μπορούμε... θέλουμε?????


Καλησπέρα!!!!!!!!!!!! Τι κάνετε????

Εγώ είμαι εδώ… διανύοντας περίοδο ημικρανιών.. Κατά τα άλλα είμαι εδώ…ετοιμάζομαι να μπω δυναμικά στο κλίμα του καρναβαλιού που έχει ήδη ξεκινήσει, και ταυτόχρονα να προετοιμαστώ για το carnival bazaar που έρχεται στις 02/03!!!!

Σήμερα θα σας μιλήσω για ένα πολύ καλό μου φίλο.. τον μαέστρο Σταμάτη Λέκκα, διευθυντή του μουσικού σχολείου στην Πάτρα!!! Θα σας αντιγράψω ένα άρθρο από την εφημερίδα Πελοπόννησος .. έτσι απλά για να παραδειγματιστούμε όλοι.. να μην μεμψιμοιρούμε .. να μην παραδίδουμε τα όπλα!!!!!


« τη στιγμή που στα άλλα 40 Μουσικά σχολεία επικρατεί ξεσηκωμός, λόγω υποχρηματοδότησης και μη κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών, η κοινότητα του Μουσικού Σχολείου της Πάτρας, που είναι από τα μεγαλύτερα στην χώρα , βρήκε τρόπους ώστε οι μαθητές του να μην τριγυρίζουν άσκοπα στο προαύλιο.
«το υπουργείο μας ζήτησε εξορθολογισμό και περιορισμό των δαπανών. Φέτος για πρώτη φόρα δεν καλύφθηκαν τα κενά που έχουμε στους καθηγητές μουσικών οργάνων. Συζήτησα το θέμα με τους συναδέλφους μου και από κοινού βρήκαμε λύσεις.» Μας περιγράφει ο κ. Λέκκας. Ποιες είναι αυτές? «οι συνάδελφοι μου εθελοντικά κάνουν υπερωρίες και διδάσκουν 5 ώρες επιπλέον. Επίσης όλες οι συνάδελφοι που έχουν προσληφθεί ως 4ωρίτισσες, έχουν καταλήξει να διδάσκουν 17 ώρες. Αυτή τη στιγμή όλοι οι μαθητές μας διδάσκονται μουσικά όργανα (στο σχολείο μας διδάσκονται 8) και δεν έχουμε μαθητές που να περιφέρονται επειδή έχουν κενά.»
Μάλιστα σύσσωμη  η κοινότητα του «σχολείου της καρδιάς» - ‘όπως το αποκαλεί ο κ. Λέκκας για την εργατικότητα των εκπαιδευτικών που το πλαισιώνουν- προετοιμάζεται για μία σειρά ανοιχτών εκδηλώσεων που ξεκινούν τον Μάρτιο και ολοκληρώνονται στο τέλος της σχολικής χρονιάς.
Ο διευθυντής κατάφερε να αντιμετωπίσει και τα λειτουργικά προβλήματα. Όπως εξηγεί ο ίδιος «με τη στήριξη της προϊσταμένης της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , του αντιδημάρχου και του ΚΤΕΛ καλύψαμε έγκαιρα τη μεταφορά και τη σίτιση των μαθητών.»

Ένα σχολείο πολύτιμο
Στο ερώτημα ορισμένων «τι εξυπηρετεί η ύπαρξη των Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων σε μία εποχή μάλιστα που η χώρα καταρρέει», η εξέλιξη των μαθητών δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας.

«Εάν κάποιος εξετάσει σε συμφωνικές ορχήστρες, μαντολινάτες, φιλαρμονικές, πόσοι είναι απόφοιτοι Μουσικών σχολείων, θα δικαιολογήσει πλήρως την ύπαρξη τους. Το απολυτήριο των σχολείων μας αποτελεί ένα είδος πτυχίου και μέσω αυτού μπορούν να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς που διεξάγουν για παράδειγμα οι φιλαρμονικές» αναφέρει ο κ. Λέκκας. Μιλώντας δε ειδικά για το πατρινό μουσικό σχολείο σημειώνει «πρόσφατα 4 μαθητές μας απορροφήθηκαν στην φιλαρμονική του Λιμενικού, 5 απόφοιτοι μας εισήχθησαν στο Τμήμα Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας έγιναν περιζήτητοι από τις φιλαρμονικής του νησιού, που γνωρίζετε το υψηλό τους επίπεδο» και καταλήγει «νομίζω ότι το υπουργείο δεν πάει να καταργήσει τα συγκεκριμένα σχολεία.Αν αυτό ήθελε θα το είχε ήδη κάνει. Δεν μπορούμε να έχουμε όλα όσα θέλουμε σε μία εποχή που τα πάντα καταρρέουν . Από κει και πέρα καλούμαστε κι εμείς να επιλέξουμε. ‘Η αφήνουμε τα πάντα να καταρρεύσουν ‘η να βρίσκουμε τρόπους να επιβιώσουμε μέχρι να περάσει αυτή η λαίλαπα. Εμείς ως Μουσικό σχολείο Πατρών , επιλέξαμε να αγωνιστούμε κι αν είναι να καταλήξουμε, να «πεθάνουμε» όρθιοι».

Δεν έχω να προσθέσω τίποτα.. μόνο να είσαστε καλά!!!!!!!!!!!!!!!

Σχόλια

  1. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία και την υλοποίηση αυτής της ιδέας! Τελικά άμα θες, μπορείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συγνώμη Χαρα, αλλά υπερωρίες δεν πήραν "εθελοντικά".
    Ο διευθυντής, απλά καλύπτει την ανεπάρκεια/ανικανότητα του υπουργείου.

    Ας πει την αλήθεια, οτι ο Σύλλογος διδασκόντων ή ο διευθυντής του σχολείου, υποχρέωσε τους καθηγητές για υπερωρίες..που δεν τις πληρώνονται φυσικά.

    η πολιτική και η "βιτρίνα" είναι καλά για να φαίνονται "άγιοι" κάποιοι εξω στην κοινωνία, αλλά οταν διαβάζουν και άνθρωποι που είναι του αντικειμένου, εκει γίνονται περίγελος.

    να χαμογελάς, καλο σαβ/κο Χαρα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλέ σε βρήκα!!!Ουάου!!Τι χαρά!Σε πήρα τηλέφωνο στη γιορτή σου στο κινητό μα δεν απάντησες..φιλάκια Αχτιδένια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. sundayspoon καλησπέρα!!!! και εγώ έτσι πιστεύω... ότι και θέλουμε και μπορούμε!!!!

    καλώς σε βρήκα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αχτιδούλα μου.... εκείνη την ημέρα.. το τηλεφωνο χτυπούσε συνεχώς...!!!

    σε ευχαριστώ πολύ πάντως!!!

    να περνάς....

    φιλάκιααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ηλία μου.. τα παραμέσα δεν τα ξέρω... ξέρω τον άνθρωπο αυτό και αυτά που διάβασα τον καθρεπτίζουν.. παραπέρα δεν ξέρω..!!!

    μπορεί να έχεις δίκιο...

    παρόλα αυτά .. εγώ θα σταθώ.. στο θέλουμε άρα μπορούμε!!!!

    σε φιλώ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις