Κυριακή, 6 Απριλίου 2008

Κρουτόν..με γεύση σκόρδου!


τα γνωστά σε όλους μας κρουτόν.. μία πολύ εύκολη συνταγή!!!


Υλικά

8 φέτες ψωμί του τοστ.
2-3 πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδου.
2 κ.σ. βιτάμ


Εκτέλεση


Κόβουμε το ψωμί σε μικρά τετράγωνα κομματάκια. Ανακατεύουμε το σκόρδο (το πολτοποιημένο) με το βιτάμ.
Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε το μειγμα σκόρδου-βιτάμ και το τσιγαρίουμε για 1-2 λεπτα. Έπειτα ρίχνουμε μέσα το ψωμί και το τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατευοντας συνεχως, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές ομοιόμορφα ! Ανακατεύουμε συνεχώς ούτως ώστε να "μοιραστεί" και το λάδι σε όλο το ψωμί!! Κατεβάζουμε από την φωτιά.

Όση ποσότητα δεν καταναλωθεί αμέσως αν θέλουμε μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.Με αυτόν τον τρόπο τα διατηρούμε αρκετές μέρες.



Βέβαια μπορούμε στο μίγμα σκόρδου-βιτάμ να προσθέσουμε ότι άλλο τραβάει η ψυχή μας.. βασιλικό, θυμάρι, κλπ κλπ

12 μας τίμησαν με την παρουσία τους ..:

αχτίδα είπε...

Μου αρέσουν πολύ τα κρουτόν μέσα σε μία σαλάτα που κάνω με μαρούλι, καλαμπόκι, κύβους κοτόπουλο βραστό ,1 κουταλιά μαγιονέζα, φρέσκο κρεμ., και τριμ. κασέρι όμως τα αγοράζω έτοιμα, Αν τα τηγανίσω δεν θα ρουφήξουν λάδι;δεν μπορώ λαδερά πράγματα.

Faraona είπε...

Ζαχαρουλα πολυ ωραια ιδεα τα κρουτονς...τα χρησιμοποιω κι εγω πολυ συχνα και στις σουπες.

Καλη βδομαδα.


Σε βαζω απο σημερα στα links στο καρουσελ μου.
Να τα λεμε!

"ζαχαρούλα.." είπε...

..αχτιδούλα... το παν είναι βάλεις λίγο λάδι στο τηγάνι, γιατί μετά θα μπει το βιτάμ και θα βγάλει και αυτό τα...ζουμιά του!!!!

καλό βράδυ!!!!

"ζαχαρούλα.." είπε...

faraona.... καλώς όρισες στο στέκι μας!!!
Περιμένω εντυπώσεις όταν φτιάξεις τα κρουτόν!!

..θα χαρώ και εγώ πολύ να τα λέμε!!!

φιλιά .. καλό βράδυ!!!

par...alogos είπε...

Άσχετο αλλά σε περιόδους με αρκετό διάβασμα [που οι ώρες ύπνου ήταν ελάχιστες και ξενυχτούσα μέχρι τα χαράματα] έβλεπα στην ΝΕΤ αν θυμάμαι καλά έναν φοβερό τύπο τον Όλιβερ που μαγείρευε αλλά ήταν απίστευτος διότι ήταν πολύ χύμα άνθρωπος.
Γενικώς μου αρέσει να μαγειρεύω αν και ανήρ [και δη νέος]. Απλώς δεν τα πάω καλά με τις συνταγές. Μια αρχική ιδέα ναι, αλλά μετά προτιμώ να γίνομαι "Όλιβερ", λίγο χύμα δηλαδή. Να αυτοσχεδιάζω κι ας τελικά πεταχθεί στα σκουπίδια. Αν πετύχει όμως...

Μαρία Νικολάου είπε...

πως να αδυνατισει κανεις εδω μεσα???

"ζαχαρούλα.." είπε...

par..alogos... χμμμ.. αυτόν τον Όλιβερ τον έβλεπα και εγώ.. και συμφωνώ με την άποψη περί αυτοσχεδιασμού!! άλλωστε η μαγειρική είναι φαντασία... μόνο να θυμάσαι τι έχεις βάλει μέσα , και όταν θα φτιάξεις την υπέρτατη συνταγή να την μοιραστείς μαζί μας!!!

καλημέρες!!!!

"ζαχαρούλα.." είπε...

...Μαρία...τς τς τς.. με τι ασχολείσαι.. μικροπράγματα!!!

καλή εβδομάδα!

Μαρία Νικολάου είπε...

Μικροπράγματα ισως αλλα αν εχει κανεις τα προβληματα μεσης που εχω εγω δεν θα ηταν καθολου μικροπραγματα πιστεψε με...
(κανε μου μια χαρη...βγαλε αυτη τη λεκτική ιστορια γιατι παντα μου εκανε τα νευρα μλε μαρεν!χα)

"ζαχαρούλα.." είπε...

..αν τίθεται θέμα υγείας... λυπάμαι!!

ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ είπε...

Πολύ ενδιαφέρον αυτό. Και εύκολο και γρήγορο και φτηνό. Απ' όλα τα καλά!

Και το κυριότερο... γευστικό!

"ζαχαρούλα.." είπε...

..just try it...

φιλάκια!!!!!!