Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010

κανελόνια για σήμερα!!!

καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους!!!

Αρρωστούλα ήμουν αυτές τις ημέρες , γι αυτό χάθηκα... Από σήμερα όμως όλα είναι καλά και επιστρέφω δριμύτερη...

Τελείωσαν και οι εκλογές.. και οφείλω να σας πω ότι είναι έκπληξη.. Είναι η πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική ιστορία της Πάτρας, της θεωρούμενης ως "ιδιαίτερη πατρίδα" των Παπανδρέου, που ένας ανεξάρτητος υποψήφιος ο οποίος δεν είχε την στήριξη κάποιου μεγάλου κόμματος, κερδίζει το Δήμο Πατρέων. Ο Γιάννης Δημαράς που στον πρώτο γύρο των εκλογών στις 7 Νοεμβρίου, είχε έλθει δεύτερος με διαφορά 14 μονάδων από τον Δημήτρη Κατσικόπουλο, χθες έκανε την μεγάλη έκπληξη και κέρδισε τις εκλογές με διαφορά 7,3 μονάδες! Για να δούμε τι θα δούμε αυτήν την φορά, για την Πάτρα μας.. για την πόλη που τόσο αγαπάμε...

Κανελόνια σήμερα...


Υλικά:
1 πακέτο κανελόνια

παρμεζάνα τριμένη


Για τον κιμά:
1/2 κιλό κιμά

1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι

λάδι
1-2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
2 φυλλά δάφνης
1 φλυτζ. του καφέ κρασί
1 κουτί ντοματάκια

1 κ.σ. κέτσαπ
μαιντανό ψιλοκομμένο

Για την σάλτσα:
1 κουτί pumaro
2 κουτιά pumaro νερό
1 σκ. σκόρδο

λίγο λάδι
αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση:


Ξεκινάμε με τον κιμά:
Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
Έπειτα προσθέτουμε τον κιμά.
Τα σωτάρουμε μαζί για μερικά λεπτά και προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, φύλλο δάφνης και το κρασί.

Όταν το κρασί σχεδόν εξατμισθεί, προσθέτουμε τα ντοματάκια, τον μαιντανό, το κέτσαπ και 1 κουτί από τα ντοματάκια νερό.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην χύτρα για περίπου 20 λεπτά!!
Όταν είναι έτοιμο, κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε λίγο τυρί κίτρινο, παρμεζάνα, ρεγκάτο ή ακόμα και κεφαλοτύρι.
Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεκινάμε να γεμίζουμε τα κανελόνια μας και να τα τοποθετούμε με την σειρά σε ένα πυρέξ.

Μετά φτιάχνουμε την σάλτσα:
βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτα. Η σάλτσα μας θέλουμε να είναι πολύ αραιή.


Περιχύνουμε με την σάλτσα τα κανελόνια και πασπαλίζουμε με τυρί παρμεζάνα, ρεγκάτο ή κεφαλοτύρι.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτα στους 180-200ο στον αέρα.
Μετά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά , μέχρι να ξεροψηθεί!!


καλή επιτυχία σε όλους!!! σας φιλώ ζαχαρένια..



10 μας τίμησαν με την παρουσία τους ..:

Lily είπε...

Καλημέρα, καλή εβδομάδα και συγχαρητήρια στον νέο δήμαρχο. Εύχομαι τα καλύτερα για την Πάτρα!
Φιλιά!

georgiaxara είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!
ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΦΑΓΗΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΣΗΜΕΡΑ.
ΦΙΛΑΚΙΑ!!!

cook είπε...

πολυ αγαπημενο!

KitsosMitsos είπε...

Παντού αλλαγές και μπράβο!

manousina είπε...

Ελπίζω να δούμε κάτι καλό στην πόλη μας.

"ζαχαρούλα.." είπε...

Lily μου.. καλησπέρα!!!
και εμείς τα καλύτερα ελπίζουμε.. μακάρι!!
φιλιά!

"ζαχαρούλα.." είπε...

georgiaxara καλησπέρα!!! και δικό μου αγαπήμενο...!!!

φιλιά πολλά!!

"ζαχαρούλα.." είπε...

cook μου... πολυαγαπημένο ε????

τι κάνεις???????????????????

"ζαχαρούλα.." είπε...

KitsosMitsos το παν είναι να αλλάζουμε και να μην βαριόμαστε ε???

σε φιλώ.....ζαχαρωτά!!

"ζαχαρούλα.." είπε...

manousina .. όλοι ελπίζουμε!!! για να δούμε τι θα δούμε και αυτήν την τετραετία!!!
θα το σώσουμε άραγε το καράβι?????