Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

καλησπέρααααα...!!!!

καλησπέρα και καλή σαρακοστή σε όλους!!!!!!!!

τι κάνετε???? καιρό έχουμε να τα πούμε...λίγο το καρναβάλι, λίγο ο blogger... χαθήκαμε.. Έχω ακόμα πρόβλημα.. ο blogger δεν με αφήνει να αποθηκεύσω τα blog που παρακολουθώ, ούτως ώστε να εμφανίζονται στην λίστα μου!!! Είμαι όμως εδώ και επιστρέφω δριμύτερη και ανανεωμένη.. με μερικές φωτό από το καρναβάλι και συνταγούλα σούπερ γευστική και φοβερά απλή..made by Λευτέρης Λαζάρου!!!!



 
μπαστουνάκια με αφολιάτα και παρμεζάνα 



(και η φωτό είναι από το βιβλίο του Λαζάρου αφού αυτά που έφτιαξα στην γιορτή μου δεν πρόλαβα να τα φωτογραφήσω έγκαιρα.. καταναλώθηκαν σε χρόνο dt.)


Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτα
1 αυγό
100 γρ. παρμεζάνα


Εκτέλεση:
ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και το αφήνουμε πάνω στην πλαστική μεμβράνη που ήταν τυλιγμένο.
Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπωλ και το αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
Τρίβουμε την παρμεζάνα στον τρίφτη και πασπαλίζουμε το μισό φύλλο.
Σκεπάζουμε το μέρος με την παρμεζάνα με το άλλο μισό φύλλο και πιέζουμε καλά ώστε να κολλήσουν καλά οι δύο επιφάνειες με το τριμμένο τυρί ανάμεσα.
Κόβουμε το φύλλο με ένα αχαίρι ή με την ροδέλα που κόβουμε την πίτσα σε λωρίδες πάχους 2 εκ.
Πιάνουμε κάθε λωρίδα από τις άκρες και την στρίβουμε (το αποτέλεσμα θα είναι σαν ζυμαρικό βίδες).
Βάζουμε τα μπαστουνάκια μας σε αντικολλητικό ταψάκι ή σε ένα ταψάκι στρμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 16-20 λεπτά.


tip: μπορούμε να αντικαταστήσουμε την παρμεζάνα με ροκφόρ για πιο έντονη γεύση


και φωτό από καρναβάλι anonymous για φέτος στο γκρούπ " άσπρο-μαύρο".. ένα γκρουπ που δεν έχει συγκεκριμένη αμφίεση.. μόνος όρος τα δύο χρώματα!!!! ιδιομορφία... τα περισσότερα μέλη του γκρουπ κρατούν οτιδήποτε μπορεί να κάνει θόρυβο .. τύμπανα, τουμπερλέκια , κατσαρόλες, τηγάνια.. και δίνει έναν δικό του ρυθμό.. μία δική του νότα.. αρκεί να σας πω ότι φέτος παρελάσαμε στο τέλος της παρέλασης , μετά τους σοκολατορίχτες... υπό τους ήχους των κατσαρολικών...





να είμαστε όλοι καλά, και του χρόνου!!!!!!!!!!!!!!!! 


Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

καλημέρα...!!!

καλημέρα, καλημέρα, καλημέρα!!!!

ότι και να πείτε έχετε δίκιο.... χάθηκα... όμως γιόρταζα την γιορτή μου καμιά βδομάδα με τραπέζια σε φίλους κλπ, μετά έπρεπε να φτιάξω τα καρναβαλικά μας καπέλα για φέτος, το Σάββατο ήταν το καρναβαλικό πάρτυ των κουμπάρων μας, την Κυριακή ήταν η παρέλαση του παιδικού καρναβαλιού και μέσα σε όλα αυτά διάβασα και 2 βιβλία!! 

Για σήμερα θα σας δείξω φωτό από την παρέλαση και τα καπέλα που έφτιαξα!!!! φωτό από το πάρτυ, συνταγές από την γιορτή μου και κριτικές για τα βιβλία, έπονται..








όλα έτοιμα για την κατασκευή των καπέλων... μπιχλιμπίδια, σιλικόνη, χρόνος και καλή διάθεση!!!!

Η Ιφιγένεια ζήτησε το καπέλο της να έχει θέμα "κουζινικά"

 καπέλο Ιφιγένειας εμπρός

καπέλο Ιφιγένειας  δεξιά

καπέλο Ιφιγένειας  αριστερά

καπέλο Χαράς εμπρός

καπέλο Χαράς αριστεράκαπέλο Χαράς πίσω

καπέλο Γιώργου εμπρός

καπέλο Γιώργου πίσω


έχω να πω ότι τα περάσαμε για ακόμα μία φορά πολύ πολύ πολύ ωραία!!!!! τώρα ακολουθεί το καρναβάλι των μεγάλων.. και μετά back to reality!!!!!


σας φιλώ όλους..... είμαι εδώ, στην γειτονιά και ας μην με βλέπετε!!!!!




Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

τρουφάκια μανταρίνι κανείς???

καλημέρα!! καλημέρα!!! σε όλους!!!


μία γρήγορη ανάρτηση .. να σας κεράσω ένα τρουφάκι για την γιορτή μου.. 


Φωτό μόλις έχω βάλει την σοκολάτα........ και περιμένω να παγώσει..!!!!!


Θα επιστρέψω αύριο με συνταγές από το μενού...


Σας φιλώ όλους.. να με χαίρεστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Υλικά:
150 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αμύγδαλο ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
4 μανταρινιών τα φλούδια
1/2 κρασοπότηρο νερό
1/2 φλ.τσαγιού φρυγανιά
400 γρ. κουβερτούρα
1/2 κ.σ. λάδι

Εκτέλεση:
Βάζουμε τις φλούδες από τα μανταρίνια και το νερό και τα βράζουμε μέχρι να πιουν όλο το νερό.
Αλέθουμε στο μπλέντερ τις φλούδες.
Ανακατεύουμε τις λιωμένες φλούδες με τα αμύγδαλα, την ζάχαρη και την φρυγανιά και τα πλάθουμε σε μπαλακια.
Τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
Στο μεταξύ λιώνουμε σε μπεν-μαρι την σοκολάτα προσθέτοντας και το λάδι (για να γυαλίσει η σοκολάτα!)
Μέτα βουτάμε τα μπαλάκια στην σοκολάτα και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα για να στεγνώσουν.

Σημείωση: Για να τα διατηρήσετε μην τα βάλετε στο ψυγείο, γιατι η σοκολάτα θα ασπρίσει... απλά φυλάξτε τα σε καλά κλεισμένο κουτί μακρυά από ζέστη και υγρασία!

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012

συνταγές της καρδιάς...

καλησπέρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Σάββατο βράδυ σήμερα, και μόλις έφυγαν οι ανιψούλες μου.. από το μεσημέρι κάναμε decoupage!!! Δεν έβγαλα φωτογραφίες σήμερα αλλά επιφυλάσσομαι!!!! Έκανα και το πρωί decoupage βέβαια,  στο ψυγείο της Ιφιγένειας στο www.xantres.gr, με φωτογραφίες από περιοδικά!!!  Το αποτέλεσμα ομολογώ μας ενθουσίασε!!!!!




Κατά τα άλλα έχω να σας προτείνω μία σούπερ συνταγή από ένα σούπερ blog... το οποίο όσες φορές και να το έχω εμπιστευτεί , δεν με έχει απογοητεύσει..... ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ.... χωρίς λόγια!!!


Τάρτα λοιπόν σήμερα.. με κοτόπουλο, μανιτάρια, κρεμμύδια κλπ κλπ κλπ!!!


Σας αντιγράφω αυτούσια την ανάρτηση που με έκανε να δοκιμάσω την τάρτα!!!
Το μόνο που άλλαξα είναι ότι έβαλα αντί για φύλλο σφολιάτας, έβαλα το φύλλο για τάρτα της pillsbury.


Τα υλικά μας:
1 φύλλο σφολιάτας γαλλικού τύπου ή 1 δόση ζύμης για βάση τάρτας όπως εδώ
130-140 γρ. κοτόπουλο ή γαλοπούλα (ψητό ή βραστό)
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 πιπεριά πράσινη
200-250 γρ. μανιτάρια σε φέτες
6 φέτες μπέικον
2 κουταλάκια εστραγκόν
300 γρ, τριμμένα κίτρινα γλυκά τυριά
2 αυγά
100 ml κρέμα γάλακτος ή γάλα



Στην πράξη:
Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα μανιτάρια και το μπέικον κομμένο σε μικρότερα κομμάτια, για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και την πιπεριά κομμένη σε καρεδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμα.
Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε αρκετά μικρά κομματάκια και το εστραγκόν.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

Παίρνουμε μια ταρτιέρα με διάμετρο 22 εκ. (ή ένα πυρέξ αναλόγου μεγέθους).
Στρώνουμε την σφολιάτα ή την ζύμη, φροντίζοντας να καλύψει την βάση αλλά και τα πλαϊνά τοιχώματα της ταρτιέρας.
Απλώνουμε στην ζύμη τα μισά τυριά.
Πάνω από αυτά απλώνουμε την γέμιση με το κοτόπουλο.
Φροντίζουμε να πάρουμε την γέμιση με τρυπητή κουτάλα, ώστε να αποφύγουμε τα πολλά πολλά λάδια.
Πάνω από την γέμιση απλώνουμε τα υπόλοιπα τυριά.

Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος σε ένα χωριστό μπολ ή βαθύ πιάτο.
Κουταλιά κουταλιά απλώνουμε το μείγμα πάνω από όλα τα υλικά στην ταρτιέρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αντιστάσεις πάνω κάτω, στους 180 βαθμούς, για 40-50 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο μας.
Κάνουμε υπομονή να κρυώσει λίγο η τάρτα μας όταν την βγάλουμε από τον φούρνο, και μετά την κόβουμε σε κομμάτια, και μετά …. τα γνωστά....



Θα την απολαύσετε σιγουρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Να έχετε ένα όμορφο ΣΚ!!!!!!

Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

Παιδικό Καρναβάλι 2012 - 12η νύχτα !!!!

Καλησπέρα πέρα για πέρα σε όλους.....
με χιόνια, με βροχές , με κρύο... ωραία είναι.. αν δεν δουλεύαμε κιόλας, θα ήταν ακόμα καλύτερα... 

Δύσκολες μέρες για την Ελλάδα.. όμως μας έμεινε το καρναβάλι...τουλάχιστον εδώ στην Πάτρα!!! να γελάσουμε , να χορέψουμε και να δούμε τα μικρά παιδιά , που δεν ξέρουν τι σημαίνει "κρίση" να περνάνε καλά... 

επειδή όμως μαζί με τον βασιλικό , ποτίζεται και η γλάστρα....θα βγω και στο καρναβάλι των μικρών.. μαζί με την Ιφιγένεια και τις ανιψούλες μου... 


Θέμα του παιδικού καρναβαλιού για το 2012 είναι " "με τα παραμυθια .... δεν χορταίνουμε"


η ονομασία μας είναι "12η νύχτα"..  από το ομώνυμο έργο του Σαίξπηρ ,όπου τα γεγονότα εκτυλίσσονται τη  Δωδέκατη νύχτα των Χριστουγέννων, στην οποία οφείλει και τον τίτλο της η κωμωδία αυτή του Σαίξπηρ, που γράφτηκε το 1600. Πρόκειται για την τελευταία νύχτα χορού, μεταμφιέσεων και έρωτα, που υπάρχει από τα παγανιστικά χρόνια και είναι γνωστή γιατί οι  ευγενείς παραμέριζαν τις διαφορές τους, πάγωναν τους πολέμους και άνοιγαν τις πόρτες των σπιτιών τους στους φτωχούς και τους κατατρεγμένους, “ξορκίζοντας” τον παγερό χειμώνα.




και οι στολές είναι :






φιλιά πολλά σε όλους!!!!!!!! να είμαστε όλοι καλά!!!!!!!!