Τιραμισού....
Υλικά:
1 κούπα κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1/8 κουταλάκι βανίλια
1/2 κιλό τυρί μασκαρπόνε ή κριμ τσιζ
4 αυγά χωρισμένα
1/3 κούπας ζάχαρη
3/4 κούπα καφέ εσπρέσο
1/2 κούπα λικέρ αμαρέτο
1/4 κούπας λικέρ Καλούα
250 γρ. σαβουαγιάρ
κακάο για πασπάλισμα
1 κούπα κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1/8 κουταλάκι βανίλια
1/2 κιλό τυρί μασκαρπόνε ή κριμ τσιζ
4 αυγά χωρισμένα
1/3 κούπας ζάχαρη
3/4 κούπα καφέ εσπρέσο
1/2 κούπα λικέρ αμαρέτο
1/4 κούπας λικέρ Καλούα
250 γρ. σαβουαγιάρ
κακάο για πασπάλισμα
Εκτέλεση :
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια σε σαντιγύ. Χτυπήστε χωριστά το τυρί, ν' αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέστε ένα-ένα τα κροκάδια. Χτυπήστε χωριστά τα ασπράδια ν' αφρατέψουν και συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέστε λίγη-λίγη τη ζάχαρη, να επιτύχετε μαρέγκα σφιχτή, να στέκεται. Στο χτυπημένο μίγμα του τυριού, ρίξτε κι ανακατέψτε πρώτη τη σαντιγύ και κατόπιν τη μαρέγκα, προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει. Σ' ένα μπολ, ανακατέψτε τον καφέ με το λικέρ και το Καλούα. Βουτήξτε τα σαβουαγιάρ στα γρήγορα ένα-ένα μέσα στο μίγμα του καφέ και στρώστε τα στο βάθος ενός μεγάλου ποτηριού-μπολ με πόδι. Κόψτε μερικά σαβουαγιάρ στη μέση, βουτήξτε τα κι αυτά στο μίγμα του καφέ και βάλτε τα ολόγυρα στο ποτήρι, στηρίζοντάς τα πάνω στα αρχικά σαβουαγιάρ. Απλώστε επάνω τη μισή κρέμα. Πασπαλίστε με άφθονο κακάο. Στρώστε τα υπόλοιπα μπισκότα, βάζοντάς τα ολόκληρα επάνω στην κρέμα και τα μισά ολόγυρα στο ποτήρι κι αδειάστε επάνω σ' αυτά την υπόλοιπη κρέμα. Με το κυρτό μέρος ενός κουταλιού, κάντε σχήματα στην επιφάνεια της κρέμας. Βάλτε το γλύκισμα στο ψυγείο, να σφίξει. Κοσκινίστε στην επιφάνεια κακάο και σερβίρετέ το. Φυλάξτε το γλύκισμα στο ψυγείο, ακάλυπτο.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια σε σαντιγύ. Χτυπήστε χωριστά το τυρί, ν' αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέστε ένα-ένα τα κροκάδια. Χτυπήστε χωριστά τα ασπράδια ν' αφρατέψουν και συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέστε λίγη-λίγη τη ζάχαρη, να επιτύχετε μαρέγκα σφιχτή, να στέκεται. Στο χτυπημένο μίγμα του τυριού, ρίξτε κι ανακατέψτε πρώτη τη σαντιγύ και κατόπιν τη μαρέγκα, προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει. Σ' ένα μπολ, ανακατέψτε τον καφέ με το λικέρ και το Καλούα. Βουτήξτε τα σαβουαγιάρ στα γρήγορα ένα-ένα μέσα στο μίγμα του καφέ και στρώστε τα στο βάθος ενός μεγάλου ποτηριού-μπολ με πόδι. Κόψτε μερικά σαβουαγιάρ στη μέση, βουτήξτε τα κι αυτά στο μίγμα του καφέ και βάλτε τα ολόγυρα στο ποτήρι, στηρίζοντάς τα πάνω στα αρχικά σαβουαγιάρ. Απλώστε επάνω τη μισή κρέμα. Πασπαλίστε με άφθονο κακάο. Στρώστε τα υπόλοιπα μπισκότα, βάζοντάς τα ολόκληρα επάνω στην κρέμα και τα μισά ολόγυρα στο ποτήρι κι αδειάστε επάνω σ' αυτά την υπόλοιπη κρέμα. Με το κυρτό μέρος ενός κουταλιού, κάντε σχήματα στην επιφάνεια της κρέμας. Βάλτε το γλύκισμα στο ψυγείο, να σφίξει. Κοσκινίστε στην επιφάνεια κακάο και σερβίρετέ το. Φυλάξτε το γλύκισμα στο ψυγείο, ακάλυπτο.
καλό ΣΚ σε όλους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δύσκολο μου φαίνεται αυτό. Θα κάνω τη κουζίνα χάλια!!! Έχω και άγνωστες λέξεις, "σαβουαγιάρ" σαν χαιρετισμός ακούγεται!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆσε που αγόρασα υλικά για το ...μωσαϊκό!!!! Ετοιμάσου να σε κεράσω ίσως το Σάββατο!!!
Σαβουαγιάρ Ζαχαρένια!
Αυτή πρέπει να είναι η original συνταγή tiramisu. Εγώ κάνω μία άλλη, "μαϊμού" μάλλον, αλλά πάλι πολύ ωραία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά
Φεύγω διακοπές
Μόλις γυρίσω θα σου στείλω καμία συνταγούλα...
Καλά να περνάς, γλυκύτατη, Ζαχαρένια!!!
Υ.Γ. Ρε συ πολλή πλάκα έχει ο radio marconi... xixi
..καλό σαββατοκύριακο Ζαχαρουλα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ' αρέσειιιιι! Μα αύριο θα κάνω το μωσαΐκό για τα μικρά!
ΑπάντησηΔιαγραφήTiramisou me galiko kafe fthinoporo ,psilobroxo gemato murodies,se mia palia platia tis Florentias , perimenontas. Mia apo tis pio omorfes anamniseis mou. Den mporo akoma na ksexoriso an to tiramisou mou aresei logo autis tis stigmis h' to anapodo .
ΑπάντησηΔιαγραφή.
Polla filia kai na exeis ena omorfo S/K gemato xamogela
Χαχαχ!!!Δεν μασαω εγω με τιραμισα και αλλα τετοια...να δω με ποια μαναρια περασες το Σαββατοκυριακο ...να δω που αραξες την κορμαρα σου ...να δω σε ποια Facebook γλεντουσες κι θα σου πω μετα για τα τερα--μισα που μας αφηνεις δωθε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλι χοχο!
Χιλακι πετροκερασο και μαγουλο βερυκοκο ρυκο ρυκο ρυκοκο ρυκοοοοοοοοοοοο!
Πωπω τι μου έκανες πρωί-πρωί! Θέλωωω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!
Το πιστεύεις, δεν το πιστεύεις έλα να κεράσω μωσαϊκό που μου βγήκε λίγο ...μεθυσμένο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣαβουαγιάρ!
είπαμε πως δεν είμαι των γλυκών αλλά το τιραμισού είναι αδυναμία...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι σε ταξίδι από Δευτέρα και είχα αργή σύνδεση. Τώρα όμως στην Έδεσσα είναι καλύτερα και θα αρχίσω να ποστάρω τις ανταποκρίσεις στην αρχή από το http://hungryforhungry.blogspot.com
Φιλιά
Ένα γειά πέρασα να σου πω για Κυριακή και ..φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤιραμισού!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο αγαπημένο μου γλυκό όλων των εποχών!!!
Σύντομα θα ενδώσω.....