Τετάρτη, 30 Απριλίου 2008

Ζύμη Τάρτας

μία βάση για τάρτα 25 εκ.

ΥΛΙΚΑ:
*1 1/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
*1/4 κουταλάκι αλάτι
*1 κουταλάκι ζάχαρη

*1/2 κούπα βιτάμ (παγωμένο)
*3 κουταλιές κρύο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σ' ένα μπωλ ανακατέψτε το αλέυρι με το αλάτι και την ζάχαρη.
Προσθέστε το βούτυρο και πατήστε το μίγμα με τον ειδικό αναδευτήρα ζύμης ή τρίψτε το με τα δάχτυλα σας έτσι ώστε να σχηματιστούν χοντρά τρίματα.
Ραντίστε το με το νερό και δουλέψτε το ελαφρά, ώσπου να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του μπωλ και να μαζευτεί σε μία μπάλα.
ΠΡΟΣΟΧΗ!! Δεν πρέπει να "παιδέψετε" πολύ την ζύμη γιατί θα σφίξει. Με τον αναδευτήρα ζύμης έχετε καλύτερο αποτέλεσμα. Η ζύμη πρέπει να είναι ανώμαλη και όχι λεία.
Απλώστε την σε βουτυρωμένη φόρμα τάρτας.. απλώστε την με τα δάχτυλα για να σκεπάσει την επιφάνεια και τα τοχώματα.

4 μας τίμησαν με την παρουσία τους ..:

Lily είπε...

Κατ' αρχήν συγχαρητήρια για το site σου! Τελειο!
Κατά μετά :P, αν καταφέρεις με τις υπέροχες συνταγές σου να μου ξυπνήσεις το ενδιαφέρον για την.. μαγειρική θα στο χρωστώ χάρη! Έχω τσακωθεί με όλα τα ... κουζινικά και στο συγκεκριμένο δωμάτιο μπαίνω γιατι έχω το laptop μου μέσα!
Φιλιάαααα!

"ζαχαρούλα.." είπε...

lily... βασικά καλώς όρισες.. χαίρομαι πολύ που βρέθηκες στην "πόρτα" μου.. πέρασε μέσα να κεράσω τεντουρίτσα..

όσο για την κουζίνα σου... ξεκίνησε με το brownies ή με το γλυκό ψυγείου nescafe... είναι απλά και πεντανόστιμα...
και θα είναι μόνο η αρχή!!!

φιλάκια.. και μην χαθείς!!!!!!

ειρηνη είπε...

αχ ωραια! ευχαριστω πολυ! Εχω παλι απορια! Η ταρτα θελει καθολου ψυγειο?

"ζαχαρούλα.." είπε...

όχι.. δεν χρειάζεται.. την φτιάχνεις, την γεμίζεις, την ψήνεις, την "εξαφανίζεις"....

φιλιά!!!

περιμένω εντυπώσεις ε?