Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

και καλή μας εβδομάδα...

hello!!!!!!!!

φθινοπωρινό σκηνικό σήμερα... ίσως έρχεται και ο χειμώνας σιγά σιγά.. Πόσο μου αρέσει η αίσθηση του.. έξω συννεφιά, αέρας, δροσιά.. και εγώ στο σπίτι.. προφυλαγμένη πίσω από τα διπλά τζάμια.. αλλά με ένα μυαλό φευγάτο.. να γράφει χιλιόμετρα... σε μέρη που θα ήθελα να βρίσκομαι.. σε αγκαλιές που θα ήθελα να κρυφτώ... σε λόγια που θα ήθελα να ακούσω.. σε μάτια που πεθαίνω να με κοιτάνε..

Δευτέρα σήμερα.. μία ακόμα εβδομάδα ξεκίνησε... με δουλειά... με κέφι για δημιουργίες... με ελπίδες.. και όνειρα..!!!!

Μόλις έχω τελειώσει μία ακόμα προπόνηση ...γιατί ότι και να γίνει, όσο καλή ή στραβή και να είναι η ημέρα αυτό δεν αλλάζει με τίποτα!!! Είναι αυτό το κάτι που κάνεις για τον εαυτό σου και μόνο.. Αυτό από μόνο του σε γεμίζει πολύ.. σε κάνει να ξεχνάς την κούραση της ημέρας.. και να περιμένεις με αγωνία να ακούσεις το κουδούνι.. ο Γυμναστής ήρθε και το "πάρτυ" ξεκινάει...

και ετοιμάζομαι να ασχοληθώ με τα σπιτάκια μου.. την νέα μούρλια μου.. το νέο μου κόλλημα.. ας είναι καλά η Μαρία!!!!!!!! 


Η εβδομάδα που μας πέρασε έκλεισε με ταπεράκι από την μανούλα με τα αγαπημένα μου μπισκότα.. γιατί όσα χρόνια και να περάσουν ..κάποια πράγματα πάντα θα έχουν την σφραγίδα της μανούλας...  

Σας βάζω συνταγούλα και αναμένω σχόλια από όποιον/α τα δοκιμάσει..

Μπισκότα
Υλικά:
320 γραμ βούτυρο (160 γραμ. φυτίνη και 160 γραμ Πρώτο)
1,100 γραμ αλεύρι περίπου
480 γραμ ζάχαρη
4 κρόκους
2 ασπράδια
1 φλυτζ. καφέ κονιάκ
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι μπέικιν
2 βανίλιες
1/2 λεμόνι

Επικάλυψη
60 γραμ αμύγδαλα
1 αυγό 

Προαιρετικά : 1/2 κιλό μαρμελάδα

Εκτέλεση:
* Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη.
* Προσθέτουμε τους κρόκους, κατόπιν τ΄ασπράδια 
* 'Επειτα προσθέτουμε το κονιάκ, το μπέικιν με το αλεύρι, το λεμόνι με την σόδα και τις βανίλιες

* Ανοίγουμε την ζύμη σε χοντρό φύλλο και κόβουμε τα μπισκότα με κουπ πατ ή ένα ποτήρι. Τα περνάμε με το αυγό και βάζουμε το αμύγδαλο
* Ψήνουμε 10-15' , στους 180 βαθμούς

Αν θέλετε κολλάτε με μαρμελάδα μεταξύ τους 2 μπισκότα!!!!



Καλό μήνα να έχουμε από αύριο.......



Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013

κέικ πορτοκάλι... και όχι μόνο!!!

Καλησπέρα!!!!!!!
Πέρα για πέρα.... Έλπίζω να σας βρίσκω όλους καλά... να χαμογελάτε... και όλα θα είναι πιο όμορφα!!!!

Εγώ διανύω μία πολύ γεμάτη περίοδο στην ζωή μου...

Από την μία  η δουλειά όπως πάντα αρκετές ώρες....

Στο σχόλασμα γυμναστική... personal στο σπίτι... και είμαι πολύ ενθουσιασμένη για αυτό.. Προπόνηση στα μέτρα μου... μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των αγνώστων..σε οικείο χώρο!!!!! με έναν υπέροχο γυμναστή..


Το ΣΚ που μας πέρασε βρέθηκα στην Αθήνα... για ένα σεμινάριο από την εκπληκτική Μαρία μας..την χαρά της ζωής προσωποποιημένη!!!! Έναν άνθρωπο που μοιράζει χαμόγελα και καλοσύνη απλόχερα!!!!! Γνώρισα και την Μισιρλού (αγάπη από το πρώτο λεπτό....) Γνώρισα κι άλλες blogger και όχι μόνο.... Τι χαρά... να γνωρίζεις από κοντά ανθρώπους που εδώ και χρόνια θεωρείς φίλους!!!!! Δημιουργήσαμε σπιτάκια από γυψόγαζα και πηλό!!!!


Και επειδή δεν θέλω να σας αφήσω έτσι .. σας βάζω συνταγούλα πανεύκολη ... δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε!!!!

Κέικ πορτοκάλι από την Αργυρώ...

Υλικά:
140 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
225 γραμμ. κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
225 γραμμ. καστανή ζάχαρη
1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
1 ακέρωτο πορτοκάλι (ξύσμα)
1 πρέζα αλάτι
3 κ.σ. χυμός πορτοκάλι
50 γραμμ. καστανή ζάχαρη
50 γραμμ. λιωμένη σοκολάτα
3 μεγάλα αυγά

Εκτέλεση:
Τοποθετούμε όλα τα υλικά του κέικ στον κάδο του μίξερ: βούτυρο, αλεύρι, μπέικιν, ζάχαρη, αυγά,
γιαούρτι, ξύσμα και αλάτι. Τα χτυπάμε όλα μαζί για 5΄ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη μικρή φόρμα για κέικ και τη στρώνουμε με λαδόκολλα. Αδειάζουμε
το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 160
οC στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 50΄, μέχρι να ροδίσει. Στο
μεταξύ, σε μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το χυμό πορτοκάλι και διαλύουμε μέσα τη ζάχαρη
ανακατεύοντας. Μόλις ψηθεί το κέικ το περιχύνουμε με το σιρόπι, μ' ένα κουτάλι, το αφήνουμε στη
φόρμα έως ότου κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το βάζουμε σε πιατέλα. Με τη λιωμένη σοκολάτα
κάνουμε κάθετες γραμμές πάνω του. Αφήνουμε να στερεοποιηθεί η σοκολάτα και έπειτα το κόβουμε
σε κομμάτια.

Σας φιλώ όλους..... γλυκά και ζαχαρένια!!!!!!!!!!!


Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013

μπουρεκάκια με πιπεριά φλωρίνης και φέτα!!!



Καλησπέρα!!!!!


Τι κάνετε??? Εγώ είμαι καλά.. ανυπομονώ να έρθει το φθινόπωρο!!! 
Γενικά διανύω μία περίοδο που δουλεύω, γυμνάζομαι, ασχολούμαι με το decoupage.. και ανασυντάσομαι!!! Και μου αρέσει πολύ... με γεμίζουν όλα τα παραπάνω... Θέλω θετικούς ανθρώπους γύρω μου.. να ταιριάξουμε, να "συμπλεύσουμε", να γελάσουμε...

Σήμερα είχα τραπέζι... την αδερφούλα μου με την οικογένεια της και την καλύτερη μου φίλη εδώ και πολλά χρόνια με την δική της οικογένεια!!!! 2 κοριτσάκια η αδερφή μου , 3 η φίλη μου.. 5 σύνολο.. ηλικίες 3-10.. και 3 εμείς... κάνουμε 8!!!! και 2 αρσενικά... στον κόσμο τους για να τα βγάλουν πέρα μαζί μας!!! Πέρασα πολύ όμορφα.. γελάσαμε.. κουβεντιάσαμε.. χαλαρώσαμε.. φάγαμε.. ήπιαμε.. γέμισε το σπίτι μου κόσμο... και υποσχεθήκαμε να το ξανακάνουμε!!! Μην περιμένετε φωτογραφίες .. δεν πρόλαβα... !!!! 

Τώρα όμως που όλα είναι πλυμένα..
\

εκτός από τα μαχαιροπήρουνα που περιμένουν την σειρά τους να μπουν στο πλυντήριο των πιάτων..

το μπαλκόνι μου έχει πάρει και πάλι την αρχική του μορφή...


είμαι εδώ να σας δώσω μία από τις συνταγές του σημερινού τραπεζιού που άρεσε πολύ ..
συνταγή από την Αργυρώ

Σας αντιγράφω αυτούσια την συνταγή.. η μόνη αλλαγή που έκανα είναι ότι άλειψα με αυγό και πασπάλισα με σουσάμι πριν το ψήσιμο..

Μπουρέκια με πιπεριές Φλωρίνης και φέτα

 Υλικά:
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
4 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λεπτές φέτες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φλιτζ. τρίμματα φέτας
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
2 κ.σ. γεμάτες τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Λίγο ελαιόλαδο για το φύλλο 

Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τις πιπεριές και αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά.
2. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα, προσθέτουμε τη φέτα, τα αυγά και τη φρυγανιά. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει και να σφίξει.
3. Ανοίγουμε το φύλλο στον πάγκο και το κόβουμε κατά μήκος στη μέση. Βάζουμε τις 2 λωρίδες τη μία πάνω στην άλλη. Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι και με πινέλο το αλείφουμε καλά. Το διπλώνουμε κατά μήκος. Ακουμπάμε λίγη γέμιση και κλείνουμε σε μπουρεκάκι (φλογέρα).
4. Τα λαδώνουμε καλά και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα με την ένωση προς τα κάτω. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180C στον αέρα, για 20΄, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Συμβουλή: Αν αφήσουμε τη γέμιση να παγώσει και να σφίξει, γεμίζονται πιο εύκολα τα μπουρέκια.
Καλή επιτυχία σε όποιον την επιχειρήσει...

Καλή εβδομάδα να έχουμε από αύριο....


φιλάκια!!!!!!!!!!!!!!!


Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2013

καλό μήνα!!!

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους!!!!

Ο Σεπτέμβρης είναι εδώ και μαζί του και εγώ... 

ξεσκονίζω, και συμμαζεύω το blog άκι μου..


και ετοιμάζω γλυκάκι να σας υποδεχθώ... 

 εύκολη, γρήγορη, γευστική πορτοκαλόπιτα!!! συνταγή που σας έχω ξαναποστάρει το 2008 !!! αλλά μου αρέσει πολύ... 


Πορτοκαλόπιτα!!!

ΥΛΙΚΑ1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 κεσεδάκια γιαούρτι (400γρ)
4 αυγά
1 ποτήρι νερού ηλιέλαιο
1 φλυτζάνι ζάχαρη
4 βανίλιες
1 φακελάκι μπεικίν πάουντερ (1 κ.γ.)
ξύσμα από πορτοκάλια
χυμό από 2 πορτοκάλια
1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ

Για το σιρόπι:
2 ξυλαράκια κανέλα
2 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε ένα μπωλ και ανακατεύουμε με το χέρι το 
γιαούρτι, τα αυγά , το ηλιέλαιο, τον χυμό, το ξύσμα , τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το μπείκιν, και το κονιάκ.
Έπειτα κόβουμε με το χέρι το φύλλο και το κάνουμε μικρά κομματάκια. Το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε ένα ταψί, βουτυρώνουμε και ρίχνουμε το μίγμα μας.
Ψήνουμε στους 180ο (στον αέρα) περίπου 30 λεπτά (μέχρι να ροδίσει και να πάρει ένα ωράιο χρώμα)
Όταν ψηθεί το βγάζουμε και φτιάχνουμε το σιρόπι μας.(βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα υλικά και από την ώρα που θα αρχίσει να βράσει, το αφήνουμε 4-5 λεπτά ακόμα)

Κατεβάζουμε από το μάτι και περιχύνουμε την πορτοκαλόπιτα.

Σερβίρεται και με παγωτό
  

και σκέτη!!!!