Κυριακή, 6 Απριλίου 2008

Κεΐκ με.. καρότα!!!



Ενα από τα κέικ που κάνει το αγαπημένο...dromaki!!!!

Υλικά


300 γρ καρότα τριμμένα χοντρά
250 γρ καρύδια κοπανισμένα
200 γρ ζάχαρη
4 αυγά
300 γρ αλεύρι
200 γρ καλαμποκέλαιο
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλιά κανέλλα
1/2 κουταλιά γαρύφαλλα κοπανισμένα
2 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού


Για την κρέμα


250 γρ κρέμα γάλακτος
2 αυγά
100 γρ ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 βανίλια


Εκτέλεση


Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.Ανακατεύουμε την μπέικιν πάουντερ με ένα φλιτζάνι αλεύρι και τα κανελλογαρύφαλλα. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη καλά Χτυπάμε το λάδι στο μίξερ καλά.Ρίχνουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη,την καρυδόψιχα,τα καρότα,το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά.Ρίχνουμε το αλεύρι και την μαρέγκα εναλάξ,ώσπου να τελειώσουν. Εαν διαπιστώσουμε οτι ο χυλός ειναι αραιός,ρίχνουμε το υπόλοιπο μισό φλυτζάνι αλεύρι,Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου μία ώρα. Για να ετοιμάσουμε την κρεμα,χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια΄.Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.Χτυπάμε χωριστά τους κρόκους μαζί με την ζάχαρη και την βανίλια. Στο αλλο μπωλ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος.Ενώνουμε προσεχτικά την μαρέγκα,την κρέμα γάλακτος,τους κρόκους και ανακατεύουμε απαλά να γίνει πλούσια κρέμα.Τη βάζουμε στο ψυγείο ,ώσπου να την χρησιμοποιήσουμε.



Είναι "νοστιμότατο"
Καλή επιτυχία


ευχαριστώ το..dromaki για την συνταγή και την φωτό...!!!

12 μας τίμησαν με την παρουσία τους ..:

Μπουρμπουλήθρα είπε...

μμμ, πρεπει να ειναι πολυ νοστιμο.. αυριο παω σουυπερ μαρκετ να παρω τα υλικα για να το φτιαξω και θα στειλω τα σχολια για το πως βγηκε!

Μαρία Νικολάου είπε...

πολυ ενδιαφέρουσα συνταγη!

"ζαχαρούλα.." είπε...

Μπουρμπουλήθρα μου... μην ξεχάσεις και τα υλικά για την άλλη συνταγούλα!!!

"ζαχαρούλα.." είπε...

Μαρία... έτσι πιστεύω και εγώ!!! Περιμένω σχόλια όταν την φτιάξεις!!

φιλάκια..

An-Lu είπε...

Εναλλακτικά, το γλάσο μπορεί να γίνει με τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)και άχνη ζάχαρη...πρέπει να ξεθάψω τις συνατγές μου για τις δόσεις ;-)

Roadartist είπε...

po po .. teleio..

"ζαχαρούλα.." είπε...

an-lu.. καλώς όρισες!!!! περιμένουμε την δοσολογία!!! να περνάς να τα λέμε!!!!


roadlist .... όντως τέλειο!!!


καλή εβδομάδα!!!!!!!

oneiromageiremata είπε...

Μιαμ!

"ζαχαρούλα.." είπε...

oneiromageiremata... σλουρπ.. σλουρπ!!!

Μπουρμπουλήθρα είπε...

Tελικα το εφτιαξα το κεικ.. απο γευση βγηκε πολυ καλο.. απο εμφανιση οχι και τοσο γιατι οταν το αναποδογυρισα απο η φορμα που βαζω τα κεικ, για να το σερβιρω, κοπηκε καπως στη μεση. Με εξαιρεση αυτη τη αγαρμποσυνη μου, ηταν πολυ καλο!

"ζαχαρούλα.." είπε...

..το θέμα μπουρμπουλήθρα μου, είναι να είναι νόστιμο!!!

..εγώ τρώω και τα στραπατσαρισμένα!!!

καλημέρες!!

An-Lu είπε...

Για το γλάσσο:
1 μεγάλο κουτί τυρί Philadelphia
2 φλυτζάνια άχνη ζάχαρη
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
προαιρετικά και λίγο ξύσμα λεμονιού
Ανακατεύουμε τα υλικά εως ότου γίνουν μια λεία κρέμα και γλασσάρουμε το κέηκ.
Καλή Ορεξη!