Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

παρούσα.....

δηλώνω παρούσα , έτοιμη να παραλάβω τα βραβειάκια μου και συγκινημένη... έχω κοκκινίσει και λίγο αλλά δεν σας το λέω...

ειλικρινά χαίρομαι πολύ που με σκέφτεστε , με θυμάστε , περνάτε από το σπιτάκι μου και με αγαπάτε....





2 βραβειάκια... λοιπόν... από αγαπημένες παλιές και νέες φίλες!!!!!!!!!!!!


εν αρχή ... ερωτήσεις και απαντήσεις:


1. Name your favourite song :  πολλά, θα σας πω όμως αυτό που χόρεψα στον γάμο μου..
2. Name your fabourtite desert: τυραμισού από τα χεράκια της Ιφιγένειας (αδελφούλας μου)


3. What ticks me off: το ψέμα... και οι μίζεροι άνθρωποι!!!!!!!



4. When Im upset: δεν με αναγνωρίζω....

5. What’s your favourite pet: ωωω.... δεν τα πάω καλά με τα ζωάκια.. δεν τα πειράζω, αλλά μακριά και αγαπημένοι!!!!!!!!!!!!

6. Black or white: μωβ

7. Biggest fear: μοναξιά... θάνατος...

8. Everyday attitude: μέρα είναι θα περάσει , γι αυτό χαμογέλα... λίγη τρέλα θέλει η ζωή!!!!!!!!!!

9. What’s is perfection:  οι οικογενειακές ΣΤΙΓΜΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!

10. Guitty pleasure: μμμ.... guilty???? ευχαριστώ , δεν θα πάρω.....


και τώρα θέλετε και 7 πράγματα για μένα... έχω πει πολλά σε ανάλογα παιχνίδια στο παρελθόν... έτσι τώρα σκέφτηκα να σας βάλω το βιντεάκι που έπαιζε απο το video wall στον γάμο μου.....




να έχετε όλοι ένα όμορφο βράδυ!!!!!!!!!



Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

γαλακτομπούρεκο....

καλησπέρα!!!!!!!! 
Κυριακή βράδυ και μετά από 1 εβδομάδα κάθομαι στον υπολογιστή μου, αφού τώρα αρχίζουν οι ημικρανίες να με αφήνουν ήσυχη!!!!!!!! Σας έχασα τόσες μέρες.. αλλά θα σας επισκεφθώ τώρα... σας έρχομαι!!!!!

Γαλακτομπούρεκο σήμερα.... αγαπημένο γλυκό!!!!! και καρναβαλικό!!!!!
(στην Πάτρα φέτος γίνεται και διαγωνισμός για το καλύτερο γαλακτομπούρεκο  )
Υλικά:
1 πακ. φύλλο κρούστας 
1 λίτρο γάλα
125 γρ. σιμιγδάλι
1/4 ζάχαρη
7 αυγά
2-3 βανίλιες
125 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση:
1) Βάζουμε το γάλα και το σιμιγδάλι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνέχεια (με το σύρμα καλύτερα) μέχρι να πήξει
2) Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο , ανακατεύουμε
3) Ταυτόχρονα χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψουν
4) Γυρίζουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ελαφρά με μία κουτάλα να ενσωματωθούν τα 2 μείγματα.
5) βουτυρώνουμε καλά  το ταψί μας και βουτυρώνοντας ένα ένα φύλλο στρώνουμε 4-5 φύλλα.
6) ρίχνουμε το μίγμα. Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα και στρώνουμε 4-5 φύλλα βουτύρωνοντας και πάλι το καθένα ξεχωριστά.
7) Χαρακώνουμε και νωπίζουμε ελαφρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς (αερόθερμο) για περίπου 40 λεπτά
Αφού ψηθεί ετοιμάζουμε το σιρόπι με το οποίο θα περιχύσουμε το γλυκό μας  (γλυκό χλιαρό-σιρόπι καυτό)
Υλικά: 
400 γρ ζάχαρη
2 ποτήρια νερό παρά 2 δάχτυλα
κανέλα
1 φλούδα λεμόνι
Εκτέλεση: τα βάζουμε όλα στην κατσαρόλα και βράζουμε για 4-5 λεπτά.
Αφού έχουμε ρίξει το σιρόπι μας στο γλυκό , αν θέλουμε πασπαλίζουμε με κανέλα!

Αυτό ήταν..

Σας φιλώ όλους...  

να έχετε μία όμορφη, ήρεμη και δημιουργική εβδομάδα!!!!!!!


θα επανέλθω δριμύτερη με τα βραβειάκια που κέρδισα!!!!