θέατρο..το καλοκαίρι!!!

και φέτος στα πλαίσια του Φεστιβάλ Πάτρας, πέρασαν από την Πάτρα πολλές και καλές θεατρικές παραστάσεις.. οι υποχρεώσεις δεν μου επέτρεψαν να παρακολουθήσω όσες θα ήθελα.. είδα μόνο τρεις...

"ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΑΣΘΕΝΗΣ"

Υπόθεση Ο Αργκάν είναι ένας αρρωστοφοβικός εξαρτημένος από τους γιατρούς και τα φάρμακα. Αισθάνεται συνεχώς άρρωστος, αν και στ' αλήθεια δεν έχει τίποτε. Αδυνατεί να ακολουθήσει τις υποδείξεις των γιατρών και εκείνοι τον εκμεταλλεύονται. Θέλει να παντρέψει την κόρη του, Ανζελίκ με ένα γιατρό προκειμένου να έχει δωρεάν ιατρική φροντίδα, αλλά εκείνη είναι ερωτευμένη με τον Κλεάνθη. Ο αδερφός του, σε συνεργασία με την υπηρέτρια του Αργκάν, Τουανέτ, θα προσπαθήσει να τον "θεραπεύσει" από τις φαντασιοπληξίες του. Τον πείθουν να παραστήσει το νεκρό ώστε να ανακαλύψει ποιος πραγματικά τον αγαπάει και του είναι πιστός. Θα αποδειχθεί τελικά ότι η δεύτερη σύζυγός του κυνηγούσε μόνο την περιουσία του ενώ η κόρη του τον αγαπούσε πραγματικά. Μετά την "νεκρανάσταση" του, ο Αργκάν θα επιτρέψει στην Ανζελίκ να παντρευτεί τον άντρα που θα επιλέξει εκείνη. Αργκάν: Γιάννης Μπέζος Τουανέτ: Ναταλία Τσαλίκη Ανζελίκ: Έμιλυ Κολιανδρή Μπελίν: Θεοδώρα Σιάρκου κ.Μπονφουά: Μιχάλης Οικονόμου Κλεάνθης: Αλμπέρτο Φάις κ.Ντιαφουαρύς: Θανάσης Δήμου Τομά Ντιαφουαρύς: Άγγελος Μπούρας Λουιζόν: Γιάννα Παπαγεωργίου Μπεράλντ: Τάσος Γιαννόπουλος κ.Φλεράν: Κωνσταντίνος Γαβαλάς κ.Πιργκόν: Δημήτρης Κανέλλος

Μία Ναταλία Τσαλίκη αεικίνητη και εκπληκτική.. ένας Μπέζος μέσα στον ρόλο του.. Μία παράσταση καλοστημένη, με καλές ερμηνείες που όμως δεν μου έβγαλε όσο γέλιο περίμενα. Η έκπληξη της παράστασης ήταν ο νεαρός που υποδυόταν τον γιο του γιατρού και τον είδαμε τον χειμώνα στο σίριαλ "μία στιγμή, δυο ζωές".


η επόμενη παράσταση ήταν "οι συμπέθεροι από τα Τίραννα"

Τι κάνετε όταν η κόρη σας σάς λέει ότι ο εκλεκτός της καρδιάς της είναι Αλβανός; Είμαστε ρατσιστές; Είμαστε άπληστοι; Ή είμαστε απλώς ανόητοι; Η Πένη και ο Λυκούργος (Βίκυ Σταυροπούλου και Χρήστος Χατζηπαναγιώτης) είναι ένα ευκατάστατο ζευγάρι που ζει σε μια μεγάλη επαρχιακή πόλη της κεντρικής Ελλάδας. Έχουν μια μοναχοκόρη τη Λίζα (Δήμητρα Στογιάννη) η οποία σπουδάζει στο Λονδίνο. Όλα τους τα προβλήματα μοιάζουν λυμένα. Ζουν σε ένα περιβάλλον νεοπλουτίστικης πολυτέλειας και το όνειρο τους είναι, τι άλλο; Να δουν την κορούλα τους αποκατεστημένη με έναν καλό γαμπρό. Σχεδόν δίπλα απ’ το σπίτι τους, έχουν τη μονοκατοικία τους η Πωλίνα (Τζοϋς Ευείδη), αδερφή της Πένης και ο άντρας της Βασίλης (Δημήτρης Μαυρόπουλος), οι οποίοι ζουν σε ένα αντίστοιχα εύπορο περιβάλλον. Λίγο πριν το Πάσχα, η Λίζα έρχεται από το Λονδίνο με το αγόρι της, ένα νεαρό φοιτητή που γνώρισε στο Λονδίνο, τον Άλφρεντ (Δημήτρης Τσέλιος). Το γεγονός ότι η κορούλα έχει φίλο, είναι ένα σοκ για μια τέτοια οικογένεια, αλλά ευχάριστο σοκ. Ο Άλφρεντ είναι πανέμορφος και πολύ ευγενικός. Οι δυο αδερφές αλλά και οι δυο μπατζανάκηδες ενθουσιάζονται όταν γνωρίζουν το γαμπρό απ’ το Λονδίνο, αλλά πέφτουν απ’ τα σύννεφα όταν μαθαίνουν ότι ο Άλφρεντ δεν είναι Άγγλος. Είναι Αλβανός. Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα με την άφιξη των γονιών του Άλφρεντ. Της Κλαμπέτας (Νατάσσα Κοτσοβού) και του Μπουκουράν (Κώστας Καζάκας). Όταν καταφθάνουν και οι συμπέθεροι από τα Τίρανα ξεκινάει μια δίνη κωμικών εξελίξεων. Πέφτουν οι μάσκες και οι τέσσερις Έλληνες συμπέθεροι δίνουν ρεσιτάλ υποκρισίας, ξιπασιάς, ανοησίας, πονηριάς και διαπλοκής. Μιας διαπλοκής που περιλαμβάνει όλο τον κοινωνικό περίγυρο της επαρχιακής πόλης, που εκπροσωπείται στο έργο από ένα νεαρό και φιλόδοξο βουλευτή της περιοχής, που είναι και υφυπουργός πολιτισμού. Τον Νικήτα Λαλαμπίρδα (Χρήστος Τριπόδης). Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βίκυ Σταυροπούλου, Τζόυς Ευείδη, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Δήμητρα Στογιάννη, Δημήτρης Τσέλιος, Νατάσσα Κοτσοβού, Κώστας Καζάκας, Χρήστος Τριπόδης

Μία άψογη παράσταση.. άφθονο γέλιο.. αλήθειες δοσμένες μέσα από καταπληκτικές ατάκες.. όλοι οι ηθοποιοί βρίσκονταν σε μία πολύ καλή ημέρα.. Κατά την διάρκεια της παράστασης ο κόσμος πολλές φορές διέκοπτε για να χειροκροτεί.. όλοι φύγαμε με ένα χαμόγελο στα χείλη.. Ευείδη και Σταυροπούλου..ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ!!!

η τρίτη παράσταση ήταν και η καλύτερη κατά την γνωμή μου του φετινού καλοκαιριού
"Αι δύο ορφαναί"

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Παρίσι 1800, πόλη της διαφθοράς και της ακολασίας. Δύο ορφανά κορίτσια καταφθάνουν από την επαρχία, με σκοπό να θεραπευτεί η μία εξ αυτών που αλίμονο είναι τυφλή. Ξαφνικά με τον ερχομό τους η μια πέφτει θύμα ερωτικής απαγωγής και τότε αρχίζει η οδύσσεια των δυο νεανίδων. Η τυφλή αναγκάζεται από την μέγαιρα κυρά Φροσάρ ντυμένη με κουρέλια να ζητιανεύει στους δρόμους του Παρισίου και η άλλη ορφανή στα χέρια διεφθαρμένου Μαρκησίου να κινδυνεύει να χάσει το πολυτιμότερο της αγαθό, την τιμή της.

Η τραγωδία των δύο κοριτσιών δεν έχει τέλος. Η απαχθείσα ορφανή φυλακίζεται από τον κόμη αστυνομικό διοικητή ως ακόλαστη και η μικρή τυφλή βαριά άρρωστη από τις κακουχίες σέρνεται στους δρόμους από τους βασανιστές της.

Όπως σ' όλα τα μελοδράματα το τέλος είναι ευτυχισμένο. Η τυφλή ορφανή θα βρει την πραγματική της μητέρα που την εγκατέλειψε έξω από την εκκλησία η οποία δεν είναι άλλη από την κόμισσα σύζυγο του αστυνομικού διοικητή και η άλλη θα ελευθερωθεί και θα βρει την αγάπη στην αγκαλιά του ευγενή ανηψιού του κόμη και της κόμισσας.

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Τ. Χρυσικάκου (πλημμυρισμένη από τραγούδια, δέκα, και μουσική), παιγμένη μόνο από άντρες και με τις δύο ορφανές το δίδυμο Π. Χαϊκάλης, Αργ. Αγγέλου και τον Γ. Βούρο στο ρόλο της κόμισσας αλλά και μια πλειάδα γνωστούς ηθοποιούς υπόσχεται γέλια μέχρι δακρύων.

Παύλος Χαϊκάλης, Γιάννης Βούρος, Αργύρης Αγγέλου, Κώστας Φλωκατούλας, Γιάννης Θωμάς, Σπύρος Μπιμπίλας, Φώτης Σπύρος, Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, Σαμψών Φύτρος, Χρόνης Παυλίδης, Νίκος Τσιάμης, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Φίλιππος Μοδινός.

O Χαΐκάλης με δικαίωσε για ακόμα μία χρονιά... μία λέξη "ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ".
Ο αγαπημένος μου Γιάννης Βούρος έκτακτος... και ο Αργύρης Αγγέλου , μία "τυφλή" χάρμα οφθαλμών. Όλοι οι ηθοποιοί είχαν άμεση επαφή με το κοινό.. είχαν διάθεση.. Βρήκα την παράσταση καλοστημένη και εύκολη για το κοινό. Όλοι αποχωρήσαμε κατενθουσιαμένοι και με ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη.

καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




Σχόλια

  1. Το καλοκαίρι στην πόλη έχει και τα καλά του !!

    Μπραβο "ζαχαρούλα.." !!

    Να περάσεις το ιδιο καλά (και καλύτερα) τον χειμώνα !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ χαίρομαι που μπορεσες να απολαύσεις αυτες τις παραστάσεις!

    Ζαχαρούλα ζείς μόνιμα στην Πάτρα?

    φιλια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απολαυστικές φαίνονται και οι 3 παραστάσεις!!!
    Τυχερή που τις παρακολούθησες!!!
    Καλό Φθινοπωρο Ζαχαρούλα μου!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γαμπρός από τα Τίραννα ε? Πιθανόν σε μερικά χρόνια να το αντιμετωπίσουμε και αυτό!

    Εύχομαι καλή εβδομάδα, καλό Φθινόπωρο και όλα να πηγαίνουν καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε ξαναβρίσκω με χαρά! Έφτιαξα και φέτος βυσσινάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άντε βρε παιδί μου! Χαιρομαι που σε βλέπω χαμογελαστή. Είχα ανησυχίσει λίγο..καλά...πολύ.
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ιφιγένεια.. βλέπεις φέτος δεν είχε νησάκι το πρόγραμμα... του χρόνου όμως...... έχω σχέδιο!!!!
    Eurodisney με τις κόρες σου.......

    φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜαράκιΒ όντως ήμουν τυχερή, ήταν καλές παραστάσεις...

    Μένω μόνιμα στην Πάτρα.. από πάντα που λένε...

    φιλάκια ομορφούλα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΛΕΝΑ αγαπημένη μου... καλό φθινόπωρο να έχουμε ναι... που είναι όμως????????????

    καλημερούδια σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαρκονάκι μου.. πόσο χαίρομαι που δεν με ξέχασες... όντως όλα καλά να μας πάνε (που λέει και ο θεός Ρουβάς)!!!

    καλημέρες πολλές και γλυκές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. twinkle... πόσο χαίρομαι που σε βλέπω!!!
    βύσσινο ε? έφτιαξα και εγώ....

    φιλάκια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σοφάκι.. σε σκεφτόμουν με τις φωτιές..!!!
    πως πήγες??? και μάλιστα είχε έρθει μία ξαδέρφη μου Κάρυστο με την σχολή της και ήθελα να σου στείλω κάτι και το βλαμμένο δεν το πήρε!!! ίσως για καλό.. για να το φέρω μόνη μου!!!!!!!!

    καλημέρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις