Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

ανταλλαγή δώρων... όπως παλιά!!!!

καλησπέρα σε όλους!!!!

πήρε το μάτι μου την ανταλλαγή δώρων που πραγματοποιείται μέσω των blog .. μία φανταστική ιδέα της  Ρένας, της Κικής και της Μαρίας... που με γύρισε χρόνια πίσω.. στο σχολείο και στις τότε ανταλλαγές δώρων (πάντα τα χειρότερα μου "έπεφταν" αλλά κάθε χρόνο με την ίδια ανυπομονησία περίμενα)!!!!!
 Στην εκπνοή του χρόνου αλλά με όλη μου την αγάπη.. έφτιαξα μία θήκη για χαρτομάντηλα με την τεχνική της παλαίωσης και την τεχνική sospresso transparente!!!! 

Εύχομαι να αρέσει σε όποιον-α το "τύχει"....




Σας φιλώ.... δεν λέω καλή χρονιά... θα επανέλθω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

μελομακάρονα.....

καλημέρα καλημέρα καλημέρα!!!!!!!!

χρόνια πολλά σε όλους... να είμαστε καλά... όρθιοι και να χαμογελάμε... και όλα θα πάνε καλά κάποια στιγμή!!!!!!

εδώ στην Πάτρα ο καιρός είναι βροχερός εδώ και μέρες, χιόνισε στα γύρω βουνά.. τοπίο απόλυτα Χριστουγεννιάτικο!!!!

συνταγούλα από μελομακάρονα για σήμερα.. μία συνταγή που φτιάχνω τα τελευταία 3 χρόνια και είμαι απόλυτα ικανοποιημένη (από την Αργυρώ)!!!!

 

Υλικά




Βάζουμε σε μπολ το λάδι, τη ζάχαρη, τα κανελογαρίφαλα και τα ανακατεύουμε µε σύρμα, να λιώσει λίγο η ζάχαρη. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό (πάνω από το μπολ γιατί φουσκώνει και χύνεται) και τον προσθέτουμε στα υλικά, καθώς επίσης και το κονιάκ και το ξύσμα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι µε το μπέικιν πάουντερ και λίγο λίγο το προσθέτουμε στα υγρά ανακατεύοντας µε σύρμα. Μόλις αρχίσει να μαζεύεται η ζύμη τη δουλεύουμε απαλά µε το χέρι, όχι πολλή ώρα γιατί το πολύ ζύμωμα σφίγγει και σκληραίνει τα μελοµακάρονα. Το αλεύρι το βάζουμε λίγο λίγοη ζύμη πρέπει να είναι απαλή, αφράτη και λαδερή. Όχι σφιχτή!


Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης, το πλάθουμε μπαλάκι και το πατάμε ανάμεσα στις παλάμες µας να γίνει πλακέ. Βάζουμε λίγη γέμιση και το κλείνουμε. Το πατάμε πάλι, να γίνει ξανά πλακέ.
Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα, µε την ένωση προς τα κάτω. Με πιρούνι τσιμπάμε λίγο την επιφάνειά τους.
Ψήνουμε στους 170oC στον αέρα, στη μεσαία σχάρα και σε καλά προθερμασμένο φούρνο, για 25΄-30΄, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τότε τα στριμώχνουμε σε μεγάλο ταψί (του φούρνου) το ένα κολλητά στο άλλο, να μην υπάρχουν κενά μεταξύ τους.


Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και από την ώρα που θα πάρει βράση σιγοβράζουμε για 6΄-7΄ και ξαφρίζουμε το σιρόπι. Περιχύνουμε τα κρύα μελομακάρονα µε το ζεστό σιρόπι στο ταψί για 4΄-5΄ και τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε µε ψιλοκομμένο καρύδι.


Οδηγίες για τα μελομακάρονα: Αφήνουμε λίγο τη ζύμη, 15΄-20΄, να ξεκουραστεί σκεπασμένη και µμετά πλάθουμε. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά και αφράτη. Από την ώρα που αρχίζει να μαζεύεται η ζύμη από το μπολ, δεν θέλει πολύ ζύμωμα γιατί σφίγγει και σκληραίνουν τα μελομακάρονα.




<

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

καλημέρα!!!!!!!!!!!

καλημέρα καλημέρα!!!!!!

να 'μαι κι εγώ στην μπλοκογειτονιά....
 από το σπιτάκι μου σήμερα αφού είμαι ξάπλα, καθώς εχθές "τρακάρισα" με το ποδαρικό του καναπέ και έπαθα ένα διόλου ευκαταφρόνητο ρογμώδες κάταγμα στο μικρό μου δαχτυλάκι!!!!

Χάθηκα λίγο πάλι.. αλλά παρακολούθησα ένα 2ήμερο σεμινάριο decoupage κλπ από το εργαστήρι της Μάγια στην Αθήνα που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα (επιτέλους κάποιος μας θυμήθηκε). Πολύ πολύ ενδιαφέρον οφειλω να ομολογήσω ... 

στόλισα το σπιτάκι μου ....
το στεφανάκι στο παράθυρο της κουζίνας μου
η εξωτερική πόρτα μου (την λατρεύω)
το δέντρο μου , που είναι 3 δέντρα μαζί
η γωνιά δίπλα στην tv
οι χειροτεχνίες μου
τα κεράκια μου... με το ποτήρι-κηροπήγιο από τα χεράκια μου
τα αγαπημένα μου παιδάκια!!




και έφτιάξα και κάποια πραγματάκια.. κάποια μου τα είχανε ζητήσει-παραγγείλει...



 


έφτιαξα και τα γούρια που θα στείλει το motoraid στους συνεργάτες του

Aπό αυτήν την εβδομάδα ξεκινάει και το εορταστικό ωράριο στα καταστήματα.. που σημαίνει ότι και την Κυριακή δουλεύουμε 10,30-18,30..... 

σας φιλώ όλους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! να χαμογελάτε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!