γύρισα....

καλησπέρα σε όλους!!!
χάθηκα ε???? έγιναν πολλά...
το καρναβάλι πέρασε, μικρό , σύντομο και χωρίς συμμετοχή στην παρέλαση φέτος (λόγω πένθους), 2 έξοδοι και μόνο... μία στον κόκκινο χορό και μία αφιερωμένη στην φίλη μου την Ειρήνη !!!!

Ο "βαλεντίνος" πέρασε σαν αστραπή.....


Και τώρα μία εβδομάδα με ωτίτιδα, αμυγδαλίτιδα και μία βρογχίτιδα να έρχεται απειλητικά!!!
Ευκαιρία για διάβασμα λοιπόν....
τα βιβλία δύο... "Ελένη , η πόρνη" και " Αν δεν υπήρχε αύριο"..
Το πρώτο το διάβασα σε δύο ημέρες και το δεύτερο σε 4 ώρες το πολύ!!!


«Υπάρχουνε δύο ειδών πόρνες, έλεγε η πουτάνα η Ελένη. Οι πόρνες στο σώμα και οι πόρνες στην ψυχή. Το δεύτερο είδος είναι το χειρότερο. Γιατί αυτές είναι που μπορούνε να σου κάνουν το μεγαλύτερο κακό.Το σώμα μου το βρώμισα. Την ψυχή μου ποτέ. Κυλίστηκα στην πιο βαθιά κόλαση της σάρκας, αλλά η ψυχή μου ήτανε έξω και πέρα απ' αυτήν τη βρωμιά και την κατρακύλα.Πέρασαν πολλοί άντρες από το κορμί μου. Έβγαζαν απάνω του όλα τους τ' απωθημένα. Πολλές φορές νόμιζα πως θα το ξέσκιζαν. Με τόση βία και πάθος μ' έπαιρναν. Και γινόμουν παιχνιδάκι στα χέρια τους που με πασάρανε σαν μπάλα ο ένας στον άλλο χωρίς συμπόνια, οίκτο, έλεος.Περνούσα χιλιάδες φορές από τη Σκύλα και τη Χάρυβδη που με ρούφαγε και με ξέρναγε σε χέρια χυδαία κι ανελέητα. Και κάθε φορά που ένας άντρας σηκωνόταν από πάνω μου, ένιωθα κι ένα μέρος της ψυχής μου να νεκρώνεται. Τόσο, που έφτασα στο σημείο ν' αναρωτιέμαι: Μου έχει μείνει άραγε καθόλου ψυχή ή έχει πεθάνει; Θεέ μου, που είναι η ψυχή μου; ούρλιαζα μες την ερημιά και την απόγνωση μου. Που είναι η ψυχή μου; Θέλω πίσω την ψυχή μου. Δεν είναι κανείς για να μ' ακούσει;»

Η απίστευτα συγκλονιστική ιστορία της ιερόδουλης Ελένης Ευαγγέλου έτσι όπως μου την αφηγήθηκε, βγαλμένη μέσα από τα μυστικά που κρύβονται στο βούρκο της πορνείας και τους οίκους ανοχής.


Αυτά διάβασα στο οπισθόφυλλο και χωρίς δεύτερη σκέψη το αγόρασα.. είναι περίεργο και σκληρό βιβλίο, το οποίο αφηγείται την αληθινή ζωή της πόρνης Ελένης (ή Νίτσας) από την Πάφο που έδρασε στην Πλατεία Ηρώων της Λεμεσού και σήμερα ζει σε μια παράγκα κοντά στη θάλασσα της πόλης.
Το βιβλίο αναφέρεται στο βιασμό της όμορφης Ελένης από τον πατέρα της με την συνέργια της μάνας της,σε μικρή ηλικία , την εγκατάλειψη που την ώθησε η μητέρα της να γνωρίσει, τα κυκλώματα της νύχτας, τους προστάτες και τους πάτρονες, τις απογοητεύσεις και τα πιστεύω μιας γυναίκας μου εξαναγκάστηκε να γίνει ιερόδουλη.Πρόκειται για μία συγκλονιστική προσωπική ιστορία που συγκινεί, η Ελένη η πόρνη βιώνει έντονα το ρατσισμό της τοπικής κοινωνίας που εργάζεται, αποφεύγει τον έρωτα που ήθελε να ζήσει -και όταν πια όλα φαίνονται ιδανικά, έρχεται ο θάνατος και όλα διαλύονται..Με σκληρή γλώσσα και όχι περίτεχνα γραμμένο.. συστατικά που διόλου με ενόχλησαν να βιώσω την ιστορία της και να δω την ιερόδουλη και από το άλλο "στρατόπεδο"..... να ρίξω μία πιο βαθιά ματια στις ιερόδουλες που δεν παύουν να είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ.....


Το δεύτερο βιβλίο μάλλον είναι πιο γνωστό στην μπλογκόσφαιρα λόγω της blogger Μαρίας Τζιρίτα .
Να ομολογήσω βέβαια ότι έψαξα αρκετά να το βρω αφού ο Ελευθερουδάκης στην Πάτρα δεν το είχε και θα το έφερνε μόνο κατόπιν παραγγελίας μου, ένα άλλο βιβλιοπωλείο δεν έφερνε Ψυχογιό, και τελικά το βρήκα στον Παπασωτηρίου!!!!
Η Κατερίνα μένει μόνη με δύο παιδιά, όταν ο άντρας της την εγκαταλείπει για μια άλλη γυναίκα, έπειτα από είκοσι χρόνια γάμου. Ο Γιάννης, πλούσιος και όμορφος στα σαράντα πέντε του χρόνια, δεν έχει γνωρίσει ποτέ την αγάπη. Ο Μιχάλης, φιλοχρήματος και αγχώδης σε όλη του τη ζωή, μαθαίνει ότι πάσχει από καρκίνο. Η Μαριλένα, μια εικοσιδυάχρονη κοπέλα, περιμένει τον άντρα των ονείρων της για να ξεφύγει από την καταπιεστική οικογένειά της . Την 1η Απριλίου 2009 αυτοί οι τέσσερις άνθρωποι εγκλωβίζονται στα χαλάσματα του κτιρίου μιας αμερικανικής τράπεζας ύστερα από βομβιστική επίθεση. Μαζί τους κι ένας μυστηριώδης άντρας, ο οποίος, λίγο προτού ξεψυχήσει, τους εξομολογείται ένα τραγικό όσο και απίστευτο μυστικό. Για να τους βοηθήσει να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους; Για να τους παρηγορήσει; Ή μήπως για να τους δώσει μια τελευταία ευκαιρία να βρουν την προσωπική τους ευτυχία; Κανείς δε θα μάθει ποτέ… Αυτό το μυστικό όμως, που τους δένει με έναν όρκο σιωπής, τους αναγκάζει να δουν τη ζωή τους με άλλο μάτι και να προσπαθήσουν να βρουν την ευτυχία, ακόμα κι αν γι' αυτούς αλλά και για ολόκληρη τη Γη δεν υπάρχει αύριο…


Ένα βιβλίο που ξεκινάει περιγράφοντας μία έκρηξη σε αμερικανική τράπεζα και τον εγκλωβισμό πέντε ανθρώπων,φαινομενικά άσχετων μεταξύ των,στα συντρίμια του γραφείου του Διευθυντή.Ο φόβος κυριαρχεί, ο τρόμος,η αγωνία,αλλά κι ο ίδιος ο θάνατος είανι τα έντονα συναισθήματα που βιώνουν εκείνες τις ώρες οι 5 εγκλωβισμένοι.Ένα φοβερό μυστικό που θα κεμηστηρευτεί ο ένας εξ αυτών στους υπόλοιπους και ο όρκος σιωπής που θα δώσουν είναι ευτό που θα τους δένει από εδώ και πέρα.Η προοπτική του να μην υπάρξει αύριο,αναγκάζει τους ήρωες αλλά και τους ανγνώστες του βιβλίου να αρχίσουν να αναθεωρούν τα πιστεύω τους και την στάση ζωής που ο καθένας είχε. Να εκτιμήσουν πράγματα που πριν θεωρούσαν ασήμαντα και δεν τους έδιναν σημασία.

Να ομολογήσω ότι έκλαψα, αγχώθηκα, αισθάνθηκα την καρδιά μου να χτυπάει δυνατά, και άνοιξα ένα καινούριο παράθυρο στην οπτική γωνία από την οποία αντικρύζω την ζωή μου!!!!

Τα συστήνω ανεπιφύλακτα... θα τα αγαπήσετε ...

Κατά τα άλλα να είστε όλοι καλά...............................................





Σχόλια

  1. Καλώς την!
    Μας έλειψες!!
    Περαστικούλια κιόλας!
    Το βιβλίο της Μαρίας θα το διαβάσω οπωσδήποτε, όμως πολύ ενδιαφέρον φαίνεται και το άλλο!
    Καλό μήνα, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς τηνε! Το βιβλίο της Μαρίας περιμένω κι εγλω να το διαβάσω. Να δω πότε θα βρω χρόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά περάσατρε πουλάκια μου, ευχαριστώ ακόμα μια φορά για τα λουκούμια και το ποτό και τώρα για την ανάλυση στα βιβλία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζαχαρούλα, μας ελειψες.Αρκεί που πέρασες καλά. Περαστικά σου και Καλό Μήνα.Το βιβλίο της Μαρίας το έχω παραγγείλει και εγώ στο e-books.Aπ'ότι γράφεις πρέπει να είναι πολύ καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλημερα καλο μηνα
    σε βλεπω πουτο διασκεδαζεις και σε χαιρομαι :))

    περαστικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλα καλά! Η ιωση θια περάσει γρήγορα, που θα πάει, δεν έμεινε και ένας φέτος που να μην αρρωστήσει..
    Όλα καλά τα νέα σου κατά τα άλλα, ξετρελλάθηκε με τη στολή, ζήλεψα τη τούρτα, αααααχχχχ! Εμείς λόγω αυστηρής δίαιτας, ούτε ...στραγάλι!χα..χα..
    Σε καλό μας!!!
    Καλό μήνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαλά έκανες και γύρισες,μην ξαναφύγεις όμως,δε θα στο συγχωρήσω ξανα:)))

    Περαστικά και καλό μήναααα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλώς την!!!!1
    Χάίρομαι, ΠΑΝτα να περνάς καλά και α τα λ-e-με

    ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μας ελειψες Ζαχαρούλα μας. περαστικούλια. Πόσο σου παει το κοκκινο δεν λέγεται. φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαρά σ'ευχαριστώ. Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μου που το βιβλίο αυτό συνετέλεσε στο να έρθουμε και πάλι κοντά. Έχεις δίκιο, είναι ένα καλό μάθημα για όλους μας, ακόμα και για μένα που το έγραψα. Θα τα πούμε σύντομα εκτενέστερα, σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΛΕΝΑ.. και εσείς μου λείψατε!!!!

    να είσαι καλά..... φιλάκια...

    ααα... να τα χιλιάσεις!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Kiki καλώς την .. δεν χρειάζεται πολύς χρόνος... ένα μεσημεράκι υπόθεση είναι!!!!!!!

    φιλιά ομορφούλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αχτιδούλα να μην ευχαριστείς... χαιρετίσματα ήταν!!!!!!

    μόλις διάβασα για το spa και ζήλεψα λιγουλάκι!!!

    φιλιάααααααααα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. erifili μου.. γλυκιά μου!!!
    ευχαριστώ!!!!

    όταν διαβάσεις το βιβλίο περιμένω την άποψη σου...

    φιλάκια πολλά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. σκουλικάκι.. καμιά φορά όσο και να κλάψεις, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν.. έτσι κρατάς την ανάμνηση τους βαθιά στην καρδιά σου και προχωράς!!!

    φιλάκια... καλό μήνα!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σοφάκι.. δίαιτα?? τι είναι πάλι τούτο????χαχα!!!

    σε φιλώ γλυκά ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. αγαπημένε μου vad... θα το έχω στα υπ'όψιν μου....

    εδώ γύρω θα είμαι....... κοντά σας!!!

    φιλιά πολλά από την Πάτρα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γλαρένια μου.... θα τα λ-e-με λοιπόν...

    εσύ όλα καλά τώρα πια????

    φιλιάααααααααααααααα........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κατερινάκι μου.... φωτιά στα κόκκινα ε?????

    ευχαριστώ πολύ....
    να χαμογελάς και να περνάς να τα λέμε!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μαρία ... καιρούς και χρόνια ε????

    σε ευχαριστώ πολύ για αυτό το βιβλίο!!!! τίποτε άλλο.....

    φιλιά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. big mama.... καλό μήνα!!!

    ευχαριστώ...
    εσύ όλα καλά?????

    φιλιά ζαχαρωτά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτό θα πει ...δυναμική επιστροφή!!!

    Το βιβλίο της Ελένης μου έκανε τρομερή εντύπωση. Ίσως πρέπει να το διαβάσουμε όλοι μας, συμφωνούμε δεν συμφωνούμε με τις επιλογές της.

    Πολλές καλημέρες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. συμφωνω αλλωστε οτιδηποτε αλλο φανταζει πολυ πιο δυσκολο
    φιλια

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλώς ήρθες ζαχαρούλα μας : )))
    Μας έλειψες πολύ!!
    Τι ωραία με την Ειρήνη μας που είστε εκεί;
    Κοίτα να μην μας ξανά φύγεις ναι;
    Φιλιά πολλά πολλά και περαστικά.
    Κι εσύ όλα μαζεμένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις