γυναίκες του κόσμου.. ACTIONAID!!!!

8 Μάρτη.. ημέρα της γυναίκας.. κι ας φωνάζουν οι άνδρες..!!!!!!


Πρόσφατα έγινα μέλος της ομάδας "γυναίκες του κόσμου" της Actionaid και είμαι πολύ πολύ χαρούμενη γι αυτό!!!


Actionaid:          Αν η φτώχεια είχε πρόσωπο, θα ήταν αυτό μιας γυναίκας.
- Το 70% του πληθυσμού που ζει σε συνθήκες έσχατης φτώχειας είναι γυναίκες
- Τα 2/3 των αναλφάβητων ενηλίκων στον κόσμο είναι γυναίκες
- To 80% των προσφύγων είναι γυναίκες και παιδια
- Οι γυναίκες καλλιεργούν το 80% των χωραφιών, ενώ κατέχουν μόλις το 1% της γης. 






Σήμερα Παγκόσμια Ημέρα για την Γυναίκα δωρίστε μας το status σας και βοηθήστε μας να μεταδώσουμε ένα μήνυμα αλλήλεγγύης για όλες τις γυναίκες-θύματα βίας.

"ActionAid: 1/3 γυναίκες στον κόσμο θα βιώσει βία κατά τη διάρκεια της ζωής της. Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας στέλνουμε όλοι ένα μήνυμα αλλήλεγγύης. Γράψε το δικό σου στο http://bit.ly/zifuQY. Οι Γυναικες του Κόσμου είμαστε εμείς"











































Actionaid: 

Φτιάξτε την δική σας μάγισσα και στείλτε το μήνυμα αλληλεγγύης στις γυναίκες του κόσμου! Μπείτε στοhttps://www.facebook.com/actionaidgreece/app_177117199071257 και κάντε την share ή profile pic!

Αλληλεγγύη στις γυναίκες που υφίστανται βία

Αλληλεγγύη στις γυναίκες που υφίστανται βία05/03/2012

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, η ActionAid διοργανώνει δράσεις αλληλεγγύης για τις γυναίκες του κόσμου που πέφτουν θύματα βίας. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν μηνύματα αλληλεγγύης προς γυναίκες που έχουν υποστεί ακραία βία και που έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τα τραύματά τους.

Η βία που υφίστανται οι γυναίκες στον κόσμο κάθε μέρα θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τους και την υγεία τους. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του ΟΗΕ σε ορισμένες χώρες όπως η Ζάμπια το 59% των γυναικών θα βιώσουν σωματική βία στη ζωή τους. Σε παγκόσμιο επίπεδο, μέχρι και το 50% των σεξουαλικών επιθέσεων συμβαίνουν σε κορίτσια που είναι κάτω των 16 ετών. Υπολογίζεται ότι μόνο το 2002, 150 εκατομμύρια κορίτσια υπέστησαν σεξουαλική βία. Τέλος, 100 με 140 εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες έχουν υποστεί ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων σε ολόκληρο τον κόσμο και κάθε χρόνο 3εκατομμύρια κορίτσια κινδυνεύουν να τον υποστούν στην Αφρική μόνο. 






Στην 
Γκάνα, οι κάτοικοι πιστεύουν ακόμα στη μαγεία και υπάρχει κυνήγι μαγισσών. Στα βόρεια της χώρας οι γυναίκες που κατηγορούνται για μαγεία λιντσάρονται και εξορίζονται σε «μαγικά» χωριά από όπου δεν μπορούν να ξεφύγουν. 1000 γυναίκες και 700 παιδιά κυρίως κορίτσια υπολογίζεται ότι ζουν σήμερα στα χωριά αυτά σε συνθήκες ακραίας φτώχειας χωρίς να μπορούν να φύγουν διότι κινδυνεύει η ζωή τους. Όπως η 27χρονη Άσανα, που για να την πιέσουν να παραδεχτεί ότι είναι μάγισσα, έλιωσαν πλαστικό πάνω στο κορμί της ενώ ήταν έγκυος στον 5ο μήνα. 


Actionaid:  Την Άσανα την γνωρίσαμε στα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ The Outcasts Documentary - 14th Thessaloniki Documentary Festival. Η ιστορία της μας συγκίνησε πολύ...


  

Στο Μπανγκλαντές, η βία κατά των γυναικών είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη και η χώρα έχει το θλιβερό ρεκόρ να είναι πρώτη στις επιθέσεις με οξύ. Το 2005, καταγράφηκαν 267 επιθέσεις. Θύματα είναι κυρίως γυναίκες, αλλά και παιδιά καθώς οι επιθέσεις συμβαίνουν συχνά την ώρα του ύπνου. Επιπλέον, υπολογίζεται ότι μέχρι και 29.000 ανήλικα κορίτσια εκδίδονται στα πορνεία του Μπαγκλαντές που ακόμα και σε ηλικία 12 ετών μπορεί να πουληθούν από τους γονείς τους. 

Η ActionAid σε όλες τις χώρες όπου δρα, δουλεύει για τα δικαιώματα των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας εναντίον τους. Απο σήμερα ξεκινάμε στην Ελλάδα έναν αγώνα ενημέρωσης για τα θέματα των γυναικών του κόσμου. Συλλέγουμε μηνύματα αλληλεγγύης που θα παραδοθούν στις γυναίκες της Γκάνας και του Μπανγκλαντές. Στείλε κι εσύ το δικό σου μήνυμα αλληλεγγύης από 8 έως και 30 Μαρτίου!  



Σχόλια

  1. Χρόνια μας πολλά!!!!!!!!!!!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Ζαχαρούλα, μόνο μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι να πουμε..φι φωτο μιλουν απο μονες τους..Αυτες οι Γυναικες ειναι αγωνιστριες..να σαι καλα κοριτσι..γενικα η γυναικα..ειναι πολλα πραματα μαζι..καλη συνεχεια..σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχη ανάρτηση!!Το είπα και θα το ξαναπω γιατί συμφωνώ μαζί σου.Δεν είναι ημέρα γιορτής, είναι ημέρα μνήμης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπραβο ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ μου για ότι βρήκες να βάλεις τέτοια μέρα... οι φωτό τα λένε όλα...φιλακια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ.
    ΕΙΧΑ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΠΟ ΕΔΩ.
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥ ΚΕΡΙΟΥ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΛΙΑ ΣΚΟΤΑΔΙ!!ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πέρασα για να σου πώ Χριστός Ανέστη ..εστω και λιγο αργά ..ειχα πρόβλημα με τον κομιουτερά..... χι..χι.. καλα ειστε;; φιλακια..πολλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις