Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010

Πάτρα... μία πόλη γεμάτη Harley!!!

Η Πάτρα φιλοξένησε 20-24 Μαΐου το super rally.

Το SUPER RALLY είναι ένα ετήσιο 4ήμερο γεγονός συνεύρεσης των αναβατών Harley Davidson από όλη την Ευρώπη και γίνεται σε κάποιο χώρο camping με υποδομή φιλοξενίας 8 – 10.000 ατόμων (Ύδρευση – ηλεκτροδότηση – αποχέτευση – τηλεπικοινωνίες) και δυνατότητα εύκολης πρόσβασης από το εξωτερικό. Η εκδήλωση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων οργάνωση συναυλιών, events, games, εκδρομών και Bikers Market.

Γεμίσαμε επισκέπτες, χαμογελαστούς ηλιοκαμένους χαρλεάδες.. ο χαρακτηριστικός ήχος των harley απλωνόταν από άκρη σε άκρη σε όλη την πόλη... δεν υπήρχε γωνιά που να μην υπάρχει μία harley. Και το Σάββατο σε όλους τους κεντρικούς δρόμους επιρεπόταν το παρκάρισμα μόνο σε harley, αφού ήταν κάτι σαν έκθεση, αφού έγιναν και βραβεύσεις για τις πιο ωραίες!!!!!

Πέρασαν την γέφυρα του Ρίου-Αντιρίου 2973 μηχανές ταυτόχρονα, προκειμένου να γραφτούν στο βιβλίο Γκίνες...

Ήταν πολύ όμορφα, ήταν διαφορετικά, ήταν μοναδικά... βάζω μερικές από τις 600+ φωτογραφίες που έχω και σας επισυνάπτω το βιντεάκι από το πέρασμα της Γέφυρας.






























































καλό Σκ να έχουμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010

Μοσχαράκι Μπραιζέ

Καλησπέρα από την βροχερή και δροσερή Πάτρα...


Η Πάτρα ζει στον ρυθμό των HARLEY ο χαρακτηριστικός τους ήχος απλώνεται παντού... η επόμενη ανάρτηση θα είναι γεμάτη φωτό... τόσες χιλιάδες μηχανές.....


Λοιπόν, μοσχαράκι μπραιζέ για σήμερα

Υλικά:
  • 1 κιλό νουά σε μερίδες
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
  • 4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250γρ μανιτάρια
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλεύρι
  • balsamico
  • μπαχάρι

Εκτέλεση:

  1. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας , αλευρώνουμε και τηγανίζουμε για μερικά λεπτά μέχρι να αποκτήσουν κρούστα
  2. Τσιγαρίζουμε το κρεμύδι, τα μανιτάρια, τα καρότα και τον μαϊντανό μέχρι να μαραθούν
  3. Βάζουμε το νουά σε μια κατσαρόλα και το σβήνουμε με το κρασί
  4. Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, τα λαχανικά, το balsamico και το μπαχάρι, καλύπτοντας το νουά , ανακατεύουμε και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό
  5. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 1/2 με 2 ώρες ή στην χύτρα περίπου τρία τέταρτα

αμέτρητα φιλιά σε όλους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
καλό τριήμερο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!





Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010

Παιχνίδια ζωής... - Πένυ Παπαδάκη

Καλημέρα , καλημέρα , καλημέρα... όσο καλή μπορεί να είναι μετά από το χθεσινό "πάρτυ" των λίγων γνωστών αγνώστων...


Σήμερα θα σας μιλήσω για ένα βιβλίο , το οποίο ανακάλυψα από τις βιβλιοπαρουσιάσεις της Λένας Μαντά !!!



Παιχνίδια ζωής

Μπήκα στη βάρκα που είχε το όνομά σου. Ελπίδα. Έπιασα πολλά λιμάνια στην πορεία μου. Κάθε λιμάνι και μια ιστορία. Της Νανάς, του κυρ-Λεωνίδα, της μικρής Μαρίας, της Έφης, της Ελισάβετ, του Στέλιου…


Μέσα από τις ζωές τους έζησα τη δική σου κι έμαθα πολλά για σένα που έφυγες νωρίς. Έμαθα πολλά για μένα που έμεινα πίσω να αναρωτιέμαι γιατί έφυγες τόσο ξαφνικά. Έμαθα πως το πιο όμορφο μάθημα είναι αυτό του φλερτ με τη μέρα που ξημερώνει.


Με το δειλινό που μας χαιρετάει βάφοντας τα πάντα μ' όμορφα χρώματα. Μου είχες πει κάποτε ότι "το παιχνίδι με τη ζωή μετράει, άλλοτε σε ρίχνει κι άλλοτε τη ρίχνεις κι αυτή είναι η μαγεία". Είχες δίκιο, Ελπίδα, αυτό μετράει, και τώρα πια ξέρω να το παίζω και να το ζω.


Για σένα και για μένα.


Είναι το ριζικό μου που σαν λάδι στη βάφτιση με σφράγισε। Είναι το όνομά μου. Με λένε Νίκη και τα παιχνίδια της ζωής θα τα κερδίσω όλα.


Από το τίτλο και μόνο καταλαβαίνεις ότι είναι ένα βιβλίο που πραγματεύεται την πορεία της καθημερινότητας των ηρώων του.Ένα βιβλίο που δεν διαβάζεις απλά... που το ρουφάς!!! Γραμμένο απλά αλλά ουσιαστικά.


Κεντρικός ήρωας η Νίκη, και μέσα από αυτήν η ιστορία του Κυρ-Λεωνίδα ενός γλυκού γεράκου που ζει για την στιγμή που θα πεθάνει για να συναντήσει και πάλι την αγαπημένη του... την ιστορία της Έφης, της καλύτερης φίλης της Νίκης , που ανέχεται την βία και τον εξευτελισμό από τον άντρα της προκειμένου να μην δώσει δικαιώματα στα παιδιά της και στον κόσμο... την ιστορία της μικρής Μαρίας, που δεν είναι επιλογή της να μεγαλώνει στο ορφανοτροφείο και που διψά τόσο να γνωρίσει την μαμά της... καθώς και την ιστορία της σκληρής Ελισσάβετ, μιας γυναίκας που έζησε με πάθος, παραδέχεται τα λάθη της και όμως δεν καταφέρνει να πραγματοποιήσει την τελευταία της επιθυμία!
Και μέσα σε όλα η οικογένεια της Νίκης, ένας άντρας που την αγαπά και την περιμένει να τελειώσει με τις αναζητήσεις της, με κίνδυνο να χαθεί η αγάπη τους και όλα όσα έχτισαν τα χρόνια της κοινής συμβίωσής τους, και τα παιδιά τους, που ενώ θεωρούσαν δεδομένη την αγάπη της μητέρας τους, μόλις αυτή περέκλεινε λίγο των καθημερινών τους συνηθειών άρχισαν να την αποζητούν... ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗ!!!!


Οφείλω να ομολογήσω ότι η Ελισσάβετ ήταν η ηρωίδα που με πήρε μαζί της, που μέσα από αυτήν άρχισα να σκέφτομαι ότι τίποτα τελικά δεν είναι όπως φαίνεται... ότι δεν πρέπει να βγάζουμε συμπεράσματα εύκολα, να μην καταδικάζουμε τους άλλους, και πολλά πολλά τέτοια...
Αιτία αναθεώρησης των σκέψεων μου η Ελισσάβετ, αιτία ένος ταξιδιού που αξίζει η Πένυ Παπαδάκη!!!


Πιστεύω ότι αξίζει κανείς να διαβάσει αυτό το βιβλίο....

Κυριακή, 2 Μαΐου 2010

Τάρτα με φράουλες..

Καλημέρα σε όλους!!!!!

Καλό μήνα να έχουμε... λουλουδάτο, μυρωδάτο, ανοιξιάτικο , γεμάτο χρώματα και χαμόγελα!!!!

Τάρτα με φράουλες σήμερα από τον Στέλιο Παρλιάρο....
δοκιμάστε και δεν θα χάσετε!!!! Εγώ πάντως την έφτιαξα και σε χρόνο μηδέν εξαφανίστηκε!!!!!


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
100 γρ. άχνη
200 γρ. βούτυρο από το ψυγείο
1 αυγό
300 γρ.αλεύρι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
350 γρ. γάλα φρέσκο
150 γρ। κρέμα γάλακτος
80 γρ। ζάχαρη
1 αυγό
3 κρόκοι αυγών

40 γρ. κορν φλάουερ
1/2 κλωναράκι βανίλιας (ή 1 ανάλογα το πάχος)
500 γρ. φράουλες

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ। Τα ζυμώνουμε έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά।Αφήνουμε τη ζύμη να ''ξεκουραστεί'' για μισή ώρα και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλ. σε μία φόρμα διαμέτρου 22 εκ. Απλώνουμε στο εσωτερικό της ένα κομμάτι πλαστική μεμβράνη, τη γεμίζουμε με ρύζι (μη φοβάστε, η μεμβράνη δεν καίγεται) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 15 λεπτά. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και το ρύζι και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά περίπου, έως ότου η τάρτα πάρει χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και με πολλή προσοχή την ξεφορμάρουμε. Γεμίζουμε την τάρτα με την κρέμα* και την καλύπτουμε με τα φρέσκα φρούτα. Είναι προτιμότερο να καταναλωθεί την ίδια ημέρα.


Γκλασάρουμε με ζεστή μαρμελάδα.

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα βάζουμε στη φωτιά μαζί με το κλωναράκι βανίλιας σχισμένο κάθετα στη μέση. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουερ και τα αυγά (ολόκληρο και κρόκους). Πριν πάρει βράση το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Την αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη η οποία πρέπει να εφάπτεται με την επιφάνειά της. Όταν η κρέμα κρυώσει, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και τη μαλακώνουμε μ’ ένα σύρμα ή στο μίξερ για να πετύχουμε λεία υφή. Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά Μερίδες: 10

Λόγω Πρωτομαγιάς σας βάζω φωτογραφίες από το μπαλκόνι μου... τα λουλούδια μου... τον δικό μου "Μάη"....

οι βασιλικοί μου!!!

μία από τις τριανταφυλλιές μου!!!

το τελευταίο μου απόκτημα την παραμονή της πρωτομαγιάς!!

καμέλιες, κόκκινη και άσπρη, γαρδένια έτοιμη να ανθίσει!!

η μία πλευρά του μπαλκονιού μου!!

η άλλη πλευρά του μπαλκονιού... δεντρολίβανο, ρίγανη, δυόσμος!!!

η θέα μου



φιλιά πολλά πολλά πολλά..................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!