Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013

μικρά γλυκά καλτσόνε...!!!!

καλησπέρα!!!!

ελπίζω να σας βρίσκω όλους καλά...

 εγώ είμαι καλά... με τα πάνω μου, με τα κάτω μου.. μαθαίνω διάφορα, στεναχωριέμαι αλλά γρήγορα χαμογελάω και πάλι... είμαι τυχερή.. έχω γύρω μου ανθρώπους που με αγαπούν πολύ, και θέλουν να είμαι καλά και ευτυχισμένη!!! και το πετυχαίνουν.. με μία λέξη, ένα χαμόγελο... έτσι απλά... με αγάπη!!!! άλλωστε έχω μάθει να χαμογελάω.. να βρίσκω και από τα άσχημα, πάντα κάτι καλό να θυμάμαι!!!! και προχωράμε..και χαμογελάμε... γιατί απλά έτσι ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ..!!!!

Εχθές ξεκίνησε και επίσημα το ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2013... είχαμε την τελετή έναρξης.. τραγούδι, χορός, γέλιο.... ήταν πολύ πολύ ωραία!!!!! το παιχνίδι του κρυμένου θησαυρού ξεκίνησε.. Εδώ να θυμήσω ότι ο ΚΡΥΜΕΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ είναι ένα πατρινό δημιούργημα και κανείς δεν μπορεί να το αντιγράψει με επιτυχία, γιατί κανείς δεν μπορεί να μπει στα άδυτα της σκέψης των Πατρινών... 

Εχθές λοιπόν, βγήκαμε.. να γιορτάσουμε και τα γενέθλια της Ιφιγένειας... περάσαμε τέλεια...
Σας βάζω φωτογραφίες να πάρετε μια ιδέα.....



Καιτώρα συνταγούλα , εύκολη, γλυκιά... από τον γαστρονόμο...
καλτσόνε με μερέντα!!!

Υλικά
Για τη ζύμη
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλυτζ. γάλα
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 2 κάψουλες βανιλίνη
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 αυγό
Για τη γέμιση
  • βούτυρο για άλειμμα
  • μερέντα
  • μπισκότο, τριμμένο σε πούδρα
  • φουντούκι, τριμμένο σε πούδρα
Για το πασπάλισμα
  • ζάχαρη άχνη
  • κακάο
Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, την κανέλα, τη βανιλίνη και τα ανακατεύουμε απαλά.
 
Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο ελαφρώς, χωρίς να τα κάψουμε. Πρέπει να ειναι χλιαρά για να μην κάψουμε τη μαγιά. Τα ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι μαζί με το αλάτι και το αυγό και ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε να έχουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε για 2 ώρες να διπλασιαστεί σε όγκο.
 
Πιάνουμε κομμάτια ζύμης και τα ανοίγουμε. Κόβουμε με κουπ πατ σε σχήμα στρογγυλό, αλείφουμε με βούτυρο, βάζουμε λίγη μερέντα, λίγο μπισκότο και λίγο τριμμένο φουντούκι και το κλείνουμε.
 
Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με γάλα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20' ή μέχρι να ροδίσουν. Μόλις βγουν τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κακάο.


Αυτά και για σήμερα... να έχετε μία όμορφη εβδομάδα!!!!!!!!! φιλάκιααααααααα........

Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2013

καλή χρονιά....!!!

Διανύουμε το 2013 και μου αρέσει.. αυτό το 2012 με ψυχοπλάκωνε... !!!
Σας εύχομαι μία χρονιά χαρούμενη πάνω από όλα... με χρώματα, με αγάπη, με τρέλα... και ότι ο καθένας θέλει!!!!

Χάθηκα πάλι ε??? Είμαι όμως καλά... φέτος συμμετείχα για πρώτη φορά σε κάποια bazaar με τα πράγματα που φτιάχνω με την τεχνική του decoupage!!! Ήταν η πρώτη φορά που έδειξα την δουλειά μου σε άτομα εκτός της οικογένειας... Δεν είχα υπολογίσει και σωστά τον χρόνο και έτσι μέτρησα πολλά ξενύχτια, γιατί μην ξεχνάμε ότι ταυτόχρονα δούλευα 09,00-21,00 κάθε μέρα τον τελευταίο μήνα λόγω εορταστικού ωραρίου!!!! Να σας πω ότι έφτιαξα και ομάδα και προφίλ στο facebook σαν deco.up.art zaxaroula , όποιος θέλει μπορεί να με βρει και εκεί!!!!

Σας βάζω μερικές φωτό να πάρετε μία γεύση από αυτά που έφτιαξα:






Έφτιαξα και κάποια κουτιά για μία κάβα στην Πάτρα, και μία καλή φίλη....




Πήγα στην Καβάλα , για σεμινάρια στην αγαπημένη μου Αφροδίτη από το afroditis hobby!!!


Ήρθαν οι γιορτές ... αλλάξαμε την χρονιά σπίτι μου.. 25 άτομα.. γέμισε το σπίτι μου χαμόγελα, αγάπη και γέλια.. πόσο μου άρεσε!!!! Το φλουρί έπεσε στην βαφτιστήρα μου.. κάτι που επίσης χάρηκα πάρα πολύ!!!!!!!!!!





Χθές είχαμε βγει για τα γενέθλια ενός φιλου και συναδέλφου από το Motoraid.. 

Αυτά  με λίγες φωτό και λίγες λέξεις έγιναν στην ζωή μου, αυτόν το διάστημα που με χάσατε...

Σας βάζω και μία εύκολη συνταγούλα για κάτι σούπερ γευστικό... συνταγή από philadelphia!!!!

Μπουκιές από χωριάτικο ψωμί με κρέμα Philadelphia, πιπεριές και καπνιστό ζαμπόν
Υλικά
  • 10 λεπτές φέτες από χωριάτικο ψωμί
  • 200 γρ PHILADELPHIA
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 10 λεπτές φέτες καπνιστό ζαμπόν
  • 1 κουτ. σουπ. άνηθο
Εκτέλεση
1.Προθερμαίνετε το φούρνο σας στο γκριλ. Σε ένα ταψί τοποθετείτε τις φέτες από το χωριάτικο ψωμί και τις ψήνετε για 2-3 λεπτά στο γκριλ του φούρνου σας.
2.Σε ένα μίξερ ανακατεύετε καλά με το σύρμα το Philadelphia μαζί με το ελαιόλαδο, τις ψιλοκομμένες πιπεριές Φλωρίνης, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τελευταία στιγμή προσθέτετε και το ξύσμα από το μισό λεμόνι.
3.Κόβετε τις φέτες στα δύο έτσι ώστε να έχετε 20 κομμάτια και τοποθετείτε από μια μικρή κουταλιά κρέμα Philadelphia, μισή φέτα ζαμπόν και λίγο άνηθο από πάνω.
4.Προαιρετικά, μπορείτε να στάξετε μερικές σταγόνες λεμόνι και να σερβίρετε σε μια πιατέλα.


Σας φιλώ προς το παρόν... και σας εύχομαι και πάλι μία ΤΕΛΕΙΑ χρονιάααααααααααα.....