Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010

Μοσχαρίσια μπριζόλα με μανιτάρια και σάλτσα μαυροδάφνης

καλημέραααααα!!!! τι κάνετε??? εγώ εδώ παλεύω με τους πονοκεφάλους μου.. έπειτα από 6 ημέρες , είμαι καλύτερα και είμαι εδώ...

λοιπόν σας αντιγράφω την αγαπημένη μου συνταγή από τον αγαπημένο μου σεφ, Βαγγέλη Δρίσκα...


φανταστική, γευστική, εύκολη....




Υλικά για 4 άτομα




  • 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες γάλακτος
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 2 φλιτζάνια φρέσκα μανιτάρια
  • 1/3 του φλιτζανιού μαυροδάφνη
  • 1/3 του φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. του γλυκού θυμάρι
  • 3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Καθαρίζετε και κόβετε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, τρίβετε το καρότο και τα βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι για να τα σοτάρετε με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά.

Προσθέτετε τις μπριζόλες, το θυμάρι, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε 3-4 λεπτά για να ψηθούν από την μία πλευρά και τις γυρίζετε.

Κόβετε τα μανιτάρια στη μέση αν είναι μικρά ή σε 2-3 φέτες αν είναι μέτρια. Τα προσθέτετε στο τηγάνι, τα αφήνετε λίγα λεπτά και ρίχνετε τον χυμό του πορτοκαλιού και τη μαυροδάφνη.

Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να μαγειρευτεί για 10 λεπτά και σερβίρετε.



να την δοκιμάσετε.....

καλό ΣΚ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

7 μας τίμησαν με την παρουσία τους ..:

Afroditi είπε...

Καλημέρα κούκλα! πολύ ωραία πρόταση! φιλιά :-)

Asteri είπε...

Σίγουρα θα την δοκιμάσουμε :)
Πολλά φιλιά κοριτσάρα μου

LiViLaVi είπε...

Σίγουρα θα την φτιάξω στον καλό μου!!!! Τρελαίνομαι για μανιτάριααααα!!! Καλό σαββατοκύριακο!!!!! Φιλάκια

cook είπε...

συμφωνω,είναι αστερατη....απο τις γεύσεις που αγαπω να φτιαχνω,και να τρωω βεβαιως!

kiki είπε...

Μου άρεσε η πατρινή πινελιά της μαυροδάφνης!

Radio Marconi είπε...

Πονοκέφαλοι? Μήπως έχεις και τάσεις προς έμετο???? :-DDDDD

Πολλές καλημέρες!!!!!

XRYSOULA είπε...

Την έκανα την συνταγη και ξετρελαθηκαν όλοιτους .Μικροί και μεγάλοι.Να είσαι καλά.