χοιρινό στην λαδόκολλα και άλλα.....

Καλησπέρααααααααα!!!
Ήρθε ο χειμώνας .. επιτέλους!!!  Αγαπάω τόσο την βροχή..

 Ο Γενάρης έφθασε στην μέση του… οι ημέρες περνάνε.. η περίοδος των εορτών τελείωσε .. η ρουτίνα έχει επανέλθει.. η δουλειά έχει πρωταρχικό ρόλο  και πάλι στην καθημερινότητά μου.. 
Επιστρέφω στο decoupage με ηρεμία πλέον..  μουσική, κρασάκι, χρώματα, πινέλα.. ένας μικρός παράδεισος.. ένα ησυχαστήριο..

Η γυμναστική με μία διακοπή 15 ημερών έχει και πάλι μπει δυναμικά στο πρόγραμμά μου!!! Πόσο μου έλειψε.. Η γυμναστική είναι τρόπος  ζωής και αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μου… Με χαλαρώνει πάρα πολύ… είναι άλλωστε από τα λίγα  πράγματα που κάνω για τον εαυτό μου και μόνο!!! Βέβαια σε όλα παίζουν ρόλο και οι άνθρωποι..

Οι άνθρωποι.. πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν όσοι είναι γύρω μας.. όλοι αυτοί που έχουν ενεργό ρόλο στην ζωή μας με την θέληση μας.. και όχι μόνο.. όλοι κάτι ψάχνουμε, κάτι ζητάμε, κάτι θέλουμε... και αναρωτιέμαι.. έχουμε όμως αρκετά ανοικτά τα μάτια μας για να δούμε αυτό που ψάχνουμε? Να αξιολογήσουμε ότι είναι δίπλα μας? Να επεξεργαστούμε τις πληροφορίες που λαμβάνουμε?
Μάλλον όχι… συνήθως αυτό γίνεται όταν πλέον είναι αργά.. και έτσι αγάπες χάνονται στον χρόνο.. έρωτες εξανεμίζονται.. φιλίες δεν ανθίζουν ποτέ..  Δεν ξέρω γιατί να συμβαίνει αυτό..  Πάντως εγώ προσπαθώ να δώσω στον άλλο να καταλάβει τι αισθάνομαι εγώ, τι θέλω, τι ζητάω.. ίσως δεν τα καταφέρνω πάντα.. αλλά που θα πάει..

Την Κυριακή που μας πέρασε είχα καλεσμένες τις ανιψιές μου το μεσημέρι για φαγητό.. Χοιρινό στην λαδόκολλα αυτήν την φορά από τον ΒασίληΚαλλίδη.. Υπέροχο.. σας το συστήνω…
ΥΛΙΚΑ
  • 1,5 κιλό χοιρινή σπάλα σε μεγάλα κυβάκια
  • 2 πράσινες πιπεριές σε ροδέλες
  • 200 γρ. πικάντικη γραβιέρα
  • 200 γρμ. κασέρι ώριμο
  • 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 μεγάλη ντομάτα σε φέτες
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, ώστε το κρέας να μαριναριστεί καλά. Απλώνουμε πάνω στον πάγκο της κουζίνας 2 μεγάλα φύλλα λαδόκολλας και βάζουμε στο κέντρο τα μαρινάτα κυβάκια της σπάλας. Μοιράζουμε σε όλη την επιφάνεια τα τυριά, τις φέτες της πιπεριάς και τις ροδέλες της ντομάτας. Τυλίγουμε τη λαδόκολλα σε πακέτο, όπως τυλίγει ο κρεοπώλης τα κρέατα στο χαρτί του, και στη συνέχεια τυλίγουμε όλο το πακέτο ξανά, αλλά με αλουμινόχαρτο. Βάζουμε το πακέτο σε ταψάκι με λίγο νερό και ψήνουμε για 2 ½ ώρες στους 190 βαθμούς.

Εχθές φύτεψα τριανταφυλλιές … Απέναντι από το μαγαζί μας, έχει μία πλατεία με υπέροχα τριαντάφυλλα με ένα μοναδικό άρωμα.. «Έκλεψα» λοιπόν από εκεί μερικά κλωναράκια.. και γύρισα σπίτι πολύ χαρούμενη..  Τα φύτεψα με μεγάλη προσοχή και αγάπη και ευχήθηκα από τις 11 γλάστρες , να πιάσουν  ΟΛΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!


Ήρθε η ώρα να σας καληνυχτίσω.. Να σας ευχηθώ "ΚΑΛΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ"..

Οι βροντές που ακούγονται έξω πολλές… η καλύτερη παρέα!!

Σχόλια

  1. Μμμμ "ακούγεται νοστιμότατο" !!!
    Εύχομαι οι τριανταφυλλιές σου να πιάσουν και οι 11 !!!
    Καλό σου ξημέρωμα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...Καλημερα κοριτσι..να σαι καλα..ολα σου υπεροχα..ειναι πολυ ομορφο..να δινεις ανασα σε κατι..και να περιμενεις..και ιδιως απο την γη..καλη συνεχεια..σε φιλω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλώς την Ζαχαρένια μας με τις νοστιμιές της!!!
    Ελπίζω οι τριανταφυλλίτσες σου να πιάσουν όλες, θα είναι πανέμορφες όταν μεγαλώσουν.
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα κορίτσι με τις πολλές ασχολίες, decoupage, μαγειρική, γυμναστική, κηπουρική. Μπράβο!
    Οι τριανταφυλλιές θα "πιάσουν" όλες, είμαι σίγουρη.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τόσες δουλειές.... κουράστηκα, χαχα! Πολύ ωραίο το φαγάκι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νοστιμότατο το φαγάκι!! Τέλειο για κυριακάτικο οικογενειακό μεσημεριανό!! Στάθηκα στο θέμα ¨γυμναστική" που , όπως λες, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι σου! Μακάρι να ήταν και για μένα!!!!χαχαχα!! Να'σαι παντα καλά, να "πιάσουν" και οι τρανταφυλλίτσες σου και να τα καταφέρνεις όλα τόσο καλά!! Φιλάκια βραδινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαζεψουυυυ!απαπαπαα καλεεε στη μαρμιτα με αναβολικα επεσες μικρηηη?χαχαχαα
    να σαι καλα Χαρα μου και να σαι παντα τοσο δραστηριααα και τοσο δημιουργικη!
    φιλακιααα καλο μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις