καρναβάλι 2016.. game over!!!!

Ένα ακόμα καρναβάλι τελείωσε.. τα φώτα έσβησαν, η μουσική χαμήλωσε..

Φτερά και πούπουλα, περούκες, γυαλιά, πολύχρωμα κολάν, στολές, όλα θα μπουν τακτοποιημένα σε ένα ακόμα κουτί.. και θα περιμένουν εκεί μέχρι το επόμενο καρναβάλι, να πάρουν ζωή.. Πόσα τέτοια κουτιά έχει το κάθε παντρινό σπίτι, ποιος ξέρει…. Δεν μετριούνται!!!

Η καθαρά Δευτέρα έχει πάντα μία γλυκιά νοσταλγία και μία ασυνήθιστη ηρεμία.. Είναι η ημέρα μετά από 1 μήνα που θα ξεκουραστείς… θα δεις φωτό και χαμογελάσεις, θα αναπολήσεις και θα θυμηθείς πολλές από τις ωραίες στιγμές που έζησες.. θα περιμένεις το βράδυ να πας στην απονομή των βραβείων του κρυmμένου θησαυρού με μεγάλη αγωνία..

Γιατί το πατρινό καρναβάλι είναι ο κρυμμένος θησαυρός.. είναι τα παιχνίδια που τον πλαισιώνουν , τα θέματα που πρέπει οι καρναβαλιστές να λύσουν, το διάβασμα που απαιτείται , το τρέξιμο αλλά πάνω από όλα το κέφι, η θέληση και το πείσμα.. Γιατί ο κρυμμένος θησαυρός είναι 51 χρόνων και δεν αντιγράφεται…

Όπως δεν αντιγράφεται και το πατρινό καρναβάλι.. είναι κάτι που κυλάει στις φλέβες μας.. είναι ένας τρόπος ζωής που μαθαίνουμε από την γέννηση μας.. είναι ΙΔΕΑ!!! Και όπως εύστοχα διάβασα σήμερα σε ένα status φίλου «γιατί όταν λέμε καρναβάλι, εννοούμε το ΠΑΤΡΙΝΟ, όλο το καρναβάλι σας , ένα γκρουπ μας». Για αυτό καμιά φορά λέω.. όλοι να έχουν καρναβάλι, αλλά να μην βασίζεται στην αντιγραφή αλλά στην δημιουργικότητα και στα έθιμα του κάθε τόπου.. Να έχετε πρωτότυπα καρναβάλια, να τα αγαπάτε και να τα πιστεύετε, μην αντιγράφετε γιατί το μόνο που θα πετύχετε είναι μία απομίμηση και συνήθως ΚΑΚΗ!!!!!!!


Φέτος ήταν ένα ακόμα υπέροχο καρναβάλι.

 πρώτη φορά για τις ανιψιές μου στο καρναβάλι των μεγάλων 

με χορούς..
 με γέλια..
 με φίλους.
. με βροχή .. 

και με το καλύτερο δυνατό φινάλε.. 
Τον ΣΑΚΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ……


Σας ευχαριστώ όλους που τρέξατε για το γκρουπ μου.. όλους που χορέψαμε μαζί.. που τραγουδήσαμε .. που ονειρευτήκαμε…


Ραντεβού στο καρναβάλι του 2017… να είμαστε καλά.. να γελάμε… να γουστάρουμε..

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις