Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

γρήγορα τυροπιτάκια... και γαλακτομπούρεκο!!!

Καλησπέρα πέρα για πέρα!!!! 

Εύχομαι όλοι να είσαστε καλά.. όπως εγώ!!! 
Χάνομαι, εμφανίζομαι.. αλλά τρέχω.. Δουλειά , μπαζάρ καρναβαλικό στις 02/03, καρναβάλι... όλα μαζί.. αλλά όλα αγαπημένα!!!! 

Βολτάρω και στα σπιτάκια σας.. αλλά δεν έχω πάντα χρόνο να γράψω!!!


Τυροπιτάκια εύκολα, γρήγορα και πεντανόστιμα
 
Βγαίνουν περίπου 25-30 κομμάτια

Υλικά:
 1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κεσεδάκι ελαιόλαδο
1 κεσεδάκι τριμμένη φέτα
 1 κεσεδάκι τριμμένα κίτρινα τυριά
 3 αυγά
Περίπου 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε σε  μπώλ  με αυγογδάρτη το ελαιόλαδο με το γιαούρτι



Προσθέτουμε τα 2 αυγά και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
Μετά προσθέτουμε τα τυριά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Έπειτα βάζουμε  λίγο-λίγο το αλεύρι , ζυμώνοντας με τα χέρια μέχρι η ζύμη να μην κολλάει.
Βάζουμε το μπωλ κανά μισάωρο στο ψυγείο.
Πλάθουμε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
Χτυπάμε ένα αυγό και  αλείφουμε τα τυροπιτάκια (μπορούμε να πασπαλίσουμε με σουσάμι).
 Τα ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά στους 200 (εγώ τα ψήνω σε αερόθερμο φούρνο).
Διατηρούνται για πολλές μέρες σε ταπερ και δεν ξεραίνονται!


και βέβαια δεν θα μπορούσα να μην σας βάλω το παραδοσιακό αποκριάτικο γλυκό.. 



Γαλακτομπούρεκο 

Υλικά:
1 πακ. φύλλο κρούστας 
1 λίτρο γάλα
125 γρ. σιμιγδάλι
1/4 ζάχαρη
7 αυγά
2-3 βανίλιες
125 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση:
1) Βάζουμε το γάλα και το σιμιγδάλι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνέχεια (με το σύρμα καλύτερα) μέχρι να πήξει
2) Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο , ανακατεύουμε
3) Ταυτόχρονα χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψουν
4) Γυρίζουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ελαφρά με μία κουτάλα να ενσωματωθούν τα 2 μείγματα.
5) βουτυρώνουμε καλά  το ταψί μας και βουτυρώνοντας ένα ένα φύλλο στρώνουμε 4-5 φύλλα.
6) ρίχνουμε το μίγμα. Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα και στρώνουμε 4-5 φύλλα βουτύρωνοντας και πάλι το καθένα ξεχωριστά.
7) Χαρακώνουμε και νωπίζουμε ελαφρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς (αερόθερμο) για περίπου 40 λεπτά
Αφού ψηθεί ετοιμάζουμε το σιρόπι με το οποίο θα περιχύσουμε το γλυκό μας  (γλυκό χλιαρό-σιρόπι καυτό)
Υλικά: 
400 γρ ζάχαρη
2 ποτήρια νερό παρά 2 δάχτυλα
κανέλα
1 φλούδα λεμόνι
Εκτέλεση: τα βάζουμε όλα στην κατσαρόλα και βράζουμε για 4-5 λεπτά.
Αφού έχουμε ρίξει το σιρόπι μας στο γλυκό , αν θέλουμε πασπαλίζουμε με κανέλα!

Σας στέλνω πολλά φιλιά... αμέτρητη αγάπη.. και χιλιάδες ευχές για πολλά χαμόγελα!!!

Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013

μπορούμε... θέλουμε?????


Καλησπέρα!!!!!!!!!!!! Τι κάνετε????

Εγώ είμαι εδώ… διανύοντας περίοδο ημικρανιών.. Κατά τα άλλα είμαι εδώ…ετοιμάζομαι να μπω δυναμικά στο κλίμα του καρναβαλιού που έχει ήδη ξεκινήσει, και ταυτόχρονα να προετοιμαστώ για το carnival bazaar που έρχεται στις 02/03!!!!

Σήμερα θα σας μιλήσω για ένα πολύ καλό μου φίλο.. τον μαέστρο Σταμάτη Λέκκα, διευθυντή του μουσικού σχολείου στην Πάτρα!!! Θα σας αντιγράψω ένα άρθρο από την εφημερίδα Πελοπόννησος .. έτσι απλά για να παραδειγματιστούμε όλοι.. να μην μεμψιμοιρούμε .. να μην παραδίδουμε τα όπλα!!!!!


« τη στιγμή που στα άλλα 40 Μουσικά σχολεία επικρατεί ξεσηκωμός, λόγω υποχρηματοδότησης και μη κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών, η κοινότητα του Μουσικού Σχολείου της Πάτρας, που είναι από τα μεγαλύτερα στην χώρα , βρήκε τρόπους ώστε οι μαθητές του να μην τριγυρίζουν άσκοπα στο προαύλιο.
«το υπουργείο μας ζήτησε εξορθολογισμό και περιορισμό των δαπανών. Φέτος για πρώτη φόρα δεν καλύφθηκαν τα κενά που έχουμε στους καθηγητές μουσικών οργάνων. Συζήτησα το θέμα με τους συναδέλφους μου και από κοινού βρήκαμε λύσεις.» Μας περιγράφει ο κ. Λέκκας. Ποιες είναι αυτές? «οι συνάδελφοι μου εθελοντικά κάνουν υπερωρίες και διδάσκουν 5 ώρες επιπλέον. Επίσης όλες οι συνάδελφοι που έχουν προσληφθεί ως 4ωρίτισσες, έχουν καταλήξει να διδάσκουν 17 ώρες. Αυτή τη στιγμή όλοι οι μαθητές μας διδάσκονται μουσικά όργανα (στο σχολείο μας διδάσκονται 8) και δεν έχουμε μαθητές που να περιφέρονται επειδή έχουν κενά.»
Μάλιστα σύσσωμη  η κοινότητα του «σχολείου της καρδιάς» - ‘όπως το αποκαλεί ο κ. Λέκκας για την εργατικότητα των εκπαιδευτικών που το πλαισιώνουν- προετοιμάζεται για μία σειρά ανοιχτών εκδηλώσεων που ξεκινούν τον Μάρτιο και ολοκληρώνονται στο τέλος της σχολικής χρονιάς.
Ο διευθυντής κατάφερε να αντιμετωπίσει και τα λειτουργικά προβλήματα. Όπως εξηγεί ο ίδιος «με τη στήριξη της προϊσταμένης της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , του αντιδημάρχου και του ΚΤΕΛ καλύψαμε έγκαιρα τη μεταφορά και τη σίτιση των μαθητών.»

Ένα σχολείο πολύτιμο
Στο ερώτημα ορισμένων «τι εξυπηρετεί η ύπαρξη των Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων σε μία εποχή μάλιστα που η χώρα καταρρέει», η εξέλιξη των μαθητών δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας.

«Εάν κάποιος εξετάσει σε συμφωνικές ορχήστρες, μαντολινάτες, φιλαρμονικές, πόσοι είναι απόφοιτοι Μουσικών σχολείων, θα δικαιολογήσει πλήρως την ύπαρξη τους. Το απολυτήριο των σχολείων μας αποτελεί ένα είδος πτυχίου και μέσω αυτού μπορούν να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς που διεξάγουν για παράδειγμα οι φιλαρμονικές» αναφέρει ο κ. Λέκκας. Μιλώντας δε ειδικά για το πατρινό μουσικό σχολείο σημειώνει «πρόσφατα 4 μαθητές μας απορροφήθηκαν στην φιλαρμονική του Λιμενικού, 5 απόφοιτοι μας εισήχθησαν στο Τμήμα Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας έγιναν περιζήτητοι από τις φιλαρμονικής του νησιού, που γνωρίζετε το υψηλό τους επίπεδο» και καταλήγει «νομίζω ότι το υπουργείο δεν πάει να καταργήσει τα συγκεκριμένα σχολεία.Αν αυτό ήθελε θα το είχε ήδη κάνει. Δεν μπορούμε να έχουμε όλα όσα θέλουμε σε μία εποχή που τα πάντα καταρρέουν . Από κει και πέρα καλούμαστε κι εμείς να επιλέξουμε. ‘Η αφήνουμε τα πάντα να καταρρεύσουν ‘η να βρίσκουμε τρόπους να επιβιώσουμε μέχρι να περάσει αυτή η λαίλαπα. Εμείς ως Μουσικό σχολείο Πατρών , επιλέξαμε να αγωνιστούμε κι αν είναι να καταλήξουμε, να «πεθάνουμε» όρθιοι».

Δεν έχω να προσθέσω τίποτα.. μόνο να είσαστε καλά!!!!!!!!!!!!!!!