Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

Μανιταρόπιτα!!!!

Καλημέρα!!!!!!! 

Παρασκευή σήμερα.. τελειώνει μία περίεργη εβδομάδα.. όλα ήταν κάπως!!!! έρχεται όμως ΣΚ δημιουργίας... για ένα ακόμα ΣΚ θα βρεθώ στην Αθήνα για σεμινάρια... ( γιατί ως γνωστόν έχω και εγώ τις δικές μου μούρλιες)... γεμάτο ΣΚ λοιπόν... 

εύχομαι να περάσετε όλοι όμορφα.. σας αφήνω με καρατσεκαρισμένη συνταγούλα.. δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε....

Μανιταρόπιτα λοιπόν....

Υλικά:
1 κουτί σφολιάτας για πίτες (750γρ.)
γέμιση:
  1. 500 γρ. μανιτάρια ( εγώ βάζω froza)
  2. 500 γρ. ντοματάκια κονσέρβα
  3. 250 γρ.ζαμπόν
  4. 250 γρ. κασέρι τριμένο
  5. 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  6. 1 κουταλάκι ρίγανη
  7. 2 κουταλάκια μαΐντανό ψιλοκομμένο
  8. 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι για σωτάρισμα
  9. 1 αυγό χτυπημένο για το άλειμμα
  10. αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
  1. Ξεπαγώστε καλά την σφολιάτα
  2. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και σωτάρετε το στο λάδι μαζί με τα ντοματάκια, μέχρι να ροδίσει
  3. Ρίξτε τα μανιτάρια, την ρίγανη, το μαΐντανό, το ζαμπόν, το αλάτι και το πιπέρι
  4. Αφήστε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά μέχρι να "σωθεί" το νερό τους
  5. Βγάλτε από την φωτιά και αφήστε να κρυώσει το μίγμα
  6. Βουτυρώστε το ταψί και στρώστε το ένα φύλλο σφολιάτας
  7. Απλώστε την γέμιση ομοιόμορφα και έπειτα ρίξτε το τριμένο κασέρι σε όλη την επιφάνεια
  8. Σκεπάστε με το δεύτερο φύλλο
  9. Χαράξτε την πίτα και αλείψτε με το αυγό
  10. Ψήστε στους 180 βαθμούς για 30' περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινήσει

φιλιά πολλάααααααααααααα

0 μας τίμησαν με την παρουσία τους ..: