Καλησπέρα πέρα για πέρα!!!!
Εύχομαι όλοι να είσαστε καλά.. όπως εγώ!!!
Χάνομαι, εμφανίζομαι.. αλλά τρέχω.. Δουλειά , μπαζάρ καρναβαλικό
στις 02/03
, καρναβάλι... όλα μαζί.. αλλά όλα αγαπημένα!!!!

Βολτάρω και στα σπιτάκια σας.. αλλά δεν έχω πάντα χρόνο να γράψω!!!
Τυροπιτάκια εύκολα, γρήγορα και πεντανόστιμα
Βγαίνουν περίπου 25-30 κομμάτια
Υλικά:
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κεσεδάκι ελαιόλαδο
1 κεσεδάκι τριμμένη φέτα
1 κεσεδάκι τριμμένα
κίτρινα τυριά
3 αυγά
Περίπου 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε μπώλ με
αυγογδάρτη το ελαιόλαδο με το γιαούρτι
Προσθέτουμε τα 2 αυγά και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
Μετά προσθέτουμε τα τυριά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Έπειτα βάζουμε λίγο-λίγο το αλεύρι , ζυμώνοντας με τα χέρια μέχρι
η ζύμη να μην κολλάει.
Βάζουμε το μπωλ κανά μισάωρο στο ψυγείο.
Πλάθουμε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με
λαδόκολλα.
Χτυπάμε ένα αυγό και
αλείφουμε τα τυροπιτάκια (μπορούμε να πασπαλίσουμε με σουσάμι).
Τα ψήνουμε για
περίπου 25 λεπτά στους 200 (εγώ τα ψήνω σε αερόθερμο φούρνο).
Διατηρούνται για πολλές μέρες σε ταπερ και δεν ξεραίνονται!
και βέβαια δεν θα μπορούσα να μην σας βάλω το παραδοσιακό αποκριάτικο γλυκό..
Υλικά:
1 πακ. φύλλο κρούστας
1 λίτρο γάλα
125 γρ. σιμιγδάλι
1/4 ζάχαρη
7 αυγά
2-3 βανίλιες
125 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση:
1) Βάζουμε το γάλα και το σιμιγδάλι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνέχεια (με το σύρμα καλύτερα) μέχρι να πήξει
2) Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο , ανακατεύουμε
3) Ταυτόχρονα χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψουν
4) Γυρίζουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ελαφρά με μία κουτάλα να ενσωματωθούν τα 2 μείγματα.
5) βουτυρώνουμε καλά το ταψί μας και βουτυρώνοντας ένα ένα φύλλο στρώνουμε 4-5 φύλλα.
6) ρίχνουμε το μίγμα. Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα και στρώνουμε 4-5 φύλλα βουτύρωνοντας και πάλι το καθένα ξεχωριστά.
7) Χαρακώνουμε και νωπίζουμε ελαφρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς (αερόθερμο) για περίπου 40 λεπτά
Αφού ψηθεί ετοιμάζουμε το σιρόπι με το οποίο θα περιχύσουμε το γλυκό μας (γλυκό χλιαρό-σιρόπι καυτό)
Υλικά:
400 γρ ζάχαρη
2 ποτήρια νερό παρά 2 δάχτυλα
κανέλα
1 φλούδα λεμόνι
Εκτέλεση: τα βάζουμε όλα στην κατσαρόλα και βράζουμε για 4-5 λεπτά.
Αφού έχουμε ρίξει το σιρόπι μας στο γλυκό , αν θέλουμε πασπαλίζουμε με κανέλα!
Σας στέλνω πολλά φιλιά... αμέτρητη αγάπη.. και χιλιάδες ευχές για πολλά χαμόγελα!!!