Η Πάτρα που μας πληγώνει...

το μεταφέρω αυτούσιο... δεν αλλάζω τίποτα... είναι όλα όσα αισθάνομαι, σκέφτομαι, και "ντρέπομαι"....
(http://thebest.gr/news/index/viewStory/62883 )

Του Λευτέτη Φράτη



Περπατώντας στην Πάτρα, κανείς συνειδητοποιεί την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει. Όλους μας θλίβουν τα καθημερινά γεγονότα που εκτυλίσσονται στην πόλη μας. Παντού κανείς συναντά την εγκατάλειψη και την μιζέρια.

Από την μεγάλη ακμή της Πάτρας μιας μεγάλης βιομηχανικής πόλης,με την πλούσια παραγωγή σταφίδας,τα μεγάλα εργοστάσια, την Πειραική Πατραική κλπ,ερχόμαστε σε μια αβέβαιη παρακμή.

Σπασμένα πεζοδρόμια, σκουπίδια στους δρόμους κόπρανα σκύλων στις πλατείες και γενικά ένα ζοφερό τοπίο δίχως προηγούμενο. Τριτοκοσμικοί μετανάστες περιδιαβαίνουν στο κέντρο της πόλης,χτυπημένοι απο την μοίρα οι οποίοι είναι καταδικασμένοι να ζούν στην Πάτρα έως ότου αδράξουν την ευκαιρία να ταλαιπώρησουν τους άμοιρους,ανυποψίαστους οδηγούς νταλικών που ξαφνικά θα τους βρούν κάτω απο τις ρόδες τους.

Στην προκειμένη περίπτωση η Πάτρα ως κομβικό λιμάνι προς την Δύση είναι εξαναγκασμένη να ανέχετε όλη αυτή την βρωμιά και την αθλιότητα. Επιτρέψτε μου να επισημάνω ότι τα φοβικά συναισθήματα όχι μόνο των Πατρινών αλλά και ολόκληρου του Ελληνικού Λαού προέρχονται σχεδόν από αυτή την λαθρομεταναστευτική έξαρση απο την οποία πάσχει όλη η Ελλάδα συνεπώς και η Πάτρα.

Η όλο και αυξανόμενη εγκατάληψη της πόλης έχει δημιουργήσει το αίσθημα οτι πια είναι μη κατοικήσιμη.Η παλιά αυτοκρατορική αίγλη, τα επιβλητικά αρχοντικά τα οποία σήμερα δεσπόζουν έρημα και εκπονούν το περιθώριο της ζωής τους παραμένουν ανεκμετάλλευτα και μη διατηρητέα.Βέβαια το να μην συντηρείς αξιοθέατα και μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς φανερώνει μια ιδιότυπη <<βλακεία>> και η κατηφόρα της πόλης γενικά φανερώνει μια εκφάνση μαζοχισμού. Οι κεντρικές πλατείες της πόλης όπως μπορεί να διαπιστώσει κάνεις με μία απλή βόλτα στο κέντρο είναι μέσ στο χάος,ιδιαίτερα η πλατεία Βασιλ. Όλγας είναι γεμάτη από ναρκομανείς, μαστουρωμένους, μετανάστες και γενικά απόκληρους της ίδιας της κοινωνίας.

Γενικά μια πόλη του περιθωρίου,μια πόλη ασθενής που ειναι σχεδόν ακατόρθωτο να ανανήψει απο την <<βαριά>> αρρώστεια που λέγετε "εγκατάληψη".

Βέβαια η Πάτρα μας πληγώνει διότι την έχουμε δει και σε καλύτερες εποχές,εποχές υπερηφάνιας για μια πόλη που έχει ένα βαρύ στοιχείο τον "πολιτισμό" και που είναι επιφορτισμένη με την βαριά και τεράστια ευθύνη να τον διαφυλάξει εις το ακέραιο.

Σχόλια

  1. Αχ βρε Χαρούλα..Παντού τα ίδια..
    Θα αλλάξει πάλι η κατάσταση.Εμείς δεν ξέρω αν το προλάβουμε...
    Καλό Σ/Κ παρόλα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα γλυκιά μου, δυστυχώς όπως και σε κάθε πόλη. Και στην Αθήνα τα ίδια..
    Καλό σκ να έχεις, φιλιά πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαρούλα συμφωνώ με τον γράφοντα κι εγω εντυπωσιάστηκα απο αυτή την αλλαγή της Πάτρας (ως προς τους επαίτες περισσότερο) διότι για όλα τα άλλα δεν εντυπωσιάζομαι πλέον. Είναι ίδιο σ όλη την Ελλάδα,δυστυχώς.
    Γι αυτό μην αισθάνεσθε μοναξιά στην "κορυφή" μέσα σε μια χαβούζα ζούμε όλοι,απλά μ άλλο Τοπωνύμιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ βρε Ζαχαρένια μου!
    Να ήταν μόνο η Πάτρα!
    Ολη η Ελλάδα μας πληγώνει έτσι που μας την καταντήσανε!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν είναι έτσι, πράγματι μάς πληγώνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εχουν κανει τις πολεις μας, μερη μίζερα, μερη καταθλιπτικά.
    Ευτυχώς υπάρχουν και καποια χαμόγελα! :)

    καλημέρα Χαρά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πασχαλινές δέξου ευχές, απο τη καρδια βγαλμένες, ολες οι μέρες της ζωής σου να΄ναι αναστημένες!
    ΚΑΛH ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πέρασα να σου ευχηθώ να έχετε μια καλή και αληθινή Ανάσταση , υγεία και χαρά στην υπέροχη οικογένεια σου με όλη μου την αγάπη !!!!!

    ξαφνιάστηκα με τα γραμμένα του φίλου σου , όμως και η Αθήνα δεν διαφέρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. γλυκια μου καλα να εισια στο σπιτικο σου με αγαπημενους σου και παντα να μαγειρευεις ωραια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις