Tάρτα με σοκολάτα
καλημερούδια... καλή εβδομάδα να έχουμε...
από το πρωί , μου έχει κολλήσει ένα τραγούδι..."άδεια η πόλη... που πήγαν όλοι?"......... ίσως φταίει η εικόνα που αντίκρυσα σήμερα όταν ερχόμουν στο γραφείο... ή ακόμα και η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζουν τα blogs...
εγώ πάντως προτείνω τάρτα με σοκολάτα.....
{για 8 μερίδες}
Σύσταση ανά μερίδα: 15 λεπτά προετοιμασία - 90 λεπτά ψυγείο
από το πρωί , μου έχει κολλήσει ένα τραγούδι..."άδεια η πόλη... που πήγαν όλοι?"......... ίσως φταίει η εικόνα που αντίκρυσα σήμερα όταν ερχόμουν στο γραφείο... ή ακόμα και η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζουν τα blogs...
εγώ πάντως προτείνω τάρτα με σοκολάτα.....
{για 8 μερίδες}
Σύσταση ανά μερίδα: 15 λεπτά προετοιμασία - 90 λεπτά ψυγείο
Υλικά:
Για τη ζύμη:
125 γρ. μαργαρίνη
250 γρ. αλεύρι
3 κουταλιές κρύο νερό
Για τη γέμιση:
125 γρ. κουβερτούρα
60 γρ. γάλα εβαπορέ
60 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
Για τη ζύμη:
125 γρ. μαργαρίνη
250 γρ. αλεύρι
3 κουταλιές κρύο νερό
Για τη γέμιση:
125 γρ. κουβερτούρα
60 γρ. γάλα εβαπορέ
60 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τη ζύμη για την τάρτα: Zυμώνουμε το αλεύρι με τη μαργαρίνη και το νερό.Aφήνουμε τη ζύμη για 30 λεπτά στο ψυγείο. Aνοίγουμε με πλάστη τη ζύμη και τη στρώνουμε σε ταρτιέρα Nο 27.Πιρουνιάζουμε τη ζύμη σε πολλά σημεία μέσα στην ταρτιέρα, για να μη φουσκώσει, και την ψήνουμε στους 180° C για 20 λεπτά.
Φτιάχνουμε την κρέμα: Bράζουμε σε κατσαρόλα το γάλα με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει.Mόλις αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει, και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, μέχρι να αρχίσει να πήζει.Pίχνουμε το κρύο μείγμα πάνω στην ψημένη ζύμη της τάρτας.Πασπαλίζουμε με τα καρύδια.Bάζουμε την τάρτα στο ψυγείο μέχρι να πήξει τελείως η κρέμα.
φιλάκιααααααααααααα.................
υγ:η συνταγή είναι από το αγαπημένο μου περιοδικό vita
Την καλημέρα μου...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα ,καλή εβδομάδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύω τα γλυκά και περισσότερο αυτά με την σοκολάτα.!!!!
Δεν είναι τυχαίο το όνομα στο Blog σου.ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ!!!
Να τη βάλουμε στο ψυγείο, να μπούμε και μεις γιατί μας έφαγε η ζέστη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή βδομάδα
ΠΟΣΟ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΘΕΙ ΤΟ ΚΕΙΚ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ? ΜΙΑ ΩΡΑ Κ ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ 'Η ΜΙΑ ΩΡΑ Κ ΕΙΚΟΣΗΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΕΔΩ!
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΕΣΥ Κ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΟΙΑ ΣΟΥ!!
ΦΙΛΙΑ!!
...κι όλοι είσαι εσύ που έφυγες χωρίς να φταις...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΜΜΜ... σοκολατίτσα... Μάλλον άυριο θα την φτιάξω... ευχαριστώ! Φιλιά γλυκιά μο!
Τρελαινομαι για σοκολατα βρε ζαχαρουλα.. :) να εισαι καλαααααααα
ΑπάντησηΔιαγραφήακουςςςςςςςςςςςς???
:)
Πολλα πολλα φιλια γλυκια μου :)))
Πέρασα για μια καλησπέρα και καλή εβδομάδα. Πάντα με ένα γλυκό λόγο είσαι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠως να μην παει καλα η εβδομαδα οταν αρχιζει με σοκολατα;!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπερες πολλες και καλη εβδομας και σε σενα.
gianni καλημέρες πολλές... εύχομαι να είσαι ακόμα διακοπές!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά!
Μάριε.. προτίμηση στα γλυκά?????? μα πως γίνεται αυτό???? χα χα κι εγώ απίστευτα γλυκατζού είμαι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή δουλειά!
Σοφάκι να μία καλή ιδέα... να κατοχυρώσεις το copyright!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιάαααααααααα......!!!!!!!!!!
spy ποιος διαφωνεί και γιατί?????
ΑπάντησηΔιαγραφήχαίρομαι που πέρασες.... φιλιά!
ειρηνάκι γλυκό.. να την φτιάξεις... στο προτείνω ανεπιφύλακτα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήεεεεε... και μην ξεχάσεις.. θέλω σχόλια μετά!!
roadartist .. αν σε βγάλει ο δρόμος προς την Πάτρα, just let me know.. και δεν θα το μετανιώσεις..
ΑπάντησηΔιαγραφήσοκολάτα να δουν τα μάτια σου!!!!!!
φιλιάαααααααααααααααααα!!!!!!
theogr καλημέρα!! χαίρομαι που σε βλέπω!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπουαντερι.... καλή σοκολατένια εβδομάδα λοιπόν............
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια πολλά πολλά!!!!
Πρότεινε παιδί μου εσύ! Όσο λιγότεροι είμαστε τόσο μεγαλύτερο κομμάτι θα φάμε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλές καλημέρες!!!
radio marconi καλώς όρισες.. δεν ξέρω αν θα έπρεπε να σου μιλάω... να υποθέσω ότι οπέρασες από την πόλη μου , και ούτε καν είπες ένα "γεια"????????????????
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολυ πολυ καλημερα σου....!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜηπως σου βρίσκεται καμιά συνταγη για ζυμη ταρτας ευκολη; θελω να κανω μια ταρτα με δαμασκηνα και αυτη που εχω ειναι μπελαλίδικη... και εγω βαριεμαιιιιιιι!!!!!!! η ατιμη.
γλυκιά μου.. κάνε την τάρτα από αυτήν την συνταγή.... δεν είναι τπτ περίπλοκο!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι περιμένω την συνταγή....
φιλάκια!
ΖΖαχαρούλα μου η τάρτα σου υπέροχη φαίνεται, εμένα μου αρέσει περισσότερο με κρέμα και φρούτα ,παλιά έκαμνα τάρτες πάστες για κέρασμα τώρα έχω πολύ καιρό να φιάξω.Για χειμώνα πιά, με τη ζέστη δεν έχω τόση επιθυμία για γλυκά ,σήμερα τηγάνιζα 2 ώρες πιπεριές ,τις σιχάθηκα .
ΑπάντησηΔιαγραφήεγώ πάντως εδώ είμαι ζαχαρούλα μου :)
ΑπάντησηΔιαγραφήόλα καλά με το πόσι τώρα;πώς περάσατε στην Πάρο;
πολύ λαχταριστή μου ακούγεται η τάρτα και πανεύκολη...
Καλημέρα η πόλη ήδη από Δευτέρα νομίζω ότι άρχισε να γεμίζει.Αφού στην πολυκατοικία 2-3 είμασταν.Τι καλά ήταν!!όσο για την τάρτα σου εκτός από εύκολή είναι και λίγων θερμίδων.Να δούμε πότε θα τη φτιάξω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά !!!
αχτιδούλα.. τάρτα με κρέμα και τυριά??? για πες..........
ΑπάντησηΔιαγραφήcook μου.. το πόδι ακόμα πονάει...
ΑπάντησηΔιαγραφήελπίζω την τάρτα να την έφτιαξες....
φιλάκια!!!!!!!!
mirela Μου.. την έφτιαξες την τάρτα????????
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρες!!!