Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016

Τα παραμύθια αλλιώς....

Χρόνια πολλά.. Χριστός ανέστη!!!!
Το πάσχα τελείωσε και έχοντας περάσει πολύ όμορφα, οικογενειακά και ήρεμα.. 


Οι επόμενες ημέρες ήταν ημέρες ξεκούρασης αφιερωμένες στα βιβλία ... Διάβασα αρκετά αλλά θα σας μιλήσω για την Σκουφοκοκκινίτσα της Μαρίνας Γιώτη 

είναι μία παραλλαγή της γνωστής κοκκινοσκουφίτσας.. που πιστεύω ότι οι γονείς θα έπρεπε να διαβάσουν στα παιδιά τους.. είναι μία άλλη οπτική της γνωστής διαχρονικής ιστορίας δοσμένη στα δεδομένα της δικής μας σύγχρονης εποχής !!!

Διαβάζοντας μία συνέντευξη της Μαρίνας αναφέρει μεταξύ άλλων "Η ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας  παραμένει αυτούσια μέσα στο βιβλίο γιατί ακριβώς έχει πολύ σημαντικά μηνύματα. Η ιδέα που είχαμε με τις εκδόσεις Διόπτρα ήταν να δείξουμε στα παιδιά να μην παίρνουν οτιδήποτε ακούν ως δεδομένο, αλλά να ψάχνουν την αλήθεια..."

Διαβάστε την συνέντευξη εδώ : http://www.in.gr/entertainment/book/interviews/article/?aid=1500072935
και βέβαια διαβάστε το βιβλίο... 

να μην παραλείψω ότι μου άρεσε πάρα πολύ όταν  στο βιβλίο είδα  όλη την ιστορία του πως γεννήθηκε ο μπούφος σαν εικόνα.. 

Διαβάστε το.. μικροί και μεγάλοι... είναι η ευκαιρία μας να διευρύνουμε την σκέψη και την οπτική μας!!!!!!!
Το βιβλίο
Δύο όψεις μιας ιστορίας σε ένα βιβλίο.
Η διάσημη ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας, όπως την ξέρουμε, αλλά και η ιστορία… αλλιώς, ιδωμένη από μια άλλη οπτική γωνία.
Τι πραγματικά έγινε στο δάσος; Ποιος ήταν τελικά αυτός ο Κυνηγός και πώς βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή εκεί για να σώσει την Κοκκινοσκουφίτσα; Ήταν ο Κακός ο Λύκος τόσο κακός όσο νομίζουμε; Τι γύρευε η μικρή Κοκκινοσκουφίτσα μόνη της στο δάσος; Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ, Φάνης ο Μπούφος, είναι αποφασισμένος να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις του γνωστού παραμυθιού.
Ένα βιβλίο που μιλάει για τον ρατσισμό στα κλασικά παραμύθια, τον σχολικό εκφοβισμό και τη φιλία. Ένα εργαλείο για γονείς και εκπαιδευτικούς που μαθαίνει στα παιδιά να διαβάζουν ανάμεσα στις γραμμές και να αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη.
Γιατί έχει ο καιρός γυρίσματα, αλλά και δυο όψεις τα νομίσματα…

1 μας τίμησαν με την παρουσία τους ..:

Marie-Anne είπε...

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά!!!
Πολυ ενδιαφέρον φαίνεται το βιβλίο!!! Θα φροντίσω να το διαβάσω!!
Καλό μήνα να έχεις!