Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2008

Για μερακλίδικα καφεδάκια..




ΙΡΛΑΝΔΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ :Δόση για ένα άτομο : ένα φλιτζάνι πολύ δυνατό καφέ, δύο κουταλάκια ζάχαρη, ένα ποτηράκι Ιρλανδικό ουίσκι, ένα κουτάλι κρέμα. Λιώστε σ' ένα ποτήρι την ζάχαρη μ' ένα μικρό μέρος του ζεστού καφέ. Μετά προσθέστε το ουίσκι και τον υπόλοιπο καυτό καφέ. Στο τέλος τοποθετήστε από πάνω μία πλούσια κουταλιά ρευστή κρέμα γάλακτος ή για παραλλαγή βάλτε μία κουταλιά σαντιγύ , τοποθετώντας την με τέτοιο τρόπο ώστε να επιπλέει στην επιφάνεια και να μην ανακατεύεται με τα υπόλοιπα υλικά.


ΚΑΦΕΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ :Βάλτε σ' ένα κεραμικό σκεύος, όπου έχετε ήδη τοποθετήσει δύο κομματάκια κανέλα, δύο κομματάκια γαρίφαλο και δύο κομματάκια ινδικό πιπέρι , τρία φλιτζάνια πολύ δυνατό καυτό καφέ. Κλείστε καλά το σκεύος και αφήστε το για μία ώρα. Φιλτράρετε μετά με ένα ψιλό σουρωτήρι και ρίξτε το σε μεγάλα ποτήρια όπου έχετε τοποθετήσει παγάκια. Προσθέστε στο τέλος κρέμα γάλακτος και ζάχαρη.
ΚΑΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΒΑ :Ετοιμάστε ξεχωριστά τον καφέ και τη σοκολάτα. Ενώστε ίσες ποσότητες ζεστού καφέ και σοκολάτας , ρίξτε ζάχαρη πριν τον σερβίρετε.

ΟΛΛΑΝΔΕΖΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ :Ετοιμάστε την ίδια συνταγή με τον Ιρλανδικό καφέ, αντικαθιστώντας το ουισκυ με Ολλανδέζικο μπράντυ ( ρακί ).

ΠΑΡΙΖΙΑΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ :Ετοιμάστε έναν δυνατό καφέ και όσο είναι ακόμα ζεστός προσθέστε ζεστό κακάο ( η αναλογία είναι δύο μέρη καφέ και μία κακάο ) . Συμπληρώστε λίγο κονιάκ ( δύο κουταλάκια για κάθε φλιτζάνι ) και ανακατέψτε όλα τα υλικά σ' ένα ζεστό μπρίκι. Το ρόφημα σερβίρετε με κρέμα γάλακτος και ζάχαρη.


ΡΩΣΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ :Ετοιμάστε ένα φλιτζάνι πολύ δυνατό και καυτό καφέ. Όσο είναι ακόμα καυτός, ρίξτε τη ζάχαρη και προσθέστε ένα φλιτζανάκι βότκα. Βάλτε τον σ' ένα ποτήρι και κατόπιν προσθέστε ρευστή κρέμα γάλακτος της αρεσκείας σας. Το καλοκαίρι αντί για κρέμα γάλακτος μπορείτε να βάλετε τριμμένο πάγο και να ανακατεύσετε καλά.

ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ :Ετοιμάστε ένα καλό φλιτζάνι καφέ. Κατόπιν προσθέστε ένα κουτάλι σαντιγύ και ένα κουτάλι υγρή κρέμα γάλακτος . Είναι μία παλιά υπέροχη συνταγή. Ήταν σε άνθιση την περίοδο της αυστριακής αυτοκρατορίας και γι' αυτό θεωρείται “ αριστοκρατικός καφές ”. ΄Aλλη παραλλαγή είναι να βάλετε παγωτό βανίλια σε ένα φλιτζάνι δυνατό καφέ espresso και, μετά να το διακοσμήσετε μ' ένα κουτάλι σαντιγύ.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ :Ρίξτε σ' ένα μπρίκι ένα φλιτζάνι αλατισμένο νερό, δύο κουταλάκια ζάχαρη, δύο κακάο και δύο καφέ σε σκόνη. Ανακατέψτε και βάλτε το να βράσει για δύο με τρία λεπτά. Προσθέστε δύο φλιτζάνια κρύο γάλα, ένα κρύο νερό και ξαναβάλτε το να βράσει. Στο τέλος, για να βελτιώσετε την γεύση του, προσθέστε δύο κουταλάκια βανίλιας σε σκόνη.

ΚΡΕΟΛΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ :Σ' ένα φλιτζάνι καφέ ανακατέψτε λίγο τριμμένο καρύδι, ένα γαρίφαλο, ένα κομματάκι κανέλα κι' ένα κομματάκι βανίλια.


ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ :Ετοιμάστε τόσα φλιτζάνια καφέ όσα και οι καλεσμένοι σας, προσθέστε μία μπάλα παγωτό σοκολάτα και λίγη ρευστή κρέμα γάλακτος. Το ρόφημα σερβίρετε πολύ παγωμένο.

ΔΑΝΕΖΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ :Ετοιμάζετε όπως ο Ιρλανδικός καφές , αλλά στην θέση του ουίσκι θα πρέπει να προσθέσετε ρακί

Διάβασα τα παραπάνω στην σελίδα http://www.a33.gr/viewtopic.php?t=5034 και σκέφτηκα ότι θα ήταν μία καλή ιδέα να τα μοιραστώ μαζί σας....

καλή εβδομάδα να έχουμε.....

12 μας τίμησαν με την παρουσία τους ..:

MARIOS είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
Λατρεύω τον καφέ.
Αλλά χωρίς τσιγάρο γιατί είμαι κατά του τσιγάρου.
Μου αρέσει να δοκιμάζω νέες γευσεις αλλά όχι στιγμιαίο ( φραπέ)

Gianni είπε...

Αποθηκεύτηκε.
Πολύ χρήσιμο.
Τρέφομαι (και) με καφέδες!

iLiAs είπε...

..ο κρεολικος μου ακούγεται ωραίος!
Καλή βδομαδα Ζαχαρούλα!
Να είσαι καλά ;)

πουαντερι είπε...

Καλησπερα περα για περα νοστιμουλα μου......
Καλη αρχη εκανες με τον καφε!!!
Δηλώνω λατρης του καφε σε βαθμο εξάρτησης αλλά του ωραιου αρωματικού καφε και εσυ με κάλυψες πληρως.
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!

skouliki είπε...

καφεεεεεεεεεεεεεεεεε

εγω που δεν πινω νερο..ζω με καφε ..μην τον πειραξετε σας δαγκωσα

foteinosbp είπε...

Παγωμένος Καφές Douwe Egberts
Παγωμένος Καφές Douwe Egberts
Ένα εντυπωσιακό καλοκαιρινό ρόφημα από τον Phil Vickery, έναν από τους διασημότερους σεφ της Αγγλίας.

Η συνταγή είναι για 6-8 άτομα

8 κοφτές κουταλιές της σούπας αλεσμένο καφέ Douwe Egberts
1/2 λίτρο περίπου βραστό νερό
200 ml πλήρες γάλα
6 γεμάτες κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1½ κουταλιά της σούπας τριμμένη κανέλα
½ κουταλάκι του τσαγιού τριμμένο μοσχοκάρυδο
200ml λικέρ κρέμα καφέ ή σοκολάτα
10 παγάκια
Ψιλοτριμμένη φλούδα ενός μεγάλου πορτοκαλιού
6 φυλλαράκια φρέσκια μέντα, τσαλακωμένα

Βράστε το νερό και ετοιμάστε τον καφέ σε μια καφετιέρα με τη συνηθισμένη μέθοδο. Αφήστε τον καφέ να κρυώσει τελείως.
Βάλτε το γάλα, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το λικέρ και τα παγάκια σε ένα πολτοποιητή και πολτοποιείστε μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος πολτός.
Ανακατέψτε μέσα στον πολτό την τριμμένη πορτοκαλόφλουδα και τα φύλλα μέντας επί λίγα λεπτά μέχρι να εμποτιστούν.
Βάλτε τον καφέ σε κολονάτα ποτήρια, πάνω από τον καφέ προσθέστε τον πολτό και πασπαλίστε με λίγη κανέλα.

Σερβίρετε το ρόφημα όσο το δυνατόν πιο παγωμένο με μπισκοτάκια μπράντι ή λεπτά θριφτοκούλουρα και με καλαμάκια.

αυτος ειναι καφες απο ενα τρελαμενο
σεφ απο την αγγλια καλη εβδομαδα απο αθηνα απο ενα λατρη του φραπε σε ολες τις μορφες του

κρασι & νερο στα ονειρα μας είπε...

προτιμω τον ελληνικο με δυο σταγονες ουζακι να μοσχομυριζει . αυτους του φιλτρου δεν τους αντεχω καθολου . καλημερες

Lily είπε...

Πάω να φτιάξω ένα φραπεδάκι τώρα! Φιλάκιαααα!

twinkle είπε...

Να είσαι καλά!!!!

Επιτέλους θα μάθω να κάνω καφέ.
Πραγματικά πολύ χρήσιμη ανάρτηση.

ΘΕΝΚΣ!!!

elie είπε...

Ωραίο ποστ!
Καλημέρα

LOCKHEART είπε...

Καλημέρα δώσε μου όποιον να ναι :)!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό πρέπει να το εκτυπώσω γιατί αν πω στους φίλους μου να μου ρίξουν λίγη βότκα στον καφέ, θα με περάσουν για αλκοολική και όχι για λάτρη του καφέ !!!! χαχα

Δέσποινα !!