Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010

καλό πάσχα σε όλους!!!!

..καλησπέρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

σαν καλή νονά έφτιαξα και φέτος την λαμπάδα
της βαφτιστήρας μου......

το λαμπαδόκουτο της..

κατεβήκαμε στο κέντρο και το "σηκώσαμε" (εννοείται και η άλλη ανιψιά μαζί, γιατί καθώς λέει και ο λαός "μαζί με τον βασιλικό, ποτίζεται και η γλάστρα"!!!)....

έφτιαξα κουλούρια.....

όλα έτοιμα....

όσο για την δουλειά... τρεχάτε ποδαράκια μου....................................



εύχομαι σε όλους να περάσετε όσο καλύτερα μπορείτε... να γελάσετε.. να χορέψετε... και το αρνάκι με μέτρο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
και του χρόνου να έιμαστε καλά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010

Μία περίεργη ημέρα....

Εχθές το πρωί περπατούσα στο κέντρο της πόλης.. Στην συγκεκριμένη γωνία , η ίδια γιαγιούλα..




Να κοιτάει πάντα τις πλάκες του πεζοδρομίου έχοντας δειλά απλώσει το χέρι της.. από την πρώτη φορά που την είδα, έσκυψα και της έδωσα χρήματα. Από τότε όποτε περνάω από εκεί την ψάχνω πάντα. Οι ευχές που κάθε φορά βγαίνουν από το στόμα της πέρα για πέρα αληθινές, ευχές καρδιάς.. (κάτι που χρειάζεται περισσότερο στην σημερινή κοινωνία).

Μία γιαγιούλα, ευγενική, καλοβαλμένη, καθαρή, με τα άσπρα της μαλλάκια μαζεμένα κότσο..

Εχθές ήταν και άλλη μία κυρία εκεί, και μιλούσαν και κλάιγανε. Όταν πλησίασα το πρόσωπο της γιαγιούλας σαν να φωτίστηκε λίγο. Η άλλη κυρία με ρώτησε κατευθείαν "ξέρεις τι αρχοντογυναίκα ήταν? την ξέρω πολλά χρόνια"
Τότε η γιαγιούλα ξέσπασε σε λυγμούς και τα λόγια έφυγαν αβίαστα "πέθανε ο άντρας μου, πέθανε ο γιος μου, και η κόρη μου πήδηξε από το μπαλκόνι. Μου άφησε δύο μωρά παιδιά.. να τα αφήσω να τα πάρουν τα ορφανοτροφεία? Το ένα έχει επιληψία πρέπει να κάνει εγχείρηση, προσπαθώ να μαζέψω λεφτά, να φάμε, για γιατρούς"

"γιαγιούλα γιατί δεν πας σε μία εκκλησία, σε ένα κανάλι? τόσους βοηθάνε?" Μόνο αυτό κατάφερα να ψελίσω..

Η απάντηση μία και καθηλωτική "ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ. Και εδώ που κάθομαι ντρέπομαι.. αλλά των παιδιών σου τα παιδιά είναι δυό φορές παιδιά σου, δεν μπορώ να τα αφήσω"

Δεν μπόρεσα να πω τίποτα άλλο... έφυγα... με βήματα αργά και την καρδιά να χτυπάει περίεργα.. με σκέψεις πολλές...

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010

τάρτα αγκινάρας!!!!! καλημέρα...........

καλημέρα σε όλους!!!!




10 ημέρες χωρίς ίντερνετ... ο ένας υπάλληλος έλεγε φταίει το modem, ο άλλος έδινε βλάβη για την γραμμή, την επόμενη είχε βλάβη το τμήμα των βλαβών και δεν μπορούσαν να δουλέψουν, μετά ήρθε η απεργία, μετά το ΣΚ.. και τελικά ήρθε ένας κύριος στο σπίτι μου, πήρε ένα τηλέφωνο, κάθησε στον ΗΥ μου 3 λεπτά,
και να ΄μαι.................... ήταν λέει μία εντολή από την Αθήνα!!!!!!

χαχα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ας είναι...

έχω να προτείνω τάρτα αγκινάρας για σήμερα... εύκολη και γρήγορη!!!

Υλικά:
6 αγκινάρες (ή 1 πακέτο κατεψυγμένες)
1-2 σκελίδες σκόρδου
50 γραμ. βούτυρο
3 αυγά
150 γραμ. γραβιέρα τριμένη
300 γραμ. ανθότυρο
100 γραμ. ροκφόρ λιωμένο
μαΐντανό ψιλοκομμένο
γαλέτα
αλάτι
πιπέρι

εκτέλεση:

1) Καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις κόβετε σε λεπτά κομματάκια. Ζεσταίνετε το βούτυρο, σοτάρετε το σκόρδο και προσθέτετε τις αγκινάρες με 2 κουταλιές νερό και λίγο αλάτι. Βράζετε για 10' ανακατεύοντας συχνά.
2) ανακατεύετε το ανθότυρο με τους κρόκους, την τριμένη γραβιέρα, το ροκφόρ, το μαΐντανό, αλατοπίπερο και τις σωταρισμένες αγκινάρες.
3) Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτετε στο μίγμα.
4) Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
5) Βουτυρώνετε το ταψάκι (διαμέτρου 22 εκ.) και πασπαλίζετε με γαλέτα. Απλώνετε ομοιόμορφα το μίγμα. Πασπαλίζετε την επιφάνεια της τάρτας με γαλέτα και ψήνετε περίπου 40'.
6) Αφήνετε λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρετε.


Αυτά και για σήμερα!!!!!

Καλό ΣΚ..... να ξεκουραστείτε και να περάσετε καλά....................
φιλιά πολλά !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010

Επέτειος...

μία ξεχωριστή ημέρα ήταν η 1η Μάρτη.... ένας χρόνος έκλεισε.. ένας χρόνος ονειρεμένος..... έτσι μαγείρεψα.. όχι πολλά, άλλωστε δύο άτομα είμαστε.. όμως ήταν πολύ νόστιμα... έχουμε και λέμε λοιπόν..

α) μπριζόλες με μανιτάρια και σάλτσα μαυροδάφνης..

  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 2 φλιτζάνια φρέσκα μανιτάρια
  • 1/3 του φλιτζανιού μαυροδάφνη
  • 1/3 του φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. του γλυκού θυμάρι
  • 3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζετε και κόβετε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, τρίβετε το καρότο και τα βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι για να τα σοτάρετε με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά.
Προσθέτετε τις μπριζόλες, το θυμάρι, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε 3-4 λεπτά για να ψηθούν από την μία πλευρά και τις γυρίζετε.
Κόβετε τα μανιτάρια στη μέση αν είναι μικρά ή σε 2-3 φέτες αν είναι μέτρια. Τα προσθέτετε στο τηγάνι, τα αφήνετε λίγα λεπτά και ρίχνετε τον χυμό του πορτοκαλιού και τη μαυροδάφνη.
Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να μαγειρευτεί για 10 λεπτά και σερβίρετε.




και β) ψητά κολοκυθάκια με σάλτσα φέτας..

  • 3 μεγάλα κολοκυθάκια
  • ½ φλιτζάνι φέτα
  • 2 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτ. του γλυκού ξερός βασιλικός
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Προετοιμάζετε τα κολοκυθάκια για ψήσιμο. Κόβετε τις άκρες τους και στη συνέχεια κατά μήκος σε λεπτές φέτες. Τα αλείφετε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και τα απλώνετε στη σχάρα ή τα στρώνετε με τη σειρά σε αντικολλητικό ταψί και τα ψήνετε στο φούρνο στους 220ο C για 8 - 10 λεπτά περίπου.
Όσο ψήνονται τα κολοκυθάκια, ετοιμάζετε τη σάλτσα της φέτας. Βάζετε στο μπλέντερ τη φέτα, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το βασιλικό και προσθέτετε από 1/3 του φλιτζανιού νερό και 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και πολτοποιείτε το μείγμα.
Σερβίρετε τα κολοκυθάκια στο πιάτο και δίπλα την σάλτσα της φέτας.

δύο συνταγές του Βαγγέλη Δρίσκα, αγαπημένου μου σεφ.. (γιατί πρέπει να λέμε και τις πηγές μας και όχι να διεκδικούμε το copyright στις πλάτες άλλων)..


και βέβαια είχε και γλυκάκι..

δοκιμάστε τα.... αξίζει!!!!!!!


σας φιλώ ολους γλυκά.....!!!