μπουρεκάκια με πιπεριά φλωρίνης και φέτα!!!



Καλησπέρα!!!!!


Τι κάνετε??? Εγώ είμαι καλά.. ανυπομονώ να έρθει το φθινόπωρο!!! 
Γενικά διανύω μία περίοδο που δουλεύω, γυμνάζομαι, ασχολούμαι με το decoupage.. και ανασυντάσομαι!!! Και μου αρέσει πολύ... με γεμίζουν όλα τα παραπάνω... Θέλω θετικούς ανθρώπους γύρω μου.. να ταιριάξουμε, να "συμπλεύσουμε", να γελάσουμε...

Σήμερα είχα τραπέζι... την αδερφούλα μου με την οικογένεια της και την καλύτερη μου φίλη εδώ και πολλά χρόνια με την δική της οικογένεια!!!! 2 κοριτσάκια η αδερφή μου , 3 η φίλη μου.. 5 σύνολο.. ηλικίες 3-10.. και 3 εμείς... κάνουμε 8!!!! και 2 αρσενικά... στον κόσμο τους για να τα βγάλουν πέρα μαζί μας!!! Πέρασα πολύ όμορφα.. γελάσαμε.. κουβεντιάσαμε.. χαλαρώσαμε.. φάγαμε.. ήπιαμε.. γέμισε το σπίτι μου κόσμο... και υποσχεθήκαμε να το ξανακάνουμε!!! Μην περιμένετε φωτογραφίες .. δεν πρόλαβα... !!!! 

Τώρα όμως που όλα είναι πλυμένα..
\

εκτός από τα μαχαιροπήρουνα που περιμένουν την σειρά τους να μπουν στο πλυντήριο των πιάτων..

το μπαλκόνι μου έχει πάρει και πάλι την αρχική του μορφή...


είμαι εδώ να σας δώσω μία από τις συνταγές του σημερινού τραπεζιού που άρεσε πολύ ..
συνταγή από την Αργυρώ

Σας αντιγράφω αυτούσια την συνταγή.. η μόνη αλλαγή που έκανα είναι ότι άλειψα με αυγό και πασπάλισα με σουσάμι πριν το ψήσιμο..

Μπουρέκια με πιπεριές Φλωρίνης και φέτα

 Υλικά:
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
4 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λεπτές φέτες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φλιτζ. τρίμματα φέτας
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
2 κ.σ. γεμάτες τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Λίγο ελαιόλαδο για το φύλλο 

Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τις πιπεριές και αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά.
2. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα, προσθέτουμε τη φέτα, τα αυγά και τη φρυγανιά. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει και να σφίξει.
3. Ανοίγουμε το φύλλο στον πάγκο και το κόβουμε κατά μήκος στη μέση. Βάζουμε τις 2 λωρίδες τη μία πάνω στην άλλη. Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι και με πινέλο το αλείφουμε καλά. Το διπλώνουμε κατά μήκος. Ακουμπάμε λίγη γέμιση και κλείνουμε σε μπουρεκάκι (φλογέρα).
4. Τα λαδώνουμε καλά και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα με την ένωση προς τα κάτω. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180C στον αέρα, για 20΄, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Συμβουλή: Αν αφήσουμε τη γέμιση να παγώσει και να σφίξει, γεμίζονται πιο εύκολα τα μπουρέκια.
Καλή επιτυχία σε όποιον την επιχειρήσει...

Καλή εβδομάδα να έχουμε από αύριο....


φιλάκια!!!!!!!!!!!!!!!


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις