Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012

καλημέρα με κοκτέιλ....

καλημέρα!!! Παρασκευή σήμερα.. όμορφη ημέρα ειδικά για αυτούς που δεν δουλεύουν Σάββατο...


εδώ στην Πάτρα όλα πάνε καλά... χάθηκα αλλά λίγο το καλοκαίρι, λίγο οι φωτιές
(στα 50 μέτρα από το σπίτι της αδερφής μου).. αποσυντονίστηκα!!!!
την άλλη εβδομάδα έρχεται και η σειρά μου να πάω διακοπές.. 1 βδομαδούλα, αλλά το έχω τόσο ανάγκη.. ειδικά φέτος...


λοιπόν, για σήμερα σας έχω 2 συνταγούλες για κοκτέιλ από τον γαστρονόμο.. η μία είναι το γνωστό σε όλους mojito και η άλλη λέγεται butterfly..



Υλικά
  • 1/2 λάιμ, κομμένο στα τρία
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη, λευκή ή μαύρη
  • 4-5 μεγάλα φύλλα δυόσμου ή μέντας
  • 50 ml ρούμι, λευκό ή μαύρο
  • σόδα
γαρνιτούρα
  • φέτα λάιμ
  • μια φουντίτσα δυόσμου
Μερίδες 1
Προετοιμασία 10΄
Διαδικασία Σε ένα ψηλό ποτήρι με φαρδύ στόμιο (βλέπε φωτ.) βάζουμε το λάιμ και τη ζάχαρη. Τα πιέζουμε με ένα γουδοχέρι ή με ένα κουτάλι, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα φύλλα του δυόσμου ή της μέντας και πιέζουμε ελαφρώς 2-3 φορές. Προσθέτουμε τριμμένο πάγο μέχρι την μέση του ποτηριού και στη συνέχεια το ρούμι. Ανακατεύουμε με έναν αναδευτήρα ή ένα καλαμάκι και απογεμίζουμε με σόδα. Γαρνίρουμε με μια φέτα λάιμ και μια μικρή φουντίτσα δυόσμου.

Παραλλαγή Υπάρχει και μια δεύτερη εκδοχή για να φτιάξουμε mojito αλλά είναι λιγάκι πιο χρονοβόρα. Σε ένα ψηλό και φαρδύ ποτήρι βάζουμε 4-5 μεγάλα φύλλα δυόσμου ή μέντας και τα πιέζουμε ελαφρώς 2-3 φορές με ένα γουδοχέρι ή με ένα κουτάλι, ώστε να απελευθερώσουν τα αρώματα τους. Προσθέτουμε 20 ml φρέσκο χυμό λάιμ20 ml σιρόπι ζάχαρης*, τριμμένο πάγο μέχρι την μέση του ποτηριού και 50 ml ρούμι. Ανακατεύουμε με έναν αναδευτήρα ή ένα καλαμάκι, ώστε να ενοποιηθούν τα υλικά με τα φύλλα του δυόσμου ή της μέντας. Απογεμίζουμε με τριμμένο πάγο και συμπληρώνουμε με σόδα.

Συμβουλές
  • Αν δεν έχουμε δοσομετρητή ή μεζούρα, υπολογίζουμε ότι 1 κουτ. σούπας είναι περίπου 15 ml.
  • Το *σιρόπι το φτιάχνουμε χτυπώντας στο μούλτι 1/2 φλιτζάνι νερό με 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Από την ποσότητα αυτή παίρνουμε όσο λέει η συνταγή και το υπόλοιπο το διατηρούμε για μελλοντική χρήση. Μπορούμε φυσικά να φτιάξουμε και μικρότερη ή μεγαλύτερη ποσότητα, φροντίζοντας η αναλογία νερού και ζάχαρης να είναι 1:1.


Υλικά
  • 20 ml ξηρό βερμούτ
  • 15 ml απόσταγμα αχλαδιού*
  • 5 ml μπλε κουρακάο
  • 20 ml τζιν
Μερίδες 1
Προετοιμασία 5΄
Διαδικασία Χτυπάμε όλα τα υλικά στο σέικερ με μεγάλα παγάκια και σερβίρουμε σε μεγάλο ποτήρι του κοκτέιλ.

Συμβουλές
* Απόσταγμα αχλαδιού θα βρούμε σε μεγάλες κάβες. Είτε με φυλακισμένο αχλάδι στο μπουκάλι είτε σκέτο απόσταγμα, χωρίς το φρούτο.
  • Αν δεν έχουμε δοσομετρητή ή μεζούρα, υπολογίζουμε ότι 1 κουτ. σούπας είναι περίπου 15 ml.





Τέλος σας βάζω το βίντεο από το γάμο του αδερφού μου... οι φωτογραφίες ήταν "λίγες".. τα τραγούδια που ακούγονται είναι από το γάμο και όχι επιλογή του φωτογράφου , με το πρώτο μπήκαν στον κέντρο και το δεύτερο ήταν αυτό που χόρεψαν!!!!!


https://vimeo.com/46134797





σας στέλνω την πιο γλυκιά μου καλημέρα!!!!!!!!!!!!!!!!!



Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

καλησπέρα........

Καλησπέρα πέρα για πέρα.... Είμαι εδώ , είμαι καλά και ζεσταίνομαι... 
Βέβαια πήγαμε για μπανάκι και παίξαμε σαν μικρά παιδιά...




Ο γάμος του αδερφούλη τελείωσε...  δηλαδή ήταν πάρτυ και όχι γάμος με την κλασική έννοια που έχουμε στο μυαλό μας..!!!! Ο γαμπρός κούκλος, η νύφη έλαμπε.. όλα άψογα.. τι να λέμε... Σας βάζω φωτό και θα με καταλάβετε.....

η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα ........ 


να μαι κι εγώ....
και η Ιφιγένεια, όλη η οικογένεια παρούσα

τσα.....

τα κλασικά τενεκεδάκια στο αυτ/το....


ο γαμπρός στον αέρα... ήταν παράωρα
στο τέλος όλοι θάλασσα....



Επίσης να σας πω ότι παρέλαβα και τα συρτάρια.. ναι ναι από την έκθεση των bloggers για φιλανθρωπικό σκοπό... μιας και είμαι Πάτρα.. η καλή μας Ρένα Χριστοδούλου ανέλαβε να τα αμπαλάρει και η courier να μου τα παραδώσει... είμαι πολύ πολύ χαρούμενη σας λέω......αυτό το τελευταίο θα διακοσμήσει την βιτρίνα στο μαγαζί της αδερφής μου www.xantres.gr !!




Τέλος σας άφησα συνταγούλα από το vita για παγωτάκι μούρλια...
παγωτό παρφέ..



 {13 μερίδες }
4 κρόκοι
80 γρ ζάχαρη
15 γρ. λικέρ μαρασκίνο
900 γρ. άγλυκη σαντιγύ
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

μαρέγκα (250γρ): 4 ασπράδια αυγών και 150 γρ. ζάχαρη 


Με τις δοσολογίες αυτές θα παρασκευάσουμε 1.300 γρ. παγωτού, δηλαδή 13 μερίδες (η κάθε μερίδα είναι 2 μπάλες), ενώ αν προσθέσουμε και τη σοκολάτα, θα φτιάξουμε 1,5 κιλό παγωτού, που αντιστοιχεί σε περίπου 15 μερίδες. Η κάθε μερίδα παγωτού που θα φτιάξουμε έχει περίπου 250 θερμίδες, ενώ όταν έχει και σοκολάτα, οι θερμίδες ανά μερίδα φτάνουν στις 300 περίπου.

Μέσα στο παγωτό μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα ή γλασέ φρούτα κομμένα σε μικρά κομματάκια, για παράδειγμα αμύγδαλα, φουντούκια, κεράσια κ.λπ.

Εκτέλεση της συνταγής για το παγωτό

Βάζουμε σ' ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, τους 4 κρόκους και τα 80 γρ. ζάχαρη και τα χτυπάμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Πρέπει να προσέξουμε να μη ζεσταθεί πολύ το μείγμα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να ψηθούν οι κρόκοι. Στη συνέχεια, το βάζουμε στο μίξερ, στην τρίτη ταχύτητα, και το χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει. Έπειτα, συνεχίζοντας να το χτυπάμε, προσθέτουμε το μαρασκίνο και τους ξηρούς καρπούς ή τα φρούτα. Αν θέλουμε να προσθέσουμε και σοκολάτα, ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς, αμέσως μετά την προσθήκη του μαρασκίνο και των ξηρών καρπών. Κατόπιν, ανακατεύοντας συνέχεια απαλά μ' ένα κουτάλι το μείγμα, ρίχνουμε τη μαρέγκα και τέλος τη σαντιγί. Βάζουμε στην κατάψυξη το μείγμα και το παγωτό είναι έτοιμο μετά από περίπου 2 ώρες.

Εκτέλεση της συνταγής για τη μαρέγκα

Χτυπάμε στο μίξερ, στην τρίτη ταχύτητα, τα 4 ασπράδια των αυγών, τα 150 γρ. ζάχαρη και 2 σταγόνες λεμόνι, μέχρι να φτιάξουμε μια σφιχτή μαρέγκα.

Εκτέλεση της συνταγής για τη σαντιγί

Χτυπάμε τα 900 γρ. κρέμα γάλακτος στην τρίτη ταχύτητα του μίξερ χωρίς να προσθέσουμε καθόλου ζάχαρη. Πρέπει να προσέξουμε να χτυπήσουμε αρκετά την κρέμα γάλακτος, ώστε να είναι σταθερή (να στέκεται), αλλά να μη χτυπηθεί πάρα πολύ και κόψει.



να είστε όλοι καλά... να χαμογελάτε και να αγαπάτε...!!!!!!!!!!!!!!!!!