Η πυραμίδα της οργής - Μένιος Σακελλαρόπουλος


Η πυραμίδα της οργής… ένα ακόμα βιβλίο από τον αγαπημένο Μένιο Σακελλαρόπουλο .. Να σταθώ στην λέξη «πυραμίδα» , στην λέξη «οργή»…  στον συνδυασμό?  

Θα σταθώ στην πυραμίδα νομίζω… την πυραμίδα όλων αυτών των συναισθημάτων που βιώνει ο καθένας στην καθημερινότητα και που στην ουσία είναι αυτά που καθορίζουν μυαλό και καρδιά.. είναι αυτά που σε μία στιγμή προδιαγράφουν  την υπόλοιπη ζωή σου.. αυτή τη στιγμή που όλα τα μπορεί..

Ένα βιβλίο που διαβάζοντας το, προσπαθείς να καταλάβεις ποιος είναι ο θύτης και ποιο το θύμα.. αν τελικά υπάρχει ηθικός αυτουργός, ή αν όλοι είμαστε καλοκουρδισμένες  μαριονέτες των «θέλω» μας που διαφεντεύουν την κάθε μας σκέψη και αυξάνονται και γινόμαστε άπληστοι.  Αυτά τα «θέλω» που πατάνε ψυχές , ανθρώπους, όνειρα…  που δημιουργούν παράπλευρες απώλειες, που καθορίζουν ζωές..

Διαβάζοντας σε διακατέχει ένα συνονθύλευμα συναισθημάτων .. αδικία, οργή, αγάπη, δικαίωση, ανθρωπιά… αν

θρωπιά που τόσο σπανίζει στις μέρες μας και εδώ έρχεται να υποδηλώσει την παρουσία της , μέσα από μία φιλία που γεννιέται στις στάχτες μιας ζωής..

Και κάπου εκεί μέσα στην μαυρίλα υπάρχει ο έρωτας.. ένας έρωτας φύλακας άγγελος, φωτεινός σηματοδότης σε έναν σκοτεινό δρόμο.. εκεί που τελικά υπάρχει φως στο τούνελ αρκεί να το πιστέψεις, να θέλεις να το δεις…

Τέλος νομίζω ότι ο καθένας θα πάρει ακριβώς αυτό που του αξίζει σε αυτήν την ζωή.. κάπως έτσι συμβαίνει και στο βιβλίο που είναι μία μικρογραφία της καθημερινότητας μας.. αφεντικά , υπάλληλοι, ερωμένες, σύζυγοι, υπουργοί, δικηγόροι , αγρότες όλοι έχουν θέση στην ιστορία και όλοι στο τέλος βρίσκονται στην θέση όπου έχουν «ιδρώσει» να κατακτήσουν … είτε λέγεται «φυλακή», είτε λέγεται «θάνατος», είτε σε μια γωνία στα αζήτητα της κοινωνίας… είτε στην καρδιά των φίλων τους…

Σχόλια

  1. Υστερα απο πολυυυυ καιρο περασα απο εδω για να αφησω τις ευχες μου .ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεια και ολα τα καλα.Να εισαι παντα καλα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. I gotta bookmark this website it seems extremely helpful very useful. Thanks for sharing.
    clipping path service

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις