ΠΑΤΡΑ, ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ"




ΠΑΤΡΑ, ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ” ΈΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ


Η αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Πατρέων και η ΔΕΠΑΠ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2010 διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας - εγκατάσταση με φωτογραφίες του Βασίλη Παπαϊωάννου. Η εγκατάσταση αποτελείται από κύβους διαφορετικών διαστάσεων από 50 cm έως και 2,5 μέτρα, στους οποίους ο φωτογράφος έχει αποτυπώσει την εικόνα μιας πόλης, που θα ζει στους ρυθμούς του καρναβαλιού από τις 16 Ιανουαρίου.

Εικόνες τέχνης, κεφιού, χαράς και δημιουργίας. Εικόνες που μας μεταφέρουν σε ένα κόσμο ανέμελο, μακριά από τη γκρίζα καθημερινότητα και δίνουν μια γεύση από τον ξέφρενο αποκριάτικο ρυθμό στον οποίο θα ζει η Πάτρα μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου. Στην εγκατάσταση υπάρχει και ο «κύβος του Καρναβαλούμπικ», ένα διαδραστικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους στο οποίο με τη βοήθεια εικόνων θα σχηματίσει ο θεατής μόνος του μια εικόνα του Πατρινού Καρναβαλιού.

Η έκθεση παρουσιάζεται αρχικά στην Αθήνα στον Πεζόδρομο της Κοραή, υπαίθριος χώρος με μεγάλη διέλευση κόσμου, μια και γειτνιάζει στην έξοδο του Μετρού του Σταθμού Πανεπιστημίου από 24 έως 31 Ιανουαρίου.

Στη συνέχει η έκθεση θα μεταφερθεί την 1 Φεβρουαρίου στην Πάτρα, στη Πλατεία Τριών Συμμάχων, όπου και θα παραμείνει μέχρι τέλος καρναβαλιού. *

Ο Βασίλης Παπαϊωάννου γεννήθηκε στη Πάτρα και εργάζεται ως Μηχανικός Η/Υ. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής, φωτογραφίας, κεραμικής και φοιτά στο Τμήμα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του ΕΑΠ. Ασχολείται με τη φωτογραφία από το 1988. Το 2004 εκδόθηκε το λεύκωμα του με τίτλο «Καρναβαλικές Προσωπογραφές». Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και κεραμικής εντός και εκτός Πατρών. Έχει οργανώσει δύο ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας, «Καρναβαλιού Πρόσωπα» (2007) και «Γυμνό» (2008). Συμμετείχε στην 6η Διεθνή Biennale Κεραμεικής , Kapfenberg, Αυστρία, 2009.


Οι πληροφορίες προέρχονται από την επίσημη ιστοσελίδα του Πατρινού Καρναβαλιού www.carnivalpatras.gr

Πιστεύω ότι αξίζει να περάσετε μία βολτα από την έκθεση!!!!!Να ευχηθώ στον Βασίλη καλή επιτυχία στην έκθεση... να είναι πάντα τόσο δημιουργικός και χαμηλών τόνων.. Πάντα τέτοια και καλύτερα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


ΚΑΛΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ!!!!!!!!!


Σχόλια

  1. Καλημέρα.
    φέτος δεν θα εμφανιστείς στο καρναβάλι??Οπως τις αλλες χρονιές??
    Πέρυσι θυμάμαι είχες πολύ ωραίες φωτογραφίες απο τα πάρτυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σου'ρχομαι φιλενάδα!!!!!!!!!!!!!!

    Φιλιά, φιλιά, φιλιά!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλό μήνα και κάλά να περάσετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άντε να δούμε και τα φετινά σας καρναβάλια!!!

    Καλησπέρες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιληνάδα μου ευχαριστώ για το ποτό και τα λουκούμια!Ξέρεις οτι είναι το αγαπημένο γλυκό του Δημήτρη; Πάει το ένα κουτί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις