Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010

κρεμμυδόπιτα με ελιές...

Καλησπέρα σε όλους και όλες....

Βλέπω κίνηση στην blogογειτονιά και πάλι!!!! τι καλά... καλή επιστροφή λοιπόν...


καλό φθινόπωρο!!!


33 μερούλες μου έμειναν.. και το άγχος έχει χτυπήσει κόκκινο!!!!!


λοιπόν, νοστιμότατη συνταγούλα για σήμερα... για να επιστρέφουμε στις κουζίνες μας με όρεξη... για πάμε....


Υλικά:
1 πακέτο έτοιμο φύλλο χωριάτικο
1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
170 γρ. ελιές Καλαμών
300 γρ. μανιτάρια
1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε φέτες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα κρεμμύδια σε λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Σε μια κατσαρόλα τα σοτάρουμε ελαφρά με 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τα κρεμμύδια να κρυώσουν.
Προσθέτουμε τις ελιές και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια , αλάτι και πιπέρι.
Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 1-2 φύλλα ζύμης.
Έπειτα στρώνουμε τις μισές φέτες ντομάτας, αδειάζουμε το μείγμα των κρεμμυδιών και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Στρώνουμε τις υπόλοιπες φέτες ντομάτας, σκεπάζουμε με 1-2 φύλλα ζύμης, τα λαδώνουμε και τα χαράζουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 225° C, για περίπου 1 ώρα.





Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2010

και θέατρο... και μαγειρική...

Καλημέρα σε όσους έχουν απομείνει στην blog όσφαιρα!!!!

Ζέστη και σήμερα....
Από τις 7 το πρωί στην ουρά για να βρω εισητήρια για την παράσταση "μπακαλόγατος".. 3 ημέρες ερχεται στην Πάτρα, και τα εισητήρια έχουν κάνει φτερά 10 ημέρες πριν!!!!!



Είδα και άλλες δύο παραστάσεις.. " η στρίγγλα που έγινε αρνάκι" και "Ιππείς"...



Η «Στρίγγλα που έγινε αρνάκι» είναι μια από τις πρώτες κωμωδίες του Σαίξπηρ και από τις δημοφιλέστερες όλων των εποχών. Αν και είχα διαβάσει μέτριες κριτικές, το Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας, ήταν κατάμεστο και τις δύο ημέρες, και όλοι καταχειροκροτήθηκαν!! Εγώ διασκέδασα, γέλασα και πέρασα όμορφα!!! (είμαι και εγώ στην φωτό χαχα)



Οι "ιππείς" μία κατεξοχήν πολιτική και επίκαιρη κωμωδία του Αριστοφάνη.. με άφθονο γέλιο και τον Παύλο Χαικάλη σε μεγάλα κέφια.. κείμενο προσαρμοσμένο στις "ανάγκες" της δικής μας εποχής, και ατάκες του σήμερα.. Μία παράσταση προσεγμένη.. Επίσης γέλασα αλλά και προβληματίτηκα!!!


Τώρα σειρά έχει ο μπακαλόγατος......



Και για να μην ξεχνιόμαστε σας βάζω και μία συνταγούλα, μία μακαρονάδα 4 τυριά... εύκολη και γευστική...(η συνταγή είναι του Βασίλη Καλλίδη και την είχα δει στον όμορφο κόσμο το πρωί... γιατί είπαμε, είναι καλό να λέμε τις πηγές μας)



ΥΛΙΚΑ:

1 πακέτο ριγκατόνι
1 κούπα τριμμένο κασέρι
1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι
1 κούπα τριμμένο μετσοβόνε
1 κούπα τριμμένη γραβιέρα
1 ½ κούπα εβαπορέ ή 1 κούπα κρέμα γάλακτος
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο
λιγα φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Βράζουμε τα ριγκατόνι σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε με λίγο τρεχούμενο νερό και τα ανακατεύουμε με λίγο λάδι. Σε ένα βαθύ τηγανι σωτάρουμε το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα ριγκατόνι και τον βασιλικό. Συνεχίζουμε με το γάλα και τα τυριά. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Σερβίρουμε σε πιάτα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.



φιλιά πολλά σε όλους..
καλές βουτιές!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!