Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

κοτόπουλο ή χοιρινό με πιπεριές!!

καλημέρα!!!!!!!!! πέρα για πέρα.. όλη μέρα!!!!!

τι μου κάνετε??? όχι όχι μην μας πιάνει η μαύρη απελπισία... εμείς θα χαμογελάμε και θα ονειρευόμαστε.. έχουμε την υγεία μας και την αγάπη των γύρω μας... ξέρω ότι είναι δύσκολα τα πράγματα αλλά θα επιβιώσουμε....

συνταγούλα εύκολη και γευστικότατη όπως πάντα και για σήμερα!!!!

κοτόπουλο ή χοιρινο με πιπεριές!!

Υλικά:
500 γρ χοιρινό μπούτι ή φιλέτο κοτόπουλο
4-5 πιπεριές κομμένες σε μεγάλους κύβους
4 κ.σ. μουστάρδα
1 ποτήρι ζωμό
αλάτι 
πιπέρι
λάδι

Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρέας. Όταν πάρει χρώμα ρίχνουμε και τις πιπεριές και ανακατεύουμε για λίγο να μαλακώσουν. Προσθέτουμε αλάτι - πιπέρι και την μουστάρδα.Ανακατεύουμε να πάει παντού και προσθέτουμε το ποτήρι με τον ζωμό. Ανακατεύουμε, κλείνουμε την χύτρα και αφήνουμε 20 λεπτά περίπου το κοτόπουλο και 30 περίπου το χοιρινό.
Και αυτό ήταν!!!

Να έχετε όλοι ένα φανταστικό ΣΚ!!!!

και μην ξεχνάτε:


Ο Οκτώβριος είναι μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού



Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011

αυγά πολύχρωμα..!!


καλησπέρα σε όλους!!!!!!

τι κάνουμε??? εδώ στην Πάτρα όλα βαίνουν καλώς!!!! όλη μέρα ζέστη, τώρα ένα αεράκι προσπαθεί να μας δροσίσει!!!! Κατά τα άλλα είχα ένα ήρεμο ΣΚ... αααα έχω ακόμα να αναφέρω ότι κουρεύτηκα... πάνε τα μακριά μαλλάκια μου, τώρα πια κυκλοφορώ με ένα κοντό καρεδάκι!!!!

Αυτές τις ημέρες είμαι σε διαδικασία ανεύρεσης συνταγών καθώς πλησιάζει η  πρώτη μας επέτειος αλλά και τα γενέθλια μου!!! Έτσι λοιπόν προτείνω αυγά πολύχρωμα.. μία συνταγούλα που θα μας βγάλει ασπροπρόσωπες σε μπουφέ..


υλικά :
6 αυγά
1 αυγό για την μαγιονέζα
2 κουταλιές λάδι
2 κουταλιές μουστάρδα
2 κουταλακια ξύδι
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1/2 κουταλάκι σαφράν σε σκόνη
αλάτι
λευκό πιπέρι
μερικά φύλλα μαρουλιού (για την διακόσμηση)

εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα αυγά για 12 λεπτά. Τα κρυώνουμε, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε στην μέση. Τα αφήνουμε στην άκρη
Φτιάχνουμε μία μαγιονέζα με ένα αυγό, λάδι, ξύδι, αλάτι και πιπέρι. Την χωρίζουμε σε  3 μέρη. Στο ένα προσθέτουμε το σαφράν, στο άλλο τον πελτέ ντομάτας και στο τρίτο την μουστάρδα.

Αφαιρούμε τους κρόκους από τα βραστά αυγά και τους ψιλοκόβουμε. Τους ανακατεύω στις χρωματιστές μαγιονέζες και γεμίζουμε με αυτές τα ασπράδια των αυγών

Απλώνουμε φύλλα μαρουλιού σε μία πιατέλα και βάζουμε πάνω τους τα αυγά. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε.


Εύκολη συνταγή και εντυπωσιακή νομίζω.. ε?

να έχετε όλοι μία υπέροχη εβδομάδα εύχομαι!!!!!


Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

Έτσι θέλω να θυμάμαι - Γιόλα Δαμιανού-Παπαδοπούλου

καλημέρα καλημέρα!!!!! 
ελπίζω και εύχομαι όλους να σας βρίσκω καλά... το Φθινόπωρο που περιμέναμε ήρθε και μάλλον θα ξαναφύγει αφού η θερμοκρασία ανεβαίνει και πάλι λένε....

Με βιβλία θα ασχοληθούμε σήμερα και συγκεκριμένα ένα βιβλίο της Γιόλας Δαμιανού Παπαδοπούλου με τίτλο "Έτσι θέλω να θυμάμαι".

Ο Μάικλ γεννήθηκε στη Νιγηρία από λευκό, Έλληνα πατέρα και μαύρη μητέρα. Τα παιδιά στο σχολείο τον φώναξαν παλιομιγά, αυτό όμως δεν τον πολυπείραξε όσο είχε δίπλα τον πατέρα του, που με την αγάπη του τού έδινε δύναμη και σιγουριά.
Όταν όμως ο πατέρας του εξαφανίζεται κι ο Μάικλ αρχίζει απεγνωσμένα να τον αναζητεί, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του. Θα τα καταφέρει ωστόσο να ορθοποδήσει και θα εξελιχθεί σε ένα γοητευτικό άντρα και σπουδαίο επιστήμονα. Και τότε θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί τη Μέλα, με απρόβλεπτες συνέπειες για τη ζωή του...

Ένα βιβλίο και ένα θέμα "φωτιά"... Οφείλω να ομολογήσω πως ποτέ δεν με είχε απασχολήσει έντονα, το θέμα του.. Το πως περνάνε οι μετανάστες μακριά από την οικογένεια τους , και πώς οι δικοί τους πίσω στην πατρίδα!!! Εκεί στην μακρινή για εμάς Νιγηρία,ζωντανεύουν μέσα από την συγγραφέα, τόσο ξεκάθαρες οι εικόνες της εξαθλίωσης των ντόπιων από την μία πλευρά και την μάχη για επιβίωση, του πλούτου ,της καλοπέρασης και της άνεσης από την άλλη. Μία πολή , δύο στρατόπεδα!!!


Το βιβλίο μας διηγείται την ιστορία του Μάικλ (και όχι μόνο), ένος παιδιού από λευκό πατέρα και μελαμψή μητέρα.. Ένα παιδί που δεν ξέρει αν είναι "μπάσταρδος" όπως τον αποκαλούν οι λευκοί ή είναι "μπακίν μπατούρε" όπως τον αποκαλούν οι πατριώτες της μητέρας του.Ένα παιδί με διπλό όνομα, διπλή πατρίδα, αλλά με πολύ αγάπη!!!


Στο βιβλίο βιώνουμε μία δυνατή φιλία και πολύ δυνατή αγάπη .. Κρυμένα μυστικά.. Λάθη μιάς ζωής. Δεν είναι μόνο ο Μάικλ, ανακαλύπτεις την Ατλίν, το Βασίλη, τη Τζόζεφιν και το Γιώργο, το Μάικλ και τον Γέσπερ, τη Μέλα και το Νάνα. Όλοι δοσμένοι με τέτοιο τρόπο στο βιβλίο που τους γνωρίζεις και τους αγαπάς, τον καθένα για ένα δικό του λόγο μικρό ή μεγάλο!!!


Το βιλίο είναι άψογα γραμμένο... Μας πλημμυρίζει μυρωδιές, χρώματα , αρώματα.. αισθανόμαστε την αγάπη, την εγκατάλειψη και ζούμε τις ανατροπές μαζί με τους ήρωες!! Η γραφή είναι απλή αλλά καθηλωτική!!! Δεν γράφω πολλά για να μην "προδώσω" την πλοκή..
Ένα βιβλίο που το τελειώνεις αλλά συνεχίζεις να το σκέφτεσαι.. να σε απασχολεί.. να σε προβληματίζει...


Εγώ σας το προτείνω....




Και μιας και μιλάμε για βιβλία που τόσο πολύ αγαπάω.. εχθές διάβασα για μία προσπάθεια που κάνει το χαμομηλάκι να σταλούν κάποια βιβλία στο καστελόριζο!! ξέρω ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά σε όλους θα περισσεύει  ένα βιβλίο, ένα παραμύθι!!!! Ας κάνουμε τον κόπο.. το Καστελόριζο είναι Ελλάδα και οι Ελληνες είμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι... 


σας φιλώ όλους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

μανιτάρια πλευρώτους με σως balsamico!!!


καλημέρα καλημέρα καλημέρα!!!!

επιτέλους λίγη δροσιά, λίγη συννεφιά.. μία φθινοπωρινή ημέρα!!! 
καλό Φθινόπωρο να έχουμε λοιπόν...

εδώ όλα βαίνουν καλώς .. σπίτι-δουλειά, δουλειά-σπίτι.. μία ευχάριστη καθημερινή ρουτίνα!!!



προτείνω σούπερ συνταγούλα σήμερα.. συνοδεύστε την με ένα ποτηράκι κρασί, το βράδυ και με καλή παρέα!!!!!


Υλικά για 4 άτομα
  • 500γρ μανιτάρια πλευρώτους
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2-3 κυβάκια σκόρδο σε σκόνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
Για τη σως balsamico
  • 4 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε καλά τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανάκι. Κόβουμε το χοντρό μέρος της βάσης.
  2. Τα αλείφουμε με το λάδι και τα απλώνουμε σε ένα ταψί. Αλατοπιπερώνουμε καλά, πασπαλίζουμε με την ρίγανη και με το σκόρδο σε σκόνη (και από τις δυο πλευρές). 
  3. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
  4. Βάζουμε σε ένα μεγάλο ποτήρι τα υλικά για τη σος εκτός από το λάδι και χτυπάμε καλά με το μιξεράκι του καφέ. Όταν λιώσει τελείως το μέλι προσθέτουμε και το λάδι και χτυπάμε καλά μέχρι να πήξει η σως.
  5. Σερβίρουμε βάζοντας τα μανιτάρια σε μια πιατέλα, περιχύνουμε τη σως και πασπαλίζουμε με τον φρέσκο μαϊντανό. 
η συνταγή "ανιχνεύθηκε" από το dietup.gr


να χαμογελάτε και να δημιουργείτε.. και μάλλον όλα θα πάνε καλά!!!!!!!!!!!

φιλιάααααααα....!!!!!!!! 

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

τηγανίτες...







καλημερίζω άπαντες.....
οι ρυθμοί έχουν επανέλθει πλέον ..
η ζεστή όμως είναι εδώ.. πάλι για μπανάκι μας βλέπω το ΣΚ!!!! 
Κατά τα άλλα όλα είναι καλά........................







Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

Κύθηρα τέλος..... Καλό Φθινόπωρο..!!!!

Καλησπέρα, καλησπέρα..σε όλους!!!!

Ελπίζω να σας βρίσκω όλους καλά και με καλή διάθεση…

Εγώ γύρισα από τα Κύθηρα, και έχω να σας πω μόνο ένα…. Είναι μαγευτικά!!!!! Αξίζει αν δεν έχετε πάει να τα βάλετε στις επόμενες εξορμήσεις σας!!!!!

Μεγάλες αποστάσεις, αλλά ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι στην πλειοψηφία τους… Ευγενικοί άνθρωποι.. Πράσινο.. Υπέροχες παραλίες… Καταπράσινα και πεντακάθαρα νερά…

Τελικά είναι πολύ ωραία αυτή η εποχή για διακοπές… Το νησί είχε κόσμο αλλά όχι πανικό… στις παραλίες είμασταν λίγοι και καλοί!!!!

Ξεκουραστήκαμε ….. Ηρεμήσαμε…. Χαλαρώσαμε….

ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΑΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Σας βάζω μερικές φωτό για να πάρετε μία γεύση!!!!!!!!!


Διακόφτι-Λιμάνι

Καψάλι

Χαλκός

Kαψάλι

Καψάλι

Καλαδί

Καλαδί

153 σκαλιά για το Καλαδί

Καλαδί.. ο παράδεισος!!!

Χύτρα

Χύτρα

Φυρή Άμμος

Φυρή Άμμος

Φυρή Άμμος


Φυρή Άμμος

Φυρή Άμμος

Φυρή Άμμος

Λημνιώνας

Χώρα

Τηγανόψωμο Κυθήρων

Χώρα

Καταρράκτης Νεράιδα

Καταρράκτης Νεράιδα


η επιστροφή!!!!

καλό φθινόπωρο να έχουμε και να χαμογελάμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!