καλό μήνα!!!!!!!!!!!!!!!

Καλησπέρα πέρα για πέρα!!!

Τι κάνετε αγαπημένοι μου?? Φεβρουαριος από σήμερα... ένας μήνας που ήρθε "φουριόζος".. με πολύ αέρα και βροχή για την Πάτρα.. τον αγαπάμε όμως αφού φέτος φέρνει μαζί του το καρναβάλι μας... Οι ετοιμασίες για τα πάρτυ έχουν ξεκινήσει.. κόκκινος χορός, λευκός χορός, σαν τα χιόνια, casablanca, αυτοφωτιστείτε, περουκα-γυαλιά.. μερικά από τα θέματα των πάρτυ που διοργανώνονται στην πόλη και έχουν ήδη αρχίσει και απασχολούν το μυαλό μας όσον αφορά την μεταμφίεση μας... Το group που θα παρελάσουμε φετος λέγεται "δεν σου κάνω τον άγιο".. όλα σε ρυθμούς καρναβαλιού, ταυτόχρονα με το τρέξιμο της καθημερινότητας μας.....

Για σήμερα έχω να σας πω για 2 πολύ ωραία βιβλία που διάβασα..

το πρώτο λέγεται "πέρα από τις κόκκινες γραμμές" της Ελένης Γαληνού

Δύο γενιές, δύο ερωτικά τρίγωνα που μπλέκονται κρυφά.

Αντώνης και Τέλης: δύο φίλοι που διεκδίκησαν την ίδια γυναίκα με διαφορετικό αλλά επίμονο τρόπο.
Η Φλώρα, ως γυναίκα αλλά και ως μητέρα, θα κάνει λάθη παρασυρμένη από την παθολογική της ζήλια και από φόβο μήπως έρθει αντιμέτωπη με αλήθειες που αρνείται πεισματικά να δει.
Ο έρωτας των τριών αυτών ανθρώπων, αγγίζοντας τα όρια του πάθους, της εξάρτησης και της εμμονής, θα τους οδηγήσει σε σφάλματα με ανεπανόρθωτες συνέπειες.

Ο Λίο, ο γιος της Φλώρας, δεν θα δεχτεί να μοιραστεί την αγάπη της μάνας του με κανέναν.
Με τον καιρό, ο θυμός θα τον απομακρύνει από την οικογένεια και η ακαταμάχητη ομορφιά του θα τον ωθήσει σε παραβατικές συμπεριφορές πλάι στις σεξουαλικές του ανάγκες.
Η Εύα, η κόρη της Φλώρας, θα βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα δίχως να φταίει.
Τα δύο αδέρφια θα μπλεχτούν ασύμμετρα στον ίδιο έρωτα, καταλήγοντας σ’ ένα κρυφό και καταστροφικό τρίγωνο.

Τραυματικές εμπειρίες, ανομολόγητες πράξεις, φοβίες, προδοσία και απώλειες θα στιγματίσουν τις ζωές όλων και θα καθορίσουν τη μετέπειτα πορεία τους.
Παρασυρμένοι από αυτή τη δίνη, θα ξεπεράσουν τα επιτρεπτά όρια ακολουθώντας τις αδυναμίες τους, διαβαίνοντας κάθε τόσο μια ακόμα κόκκινη γραμμή…



ένα βιβλίο που μας αποδεικνύει πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της μητέρας , για την ισορροπία και την ευτυχία των μελών μιας οικογένειας. Ένα βιβλίο με ανατροπές , συγκρούσεις, απώλειες, φοβίες, ανομολόγητες πράξεις.. Δύο γενιές, δύο ερωτικά τρίγωνα που θα τους παρασύρουν ανεξέλεγκτα σε πράξεις που θα καθορίσουν την μετέπειτα πορεία τους..που θα τους "αναγκάσουν" να ξεπεράσουν την κόκκινη γραμμή που ορίζει τα όρια του καθενός... 

 το δεύτερο βιβλίο λέγεται " Με το άρωμα του Νείλου" της Ειρένα Ιωαννίδου - Αδαμίδου

Ο Δημήτρης και ο Νικόλας, δύο αδέρφια που αναζητούν μια καλύτερη ζωή, ακολουθούν τον άνεμο και μεταναστεύουν στην Αίγυπτο. Εκεί φτιάχνουν το σπιτικό τους με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αγγίζουν τη φωτιά του έρωτα, κάνουν οικογένεια, γίνονται πλούσιοι και ανέρχονται κοινωνικά. Αλλά, όπως ο Νείλος φουσκώνει και πλημμυρίζει τη στεριά, έτσι κι ένα μοιραίο λάθος θα καταστρέψει την ευτυχία τους. 
Ο καιρός περνάει, τα νερά αποτραβιούνται και αφήνουν πίσω τους γόνιμη γη. Ο γιος του Δημήτρη, παρά τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, ξεχωρίζει και γίνεται ένας άνθρωπος αγαπητός για τις ικανότητες και την ανθρωπιά του. Απρόσμενα θα γνωρίσει την Άννα και θα μας διδάξει την έννοια της πραγματικής και απόλυτης αγάπης. Μέσα απ’ τα μάτια τους αντικρίζουμε τον Καβάφη, κάποια απογεύματα σε ένα μικρό καφενείο, να εμπνέεται τα ποιήματά του και να συναντιέται με άλλες προσωπικότητες της εποχής. 
Ανθρώπινα πάθη, απληστία, απρόβλεπτα γεγονότα καθώς και αγνή και ανιδιοτελής αγάπη συνθέτουν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα και προσκαλούν τον αναγνώστη να ταξιδέψει στο μαγευτικό Μισίρι του προηγούμενου αιώνα, στην ακμή του απόδημου ελληνισμού. 



Σε αυτό το βιβλίο γνωρίζουμε πολλά για την πορεία της ελληνικής κοινότητας στο Κάιρο καθώς και την συμπεριφορά των Άγγλων προς την Κύπρο και τον ένοπλο αγώνα της ΕΟΚΑ. Ένα βιβλίο που αν και μεγάλο δεν σε κουράζει αφού μιλάμε για ένα μυθιστόρημα με ιστορικές αναφορές μέσα από την ζωή των ηρώων και όχι ένα ιστορικό βιβλίο. Δεν υπάρχουν ανατροπές και συγκλονιστικές εξελιξεις, όμως δεν το αφήνεις και από τα χέρια σου εύκολα. Μου άρεσε που ο ήρωας είναι καλός, έξυπνος, αγαπητός, που καταφέρνει τους στόχους του, που όλοι οι γύρω του είναι αγαπημένοι και παραδείγματα προς μίμηση.. ίσως και στις δύσκολες και σκληρές ημέρες που ζούμε να το έχουμε ανάγκη όλο αυτό!!!!
Είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει πολύ....


Προς το παρόν σας στέλνω πολλή αγάπη και πολλά πολλά πολλά πολλά φιλιά!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σχόλια

  1. Καλό μηνα κούκλα!
    Ενδιαφέροντα και τα δύο βιβλία. Εγώ τώρα διαβάζω την Καρδερίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αννα μου....
    πρόσφατα μου είπαν πολύ καλά λόγια για αυτό το βιβλίο!!!!!

    φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις