ΠΟΥΤΙΓΚΑ...


καλησπέρα... να 'μαι κι εγώ!!


μόλις έχω γυρίσει από το θέατρο.. μία όμορφη παράσταση με πολύ γέλιο και πολύ καλές ερμηνείες.. "ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η' ΝΑ ΜΗΝ ΖΕΙ".. μία διασκευή από τον Θανάση Παπαθανασίου και τον Μιχάλη Ρέππα.. Αν και δύσκολοι καιροί για θέατρο , είχε κόσμο..!!


Την Κυριακή έχουμε και τον γάμο του αδερφού μου και ψιλοτρέχουμε αν και οι ίδιοι το έχουν πάρει πολύ πολύ χαλαρά!!!!! Στην επόμενη ανάρτηση όλο και καμιά φωτογραφιούλα θα έχουμε!!!!


Λοιπόν .. σήμερα σας έχω μία συνταγή που δεν έχω φτιάξει αλλά είδα στην τηλεόραση εχθές και μου κίνησε το ενδιαφέρον και μου έτρεξαν τα σάλια...

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΨΩΜΙΟΥ ΜΕ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

ΥΛΙΚΑ
  • 200 γρ. χωριάτικο λουκάνικο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 150 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 6 αβγά
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 ml γάλα
  • 4 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s
  • 150 γρ. γραβιέρα
  • 150 γρ. κασέρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 3-4 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
  • 1 κλων. φρέσκια ρίγανη
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 600 γρ. χωριάτικο ψωμί με προζύμι
  • Αλάτι, πιπέρι (αν χρειαστεί)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 1800 C. Κόβουμε το λουκάνικο σε φέτες και το σοτάρουμε σε στεγνό τηγάνι χωρίς λάδι και από τις δύο πλευρές για 3-4 λεπτά. Κόβουμε σε φετούλες τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα λουκάνικα. Μόλις πάρουν χρώμα τα υλικά μας, σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αυγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το μισό κασέρι, τη μισή γραβιέρα, τις 4 κουταλιές μαγιονέζα, φυλλαράκια ρίγανης, μαϊντανό και φασκόμηλο ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε καλά για να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Με το χέρι σπάμε το ψωμί σε μεγάλες μπουκιές και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα ανακατεύοντας για να ρουφήξει το γάλα και τα αβγά και να μουλιάσει καλά. Ιδανικά το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα να ρουφήξει καλά τα αρώματά του μείγματος.
Βγάζουμε από το ψυγείο το ψωμί και προσθέτουμε τα λουκάνικα με τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε φόρμα αλειμμένη με μαργαρίνη, πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά και από πάνω ψιλοκομμένο μαϊντανό και ψήνουμε για 35-40 λεπτά, στους 180 βαθμούς μέχρι η πουτίγκα να φουσκώσει και να ροδίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και σερβίρουμε σε μεγάλα ακανόνιστα κομμάτια.


Εγώ θα την φτιάξω άμεσα και ελπίζω να είναι τόσο λαχταριστή όσο την είδα... 


Δεν σας έχω ξεχάσει με το "τραπέζι-πατζούρι".. μετά τον γάμο ολοκληρώνεται και θα σας το παρουσιάσω!!!

Σχόλια

  1. καλημερα Χαρα...
    να περνας ομορφα,
    καλο σαβ/κο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η συνταγή φαίνεται πολύ νόστιμη!!!
    Με το καλό ο γάμος του αδελφούλη Χαρά μου!
    Φιλιά πολλά και να περνάς πάντα όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η συνταγή πάντως ακούγεται καταπληκτική, σίγουρα είναι πεντανόστιμη!
    Με το καλό ο γάμος!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιτέλους μου άνοιξαν τα σχόλια!!! Δεν μπορούσα να μπω!!!
    Σήμερα γάμος γίνεται!!!! Με το καλό τα παιδιά!!! Εύχομαι ότι καλύτερο Χαρά μου!!! Να το γλεντήσετε!!!
    Όπωσδηποτε φωτογραφίες!!!!!!!

    Φιλιά πολλά πολλά φιλενάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να σας ζησει το ζευγαρι!!!! Εχω δει φωτογραφιες τους και φαινονται τελειοι μαζι!!!!

    Λυπαμαι και γι'αυτα που διαβασα για σενα (αργω αλλα ενημερωνομαι !). Να ξερεις οτι σε θαυμαζω πολυ που τολμας να ζεις οπως σου αξιζει!!!

    Καλο μηνα ευχομαι!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ζαχαρούλα μου,
    εύχομαι καλά στέφανα στον αδελφούλη σου!!!!!!!
    Η συνταγή σου πολύ μου αρέσει!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΧΑΡΑ!!!!!
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ!!!!!!!!
    ΘΑ ΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΣΙΓΟΥΡΑ!!!!!!!
    ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ;
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις