Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010

Μοσχαράκι Μπραιζέ

Καλησπέρα από την βροχερή και δροσερή Πάτρα...


Η Πάτρα ζει στον ρυθμό των HARLEY ο χαρακτηριστικός τους ήχος απλώνεται παντού... η επόμενη ανάρτηση θα είναι γεμάτη φωτό... τόσες χιλιάδες μηχανές.....


Λοιπόν, μοσχαράκι μπραιζέ για σήμερα

Υλικά:
  • 1 κιλό νουά σε μερίδες
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
  • 4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250γρ μανιτάρια
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλεύρι
  • balsamico
  • μπαχάρι

Εκτέλεση:

  1. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας , αλευρώνουμε και τηγανίζουμε για μερικά λεπτά μέχρι να αποκτήσουν κρούστα
  2. Τσιγαρίζουμε το κρεμύδι, τα μανιτάρια, τα καρότα και τον μαϊντανό μέχρι να μαραθούν
  3. Βάζουμε το νουά σε μια κατσαρόλα και το σβήνουμε με το κρασί
  4. Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, τα λαχανικά, το balsamico και το μπαχάρι, καλύπτοντας το νουά , ανακατεύουμε και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό
  5. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 1/2 με 2 ώρες ή στην χύτρα περίπου τρία τέταρτα

αμέτρητα φιλιά σε όλους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
καλό τριήμερο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!





8 μας τίμησαν με την παρουσία τους ..:

sofia είπε...

Καλό τριήμερο και καλή επιτυχία σε όσους και όσες το φτιάξουν!
Εγώ πάω βόλτααααα!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Γεια στα χεράκια σου Ζαχαρένια μου!!
Καλό τριήμερο, καλά να περάσεις!!!

apinkdreamer είπε...

υπεροχη φαινεται η συνταγη σου!
καλο τριημερο!!!

Radio Marconi είπε...

Καλή μας όρεξη!!!

Ανεράιδα είπε...

Αχ την αγαπώ πολύ την Πάτρα, έχω ζήσει κάτι λίγο σαν φοιτητική ζωή εκεί, αφού εκεί σπούδασε ο αδελφός μου. Είχα περάσει πολύ ωραία και στο καρναβάλι και σε άλλες στιγμές!
Ωραίο το φαγάκι σου!

Ονειροκόριτσο είπε...

Πόσο καιρό έχω να περάσω από εδώ...
Έχω χαθεί γενικά τον τελευταίο καιρό.
Πέρασα να πω ένα γεια.
Καλό υπόλοιπο τριημέρου! :)

Skouliki είπε...

ελπιζω να περασες ομορφα
φιλακια

dhmhtra είπε...

Καλημέρα Ζαχαρούλα!
Εχω καιρό να σου γράψω.Είδα ότι έβαλες στο φαγάκι σου μανιτάρια...θέλεις λίγα από τα άγρια που μάζεψα εγώ χθές από το δάσος;
Φιλιά