τα βιβλία των διακοπών...

Καλησπέρα!!!!!
το καλοκαίρι τελειώνει, οι εκλογές έρχονται, η ζωή συνεχίζεται.. Όλα θα βρουν τους ρυθμούς τους και πάλι.. με χαμόγελα, με γκρίνια, εύκολα, δύσκολα... θα αντέξουμε..
Είμαστε μαθημένοι στα δύσκολα... αρκεί να είμαστε ΜΑΖΙ... γιατί όλοι μαζί μπορούμε πολλά, αρκεί να στρέφουμε το βλέμμα μας και στον διπλανό.. που μπορεί να μην μας το πει με λέξεις, αλλά μόνο με ένα βλέμμα... μπορεί να μας χρειάζεται.. και εμείς να μπορούμε να βοηθήσουμε... αρκεί να θέλουμε..

Το δικό μου καλοκαίρι πέρασε γρήγορα φέτος.. χωρίς πολλά πολλά μπάνια.. 5 μερούλες στην Άνδρο γέμισαν τις μπαταρίες μου και μου έδωσαν την ευκαιρία να διαβάσω 2 βιβλία... διαφορετικά μεταξύ τους αλλά με ισχυρή πλοκή!!!!







Σπύρος Πετρουλάκης - η Εξομολόγηση



Ένα δυνατό και σοκαριστικό βιβλίο.. βασισμένο σε αληθινά γεγονότα. Σε ταξιδεύει στο χθες και στο σήμερα χωρίς να σε μπερδεύει ή να σε κουράζει.. Εναλλαγή συναισθημάτων, σοκαριστικές εικόνες , καταιγιστικές εξελίξεις.. κλαις , γελάς, αγαπάς , μισείς... όλα τα έχει..
υπάρχει καλός και κακός άνθρωπος? η λογική ή το ένστικτο της επιβίωσης??? τι να επικρατήσει... μας μιλάει για την μητρική αγάπη, τον μεγάλο έρωτα που συναντάς μία φορά στην ζώη σου αλλά όχι πάντα την κατάλληλη, την πίστη στον Θεό.. την συγχώρεση.. και τέλος την δικάιωση,που μπορεί λίγο να αργεί αλλά πάντα έρχεται.. αρκεί να περιμένεις!!!!!!








Το μάτι του Βοριά - Δημουλίδου Χρυσηίδα
Έχοντας διαβάσει όλα τα βιβλία της αγαπημένης Χρυσηίδας , χρόνια τώρα.. αποφάσισα πως ήρθε η ώρα να διαβάσω και το τελευταίο της βιβλίο.. Ένα βιβλίο αμφιλεγόμενο που από ότι διάβαζα είχε ένθερμους υποστηρικτές ή φανατικούς εχθρούς...
Ο λόγος ένας ... η σκληρή, ωμή, τολμηρή γλώσσα που χρησιμοποιεί.. ίσως για κάποιους να φθάνει και τα  όρια του υπερβολικού, του χυδαίου.. Νομίζω όμως, ότι στον Δάμο και τον σαρωτικό του χαρακτήρα δεν θα ταίριαζε κάτι διαφορετικό..  Ένα βιβλίο με πρωταγωνιστή άνδρα και γραμμένο στο α πρόσωπο. Ένα παιδί που βιώνει την απώλεια  της μητρικής φιγούρας, την παντελή έλλειψη αγάπης από τον πατέρα του.. Μεγαλώνοντας... ζει φιλίες ,  δόξα , μεγαλεία , πλούτη, προδοσία..
Σεργιανίζει το καλογυμνασμένο του κορμί και τα υπέροχα πράσινα μάτια του στα σοκάκια της Μυκόνου, και είναι το αντικείμενο του πόθου ανδρών και γυαικών... Εκνευριστικά φιλόδοξος, χωρίς εμφανές ίχνος αισθημάτων, και τρομερά εγωιστής.. αρκεί να ξέρεις να διακρίνεις μέσα από εκείνη την μικρή ανεπαίσθητη χαραμάδα , την ευαιθήσια που ούτε και αυτός ξέρει ότι έχει..
Στην ζωή ότι δίνεις, παίρνεις... ίσως το τέλος του να μην του άξιζε , ή και να του αξίζε.. δεν το έχω αποφασίσει... Σίγουρα όμως την επόμενη φορά που θα βρεθώ στην Μύκονο, ίσως ασυναίσθητα το μάτι μου να ψάξει το DJ bar.. να ψάξω κάπου να βρω τον καλογυμνασμένο ψηλό άνδρα με τα πράσινα μάτια , τα μακριά μαλλιά.. και έχει Ζήσει 10 ζωές!!! γιατί η ιστορία του σίγουρα αποτυπώνεται σε κάποιο σημείο του μυαλού σου(και ίσως σε βοηθήσει κάποτε)!!!!


Σας φιλώ γλυκά όλους!!!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις