Παρασκευή, 9 Απριλίου 2010

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη σε όλους....

Ελπίζω να περάσατε καλά... να γελάσατε και να αφιερώσατε στιγμές στα αγαπημένα σας πρόσωπα!!! Εγώ πέρασα όμορφα, οικογενειακά και φέτος ειλικρινά πολύ ήρεμα!!!

τώρα μπαίνω στην τελική ευθεία για τις ετοιμασίες για τον γάμο.... μην ξεχνάμε έχω να φτιάξω τις προσκλήσεις!!! τα περισσότερα τα έχω κανονίσει, αλλά μένουν οι τελικές συμφωνίες, οι τελευταίες λεπτομέρειες...

Σας διαβάζω... μπορεί να μην γράφω πάντα, αλλά είμαι εκεί...

συνταγούλα τώρα για μία διαφορετική σοκολατόπιτα... να είναι καλά ο σοφός παντογνώστης Στέλιος Παρλιάρος!!!!



Προετοιμασία: 30 λεπτά

Υλικά( για 10 μερίδες):

250 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
115 γρ. βούτυρο
4 αυγά
2 κρόκοι αυγού
115 γρ. ζάχαρη
50 γρ. αλεύρι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
200 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη

Για το σιρόπι:
(Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά)

300 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
115 γρ. ζάχαρη
30 γρ. Grand Marnier

Διαδικασία:

Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά και τους κρόκους με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ενσωματώνουμε στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας.

Ρίχνουμε το αλεύρι, το αμύγδαλο και το ξύσμα πορτοκαλιού ανακατεύοντας απαλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 25 λεπτά. Σιροπιάζουμε με το μισό από το ζεστό σιρόπι όταν είναι ακόμα ζεστή η σοκολατόπιτα. Oταν σερβίρουμε, προσθέτουμε σε κάθε μερίδα από 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι.


εμείς εκτός από σιρόπι έξτρα, την συνοδέυσαμε και με παγωτό!!!!!

αξίζει να την δοκιμάσετε, το σιρόπι με το πορτοκάλι κάνει την διαφορά!!!!

φιλιά πολλά πολλά σε όλους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!