλο που διαθέτει άφθονες πηγές φυσικού πλούτου (διαμάντια, τιτάνιο, χρυσό, σίδηρο).
Στην Σιέρα Λεόνε ΣΗΜΕΡΑ:
* το 28% των παιδιών πεθαίνει πριν φθάσει στο 5ο έτος της ηλικίας του.
* το 67% των ανθρώπων δεν έχει πρόσβαση σε καθαρό νερό.

* το 69% του πληθυσμού δεν γνωρίζει γραφή και ανάγνωση.
* το μέσο προσδόκιμο ζωής είναι τα 37 χρόνια

* το 57% των ανθρώπων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας , με λιγότερο από 1 δολάριο την ημέρα.

Είμαι ανάδοχος του μικρού Hassan και είμαι πολύ περήφανη για αυτό.. Μιλάω βέβαια για το πρόγραμμα αναδοχής της actionaid. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω, κάθε φορά όμως είναι διαφορετική. Η ανάρτηση αυτή δεν γίνεται για να ακουστούν ΜΠΡΑΒΟ. Είναι άλλωστε, το τελευταίο που θα ήθελα. Γίνεται για να μάθουμε ότι υπάρχει και αυτό. Ίσως κάποια στιγμή να αξιοποιήσουμε αυτήν την πληροφορία. Όταν κοιτάω την φωτογραφία του μικρού Hassan και βλέπω τα μάτια του, δεν μπορώ να φανταστώ τις συνθήκες επιβίωσης του.

Σας αντιγράφω αυτούσιο από το site της actionaid Ελλάς :

Γίνετε Ανάδοχος Παιδιού σήμερα ... και αλλάξτε τη ζωή του για πάντα

Η απόφασή σας να γίνετε Ανάδοχος μπορεί να είναι καθοριστική για τη ζωή ενός παιδιού σε μια φτωχή χώρα στον αναπτυσσόμενο κόσμο, όπου οι άνθρωποι καθημερινά αγωνίζονται για να ζήσουν άλλη μια μέρα, έστω και αν αυτή είναι γεμάτη δυστυχία και αβεβαιότητα.

Αναδοχή Παιδιού δε σημαίνει υιοθεσία. Σημαίνει υποστήριξη ενός παιδιού, της οικογένειάς του και όλων των ανθρώπων της περιοχής που ζει, ώστε να επιτευχθούν μόνιμες βελτιώσεις στην ποιότητα της ζωής τους. Έτσι, δίνετε στους ανθρώπους των αναπτυσσόμενων χωρών βάσιμη ελπίδα να ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο. Με τη συστηματική εισφορά σας βοηθάτε τους κατοίκους των κοινοτήτων να αξιοποιήσουν τις δικές τους ικανότητες και να βελτιώσουν τη ζωή τους, στηριζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις. Πολύ περισσότερο όμως, τους βοηθάτε να αποκτήσουν αξιοπρέπεια και ελπίδα.

Μέσω της σχέσης αναδοχής σας δίνεται η ευκαιρία:

• Να συνδεθείτε άμεσα με ένα παιδί και να έχετε συνεχή ενημέρωση για την πρόοδο και την εξέλιξη των έργων στην κοινότητά του.
• Να ανοίξετε ένα «παράθυρο στον κόσμο» και να έρθετε σε επαφή με τον τρόπο ζωής των ανθρώπων στις αναπτυσσόμενες χώρες, μαθαίνοντας τις προκλήσεις τις οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν. Μπορείτε να μοιραστείτε μαζί τους τις καθημερινές τους νίκες, γνωρίζοντας ότι και εσείς έχετε συμβάλλει ουσιαστικά σε αυτές.
• Να εμβαθύνετε τη γνώση σας για το παγκόσμιο περιβάλλον και τα βαθύτερα αίτια της φτώχειας, καθώς και πως αυτή είναι εφικτό να καταπολεμηθεί ριζικά μέσω της συντονισμένης δράσης.
• Να επισκεφτείτε το παιδί στη χώρα που ζει και να δείτε από κοντά τα έργα που πραγματοποιούνται.

Η μοναδική σας υποχρέωση στο πρόγραμμα αναδοχής είναι η μηνιαία οικονομική εισφορά που ανέρχεται στο ποσό των 22€ το μήνα ή αλλιώς 0.75€ την ημέρα, λιγότερο δηλαδή από όσο στοιχίζει ένα εισιτήριο του μετρό. Μια εισφορά που δεν στερεί τίποτα από την ποιότητα της δικής σας ζωής, σημαίνει όμως πάρα πολλά για τις ζωές των κατοίκων αυτών των περιοχών. Αρκεί να σκεφτείτε ότι 10€ αρκούν προκειμένου να αγοραστούν βιβλία για ένα ολόκληρο σχολείο στην Αιθιοπία.

Είναι την ίδια στιγμή σκόπιμο να γίνει σαφές ότι κανένα από τα παιδιά αυτά δεν λαμβάνει τα χρήματα προσωπικά. Τα ποσά συγκεντρώνονται και διατίθενται προς όφελος ολόκληρης της κοινότητας που ζει το παιδί, με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών της ζωής όλων των κατοίκων μέσω των αναπτυξιακών προγραμμάτων που εφαρμόζονται στην περιοχή.



Σας παραθέτω φωτογραφίες από το ενημερωτικό έντυπο που συνοδεύει την φωτογραφία του παιδιου...διαβάστε το!!













να είστε όλοι καλά!!!!!!!!!!!!!!!

Σαλάτα ζυμαρικών με λαχανικά!!!

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους.. καλή εβδομάδα να έχουμε!!!
Χάθηκα , το ξέρω, αλλά έβαφα το δωμάτιό μου.. τώρα πλέον είναι ροζ-μωβ....................

Σαλατούλα λοιπόν....

Υλικά:
500 γρ. ζυμαρικά από σιτάρι ολικής άλεσης ή χρωματιστές πένες
1/3 φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλη μελιτζάνα
2 μεγάλες πιπεριές, σε διαφορετικό χρώμα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές κάππαρη
1 κουταλάκι ρίγανη
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/4 φλιτζ. φρεσκοτριμμένο πεκορίνο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Βράζετε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε καλά. Τα μεταφέρετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα και τα ανακατεύετε καλά με το μισό λάδι. Αφήνετε τα ζυμαρικά να κρυώσουν.
2. Αφαιρείτε το κοτσάνι και τη σκληρή βάση της μελιτζάνας και την ξεφλουδίζετε. Την κόβετε κατά μήκος σε φέτες.
3. Τοποθετείτε τις φέτες στη σχάρα και τις ψήνετε για 10 λεπτά περίπου ή ώσπου να μαλακώσουν. Κόβετε τις ψημένες φέτες μελιτζάνας σε κύβους.
4. Καθαρίζετε τις πιπεριές και τις κόβετε στα τέσσερα κατά μήκος. Κόβετε κάθε κομμάτι σε λεπτές λωρίδες.
5. Κόβετε σε λεπτές φέτες το άσπρο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
6. Αφού κρυώσουν τα ζυμαρικά, προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι, την κάππαρη, τη ρίγανη, το μαϊντανό, τη μελιτζάνα, τις πιπεριές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πεκορίνο, κι ανακατεύετε καλά.
7. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.