Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

REVOLUTION.........



επιστρέφω χωρίς λόγια....

μόνο μία φωτογραφία από τις συγκεντρώσεις στις πλατείες.........

Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

μαγειρέματα....

να ΄μαι κι εγώ..... καλή εβδομάδα σε όλους...

σήμερα αν και από το απόγευμα βρέχει συνέχεια, ασχολήθηκα με τα λουλούδια μου.. πρόσθεσα μία τριανταφυλλιά φούξια δενδράκι στην συλλογή μου, ένα χρυσάνθεμο, και άλλαξα κάποιες γλάστρες... η επόμενη ανάρτηση θα είναι φωτό από τα πολυαγαπημένα μου λουλούδια!!!


και τώρα μόλις μαγείρεψα.. 2 φαγητάκια .. και τα δύο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.... το σπίτι ομολογώ μοσχομυρίζει...
παραθέτω συνταγούλες...

Μπριάμ με καλοκαιρινά μυρωδικά

Υλικά:
  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • 4 κολοκύθια
  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 4 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C σε αέρα και αντιστάσεις. Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε τα λαχανικά, κόβουμε τις μελιτζάνες σε 6 κομμάτια, τα κολοκύθια στα 6 (σαν μεγάλες μπουκιές), 4-5 εκ. (θα μικρύνουν στο ψήσιμο), τις ντομάτες στα 4 και τις πατάτες όπως και τις μελιτζάνες, στα 6. Βάζουμε τα λαχανικά ανακατεμένα σε βαθύ ταψί 34 ή 36 εκ. Αλέθουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο στο μπλέντερ και περιχύνουμε το φαγητό, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Τ’ ανακατεύουμε με τα χέρια ή με δύο κουτάλες. Περιχύνουμε με το νερό (μη σας φαίνεται λίγο, θα κατεβάσουν υγρά τα λαχανικά). Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε 40΄-45΄ την πρώτη μισή ώρα σκεπασμένο. Μετά το ξεσκεπάζουμε. Το μπριάμ είναι ένα φαγητό που σερβίρεται χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Συνοδέψτε το με μια ωραία φέτα και τραγανό χωριάτικο ψωμί.

και

Μπριζολάκια κατσαρόλας με κρασί και δεντρολίβανο


Υλικά:
  • 10 χοιρινές μπριζόλες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμός κρέατος ή κότας
  • 1 συσκευασία (400 γραµµ.) ντοµατάκια κονκασέ
  • 1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριµµένο πιπέρι
Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε σε πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω. Προσθέτουμε το κρεµµύδι και το σκόρδο και αφήνουμε λίγα λεπτά να µαραθεί το κρεµµύδι. Ρίχνουμε τον πελτέ και τρίβουμε τη βάση της κατσαρόλας. Προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε μέχρι να μειωθούν τα υγρά του φαγητού στο μισό, περίπου 5΄.

Προσθέτουμε τα ντοµατάκια, το ζωμό και το δεντρολίβανο, αλατοπιπερώνουµε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά, µε σκεπασμένη την κατσαρόλα, περίπου 45΄ μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει καλά η σάλτσα.

Σερβίρουμε µε πουρέ πατάτας. Περιχύνουμε τον πουρέ µε σάλτσα, να ποτίσει καλά.

να είσαστε όλοι καλά.. και να χαμογελάτε..... ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

πίτα με κοτόπουλο!!!


λουλουδάτο και χαρούμενο!!!!



είχα την γιορτή του αντρούλη μου το Πάσχα, και έφτιαξα πολλά καλούδια!!!
θα σας παραθέσω τις συνταγές σιγά σιγά... εμένα μου άρεσαν και αν αυτό σας λέει κάτι "οι πιατέλες ΑΔΕΙΑΣΑΝ"..........


Ξεκινάω με πίτα με κοτόπουλο , μία συνταγή από το βιβλιαράκι της Ελαίς

Υλικά
  • 1 μέτριο ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ (στήθος κομμένο ζουλιέν)
  • λίγος ΜΑΪΝΤΑΝΟ
  • 200 γρ. ΓΡΑΒΙΕΡΑ ή ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ κομμένη μακρόστενα (ζουλιέν)
  • 200 γρ. ΡΟΚΦΟΡ κομμένο σε μικρούς κύβους τυρί
  • 1/2 κιλό ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ (εγώ έβαλα κρούστας χωριάτικο)
  • 3-4 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ κομμένα στρογγυλές φέτες
  • 200 γρ. ΒΙΤΑΜ CULINESSE
  • ΑΛΑΤΙ και ΠΙΠΕΡΙ
Εκτέλεση 1. Βάζετε σε μία κατσαρόλα τo Βιτάμ Culinesse να κάψει και σoτάρετε το κρεμμύδι για 5-10 λεπτά. 2. Προσθέτετε το κοτόπουλο, το ανάλογο αλάτι –πιπέρι, το ροκφόρ, την γραβιέρα ή την παρμεζάνα και τον μαϊντανό. Ανακατεύετε και αφήνετε για 10 λεπτά να ψηθούν. 3. Κατόπιν αλείφετε με ελάχιστo Βιτάμ Culinesse τον πάτο ενός ταψιού και στρώνετε τα φύλλα ένα –ένα, αφού αλείψετε με Βιτάμ Culinesse . 4. Στρώνετε το μείγμα πάνω στα φύλλα και στη συνέχεια τα υπόλοιπα, αφού τα αλείψετε με Βιτάμ Culinesse . 5. Χαράζετε την πίτα και την ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά της ώρας.

δοκιμάστε την.... αξίζει!!!!


σας φιλώ όλους και έναν έναν... μπορεί να μην "σχολιάζω" στις "γωνιές" σας.. όμως τρυπώνω και σας παρακολουθώ!!!!