Γλυκό μωσαΐκό...
ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο βιτάμ 250 γραμμ.
8 κουταλιές της σούπας , κακάο σκόνη
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 + ½ πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
Λαδόκολλα, αλουμινόχαρτο
1 φλιτζάνι κονιάκ (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε μία φαρδιά κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα , μέχρι να ενωθούν καλά. Όταν ενωθούν , προσθέτουμε και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά (το μείγμα δεν το βράζουμε, αλλά μόνο το ζεσταίνουμε). Όταν τελειώσουμε, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Εν τω μεταξύ έχουμε σπάσει με τα χέρια , τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Τα προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα με το βούτυρο, το γάλα και το κακάο και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν όλα τα υλικά και να σκεπαστούν τα μπισκότα από όλο το μείγμα.
Το αφήνουμε να κρυώσει και με 2 κουτάλια , το απλώνουμε στην λαδόκολλα. Του δίνουμε σχήμα σαλαμιού, ρολάρουμε την λαδόκολλα και κλείνουμε τα πλαινά σαν καραμελόχαρτο. Στην συνέχεια το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε. στο ψυγείο να κρυώσει.
Αυτή την συνταγή την είδα στην εκπομπή "καφές με την Ελένη".. και είναι μία άλλη εκδοχή αυτού που έφτιαχνα τόσα χρόνια!!
σουπερ το γλυκο αυτο
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα Ζαχαρουλα
Μαράκι μου.. συμφωνώ απόλυτα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερούδια!!!!!!!
Εύκολο μου φαίνεται! Λες τώρα που είμαι μόνος στο σπίτι να το δοκιμάσω? Ευκαιρία να δω πόσο μπορώ να λερώσω τη κουζίνα!!!!! Άσε που μου αρέσει κιόλας το γλυκό, βλέπω να κάνω ...ανάρτηση με τη προσπάθεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα ζαχαρένια!!!!!!!!
Aχ αυτό το γλυκό είναι μπουκιά και 100.000 θερμίδες σνιφ κλαψ λιγμ
ΑπάντησηΔιαγραφήbonjour ζουζούνα!!!!!
το αγαπημένο της κόρης μου...:)
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν το έχω ξαναφτιάξει έτσι.
τρέχωωωωωωωωωωω...:)
καλημέρα ζαχαρούλα...:)
Είναι από τα αγαπημένα μου .Εδώ το λέμε Δούκισσα, το συγκεκριμένο γλυκό .Απόλαυση είναι!! Θα συστήσω την συνταγή να μου το φτιάξουν. Διότι κάποιος πρέπει να πάρει και τον ρόλο του γλυκοδοκιμαστεί , πώς να το κάνουμε : ).
ΑπάντησηΔιαγραφήΣιδερένια καλημέρα!!
Την καλημέρα μου από Θεσσαλία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ δεν είμαι των γλυκών...
Aυτό το γλυκό το τρώει μόνος του ο καλός μου μιλάμε!! Το αγαπημένο του, πάντα φτιάχνω ένα γι αυτόν κι ένα για τους υπόλοιπους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο Ζαχαρένια!!!
Δοκίμασε κάποια φορά αντί για κονιάκ να βάλεις baileys. Σούπερ!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥΠΕΡΟΧΟ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΓΛΥΚΟ.
ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΙΔΕΑ.
ΘΑ ΤΟ ΦΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ
Το πιο αγαπημένο γλυκό των παιδιών ,είχα σκοπό να κάνω ένα τέτοιο να πάρω μαζί μου στη Θάσο που θα έχω τα παιδιά μαζί με ένα κέικ.Εγω δεν βάζω μέσα ζαχαρούχο όμως..
ΑπάντησηΔιαγραφήζαχαρουλα ειναι καλοκαιρι ας κανουμε λιγο αμυνα ποτα το σαββατοκυριακο γλυκα τωρα δεν παμε καθολου καλα
ΑπάντησηΔιαγραφήMMMMM! SOKOLATAAAAA!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή..χεχε..απο τη συνταγή θα κρατήσω το κονιάκ..και θα το ανακατέψω απόψε με τα υπόλοιπα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλο βράδυ Ζαχαρούλα!
Από ταγαπημένα μου γλυκά.Από αυτά που αποφεύγω διότι είμαι ικανή να φάω μεγάλη ποσότητα χωρίς να σκεφτώ τα περαιτέρω...;)
ΑπάντησηΔιαγραφήαυτο το γλυκο το λατρευω
ΑπάντησηΔιαγραφήμου ετρεξαν τα σαλια οταν ειδα τη συνταγη
μιαμ μιαμ
radio marconi .. περιμένω την ανάρτηση!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα καλέ μου!!
fani bonjour.............!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓωγώ μου.. κάτι ξέρει η κόρη σου....!!! την συμπάθησα κιόλας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια πολλά..
sideras.. γλυκοδικιμαστής ε????
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν την είχα σκεφτεί αυτήν την ειδικότητα!!!!!
καλημέρες!
gianni καλημερούδια!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήέλενα... baileys ε??? χμμμ.....
ΑπάντησηΔιαγραφήθα σου πω αύριο!!!
πράσινη κλωστή δεμένη.. χαίρομαι που βοηθάω!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα ομορφούλα!!
αχτιδούλα.. ούτε εγώ έβαζα.. απλά βρήκα αυτήν την παραλαγή και μου φάνηκε ενδιαφέρουσα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια!
foteinosbp.. απλά απόλαυσε την στιγμή.....!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρες!
faraona μμμ.. σοκολάτα!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήσε φιλώ καλή μου!!! χαίρομαι όταν περνάς από εδώ..
ilias .. αλκοόλ να 'ναι ......
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dromaki, αγαπημένη μου, δεν υπάρχουν περαιτέρω... απόλαυσέ το!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήmaria λεμονάτη!..... να το δοκιμάσεις........
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερούδια!!!
ζαχαρουλα εσυ και η παρεα σου ειστε απολαυση γιαυτο και εγω σου γραφω μια συνταγη (απο αλλου)διαιτης
ΑπάντησηΔιαγραφήchocolate
Για τη βαση
150 γρ.βουτυρο
4 αυγα
150 γρ.ζαχαρη
2 κ.γ. βανιλια
70 γρ αλευρι κοσκινισμενο
300 γρ. σοκολατα κουβερτουρα (52% κακαο)
60 γρ. ξερα δαμασκηνα ψιλοκομμενα
50 γρ. καρυδια χοντροκομμενα
Για τη σαλτσα
1 φλ. ζαχαρη αχνη
200 γρ. σοκολατα κουβερτουρα (72% κακαο)
1 φλ. κρεμα γαλακτος
2 κ.σ. βουτυρο
Προθερμαινουμε το φουρνο στους 200 C.
Χτυπαμε τα αυγα με τη ζαχαρη μεχρι να ασπρισουν. Σε ενα κατσαρολακι σε χαμηλη φωτια, λιωνουμε το βουτυρο και τη σοκολατα που εχουμε σπασει σε μικρα κομματια.Ενσωματωνουμε το μιγμα της σοκολατας με τα αυγα κι ανακατευουμε απαλα. Με απαλες κινησεις διαλυουμε σταδιακα στο μιγμα το αλευρι, τη βανιλια, τα δαμασκηνα και τα καρυδια. Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε ειτε μια φορμα 20 εκ. ή 6 ατομικα πυριμαχα φορμακια.
Ψηνουμε για 20 λεπτα αν χρησιμοποιησουμε τη μεγαλη φορμα και για 15 λεπτα αν χρησιμοποιησουμε τα ατομικα φορμακια. Το κεικ μας πρεπει να ειναι τραγανο εξωτερικα και υδαρο εσωτερικα. Το αφηνουμε να κρυωσει ελαφρα και ξεφορμαρουμε.
Στο μεταξυ ετοιμαζουμε τη σαλτσα. Ριχνουμε ολα τα υλικα σε ενα κατσαρολακι και σε χαμηλη φωτια ανακατευουμε συνεχως μεχρι να γινει ενα ομοιογενες μιγμα. Σιγοβραζουμε για 5 λεπτα μεχρι να σφιξει ελαφρα η σαλτσα μας.
Σερβιρουμε με 2 μπαλες παγωτου πανω στο καθε κομματι κεικ κι απο πανω με τη ζεστη σαλτσα σοκολατας.
Αχ νου τρεχουν τα σαλια βραδιατικα!!! Θελω επειγοντως αυτο το γλυκο!
ΑπάντησηΔιαγραφήMegalwsa me to sigekrimeno gliko mono pou egw to lew Gliko Salami :) An eixan pti-ber edw sti Souidia tha to eftiaxna sixnotera
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ αυτο ειναι το γλυκο των παιδικων μου χρονων. Μου βγαζει το παιδακι απο μεσα. Θα το φιαξω κι εγω. Οτι πιο δροσερο για το καλοκαιρακι. Φιλακια Ζαχαρουλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήτο αγαπημενο γλυκο-παγωτο που μας εφτιαχνε η μαννα μου , τελειο ειναι !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή