Εκμετάλευση του Καφέ... Τέλος!

Αγαπητοί εσπρεσάκιδες, φραπεδάκιδες, καπουτσινάκιδες,


όπως όλοι γνωρίζετε στα καταστήματα που μας σερβίρουν τους καφέδες μας, μας πιάνουν τα οπίσθια(!!!) υπερχρεώνοντας τα ροφήματα, κερδοσκοπώντας εις βάρος των απλών καταναλωτών.

Ένα απλό προϊόν που στα σούπερ μάρκετ κοστίζει ανάμεσα στα 0,75 - 4 ευρώ η συσκευασία, στα καφέ που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία και στις περιοχές αναψυχής και διασκέδασης της Αθήνας, των μεγάλων αστικών κέντρων και των τουριστικών προορισμών, οι τιμές ξεπερνούν κάθε φαντασία. Ένας ελληνικός καφές ξεκινάει από 2,5 ευρώ, η τιμή εκκίνησης του γαλλικού ειναι στα 3 ευρώ, ενώ ο καπουτσίνο - ως προϊόν ιταλικής φινέτσας και μόδας - ξεκινάει στα 3,5 ευρώ.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα, που στο εξωτερικό οι τιμές αυτών το υπηρεσιών, δεν ξεπερνούν ούτε κατά το ήμισυ των παραπάνω "ελληνικών" τιμών.

Συνήθως οι τιμές του καφέ εκτινάσσονται σε περιόδους πολέμου. Τελικά, η Ελλάδα βρίσκεται σε ακήρυχτο πόλεμο με τη γενιά των 700 ευρώ - τους συνήθεις πελάτες, λόγω ηλικίας, των καφετεριών. Τα παιδιά αυτά τιμούν τον παραδοσιακό τρόπο συνεύρεσης και κοινωνικοποίησης των Ελλήνων, δίνοντας με αυτό τον τρόπο ζωή και οικονομική στήριξη στις επιχειρήσεις και στους χιλιάδες εργαζόμενους αυτών.

Καλούμε λοιπόν όλους εσάς να διεκδικήσετε δυναμικά τον απαιτούμενο σεβασμό προς τον πελάτη, την τσέπη του και τη νοημοσύνη του.

Το Σάββατο 11 Απριλίου 2009 δεν θα πάμε για τον καθιερωμένο καφέ με φίλους. Ας απολαύσουμε τη βόλτα μας στα μαγαζιά και στους δρόμους και ας μαζευτούμε στα σπίτια μας για καφέ.

Αν λοιπόν αυτές οι επιχειρήσεις θέλουν να επιβιώσουν εν μέσω κρίσης, ας ρίξουν τις τιμές, προκειμένου να διατηρήσουν την πελατεία τους.


Σάββατο 11 Απριλίου 2009
Μποϊκοτάζ στις καφετέριες

Σχόλια

  1. Ζήτω ο ελληνικός να πούμε;
    Καλή κίνηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aααααχχχ αυτό το θέμα με πονάει, γιατί ο καφές είναι από τις ... μεγαλύτερες απολαύσεις μου!!!!
    Εχουν καταντήσει πραγματικά αηδία με τις εξωφρενικές τιμές που ζητάνε για ένα καφεδάκι.
    Συμφωνώ για το μποϋκοτάζ!
    Καλή βδομάδα Ζαχαρένια:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενα Σάββατοκύριακο, μου μένει, να βγώ έξω να απολαύσω φαγητό της αρεσκίας μου, το μεσημέρι και καφέ, ύστερα.
    Δεν μ' ενδιαφέρει πόσα θα πληρώσω.

    Αν η γενιά των 700 ευρώ δεν μπορεί να πληρώσει ένα καφέ, αφήστε εμάς τους μεγαλύτερους να τον απολαύσουμε τουλάχιστον με ησυχία.

    Θα μου πεις, δεν είναι αντιμετώπιση αυτή.
    Στα 50 μου, πέραν του ό,τι είχα απο το σπίτι μου, έχω καταφέρει να προσφέρω στον εαυτό μου, τα απαραίτητα και πολλές πολυτέλειες!

    Εύχομαι λοιπόν στην γενιά των 700 να απολαύσει κάποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσυπογράφω! Εχει παραγίνει αυτό το πράγμα! Πιο φτηνός είναι ο καφές στο Μιλάνο παρά στις ελληνικές καφετέριες!

    Μαζί σου για το μποϋκοτάζ!

    Φιλιά! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σωστά όλα αυτά που λες αλλά δεν πρόκειται να γίνει.Προσωπικά σταμάτησα να πηγαίνω να πίνω καφέδες δεν περισεύουν είναι λεπτό προς λεπτό μετρημένο εδώ δε φτάνει ουτε για τα βασικά σου προϊόντα ο καφές θα είναι το τελευταίο αγαθό που θα προτιμήσω!!
    Καλή εβδομάδα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καφές στο σπίτι με παρεϊτσα φιλενάδα! Υπάρχει καλύτερο; Και οικονομικό και πιο οικείο!
    Αχ!... εμείς πότε θα τον πιούμε ξανά από κοντά... με λες;!!!

    Φιλιά πολλά πολλά!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ καλή ιδέα ...
    Ας τους πιούνε μόνοι
    τους καφέδες τους !!!
    Αυτά δεν είναι καφετέριες
    αλλά φαρμακεία ...
    Καλή σου βδομάδα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ!!!!!!!!! ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΛΗΣΤΕΙΑ !!!

    ΑΜ ...το ποτό ; το πληρώνεις 7 - 10 ευρώ ένα πότό και 11 κάνει το μπουκάλι !!!! ελεος ποια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. οποιος δεν ανηκει στη γενια των 700 ευρω δε σημαινει οτι θα πρεπει ανεξελεκτα να αφηνει τους αλλους να αισχροκερδουν εις βάρος μας...???
    ναι στην αντιδραση που σημαινει υπάρχω
    φιλάκια ζαχαρένια!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σπάνια κατεβαίνω Σάββατο στη αγορά και πολύ πιο σπάνια για καφέ,αν και εντόπισα το προηγουμενο ΄σαββατο μια καφετέρεια που κάνει ελληνικό στο μπρίκι πράγμα σπάνιο.Αλά εννοείτε οτι θα επέχουμε αυτο το σάββατο.Φιλιά και καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σπάνια κατεβαίνω Σάββατο στη αγορά και πολύ πιο σπάνια για καφέ,αν και εντόπισα το προηγουμενο ΄σαββατο μια καφετέρεια που κάνει ελληνικό στο μπρίκι πράγμα σπάνιο.Αλά εννοείτε οτι θα επέχουμε αυτο το σάββατο.Φιλιά και καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σπάνια κατεβαίνω Σάββατο στη αγορά και πολύ πιο σπάνια για καφέ,αν και εντόπισα το προηγουμενο ΄σαββατο μια καφετέρεια που κάνει ελληνικό στο μπρίκι πράγμα σπάνιο.Αλά εννοείτε οτι θα επέχουμε αυτο το σάββατο.Φιλιά και καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ φτιάχνω σπίτι μου καφέ !!

    Και φτιάχνω ενα fredo εκλπηκτικό !!!

    Το Σαβατο ελάτε όλοι :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κι εγω μαζι σου Χαρα.

    Κι οσο για την καταντια μας, δε φταινε μονο οι μαγαζατορες.... ολα τα "ψωνια" που ανεχονται αυτες τις τιμες και καποιοι καμαρωνουν κιολας αν πανε και δωσουν ως και 10 ευρω (!!!!!!) για ενα φρεντο.

    Εμεις οριζουμε τις τιμες..... ας ξυπνησουμε κι ας συνειδητοποιησουμε οτι το να πινουμε ακριβα τον καφε μας δε μας δινει αξια!

    Καφεδακι με παρεουλα στο σπιτι λοιπον.....ή σε επιλεγμενα μαγαζια που ακομα σεβονται τον πελατη!

    Καλησπερααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αχ φιλενάδα τι ωραία ιδέα. Μήπως όμως είναι ανεφάρμοστη ? Το ΄Σάββατο θα πάω στο ΝΑΥΠΛΙΟ για τις διακοπές του ΠΑΣΧΑ. Το οικογ. μας έθιμο είναι μόλις φτάνουμε να πηγαίνουμε για καφέ και κρουασάν ή κάτι γλυκό. Να αλλάξουμε λοιπόν συνήθεια και να πιούμε μία ωραία σοκολάτα με γεύση μμμ ωραίο ακούγεται. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ , να περάσεις όμορφα

    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ..καφε στο σπιτι μας :)

    Καλημερα Χαρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις