Παιχνίδια ζωής... - Πένυ Παπαδάκη

Καλημέρα , καλημέρα , καλημέρα... όσο καλή μπορεί να είναι μετά από το χθεσινό "πάρτυ" των λίγων γνωστών αγνώστων...


Σήμερα θα σας μιλήσω για ένα βιβλίο , το οποίο ανακάλυψα από τις βιβλιοπαρουσιάσεις της Λένας Μαντά !!!



Παιχνίδια ζωής

Μπήκα στη βάρκα που είχε το όνομά σου. Ελπίδα. Έπιασα πολλά λιμάνια στην πορεία μου. Κάθε λιμάνι και μια ιστορία. Της Νανάς, του κυρ-Λεωνίδα, της μικρής Μαρίας, της Έφης, της Ελισάβετ, του Στέλιου…


Μέσα από τις ζωές τους έζησα τη δική σου κι έμαθα πολλά για σένα που έφυγες νωρίς. Έμαθα πολλά για μένα που έμεινα πίσω να αναρωτιέμαι γιατί έφυγες τόσο ξαφνικά. Έμαθα πως το πιο όμορφο μάθημα είναι αυτό του φλερτ με τη μέρα που ξημερώνει.


Με το δειλινό που μας χαιρετάει βάφοντας τα πάντα μ' όμορφα χρώματα. Μου είχες πει κάποτε ότι "το παιχνίδι με τη ζωή μετράει, άλλοτε σε ρίχνει κι άλλοτε τη ρίχνεις κι αυτή είναι η μαγεία". Είχες δίκιο, Ελπίδα, αυτό μετράει, και τώρα πια ξέρω να το παίζω και να το ζω.


Για σένα και για μένα.


Είναι το ριζικό μου που σαν λάδι στη βάφτιση με σφράγισε। Είναι το όνομά μου. Με λένε Νίκη και τα παιχνίδια της ζωής θα τα κερδίσω όλα.


Από το τίτλο και μόνο καταλαβαίνεις ότι είναι ένα βιβλίο που πραγματεύεται την πορεία της καθημερινότητας των ηρώων του.Ένα βιβλίο που δεν διαβάζεις απλά... που το ρουφάς!!! Γραμμένο απλά αλλά ουσιαστικά.


Κεντρικός ήρωας η Νίκη, και μέσα από αυτήν η ιστορία του Κυρ-Λεωνίδα ενός γλυκού γεράκου που ζει για την στιγμή που θα πεθάνει για να συναντήσει και πάλι την αγαπημένη του... την ιστορία της Έφης, της καλύτερης φίλης της Νίκης , που ανέχεται την βία και τον εξευτελισμό από τον άντρα της προκειμένου να μην δώσει δικαιώματα στα παιδιά της και στον κόσμο... την ιστορία της μικρής Μαρίας, που δεν είναι επιλογή της να μεγαλώνει στο ορφανοτροφείο και που διψά τόσο να γνωρίσει την μαμά της... καθώς και την ιστορία της σκληρής Ελισσάβετ, μιας γυναίκας που έζησε με πάθος, παραδέχεται τα λάθη της και όμως δεν καταφέρνει να πραγματοποιήσει την τελευταία της επιθυμία!
Και μέσα σε όλα η οικογένεια της Νίκης, ένας άντρας που την αγαπά και την περιμένει να τελειώσει με τις αναζητήσεις της, με κίνδυνο να χαθεί η αγάπη τους και όλα όσα έχτισαν τα χρόνια της κοινής συμβίωσής τους, και τα παιδιά τους, που ενώ θεωρούσαν δεδομένη την αγάπη της μητέρας τους, μόλις αυτή περέκλεινε λίγο των καθημερινών τους συνηθειών άρχισαν να την αποζητούν... ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗ!!!!


Οφείλω να ομολογήσω ότι η Ελισσάβετ ήταν η ηρωίδα που με πήρε μαζί της, που μέσα από αυτήν άρχισα να σκέφτομαι ότι τίποτα τελικά δεν είναι όπως φαίνεται... ότι δεν πρέπει να βγάζουμε συμπεράσματα εύκολα, να μην καταδικάζουμε τους άλλους, και πολλά πολλά τέτοια...
Αιτία αναθεώρησης των σκέψεων μου η Ελισσάβετ, αιτία ένος ταξιδιού που αξίζει η Πένυ Παπαδάκη!!!


Πιστεύω ότι αξίζει κανείς να διαβάσει αυτό το βιβλίο....

Σχόλια

  1. συμβολικος ο τιτλος
    και ετσι ειναι η ζωη εχει τα περιεργα της

    για τα χθεσινα
    καμια ασυλια σε κανεναν
    καθε βια ειναι κατακριτεα ..και στην περιπτωση αυτη η μονη λεξη
    που χαρακτηριζει το γεγονος ειναι ψυχρη δολοφονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζαχαρούλα μου σ' ευχαριστώ πολύ για τα γλυκά σου λόγια που μοιάζουν με το όνομά σου. Εύστοχα τα σχόλιά σου και οι παρατηρήσεις σου, και για άλλη μια φορά η Ελισσάβετ μπορεί να έχασε την ευκαιρία της, αλλά κέρδισε την αγάπη των αναγνωστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπαινει στην λιστα για τα βιβλια οτυ καλοκαιριου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΠΑΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ:))))))

    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. skoylikάκι μου.... η ζωή πάντα είναι γεμάτη εκπλήξεις.. και όχι απαραίτητα ευχάριστες!!!!

    φιλιά!!! πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πένυ Παπαδάκη... τι γλυκιά που είσαι..!!!!

    να συνεχίσεις έτσι... να μας ταξιδεύεις βαθιά μέσα μας!!!!!!!!!

    φιλιά, καλή συνέχεια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. margarita... να το διαβάσεις και να μου πεις!!!

    φιλάκια!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS .. και εγώ αργώ αλλά δεν ξεχνάω!!!!!

    φιλιά αμέτρητα, καλό τριήμερο!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις