Κυριακή, 28 Αυγούστου 2011

πάω Κύθηρα...


καλημέρα καλημέρα καλημέρα!!!!!!!!!!!!!

πρωί ακόμα, αλλά τι καλύτερο με την πρωινή δροσούλα, ένας ελληνικός καφές και ένα καλό βιβλίο!!!

αύριο φεύγουμε για Κύθηρα...

ναι ναι.. τώρα που όλοι γύρισαν , εμείς πηγαίνουμε...Ανυπομονώ πολύ .. τα Κύθηρα είναι ένα νησί που όποτε το είχα στα σχέδια μου για καλοκαιρινές διακοπές δεν είχα βρει κατάλυμα!!!! Φέτος στάθηκα πιο τυχερή... Πιστεύω ότι θα συναντήσω ένα μαγευτικό νησί...






Τώρα πάω να φτιάξω κουλουράκια μελιού για να πάρουμε μαζί μας.... από το blog
συνταγές από σπίτι

Υλικά
1/2 κούπας μαργαρίνη
1/2 κούπας μέλι
1 μεγάλο αβγό
1-2 βανίλιες
1 3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κούπα ψηφίδες σοκολάτας
1/4 κούπας καρύδια χοντροαλεσμένα

Εκτέλεση
Χτυπάμε μαργαρίνη και μέλι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αβγό και τη βανίλια και αναμειγνύουμε
καλά.
Κοσκινίζουμε αλεύρι,baking,σόδα και αλάτι σε μπολ.
Τα προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα και χτυπάμε.
Προσθέτουμε τις ψηφίδες και τα καρύδια.
Ανακατεύουμε.Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού βγάζουμε κουταλιές ζύμης σε ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για
10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά τριγύρω οι άκρες.
Βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
Διατηρούνται εξαιρετικά κλεισμένα σε κουτί μπισκότων.

σας αφήνω για μία βδομαδούλα!!!!!!!!! να περάσετε καλά..... φιλιάαααααααααα!!!!!!!!!


Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο....


καλημέρα καλημέρα!!!!!

τι κάνετε??? εγώ μετράω μέρες για τις διακοπές μου... 30 Αυγούστου πρωί πρωί το καραβάκι θα με πηγαίνει στα πανέμορφα κατά γενική ομολογία Κύθηρα!!!!

Ελπίζω να έχω απαλλαγεί από το συνάχι και τον βήχα που με ταλαιπωρούν μέρες τώρα...

Η ώρα είναι 9, και έχω ήδη μαγειρέψει , έχω ποτίσει και περιποιηθεί τα λουλουδάκια μου... και σιγά σιγά θα ετοιμαστώ να πάω για δουλειά.... Στο μυαλό μου η φωτιά στον Ομπλό, ορατή από το μπαλκόνι μου... η οποία δυστυχώς ακόμα καίει μία πανέμορφη έκταση με μία πετρόχτιστη μονή !!!! και εκεί που βλέπαμε 2 κουκίδες φωτιάς ξαφνικά "άπλωσε" !!!
και ακόμα καίει.....................

λοιπόν.... μπιφτεκάκια φούρνου σήμερα από την αργυρώ

Αφράτα μπιφτέκια με πατάτες φούρνου

Υλικά :
Για τα μπιφτέκια
  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τις πατάτες φούρνου
  • 8 πατάτες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 λεμόνια (χυμός)
  • ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 φλ. τσαγιού νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτελεση:

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες ή σε χοντρές φέτες. Τις βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό. Τις ανακατεύουμε πολύ καλά να λαδωθούν παντού. Τις αδειάζουμε σε ταψί καθώς και όλα τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ. Περιχύνουμε με το νερό και ψήνουμε στους 200°C για 1 ώρα σκεπασμένες, μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια. Βάζουμε τον κιμά σε μπολ, τρίβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες μέσα στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε όλα τα υγρά τους. Στραγγίζουμε το ψωμί και το ψιχουλιάζουμε στον κιμά. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, το ξίδι και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε πολύ καλά για ν’ αφρατέψει το μείγμα καλά. Αν είναι σφιχτό, ραντίζουμε με λίγο νερό. Πλάθουμε σε 10 ή 12 κομμάτια και τα αραδιάζουμε πάνω στις ήδη ψημένες πατάτες. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30΄ αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο.


Σας σκέφτομαι... και σας στέλνω πολλά πολλά πολλά χαμόγελα και "ζαχαρένια" φιλιά...............................


Τρίτη, 9 Αυγούστου 2011

μοσχαράκι στην γάστρα και τάρτα με ροδάκινα...

καλημέρααααα... τι κάνουμε??

πάλι ζέστη σήμερα... πάλι εδώ εμείς... και πάλι για δουλειά....ΠΡΩΤΟΥΤΥΠΟ ε???

Δεν παραπονιέμαι... εχθές είχα πάει θέατρο "ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ"... ωραία παράσταση με άφθονο γέλιο και μία Ελισσάβετ Κωνσταντινίδου απλά ΥΠΕΡΟΧΗ!!!!!!



Δύο συνταγούλες για σήμερα...
τάρτα με ροδάκινα του Στέλιου Παρλιάρου


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
100 γρ. άχνη

200 γρ. βούτυρο από το ψυγείο
1 αυγό
300 γρ. αλεύρι


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ: 350 γρ. γάλα φρέσκο
150 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
3 κρόκοι αυγών

40 γρ. κορν φλάουερ

1/2 κλωναράκι βανίλιας (ή 1 ανάλογα το πάχος)


ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ.
Τα ζυμώνουμε έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Αφήνουμε τη ζύμη να ''ξεκουραστεί'' για μισή ώρα και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλ. σε μία φόρμα διαμέτρου 22 εκ.
Απλώνουμε στο εσωτερικό της ένα κομμάτι πλαστική μεμβράνη, τη γεμίζουμε με ρύζι (μη φοβάστε, η μεμβράνη δεν καίγεται) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 15 λεπτά.
Αφαιρούμε τη μεμβράνη και το ρύζι και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά περίπου, έως ότου η τάρτα πάρει χρυσαφί χρώμα.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και με πολλή προσοχή την ξεφορμάρουμε.
Γεμίζουμε την τάρτα με την κρέμα* και την καλύπτουμε με τα φρέσκα φρούτα.

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ: Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα βάζουμε στη φωτιά μαζί με το κλωναράκι βανίλιας σχισμένο κάθετα στη μέση.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουερ και τα αυγά (ολόκληρο και κρόκους).
Πριν πάρει βράση το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε.
Το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Την αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη η οποία πρέπει να εφάπτεται με την επιφάνειά της. Όταν η κρέμα κρυώσει, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και τη μαλακώνουμε μ’ ένα σύρμα ή στο μίξερ για να πετύχουμε λεία υφή.

Εγώ δεν είχα κλωναράκι βανίλιας και έριξα 2 βανιλέτα!!!


Μοσχαράκι στην γάστρα.... Σε μία σύντομη περιήγηση μου στο internet, έπεσα πάνω σε αυτήν την συνταγή... σαν να μου έλεγε να την φτιάξω... Την έφτιαξα και με διακαίωσε...


ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχάρι (κατά προτίμηση ελιά)
2 ώριμες ντομάτες
2 πιπεριές
1 κρεμμύδι
3 μέτριες πατάτες
2-3 λιαστές ντομάτες(και λίγο απ΄το λαδάκι τους)
1/3 φλιτζάνι λάδι
1 λεμόνι(το ξύσμα και τον χυμό του)
1 κουταλάκι μουστάρδα
αλάτι-πιπέρι
2 δαφνόφυλλα
300 α κεφαλογραβιέρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαλτέ το μοσχάρι πρώτο-πρώτο στη γάστρα, αλατοπιπερώστε το και από πάνω στρώστε κομμένα σε ροδέλες τα λαχανικά, ενδιάμεσα να αλατοπιπερώνετε ελαφρώς.
Αφού βάλετε όλα τα λαχανικά περιχύστε με το μείγμα λαδιού-λεμονιού-ξύσματος-μουστάρδας-λιαστής ντομάτας και του λαδιού της που έχετε χτυπήσει μαζί στο multi!
Τέλος κόψτε σε κομμάτια την κεφαλογραβιέρα και βαλτέ την από πάνω!
Πριν βάλετε το καπάκι της γάστρας, βάλτε πρώτα ένα κομμάτι λαδόκολλα. έτσι δεν θα έχει καμιά διαρροή και το φαγητό θα κρατήσει όλα του τα υγρά!
Ψήστε στους 170 βαθμούς για 3 1/2 με 4 ώρες!

(και επειδή έτσι πρέπει http://www.markos.tv/mosxaraki-sti-gastra-apo-ti-georgia-gia-nagleifete-ta-daxtyla-sas )


φιλιά πολλά... πολλά... πολλά....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!





Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2011



καλησπέρα... καλησπέρα.. καλησπέρα...

εδώ είμαστε πάλι..... ζέστη.. φωτιές .. απεργίες.. καλά πάμε... το μόνο που με παρηγορεί είναι η θάλασσα και τα καλοκαιρινά μπανάκια!!!!!!

σήμερα σας έχω συνταγούλα super... που ανίχνευσα τυχαία στο site της Ελευθεροτυπίας το οποίο έχει "ψαρέψει" από ένα άψογο μαγειρικό blog http://syntagesapospiti.blogspot.com/2011/05/dip.html....


dip με πιπεριές φλωρίνης και φέτα...
YΛΙΚΑ

2 πιπεριές φλωρίνης από βάζο ή ψημένες και καθαρισμένες
2 σκελίδες σκόρδο
2-3 κ.σ. φέτα
λίγη φρέσκια ρίγανη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. ξύδι βαλσάμικο
αλάτι,πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά στο μούλτι και τα αλέθουμε καλά να γίνουν πάστα.

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να κρυώσει καλά και σερβίρουμε είτε σαν σαλάτα είτε σαν ντιπ με φρυγανισμένο ψωμί ή κρακεράκια.


Αξίζει να την φτιάξετε, είναι πανεύκολη.. και γευστικότατη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Δίνω τα συγχαρητήρια μου σε όποιον και αν την εμπνεύστηκε!!!!!!


Σας βάζω και φωτό από την Σαββατιάτικη έξοδο μου στο φανταστικό και μοναδικό, "ΧΑΡΑΜΑ" της Πάτρας...









σας φιλώ............ να περνάτε καλά όλοι!!!!!!!!!!!