τα βιβλία του Αυγούστου..

ΕΡΩΤΑΣ ΣΑΝ ΒΡΟΧΗ - ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ

Περίληψη: Κλαίλια… Ένα όνομα-σταθμός στη ζωή της. Η μητέρα της λάτρεψε την ηρωίδα του Ξενόπουλου και της έδωσε, λίγο προτού φύγει από τη ζωή, το όνομά της. Μαζί όμως της δώρισε χωρίς να το θέλει και τη μοίρα της λαμπερής κοντεσίνας. Υπήρχε και για κείνην ένας Παύλος, βαθιά, απόλυτα ερωτευμένος, για μια ζωή. Αλλά η Κλαίλια ήθελε να γνωρίσει τον έρωτα όπως ζωντάνευε μέσα στις σελίδες των βιβλίων. Και βρήκε τον Ντένη της στο πρόσωπο του Νικηφόρου. Χρόνια μετά, μόνη και κλεισμένη στον εαυτό της, ανάμεσα σε βράχια και σπασμένα όστρακα, εξακολουθεί να ζει παρέα με θύμησες που πληγώνουν και επιθυμίες που κοιμούνται. Μα ξαφνικά ένα μικρό κορίτσι μπαίνει στη ζωή της. Και… τι παράξενο… έχουν το ίδιο όνομα! Μια ιστορία ρομαντική, όπως τα τρυφερά κοριτσίστικα όνειρα. Μια γυναίκα που αναδύεται από το σκοτεινό πέλαγος του έρωτα, για να αντικρίσει, ώριμη πια, τον εκτυφλωτικό ήλιο της αγάπης!


Μου είχε πει η κυρία Μαντά, η αγαπημένη μου Λένα, ότι τον Έρωτα θα τον λατρέψω.. έτσι και έγινε.. ένα βιβλίο που χρειάστηκε λίγες ώρες ανάγνωσης παρά τις 504 σελίδες του. Ένα ταξίδι αστραπή στην Κέρκυρα. Μία ιστορία που φέρνει στην επιφάνεια κάθε είδους συναισθήματα.. αγάπη, συμπόνοια, έκπληξη, αγανάκτηση, θυμό, χαρά..
Τι να πρωτοπώ και για ποιον.... τον Παύλο που θαύμασα και που δεν υπάρχει στις μέρες μας? την μικρή Κλαίλια που με έκανε να γελάω? τον Αγαπηνό που έκανε αν και αργά την ανατροπή? τον Νικηφόρο που με αγανάκτησε αν και αναγνώρισα στο πρόσωπό του πολλές καθημερινές περιπτώσες? την Ευγενία και τον Σπύρο, τους φύλακες άγγελους ? την "χαμένη" κόρη που θέλει αλλά δεν θέλει την μαμά της?
ο καθένας τους και ένα συναίσθημα.. μία ιστορία.. δύο πλευρές.. σας το προτείνω.. θα το λατρέψετε..!!!
Δεν σας κρύβω ότι μέρες μετά, ακόμα και τώρα αναρωτιέμαι τι να κάνει η Κλαίλια τώρα.. σαν να ζει ανάμεσά μας... (δεν το έχω ξαναβιώσει αυτό με ηρωίδα βιβλίου)
Λένα περιμένω το επόμενο...... συγχαρητήρια!!!!!!!!!!!!


ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ - ΧΡΥΣΗΙΔΑ ΔΗΜΟΥΛΙΔΟΥ


Περίληψη: Η Ελληνοαμερικανίδα Κάσι Πάλμερ ζει στην Καλιφόρνια, στο Λος Άντζελες, παντρεμένη και ευτυχισμένη επί είκοσι δύο χρόνια με τον επιτυχημένο πλαστικό χειρουργό των σταρ του Χόλιγουντ, Σταν Πάλμερ, όταν κάποια περίεργα όνειρα έρχονται να ταράξουν τον ύπνο και την καθημερινότητά της. Η Κάσι αρχίζει να αναζητά τις λησμονημένες παιδικές της αναμνήσεις, στη γη του πατέρα της, στο νησί της Αμοργού, στην Ελλάδα. Εκεί την περιμένει το πεπρωμένο της και η Κάσι αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι πια ο ίδιος άνθρωπος. Δύο άλλες γυναίκες, που έζησαν πολλά χρόνια πριν από εκείνη, την αναζητούν, ρίχνοντας τις σκιές τους στα όνειρά της και διεκδικώντας μερίδιο από τη ζωή της. Η Κάσι αφήνεται στα χέρια τους, αψηφώντας κάθε νόμο της λογικής, όταν διαπιστώνει ότι ένας μεγάλος ανεκπλήρωτος έρωτας ζητά να αναστηθεί μέσα από τη δική της ύπαρξη. Μια σαρωτική θύελλα γεγονότων μαστιγώνει το παρόν της, ενώ ένα τραγικό παρελθόν ζητάει να δικαιωθεί. Ποιες είναι αυτές οι γυναίκες που σέρνουν ακόμη τις φιγούρες τους μέσα στους αιώνες; Ποιος είναι αυτός ο άνδρας που τις αγάπησε τόσο πολύ; Ένα μεταφυσικό αισθηματικό θρίλερ της γνωστής συγγραφέως Χρυσηίδας-Χρύσας Δημουλίδου που θα σας καθηλώσει, θα σας προβληματίσει και ίσως σας λυτρώσει από τους επίγειους φόβους σας.


Μία ακόμα αγαπημένη συγγραφέας.. μεταφυσικό θρίλερ λέει.. είχα μεγάλη περιέργεια να το διαβάσω.. μετά το τελευταίο της βιβλίο "σουίτα στον Παράδεισο", περίμενα να δω τι έχει να γράψει ακόμα... να κάνω μία βόλτα στην αγαπημένη Αμοργό.
Σας αντιγράφω κάτι που διάβασα στο net για το σταυροδρόμι και είναι όλα όσα έχω στο μυαλό μου: "
Το βιβλίο “Το Σταυροδρόμι Των Ψυχών” δεν είναι απλά ένα μεταφυσικό αισθηματικό θρίλερ, αλλά κάτι πολύ βαθύτερο κι ουσιαστικό. Στην αρχή μπορεί να σας τρομάξει λίγο, γιατί θα νιώσετε πράγματα που δεν θέλετε, στην πορεία όμως κι όσο η ιστορία θα ξεδιπλώνεται μπροστά σας μέσα απ’ τις σελίδες αυτού του αριστουργήματος, θα γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας, θ’ αγαπήσετε τις προσπάθειές σας, θα λυπηθείτε για τις αποτυχίες σας και τις λάθος επιλογές σας, αλλά θα συνειδητοποιήσετε ότι ποτέ δεν είναι αργά να κατακτήσετε τα όνειρά σας και να πετύχετε τους στόχους σας. Ποτέ δεν είναι αργά για να προσπαθήσετε ξανά.... Αντίθετα τώρα είναι η ώρα να σηκώσετε το κεφάλι ψηλά, να διαγράψετε τα λάθη που σας κρατούν εγκλωβισμένες σε μια ζωή που δεν θέλετε να ζείτε και ν’ ακολουθήσετε κι εσείς το δρόμο που υποδεικνύει η καρδιά σας.... Όποιος κι αν είναι αυτός."

Τελειώνω με μία φράση του βιβλίου: "η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην ακολουθούμε τον δρόμο της καρδιάς& πολύ μεγάλη για να την αντέχουμε αν έχουμε κάνει λάθος επιλογές"



Νομίζεις ότι τελείωσε; Κάνεις λάθος - Ρώσση-Ζαΐρη Ρένα


Περίληψη: Γνωρίζεις κάποιον.
Κάνεις σχέση.
Χωρίζεις.
Νομίζεις πως τελείωσε.
Κάνεις λάθος.
Η Στέλλα προσπαθούσε να καταλάβει. Είναι δυνατόν να στοιχειώσει τη ζωή σου ένας άντρας; Ο έρωτας που ένιωθε για τον Ιάσονα, είχε γίνει μίσος. Όλο της το είναι αναζητούσε μια καινούργια αρχή, μακριά του. Κι ήταν έτοιμη να παλέψει γι’ αυτό. Ήταν έτοιμη ν΄ αποκαλύψει την αλήθεια και να σώσει τη Μυρτώ, την αδελφή της, από τα δίχτυα του. Και προχώρησε σ΄ ένα δρόμο χωρίς επιστροφή. Ένα δρόμο γεμάτο θαμμένα οικογενειακά μυστικά, έναν καινούργιο έρωτα, ένα παιδί. Μέχρι που συνειδητοποίησε πως ταξίδευε μ’ ένα χάρτινο καραβάκι και τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου ήταν έτοιμα να την κλείσουν στην αγκαλιά τους…


από την Κέρκυρα και την Αμοργό, στην όμορφη Κω.. ένα εισητήριο για μία βόλτα στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. ένα βιβλίο με ήρωες τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Ένα βιβλίο με πλοκή, έρωτες, "αρρώστιες", πάθη, μίση, φόνο.. τι να πει κανείς.. όλα μπορούν να συμβούν.. αυτός είναι και ο λόγος που όταν ξεκινήσεις να διαβάζεις, μαγνητίζεσαι..και λες "λίγο ακόμα και σηκώνομαι", και "λίγο ακόμα", και τελικά μόνο όταν διαβάσεις τέλος το αφήνεις από τα χέρια σου..
διαβάστε το.....


Δράκος στο χιόνι - Οικονόμου Καίτη



Περίληψη: Πέρα ψηλά στα βουνά της Ηπείρου υπάρχει μια αλπική λίμνη που λέγεται Δρακολίμνη γιατί ζει εκεί ένας δράκος, προστάτης του βουνού και όλων των αγαθών πλασμάτων. Λίγο πιο χαμηλά, στο Πάπιγκο, γεννήθηκε κάποτε ένα νόθο παιδί, ο Χρήστος, που είχε στην ψυχή του όλα τα χαρίσματα του δράκου: περηφάνια, δύναμη, ευγένεια, μαχητικότητα. Ο Χρήστος μεγάλωσε στα Γιάννενα κουβαλώντας στους παιδικούς ώμους του το στίγμα του νόθου. Έβλεπε μόνο από μακριά τον πλούσιο πατέρα του και στα δεκατρία του, όταν πέθανε η μάνα του κι έμεινε ορφανός στους πέντε δρόμους, ξύπνησε μέσα του η ψυχή του δράκου για να μπορέσει να επιβιώσει. Ο Χρήστος πάλεψε μόνος του στη ζωή αλλά όταν ήρθε η επιτυχία και η καταξίωση, μια άδικη κατηγορία τον σημάδεψε μ’ ένα νέο ατιμωτικό στίγμα. Απογοητευμένος από τους ανθρώπους, αποσύρθηκε στο Πάπιγκο να γλείψει τις πληγές του. Κι εκεί, στο άντρο του, εμφανίστηκε μια άγνωστη γυναίκα μες στη χιονοθύελλα κι έκλεψε την καρδιά του δράκου…

Και μετά σειρά έχει το Πάπιγκο, τα Γιάννενα.. ένα ταξίδι όχι και τόσο εύκολο για τους πρωταγωνιστές.. Μία παρακόρη, ένα νώθο παιδί, ένας πατέρας απών.. Αυτό το βιβλίο γραμμένο με πολύ απλή και άμεση γραφή, φθάνει πολύ κοντά στον αναγνώστη και α
γγίζει λεπτά θέματα.. να αναφέρω το ορφανό νώθο παιδί που παλεύει εντελώς μόνο να επιβιώσει στιγματισμένο σε μία μικρή επαρχιακή πόλη, εκείνα τα χρόνια, τις κοινωνικές διαφορές που είναι πολύ έντονες στις επαρχιακές μικρές πόλεις, αλλά και το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας.
Ένα ακόμα βιβλίο που δεν μπορείς να το αφήσεις αν δεν το τελειώσεις!!!



"Αν μπορούσα θα τ' άλλαζα όλα" | Κονταξοπούλου Αγγελική

Περίληψη: Μια νεαρή κοπέλα στην ελληνική επαρχία του μεσοπολέμου βλέπει τη μελλοντική της ζωή να περνάει σαν όνειρο μπροστά απ’ τα μάτια της… Ένα μέλλον γεμάτο αγάπη, που ένα σκοτεινό πεπρωμένο θα το αμαυρώσει… Η γέννηση ενός γιου θα σταθεί η αφορμή για δυστυχίες και ανατροπές, δράματα και συγκλονιστικές αποκαλύψεις, και δε θ’ αφήσει ανεπηρέαστη τη ζωή κανενός… Οι ζωές των ανθρώπων δεν είναι μοναχικοί δρόμοι, οι αποφάσεις δεν αφορούν ποτέ μονάχα έναν. Όποιος θα μπορούσε να τ’ άλλαζε όλα, πριν καν συμβούν, θα κέρδιζε ίσως τη γαλήνη


ένα όνειρο μιας κοπέλας.. μία ευχή να άλλαζε την μοίρα της.. και όμως η μοίρα δεν αλλάζει.. ούτε το παρελθόν, ούτε το μέλλον, ούτε το παρόν.. ο δρόμος για την ευτυχία δεν είναι πάντα εύκολος, αλλά εμείς οφείλουμε να ζήσουμε την ζωή που μας ανήκει.. τον τρόπο θα τον επιλέξουμε εμείς!!! ένα καλογραμμένο βιβλίο, που δεν κουράζει, δεν σε βαραίνει, αλλά σε πάει όπου πάει......

αυτά και για σήμερα... έξω έχει συννεφιά.. λες να έρχεται το φθινόπωρο????????????????????


Σχόλια

  1. Ζαχαρούλα μου καλή σου μέρα, διαβασα το ερωτας σαν βροχή και μου άρεσε, ήταν αρκετά καλό, άσε δε που η Κλελια είναι στην ηλικία μου και βρήκα αρκετά κοινά στοιχεία με την εποχή που πέρναγα και εγω τα νιάτα μου !!! Γενικα μου αρέσει η Λενα Μαντά.


    Τα αλλα δεν μπορω να τα σχολιασω γιατι δεν τα έχω διαβάσει.

    φιλια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημέρα Μαράκι....
    η Κλαίλια.. την αισθάνομαι φίλη μου!!! σαν να ξεπηδάει από τις σελίδες και να μου κάνει παρέα!!!

    σε φιλώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό το θέατρο και τα βιβλία αλλά ...έξω βγαίνεις καθόλου???? :)

    Πολλές καλησπέρες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλλαξες την θέση των σχολίων?
    Μια ώρα έψαχνα να τα βρω η ξανθιά:P
    Το ερωτας σαν βροχή το έχω αγοράσει, ακόμα δεν έχω αξιωθεί να το ξεκινήσω!
    Και οι υπόλοιπες προτάσεις σου πολύ ενδιαφέρουσες!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πότε πρόλαβες και τα διάβασες όλα αυτά;
    Λίγες ώρες;Σνιφ, εγώ θέλω τρεις μέρες τουλάχιστον για να διαβάσω 504 σελίδες...αλλά θα το κάνω γιατί φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα τα βιβλία , ειδικά το πρώτο.
    Υ.Γ. Πήρες βραβείο ,από εμένα!Έλα κάποια στιγμή να το παραλάβεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαρκονάκι μου.. όλα γίνονται με μέτρο!!! τα βιβλία δεν μου "τρωνε" πολύ χρόνο...
    το θέατρο είναι καλοκαιρινή "απασχόληση"...
    όσο για το "έξω"..γεγονός είναι ότι είμαι σπιτόγατα (και τώρα πολύ περισσότερο που μετακόμισα σε δικό μου σπίτι).. παρόλα αυτά.. και έξω βγαίνω!!!!!!

    φιλιά και καλημέρες πολλές!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΛΕΝΑ.. ήταν αλλαγμένη η θέση των σχολίων από το καινούριο template... χαχα!!!!!!!!!

    τον Έρωτα να τον διαβάσεις.........άμεσα!!!!!!!!!!

    φιλιάαααααααααααααα..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ερατώ μου... διάθεση χρειάζεται..!!!

    βραβείο?????????χμμμμμμμμμ προκαταβολικά ευχαριστώ!!!!!!!

    φιλιάαααααααααααααααα............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γλυκό κορίτσι σ' ευχαριστώ. ευχαριστώ και όλες τις κυρίες που έβαλαν στην καρδιά τους τον Έρωτα. Από τα βιβλία που προτείνεις έχω διαβάσει μόνο το Σταυροδρόμι των ψυχών και μου άρεσε πολύ. Καλά να περνάς Ζαχαρένιο κουκλάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. theogr.......... καλώς σας βρήκα και πάλι!!!!

    καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λένααααα.....
    καλή έμπνευση............... θα ακολουθήσω τις οδηγίες κατά γράμμα... έτσι θα έχω εγγυημέτα "ταξίδια"...

    σε φιλώ... σε ευχαριστώ για όλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πολυ καλη παρουσιαση φιλεναδα
    εγω περιοριστηκα να διαβαζω εφημεριδες μονο

    καλησπερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Eρωτας σαν βροχή.... υπέροχο....ξενύχτισα μέχρι να τελειωσει... δάκρυσα ... οποιος δεν το έχει διαβάσει το συνιστώ ανεπιφύλακτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αχ Ζαχαρούλα μου και εσύ τα ίδια με μένα με τις ημικρανίες ? κουράγιο τι να πω ευτυχώς δεν είναι κάθε μήνα . Από ότι βλέπω διαβάζεις ελληνική λογοτεχνία, εγώ όχι , δεν ξερω προτιμώ είδος που δεν πολυασχολούνται έλληνες. Φέτος από το Φεστιβαλ Βιβίου στο ΝΑΥΠΛΙΟ αγόρασα 5 βιβλία (Ιστορικό Μυθιστόρημα) και ήταν καλά και τα 5, ειδικά το 2012, σε πιάνει βέβαια το στομάχι σου λίγο αλλά ...
    φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγχώριες επιλογές! Εύγε για το διάβασμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συνήθως το καλοκαίρι, που δεν έχω και σχολή, διαβάζω κάποια βιβλία. Φέτος ένα πήρα και δεν αξιώθηκα να φτάσω ούτε στη μέση. Όποτε το άνοιγα κάποιος με έψαχνε :Ρ

    Είχα στο μυαλό μου και τα δύο πρώτα που παρουσίασες. Μάλλον μετά την εξεταστική θα πάω να τα αγοράσω. Την προηγούμενη φορά που πήρα βιβλίο που πρότινες το διάβασα με μεγάλη ευχαρίστηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλημέρα.
    Ωραίες αλλαγές στο Blogg σου.
    Και ενδιαφέροντα θέματα.Στο www.radiopoint.gr εχουμε νεα βιβλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημέρα γλυκιά ζαχαρούλα :)) ωραίο ποστ, αλλά μενω στην φωτο σου δίπλα..πάντα να χαμογελάς, πάντα να είσαι καλά και χαρούμενη..

    Πολλά πολλά φιλάκια, καλό σου φθινόπωρο ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις