Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

χρόνια μου πολλά!!!!!!!!

Καλημέρα!!!!!!!!!!!!!!! 
Καλή εβδομάδα σε όλους!!!!!!!!!! Μία ηλιόλουστη ημέρα ξημέρωσε και είμαι πολύ χαρούμενη... συμβαδίζει τόσο πολύ με την ψυχολογία μου....

Γλυκάκια σήμερα να κεραστείτε......

 Τρουφάκια μανταρίνι (για τους συναδέλφους στην δουλειά)


Υλικά:
150 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αμύγδαλο ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
4 μανταρινιών τα φλούδια
1/2 κρασοπότηρο νερό
1/2 φλ.τσαγιού φρυγανιά
400 γρ. κουβερτούρα
1/2 κ.σ. λάδι

Εκτέλεση:
Βάζουμε τις φλούδες από τα μανταρίνια και το νερό και τα βράζουμε μέχρι να πιουν όλο το νερό.
Αλέθουμε στο μπλέντερ τις φλούδες.
Ανακατεύουμε τις λιωμένες φλούδες με τα αμύγδαλα, την ζάχαρη και την φρυγανιά και τα πλάθουμε σε μπαλακια.
Τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
Στο μεταξύ λιώνουμε σε μπεν-μαρι την σοκολάτα προσθέτοντας και το λάδι (για να γυαλίσει η σοκολάτα!)
Μέτα βουτάμε τα μπαλάκια στην σοκολάτα και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα για να στεγνώσουν.

Σημείωση: Για να τα διατηρήσετε μην τα βάλετε στο ψυγείο, γιατι η σοκολάτα θα ασπρίσει... απλά φυλάξτε τα σε καλά κλεισμένο κουτί μακρυά από ζέστη και υγρασία!


Cake pops (για τις φίλες μου στο σεμινάριο που βρέθηκα στο ΣΚ)

Υλικά για 30 Cake Pops 
 1 κέικ (500 γραμ.) 
125 γραμ. λιωμένη κουβερτούρα Παυλίδης
 ¼ του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 
 1 κουτ. της σούπας γλυκόζη
 ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια ή πλαστικά για γλυφιτζούρια 

Για την επικάλυψη: 
300 γραμ. κουβερτούρα Παυλίδης  με 65% κακάο
  τριμμένη ινδική καρύδα
 ζαχαρωτά και σοκολατένια διακοσμητικά

Εκτέλεση:

 Βάλτε σε μία κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και αφήστε την σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί χωρίς να πάρει βράση.
 Ρίξτε ττη κουβερτούρα ψιλοκομμένη και την γλυκόζη και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.  
Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον για να πήξει. 
 Τρίψτε το κέικ με τα χέρια σας για να γίνει ψίχουλα. 
 Βάλτε τα σε ένα μπολ, ρίξτε το μείγμα της κουβερτούρας και ζυμώστε το μείγμα.
 Πλάστε μικρές μπάλες και βάλτε τις στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή στην κατάψυξη για 1 ώρα τουλάχιστον. 
Λιώστε την κουβερτούρα και καλύψτε τις μπαλίτσες του κέικ. 
Πασπαλίστε με την τρούφα σοκολάτας, την ινδική καρύδα ή τα ζαχαρωτά και αφήστε τις μπαλίτσες στο ψυγείο μέχρι να τις σερβίρετε. 
Για να σερβίρετε τα Cake Pops την άκρη από τα καλαμάκια στην λιωμένη κουβερτούρα και ακουμπήστε μία μπαλίτσα σε κάθε καλαμάκι. 
 Διατηρήστε τα Cake Pops στο ψυγείο


Σας φιλώ ... να είμαστε όλοι καλά και να χαμοφγελάμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

11 μας τίμησαν με την παρουσία τους ..:

mia maria είπε...

Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα :)

Ανθή Καλαντζή είπε...

Χρόνια σου πολλά, καλά, ευτυχισμένα και δημιουργικά!!!
Ανθή

confusedmind είπε...

Χρόνια πολλά και ζαχαρένια! :)

ΕΚΦΡΑΣΟΥ είπε...

καλημερα!
χρονια σου πολλα και ευτυχισμενα!
καλη εβδομαδα!
φιλακια!

Ελένη Φλογερά είπε...

Καλημέρα Ζαχαρούλα και χρόνια σου πολλά και ευτυχισμένα.
Και τα δύο γλυκάκια είναι από τα αγαπημένα μου.
Καλή εβδομάδα!

Σμαραγδένια Ρούλα είπε...

Xρόνια πολλά Ζαχαρούλα μου... να είναι χλυκα και ζαχαρένια με πολλά χαμόγελα .. σε ευχαριστούμε για το κέρασμα..φιλακια πολλάααααα!!!πολύχρονηηηηη!!!

Ποδηλάτισσα είπε...

Χρόνια Πολλά Καλά και γεμάτα γλύκα Χαρούλα μου.... τόση γλύκα όση αυτή που είχαν τα πεντανόστιμα Cake pops!!!!!! Πολλά φιλάκια!!!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Χρόνια σου πολλά Ζαχαρένια μου, να χαίρεσαι την γιορτούλα σου!
Τα κεράσματά σου όλα υπέροχα!
Φιλάκια!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Χρόνια σου πολλά!!! Να τα εκατοστίσεις! Τα γλυκά σου είναι σκέτη απόλαυση!

me (maria) είπε...

Χρόνια πολλά με υγεία κι ευτυχία!
Σου εύχομαι ό, τι επιθυμείς!!
Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

Justine Frangouli είπε...

Χρόνια σου πολλά λατρεμένο αεικίνητο πλάσμα της καρδιάς μας!